FIV 150

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Moniiii cred ca voiai sa ii scrii despre masaj lui BOO sau lui Dream ca ele au intrebat,nu eu!Eu am voie sa mi se fac masaj peste tot

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Da, dar tu m-ai intrebat de ce cred ca nu e bun si acum ti-am dat exxplicatii. I-am raspuns atunci la BOO si apoi m-ai intrebat de ce cred asta. Si ti-am povestit. Tu la masaj,acum, foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Merci, Kora.

Da, aveti dreptate cu masajul. Boo, este contraindicat total dupa ET.

Monica, si eu abia astept. Ca o fi acum sau ca o fi altadata, in mod sigur eu voi avea semnatura aia. Si tu o vei avea

Fetelor, apropo de listuta, vad o cunostinta mai veche acolo Pmihaela! Wow, o surpriza deosebit de placuta in dimineata asta! Felicitari, Mihaela! Si da-ne si noua cateva detalii unde cum cat, eu habar nu aveam ca ai facut fiv... Sa ai o sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Mey Moni eu nu te-am intrebat de ce nu e bun,ia mai citeste din urma!Vrei o cafea?Pentru tine am si cafea,eu beau decofeinizata
P.S.DREAM te-a intrebat de ce nu e bun masajul la picioare,da' oricum explicatiile sunt binevenite pt toata lumea
Avalon tu cum te simti?Wow am vazut ca ai scris la Azoo ca o alta fata care a facut la Gynera la ET la 3 zile si apoi la 5 zile cu blastocist a reusit,asta e o veste minunata!Acum urmati voi: tu si Pisix!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Ma simt foarte bine si sunt pregatita pentru orice rezultat. Pentru ca stiu sigur ca voi continua, am un plan pentru orice situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Fetelor, am innebunit...
Am citit aseara pe o gramada de formuri si se pare ca in afara numai cu blastocist se lucreaza.
Cei care mai fac la 3 zile este pt ca nu sunt siguri de reusita si nu vor sa trebuiasca sa explice pacientei <Uups, nu mai aveti nici un embrion>
Clinicile serioase lasa toti embrionii (oricati ar fi) sa creasca pana la blastocist.Daca nu rezista nici unul inseamna ca oricum nu ar fi trait oricum.
NU exista nici o baza stiintifica , ca in burtik la mami ii e mai bine !
Mediul de cultura simuleaza "atmosfera" din zona unde ar fi trebuit sa se afle embrionul in acel stadiu de dezvoltare; daca e in Z3 - simuleaza mediul din trompele nu stiu care, daca e de 5 zile, din uter.
Deci teoretic in vitro ii e mai bine decat in burta

Asa ca m-am decis ca la FIV 2 sa-i las pe toti la blastocist.
Daca nu rezista, imi va fi clar ca e problema de embrioni.
Daca rezista si nu se prind, e posibil sa am eu alte probleme pe care nu le-am constientizat si mai bine ma verific.

Are logica ce spun ?

Mergi la inceput

Are logica dar numai daca nu esti la primul fiv si sa-ti spun de ce. Daca au fost obtinuti embrioni de calitate buna si totusi nu s-au prins, si daca mai exista si antecendente de sarcini pierdute (in special avorturi menstruale, nu vorbesc acum de sarcini mari), atunci organismul matern are niste probleme in primirea si hranirea embrionului. Si atunci da, e mai bine sa lasi embrionul cat mai mult in mediul de cultura si sa-l introduci dupa cat mai mult timp.
In cazul in care infertilitatea e de cu totul alta natura (lipsa spermatozoizi in sperma sau lipsa trompe), atunci embrionul e bine sa fie introdus cat mai repede pentru ca in mod natural lui ii este mai bine in mediul natural decat in mediul de cultura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Avalon - exact asta spun : ca peste tot se insista asupra faptului ca nu exista nici o demonstratie stiintifica asupra acestui aspect, ca le-ar fi mai bine in burta decat in vitro.

Daca ii lasi pana la blastocist poti si mult mai usor sa detectezi unde e problema.

Mergi la inceput

Si da, e posibil ca un embrion care nu a trecut de 3 zile desi avea toate sansele (calitatea) sa fi trecut si sa fi evoluat daca era introdus mai repede. Asta numai in cazul in care femeia e fertila. Pentru ca daca sunt mai multe cauze combinate, si probleme ale spermatozoizilor, si femeia cu ovocite de slaba calitate, atunci e clar ca el s-ar fi oprit din evolutie oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heleny spune:

Buna fetelor,
am primit si eu o explicatie cu privire la nereusita. Se pare ca din cauza de hiperstimulare unii foliculi s-au spart inainte de punctie si a inceput secretia corpului galben respectiv a progesteronului care a pacalit endometru . L-a pacalit in sensul ca nu a mai fost propice implantarii. Asta e.
V-am spus si voua pentru ca in momentul in care vedeti ca estrogenul creste prea mult in faza de stimulare sa incepeti sa trageti de maneca doctorul ca sa nu va scape in hiperstimulare ca pe mine.
Pupici,
Heleny

Mergi la inceput