Sezatoarea canadiana (74)
Raspunsuri - Pagina 8
Mia. spune:
BUna!
Nelia, iti doresc si eu multa sanatate! Sa-ti traiasca copilasii! Eu m-am mutat saptamina asta si n-am avut net pina azi, cind ce citii? asa ca am derulat sa vad povestea "cum s-a nascut Lisandru" si sa ma uit la poze, asa m-a emotionat si pe mine faza cu baita de la spital pt ca mie imi tare mult bebelusii! E un scump si cu fatza de baietel deja!
Esti o supermama, ce mai!Felicitari inca o data!
poze cu Corina Elena
poze
Piersicuta mea
try spune:
Mey, Nelia, dupa ce ca ai avut o burta de invidiat, ai avut o nastere si mai de invidiat. Auzi la ea, 2 ore jumate... si cand ma gandesc ca eu m-am chinuit cu alex 2 zile jumate cu dureri si toate cele de plangeam ca un copil mic. Si cu toate astea, dupa ce l-au scos, eram gata sa mai trec imediat printr-o alta nastere.
Bun venit acasa lui Lisandru (pe bunicul meu l-a chemat alexandru si cand oamenii din sat ma inrebau ai cui suntem noi spuneam ai lui 'nea Lisandru Bucurescu), asa ca ma leaga ceva familiar de numele asta. Dar stiam ca va fi un nume rar, ai o atractie pt numele rare.
Iti doresc repacere rapida si balans cat mai mult acum cu 3 puiuti. E greu cu 2, d-apoi cu 3.
Iar cand i-am vazur prima poza cu picorusele de bebelus, Doamne ce dor mi s-a facut de-un bebe mic... Ar trebui dom'le sa de avoie la materniate o ora pe zi si la mamicile care nu mai fac copii sa ne mai potolim si noi dorul de bebelusi din cand in cand...
Denisa, pupici lui alex, ia zi sforaie numai pe nas sau doarme si cu gurita deschisa?
Eu n-am incercat niciodata sa-i culc pe amandoi copiii odata ca nu aveam cum. De la inceput m-am impartit in asa fel incat sa-i pot culca pe rand, e adevarat ma ivitregit a fost alex pt ca doar il bagam in pat si scapam cu cateva pupicuri sau o poezioara scurta. Dar el intotdeauna a fost ok cu adormitul. Dar intr-o seara la-m baga tsi pe adrian la alex in pat si le-am zis daca vor sa doarma impreuna si alex a fost atat de entuziasmat, parca i se citea pe chip" in sfarsit nu mai trebuei sa dorm cu jucarii de plus ca il am pe adrian". Le-am stins lumina si-am iesit, dar am ascultat la usa. Normal ca plodu' al mic s-a ridicat in fund si n ustia ce-i cu el, nu era posibil sa-i culc oricum impreuna, dar am vrut sa le vad reactia. Astept sa mai creasca si adrian si o sa le mai organizez nopti de dormit impreuna, mai ales sa sunt amandoi baieti si de varsta apropiata.
Ma bucur ca incerci s-o determini pe emma sa adoarma singura. Asta o sa te usureze mult seara.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
columbiana spune:
Fetelor,
multumesc pentru sfaturile despre cadouri; am sa-mi calc pe inima de dragul copilului si am sa le duc cadourile, desi tare m-a dezamagit invatatoarea lui de anul asta, total opus celei de anul trecut;
eu am zacut vreo trei zile, am tras o raceala de toata frumusetea; traiasca iarna ! (apropo, ati auzit ca tot anunta una din cele mai dificile ierni din ultimii 15 ani in Canada)
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
columbiana spune:
Vroiam sa va intreb daca voi luati ceva tratamente naturiste pentru intarirea imunitatii la adulti; sistemul meu imunitar e la pamint; pentru Tudor am folosit schema data de Oanagabriela
si a functionat perfect, copilul n-a mai facut nici o raceala, nimic din primavara;
Ana
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Ica 1975 spune:
Ana, recuperare completa si sanatate. Eu am luat pana acum Spirulina facuta de Marcus Rohrer, scrie pe ea ptr Energie si Imunitate si a fost ok, n-am avut nimic, mai contine si vitamine, minerale si acizi esentiale de la JC. Cum asa, una din cele mai dificile din ultimii 15 ani 

acu' cand incepusem si eu sa conduc ....
