Discutii despre clasa I (partea 3)
Raspunsuri - Pagina 14
filofteia spune:
A venit Adi de la scoala. A cantat frumos, doamna a fost multumita. A fost ca un cerc literar, le-a pus un filmulet cu Eminescu, au recitat poezii si Adi a cantat. Au fost numai copii si invatatori.
Lui Adi i-a placut.
preda_vicky spune:
Filofteia, felicitari pt.Adi
!
Sa ma laud si eu cu Dani
! De cand merge la after-school e mult mai atent la ore (acum stie ce teme are
), e activ la ore, ridica mana, a inceput sa citeasca bine si sa scrie mai frumos! Sunt asa de fericita
!
Asa ca, dupa fapta si rasplata, cum zice el, o sa-i fac o surpriza in wk. O sa scot de la naftalina calculatorul vechi (ca fratele lui are laptop si e bataie pe el cand sunt amandoi acasa) si o sa-l pun la el in camera. Nu mai tb sa spun cat de fericit o sa fie
!
http://community.webshots.com/user/viki39
Anuska spune:
Fetelor nu mai stiu cum sa fac si ce sa fac sa invete Ana sa citeasca....
Am pus-o sa citeasca pe silabe, sa lungeasca litera pana o rosteste pe urmatoarea, sa repete cuvantul/cuvintele dinainte.... Si invatatoarea mi-a spus ca o gaseste schimbata dupa vacanta.... Copiaza dupa colegi, desi i-am explicat ca nu e bine sa o faca pt ca si ei pot gresi..... Ca sa nu desparta in silabe la sf randului pe caiet trece pe urmatorul rand, alineatul a inceput sa-l uite din ce in ce mai des... De unde eram asa multumita de ea si mergea bine, acu' parca e intr-o ceata, refuza sa colaboreze, comenteaza la suplimentare samd.... UF! Sunt tare amarata...
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
violeta69 spune:
filofteia,felicitari lui Adi!
ma bucur ca i-a placut si ca s-a descurcat bine...
Vicky,pai sa stii ca merita dani sa-i faci o surpriza!
noi avem azi test la matematica,acasa face bine...din 20 de exercitii se intampla sa greseasca la 1-2 ,dar din graba ca dupa ce ma uit si-i spun ca e gresit il face bine ....
si la dictare se descurca,insa scrie f urat ![]()

Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
melinav spune:
Noi ne-am straduit sambata sa facem plansa cu fructe, la engleza, Doamna le cere sa decupeze fructe/animale/etc din carti mai vechi, ceea ce noi nu prea avem, asa ca eu le iau cu copy-paste de pe Internet si il pun sa le coloreze acasa. Dedesubtul fiecareia vrea sa lipim o bucatica de hartie din caiet tip I, pe care vor scrie ei la final, cand vor stii literele, cuvantul in engleza.
Luni insa am gasim scris cu rosu pe fisa ca trebuia sa aduca fisa cu arborele genealogic si obiectele din clasa (tabla, scaun, banca, etc)!
E prima data cand gasesc in sfarsit ceva scris de la Doamna, avem deci un canal de comunicare cu Doamna!
De mult nu-mi placea kestia asta, ca Andrei nciodata nu era prea sigur pe ce trebuie dus la engleza, faceam doar din amintiri, Doamna nu le dadea nici un biletel macar cu ce trebuie invatat sau facut! Caiet nu au la engleza ... si chiar ma gandeam sa propun la sedinta ca sa aibe un caiet si la engleza in care macar sa gasim notat de Doamna ce trebuie facut..
Stiu ca o sa mi se dea replica, ca de ce nu e atent in clasa, etc, dar totusi sunt si ei la inceput, si trebuiesc ajutati; dar dc eu ca parinte nu stiu ce are de pregatit, ce fac, stau mereu sa sun pe alte mamici?
Asa cum la abecedar si la mate gasim facut in caiet ca trebuie facut nu stiu ce exercitiu, sau transcrise propozitii de la pag cutare, asa ar tb procedat si la engl...
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
violeta69 spune:
Melina la fel patim si noi la engleza!
habar n-am ce au facut ei aproape un trimestru...
n-au caiet,au doua carti,dar parca nu misca nimic in ele...
noroc ca el face engleza si la semi si macar acolo stiu ca face pe bune,altfel....nimic nu ne spune nici noua doamna de engeza!
Vio,mamica lui Mihnea
filofteia spune:
Multumesc mult fetelor pentru felicitari! 