Ptr Christine eu nu pot urma schema data de Oana, insa ce as putea cumpara de aici ptr imunitate; Carmen - stiu ca ai scris tu ceva insa n-am inteles numele siropului, parca sirop era.
Sfarsit de sapt minunat si cu muuult soare
Noi
Ce faci te si face.
nelia spune:
Nu am apucat sa citesc, dar dupa ce termin de pregatit deva de mincare pentru astazi si miine macar, promit ca stau o ora si citesc tot... ca asa ma mai odihnesc si eu.
Mikiion, am vazut ce ai scris tu si asa este. Asa am si facut cu unul dintre cursuri, cel mai greu, dar am putut pentru ca profesoara este a scolii de Travail social si nu pleaca nicaieri. La celalalt insa, de istorie, profesorul e charge de cours si asta nu ar fi nimic, dar din ianuarie nu mai are nici o treaba nici cu UQAM-ul, nici cu Montreal-ul. Si mi-a spus ca poate sa amine cel mult pina se ia vacanta, adica pina pe 20 decembrie. Dar daca tot nu se poate amina mai mult, mi-am propus sa termin cu el pe 10, cind e ultima zi de curs si examenul pentru ca mi se pare mult mai complicat si poate si pierdere de timp sa stabilim alta zi, sa ne potrivim la program etc. Asa stiu ca ma duc pe 10 pentru 3 ore, il dau, predau si ce mai e de predat si gata! De trecut nu am cum sa nu-l trec ca la cele doua evaluari am un A si un B, deci oricit de mica ar fi nota la ultima tema si la examen, tot il trec. Numai ca asta inseamna ca pina pe 10 mai am de facut si de trecut prin ditamai materia, nu e greu, dar e al dracului de mult... si nu stiu cum si cind!
Eu sint bolnava!!!
Si suparata tare de tot pe nesimtirea unora. Trebuie sa ma pling si nu am cui, ca altfel plesnesc de nervi. Dupa ce totul a decurs atit de bine si marti ma simteam chiar bine, nu aveam absolut nici o problema in afara de cele inerente unei nasteri usoare, miercuri dimineata a plecat vecina mea de salon... Sarmana, a nacut prematur un baietel, la 31 de saptamini si au vazut moartea cu ochii amindoi, si mama si bebe - nu stiu amanunte, dar a plecat acasa, bebe raminind in spital inca doua saptamini. Bine ca erau in afara de orice pericol amindoi! Tare m-a intristat ce i s-a intimplat. Si pleaca ea, fac curatenie, urmind sa vina o alta mamica, care se afla in cezariana. De dimineata, de la ora 10 pina dupa-amiaza la ora 4, cind au adus-o in salon, a trebuit sa suport o familie intreaga de arabi (bunic, bunica, unchi, matusi, nepoti, verisori... bai, da' toti!). Si vorbeau atit de tare pe arabeasca lor, multi dintre ei nu stiau o boaba de engleza sau de franceza, tuseau, stranutau, foloseau toaleta ca pe una publica (cu usa deschisa!), desi e plin spitalul de toalete. Si au stat toti acolo pina au adus-o, si-au adus de mincare si au mincat, baut, facind din salonul ala o cocina. Ma separau de ei perdelele, dar nici un perete nu ar fi fost de ajuns. NU mai spun de telefon, ca au sunat toata familia de acolo si invers, a sunat telefonul ala incontinuu timp de citeva ore. Am iesit de citeva ori si i-am rugat sa faca liniste, ca sint cu un bebelus mic, care trebuie sa mai si doarma, la un moment dat era un pusti de vreo 11 ani care stranuta de zori si isi tragea nasul si o alta cucoana care tusea de mama focului si am apelat la o infirmiera sa-i scoata macar pe aia bolnavi de acolo. Si seara, dupa ce au adus-o, au plecat toti. Dar toti!!! Nu a ramas unul sau una care sa o ajute. Ea saraca era in regula, nu stia nici o limba si abia reusea sa spuna ce o doare, ii era tare rau pentru ca a avut o cezariana grea, nascuse nici mai multi nici mai putini decit 3 baieti!!! La termen, toti mari si sanatosi, dar ea era terminata. Si dupa ce au lasat-o singura toata noaptea, i-am dat eu niste apa de vreo citeva ori si am chemat infirmiera ca nu avea putere nici sa apese pe buton, a doua zi de dimineata, de la 8, s-au infiintat toti acolo, nefacind nimic decit sa stea pe scaune si sa vorbeasca, sa rida sau sa poarte convorbiri telefonice cu restul familiei.