Anuska, in primul rand nu mai fi suparata. Eu imi repet mereu si daca nu este de fb la romana ce? Imi impun mereu sa nu-l cert. Oricum, tare greu se lucreaza cu el la romana. Mi-am pus foarte serios problema sa-l duc si la un oftalmolog. Trebuie sa se concentreze foarte tare ca sa nu incurce literele. 10 randuri citeste cam in o ora jumatate. In timpul asta se freaca, priveste in gol, incearca sa ghiceasca cuvantul. Il spune de 4 ori si tot nu-l stie a 5 -a oara. Eu sunt o fire foarte calma,dar tot ma apuca toti nervii, cand simt ca explodez, ii spun si lui, m-ai enervat, ii dau altceva de lucru si plec din camera. Ultima chestie inventata
ca sunt in cautare permanenta de solutii pentru romana asta: Ii scriu la inceputul randului un cuvant pe silabe cu silabele amestecate. El trebuie sa-l scrie. Asa nici nu stau langa el sa-mi fac nervi si invata si el sa citeasca. Nu-i ies toate, dar incet incet o sa se prinda el.
Am avut si noi discutia cu copiatul. Daca va amintiti Adi a vrut sa copieze la prima lucrare data la romana. Eu insa i-am explicat ca prefer sa vina acasa cu o nota mica decat sa ia una mare copiata. Nu l-am certat niciodata cand a luat o nota mica, nici nu l-am laudat pentru fb. In schimb a primit surprize (un o kinder sau ceva de genul asta) pentru atitudine. Adica pentru ca a invatat Sara pe deal, a cantat frumos, a avut o atitudine pozitiva, i-am luat un ou kinder. Ii iau foarte rar, asa ca a fost foarte multumit.
In ce priveste engleza si la noi in clasa se plang parintii. Eu nu prea mi-am dat seama ca este o problema si asta pentru ca Adi este al treilea an de engleza si nu are probleme. Ei au totusi un caiet special, unde doamna le mai da sa deseneze. Dar cartea nu are un cuvant in ea, nici in engleza macar, asa ca este greu pentru parinti sa ajute copilul.
quote:
si la dictare se descurca,insa scrie f urat
Violeta, la noi se numeste dezordonat.
Si ceva haios din alea lui Adi au trecut la ce, asa ca l-a citit pe cu - ciu. Am spus ca lesin.
violeta69 spune:
buna,
ieri am primit si noi rezultatul la testul de la mate ![]()
la fiecare grup de exercitii doamna a pus note...
la primul a luat -Fb pt ca a gresit un ex (era 7+1=8
)...la al doilea a luat +B ca a gresit 2 din exercitii,evident tot din astea usoare si tot din pricina neatentiei...
si la ultimele 2 a luat FB....
dar pe el nu-l deranjeaza
imi spune ca si cutarica a gresit si ca doamna le-a zis ca "astia care va credeti destepti sa stiti ca tot gresiti!!" 
de parca mie imi pasa ca gresesc si altii....lui ii pasa mai mult ca gresesc si altii ,e ca o consolare pt el...
iar la romana n-a vrut sa citeasca aseara si pace,ca cica a citit la semi 
n-a fost chipsa-l fac sa citeasca.....parca a prins ura pe citit
asa ca n-am mai insistat,mi-am spus ca-l las pt we cu cititul....pt ca la mate a facut toate exercitiile pe care i le-am dat si nu a gresit decat unul din cazua de ...graba ![]()
mai avem 2 saptamai si intram in vacanta dintre semestre
asa ca tb sa tragen tare pe.ultima suta
.....si sa ingrasem porcu' ![]()
va doresc un we frumos,
Vio,mamica lui Mihnea
filofteia spune:
Adi mi-a spus ca la matematica testul il da doamna diferit, ca sa nu mai copieze.
Deci mai sunt si altii in clasa.
Cu romana, stam prost de tot. Greu citim, greu facem dictare. Ca o lupta. Ma inarmez cu toata rabdarea posibila si incepem. L-am pus sa repete propozitia dictata si i-am explicat ca trebuie sa fie atent ca sa o tina minte. Apoi il pun sa spuna cuvantul pe silabe (astea cu mai mult de trei silabe) si dupa aceea sa-l scrie. De citit ma axez in primul rand pe abecedar, ca am observat eu ca de aici ii pune sa citeasca la scoala.
O cam "pacalim" pe invatatoare pentru ca el aproape invata lectia pe dinafara. ![]()
Am incercat sa-i iau scooby doo si sa citeasca el, dar n-am avut succes, a spus ca mai bine nu afla ce s-a intamplat decat sa citeasca el.
L-am intrebat in librarie ce carte ar vrea sa-i cumpar, dar fuge de zici ce-i aia. Nici nu vrea sa auda de carti.