Imi venea sa-i omor! Si am ajuns acasa joi, intr-o stare mai mult decit buna, mai putin rinichii si mijlocul care ma rup, iar de ieri dimineata au inceput problemele: stranut, am nasul infundat, ma doare capul, o infectie fff nasoala la ochi, ma inteapa in git, nu am pofta de mincare... plus problemele cu sinii, ca e prea mult lapte si nu stiu ce sa fac. Nu vreau sa scot surplusul cu pompa, ci doar i-am tinut in apa calduta ca sa se mai duca din presiune, ca din experienta stiu ca poate fi mai rau stimulindu-i decit daca ii lasi sa-si potriveasca productia dupa nevoile copilului. Oricum nu am scos niciodata surplusul de lapte si a fost bine, numai ca acum a venit dintr-o data mult si bebe doarmeee si papa si el cit poate si bine, dar nu ma poate ajuta prea mult! Colac peste pupaza, in partea dreapta, mi s-a marit tare de tot unul dintre ganglioni sau ce o fi ala, dar am o umflatura destul de mare care ma cam sperie, ca nu stiu cit de in regula este. Ma sperie mai mult faptul ca este in locul unde din ianuarie tot simt ceva, m-a palpat obstreticianul si a zis ca el nu simte nimic, si nu se simtea, doar ca simteam eu ca ceva e in neregula, ma mai sageta din cind in cind, dar acum se simte clar ca e ceva acolo. Nu pot face inca nimic, astept sa treaca furia laptelui si apoi sa vad ce ramine si daca nu se duce, ma duc la un control. Asa ca, am o stare rea de tot, nici psihic nu stau chiar bine, ca imi vine sa tot pling, eu la fete nu am avut depresie postnatala, sper sa nu fac vreuna acum pentru toti trei!![]()
Na, ca m-am plins!!! Principala problema ramine insa restabilirea echilibrului!!! Nu ma mai inteleg cu nici una dintre fete, zici ca au luat-o razna amindoua! Pe bebe il iubesc, se bat care sa stea linga el, una ca ea ca e mai mare, alta ca e mai mica
L-ar pupa toata ziua daca le-as lasa, dar in rest crize, urlete, mofturi, de parca vor amindoua sa-mi demonstreze care e mai rea si sa ma verifice daca le iubesc si asa! Off! Incerc sa fiu cit mai calma si mai rabdatoare, dar deja au sarit calul si trebuie sa iau masuri, ca altfel ajung la nebuni intr-o luna. Se cearta si amindoua, cea mare o frustreaza pe cea mica, ca ea e mare si stie cum sa se poarte cu bebe, cea mica nu vrea sa accepte nimic ce vine de la cea mare, numai mami are voie sa-i spuna, cel mult tati... Agata e frustrata ca de ce ea trebuie sa inteleaga si sa faca ce trebuie, in timp ce Tudorei ii mai explic de vreo suta de ori pina cind intelege... Si tot asa! Cert este ca nu v-as dori la nici una dintre voi sa fie in nebunia noastra (si fericirea, recunosc, dar acum nu am timp sa ma gindesc la asta!
)!!! Cel putin seara zici ca seamana cineva cu seminte de scandal, un deget sa ridic si incepe toata lumea sa se certe ca la comanda! Nu eu si sotul, noi sintem depasiti de situatie si nu ne ramine decit sa ne mai imbratisam consolator cind si pe unde apucam si sa ne asiguram unul pe altul ca... va trece!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
oanagabriela spune:
Nelia, nu cadea in depresie, este normal ca esti cu moralul mai jos, doar abia ai venit de la maternitate
. La inceput nu va fii usor, pentru ca toata familia trebuie sa se ajusteze la noua situatie, dar sint sigura ca va veti regasi repede "viteza de croaziera". In primul rind sa fiti cu totii sanatosi, ca restul se rezolva cu timpul. 
Legat de maternitati, eu am cerut camera privata (tocmai ca sa evit balamucul pe care il descris de Nelia), dar am avut doar de a doua zii, asa ca am stat intr-o camera ce 4 mamici, cu copiii aferenti, plus familiile care se perindau fara pauza. Acum ce sa zic, din punct de vedere strict personal si egoist, este minunat ca poate sa vina sa te vada cine vrea cind vrea...Din punct de vedere medical insa, nu este OK, pentru ca toti vizitatorii pot aduce virusi si boli, si o mamica si un nou nascut nu au nevoie de asa ceva.
Ana, sa stii ca din respectivele medicamente, majoritatea sint si pentru adulti, deci poti incerca si tu. Am citi pe subiectul de mai jos, si erau si adulti care iau Bronho-vaxom de exemplu:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65434&whichpage=13
Si iarna grea anuntata a si venit
, mi-a telefonat sotul din oras si mi-a zis ca este un ger strasnic (ceva in jur de -20 cu factorul vint)...Aseara in schimb a nins asa de frumos, am iesit cu Antonia pe la 18h30 si ne-am jucat in zapada o ora...
Selena2002 spune:
Nelia nu poat sa-ti spun decat ca iti trebuie multa multa rabdare (stiu ca de dat sfaturi este foarte usor sa dai) si stapanire de sine. Este normal ca fetele sa fie un pic geloase, e si pentru ele o schimbare asa cum este pentru toti dar eu zic ca cu timpul o sa se linisteasca treburile. Ma gandesc ca daca incerci sa le implici si pe ele putin cate putin sa te ajute cand esti cu cel mic poate ca o sa-ti fie mai usor si poate ca se linistesc si ele. Exemplu, cand il schimbi de pampersi pune pe una din fete sa aduca servetelele umede(in cazul in care folosesti asa ceva) iar alta pampersul, sau una o hainuta, alta altceva.... si lista poate continua. Eu asa am procedat cu Isabela, desi nu avea decat 1 an si 7 luni dar cat de cat a mers. Se simtea si ea destul de bine ca vedea ca este de folos (normal atat cat putea ea sa priceapa la varsta ei).
Imi pare rau sa aud ca esti bolnava dupa asa o nastere usoara, dar sper sa te refaci cat mai repede. Ai grija de tine in primul rand pentru ca bebe are nevoie de tine si normal si fetele.
Multa sanatete,
Selena
mikiion spune:
Nelia de aia am vrut eu camera privata..... Nu era decat cu 20 de cad mai scumpa decat cea semiprivata, dar important e sa si aiba libera. Ca nu mereu au. Si saraca femeie, avea doar functie reproductiva in familia aia....
Revin si eu cu otita noastra. oanagabriela nu a trecut cu primul antibiotic
. Ni l-au dat pe al doilea, plus picaturi de pus in ureche.
Plus ca e racit rau si-i curge nasul toata noaptea.
Dar nu ma mai plang ca totusi e prima noastra boala adevarata, pana la 18 luni. Cand ma uit in jurul meu si vad atatia copii bolnavi, ma consider norocoasa cu el.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
mikiion spune:
Nelia am uitat, eu am folosit pompa, destul de mult, si am avut f. mult lapte, si l-am pus in congelator. I l-am dat and am inceput cu cerealele. Nu stiu daca aveam asa mult daca nu ma stimulam cu pompa din a 2 zi din spital. Si vezi ca furia laptelui poate provoca si depresii din cauza hormonilor. Nu e nimic daca te plangi, ai si tu un umar sa te descarci...
Cand aveam probleme faceam un dus f. f. f. cald. si iesea singur laptele si ma calmam.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc