Sezatoarea canadiana (74)
Raspunsuri - Pagina 6
Podeanu spune:
Nelia ce sa-ti mai zic.... mi s-a facut pielea de gaina de emotie cind am vazut filmuletul in care il spala infirmiera. Ce amintiri mi-ai scos la iveala. Inca o data sa va traiasca, e un frumusel, tu arati meserias, iar in pozele impreuna sunteti o familie tare frumoasa si implinita. De abia astept sa-l vad, sa va vad la intilnire.
Merci de idei Roxana si Diana, deja m-ati inspirat.
Ptr fetele cu copiii maricei si care au facut vaccinul ptr hepatita B in Rominia cind erau copiii mici, intrebati-va pediatrul pentru verificarea prin test de singe. Noi am facut saptamina asta a treia doza ptr hepatita A si B (eu si sotul) si a doua ptr copiii hepatita A, dar cind a auzit doctorul ca ptr hepatita B au facut la nastere (in 1995) mi-a spus ca s-ar putea sa nu maie bun. Ne-a dat hirtiuta sa mergem la analize.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
cge spune:
Da, Roxana, si eu am dat azi un mic cadou (niste geluri de dus in editie de Craciun de la Yves Rocher) pediatrei la care am fost cu copii. Speram sa nu mai ajungem in decembrie.
Avem un nou RDV ptr verificare in ianuarie.
Si a fost tare incantata, a desfacut cadoul de fata cu noi, ne-a zis ca pe 24 dec. e si ziua ei de nastere. A zis ca e primul cadou pe care il primeste de sarbatorile astea. Ne-a pupat.
Ea este chiar f. draguta, vorbeste cu copii, ma incurajeaza si pe mine. A vazut copiii si cand nu aveam referintele unui alt doctor canadian, si cel mai important, cand a fost Anca bolnava, m-a primit in aceeasi zi.
Asa ca toata lumea se bucura de cadouri si cred ca e bine sa le dam.
Mamicile de scolarei, voi luati si la personalul de la Serviciul de Garde ?
Merci,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Allegro, am vazut din intimplare mesajul tau, ca nu am apucat decit sa rasfoiesc paginile scrise. Eu cred ca il am activat, oricum nu stiu ce sa fac ca sa fie activat, ca eu primes PM de mult timp. Daca nu reusesti sa-mi trimiti PM sau email prin DC iti dau o adresa de email aici si imi scrii.
Nu am apucat sa citesc, dar in schimb, asta-noapte am scris, am confectionat un mesaj luuuung, pe care vi-l pun acum si voua, ca nu stiu cind mai apuc sa scriu pe indelete.
Multumesc la toata lumea pentru felicitarile transmise si aprecierile legate de poze. Deci, fetele din Montreal, venim mai mult ca sigur la intilnire, ca am nascut!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
Buna dimineata din nou la cafeluta obisnuita... mai diluata, mai mica, dar a ramas la locul ei! Multumesc mult pentru felicitari si aprecierile legate de poze, m-am emotionat si eu citindu-le... Ma uit la poze si nu-mi vine sa cred ca sint toti ai mei!
Acum am un pic de timp pentru ca i-am vazut in sfirsit pregatiti si iesiti din casa pe cei trei mai mari, Lisandru doarme, nu stiu pentru cit timp, dar scriu in word si il voi posta cind il termin... Cunoasteti framintarile noastre legate de ceea ce vom face dupa ce se naste bebe, erau mai multe variante... ei, am ales-o pe cea cu serviciul de la 9 la 14, ca sa nu simtim nici prea mare lipsa la bani, cu alocatia si cu marirea de salariu obtinuta luna trecuta, iesim tot unde eram si inainte. Deci, Octav s-a dus la servici, ca e liniste si bine acasa si e pacat sa piarda niste bani, se va duce de la 9 la 2, sa fie disponibil pentru fete dimineata si dupa-amiaza ca sa se ocupe el mai mult de ele.
Voi incepe cu scurta poveste a nasterii. Mare lucru nu am de povestit, pentru ca, asa cum am spus, totul a fost din scurt... Dupa ce simbata si duminica am avut un fel de contractii neregulate si nedureroase, simbata insotite chiar de o stare de rau, luni de dimineata m-am simtit dintr-o data foarte bine: usoara ca un fulg, cu chef de treaba, zimbitoare, m-am spalat, m-am ferchezuit, m-am machiat (!!!), am facut poze la burtica, am stat de vorba cu voi... Si, tinind cont de faptul ca Octav era sigur de vreo saptamina ca nasc luni si de ceea ce a zis doctorul la ultima vizita, cind ma plingeam cite ma dor, ca atunci cind ma voi simti foarte bine... nasc... pe undeva aveam si eu o presimtire ca mult nu mai e. M-am dus dupa fete, am stat un pic la aer, in parc, am venit pe jos acasa. Pe drum, Agata ma intreaba daca e adevarat ca bebelusii pot iesi din burta si printr-o operatie, ia mama ceva ca sa nu simta nimic si doctorul taie burta si il scoate pe bebe pentru ca nu era bine asezat ca sa iasa singur (va dati seama ce discutii au copiii de 6 ani si ceva la scoala, in pauze!). Ii spun ca da, ii explic toata procedura in cuvinte cit mai simple si ea imi spune ca tare ar vrea ca bebe sa iasa singur, cum au iesit si ele si sa nu-mi taie doctorul burta. Ma intreaba cind iese bebe, ii spun ca miercuri ar trebui, dar nu se stie, poate iesi mai devreme, dar poate iesi mai tirziu, iar Agata concluzioneaza scurt ca s-a cam plictisit sa il astepte si ca ea vrea sa iasa astazi... Zimbesc si ne vedem mai departe de programul nostru: ajungem acasa, le dau sa pape, facem lectiile, ne jucam, vine tati si le preia iar eu plec la curs. Acolo aflu ca trebuie sa stau patru ore in loc de trei (recuperarea de dupa greva), ma apuca un pic panica si ma gindesc daca am facut bine ca am venit, ca poate era mai bine sa stau acasa. Incepe cursul si uit de framintari, dar pe la 10 simt ca se intimpla ceva, bebe e mai agitat, nu ma doare inca nimic, dar dupa ultima vizita la toaleta, ceva e... altfel. Ma hotarasc totusi sa plec inainte de sfirsitul cursului, ii spun profesoarei si ies. Ajunsa la metrou, il sun pe Octav sa se pregateasca totusi, ca simt ca sint pe aproape. Ma urc in metrou cu o oarecare frica, dar ma gindesc ca nu e decit un sfert de ora si inca cinci minute pina acasa si apoi sint linga Octav, deci in siguranta. Ies de la metrou si dau nas in nas cu o vreme... ploua cu gheata sau ningea cu apa, ca nu pot sa precizez si batea un vint din ala canadian, pe la toate colturile. Ajung in sfirsit acasa unde gasesc o Agata adormita, dar un tati obosit de agitatia Tudorei, care ziceai ca are un motoras la gurita si altul la fundulet. Imi sare in brate, ba ma pupa, ba ma ciupea, imi tot spunea tot timpul bita mine (iubita mea), nu mai vrea sa doarma linga tati, vrea cu mami... pe la 10.45 reusesc in sfirsit sa-i opresc motorasele si imi adoarme epuizata in brate. Ma duc sa-mi incalzesc un castron de ciorbita la care visasem toata dupa-amiaza, apuc sa iau citeva linguri, in timp ce incep sa citesc, ajung la mesajul lui Try, zic s-ai rapund, apoi vad ca mai sint doua pagini, am zis ca citesc tot si apoi raspund... Si, cind ma ridic sa-mi mai iau o felie de piine, simt ca e gata, nasc... Nu pot sa spun exact de ce am simtit asta, ca nu era vreun semn anume, dar asa mi-am zis: nasc! Ma duc spre dormitor, cu gindul sa-i spun lui Octav ca ar fi bine sa ne pregatim totusi, dar pina ajung acolo se schimba multe... Incep sa simt si fizic ca nasc, ma uit la ceas, e 10.50, am o prima contractie usor dureroasa, il trezesc incet si ii soptesc ca vine, el ma intreaba cine si apoi sare din pat ca ars... am o a doua contractie, ma uit la ceas, e 11... Ne gindim ca ar trebui sa trezim fetele si sa le imbracam, dar simt cum incepe sa curga ceva, nu era chiar apa, dar ceva era... ma duc spre baie sa fac un dus, dar deodata imi dau seama ca nu voi avea timp nici sa ma spal, nici sa le sculam si pregatim pe fete, contractiile nu sint foarte dureroase, dar sint la 5 minute, simt ca ma dilat... intru in panica si ii spun lui Octav sa sune pe oricine dintre prietenii care stau mai aproape si sa vina repede-repede. M-am gindit si ca le speriem pe fete si la vremea de afara, dar pe undeva eram sigura ca erau prea multe de facut si noi trebuia sa iesim din casa cit mai repede, daca voiam sa nasc in spital. Ma intorc la calculator sa va scriu ce se intimpla si ca, probabil, voi pleca la spital... dar nu mai am timp nici de asta, lucrurile se precipita, gasim o prietena disponibila, la 11.30 e la noi, la 11.40 eram in sfirsit in masina, cu contractii serioase si regulate din 3 in 3 minute, nu din alea insuportabile, dar destul de dureroase. La 11.50 intram in spital, ajungem la etajul dorit, dau copia dupa dosarul medical si toti se apuca sa completeze fise... Disperata, ii fac semn lui Octav si ii spun sa le transmita doamnelor ca eu nu cred ca e timp de completat formulare, ca le rog sa nu se uite ca abia am venit, ca eu nasc repede... Ele zic ca mine, dar fac ca ele, doar nu tipam de durere si nici nu aveam apa rupta. Pina la urma ma vad instalata intr-un salon, schimbata, aranjata in pat, ma uit la ceas: 12.05. Contractiile sint tot la 3 minute, dar mai dureroase, inca suportabile, ceea ce le face pe cele care se invirteau in jurul meu sa nu schimbe deloc viteza cu care ma pregateau, asa ca sint nevoita sa le mai rog inca o data sa se miste mai repede ca nasc. Se uita la mine cu atitudinea lasa, ca stim noi mai bine... Una din ele imi explica ca trebuie sa asteptam, ca poate dura si doua ore pina se intimpla ceva (la altii doamna, spune Octav, care intrase si el in panica, stia el ce stia). Ma intreaba daca vreau epidurala sau nu, eu ii zic ca e prea tirziu, nu va avea timp sa prinda, din nou se uita la mine cu acel aer atoatestiutor... Intre timp vine doctorita de garda, se pregateste sa ma consulte: dilatatie 6! Woau! Ceasul arata 12.15, le vad cum incep sa se miste in viteza, ma pregatesc, incep contractiile insuportabile, una din infirmiere imi spune ca ele pleaca si imi arata butonul pe care sa apas cind simt ca apasa pe fund... O apuc de mina disperata si ii spun: acum!!! Nu ma crede, imi repeta ca atunci cind apasa tare pe fund, eu ii spun iar ca acum, o intoarce totusi pe doctorita din usa, eu ma uit la ceas - e 12.20, aceasta se uita din nou si ii aud vocea gituita de emotie (era tinara si neexperimentata si se vedea ca am luat-o prin surprindere): naste, se vede capul... are parul negru!!! Se aduna toti in jurul meu, imping o data, o infirmiera numara, respir, inca o data, numara din nou, respir si inca o data... si gata!!! A iesit!!! Ma uit la ceas: 12.27. Sapte minute de durere crunta, urmate de unul de fericire maxima: mi-l dau in brate!!! Asa ud si murdar de toate alea, tati ii taie cordonul, eu il controlez ca vad daca are ce stiam eu intre picioare (ca sa ma linistesc)... si apoi imi dau lacrimile... era atit de mic si de frumos!!! Celor din jurul meu inca nu le venea sa creada ca se terminase si parca nici mie! Printre felicitari, aud pe cineva intrebind daca avem nume: eu raspund nu, sotul da! Ma uit la el mirata, avusesem noi o discutie mica in jurul unuia dintre nume, dar ramasese in coada de peste si altul nu mai aparuse. Si il aud pe Octav: Lisandru! Ma uit la mogildeata din brate, repet Lisandru... si spun da, Lisandru, asta e! Mi s-a parut in acel moment, asa cum imi spusese cineva la Sezatoarea canadiana, ca era cel mai frumos nume pentru cel mai frumos copil! Mi-l iau pentru primul consult, nu reuseau sa-l curete de secretii si nu plingea, scosese un scincet, dar toti asteptam mai mult. Intreb ce se intimpla, mi se spune ca e normal, pentru ca a iesit atit de repede nu a apucat pe traseu sa respire si acum trebuie curatat bine de secretii. Mai aud un scincet, dar nu putea fi numit plins, desi cei care il ingrijeau isi terminasera treaba. Infirmiera principala il ia, il infasoara bine in scutecel si mi-l pune in brate: nu plinge, de ce sa plinga, e un copil fericit, nu a suferit la nastere, a iesit fara traume, acum e in brate la mami, de ce ar plinge!?! Mi-l da, era si mai mic asa infasat, isi sugea de zor minutele, asa ca ii pun titzica la gurita si surpriza, o ia la tzocait ca si cum asta facea de cind lumea. Ma transfera in salon cu minunea in brate, motzaind cu titzica in gurita, tati il ia si pleaca la primul consult detaliat, iar eu ma relaxez zimbind fericita: s-a terminat!!!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Ica 1975 spune:
La Multi Ani tuturor celor ce poarta numele Sf Andrei !
Lorelaim, nu te necaji, sunt pur si simplu oamnei care cred ca ei detin adevarul suprem si nu concep sa accepte parerea cuiva. Vorba ai - Joe a'toate stiutorul.
Dana, vad ca fetele ti-au dat idei
nelia, am vazut pozele, micul este destul de ... maricel si fetele par f fericite. Toata admiratia mea ptr tine, eu sunt cam asa cand vad un bebe desi, mai bine as fi asa
Ana, eu nu stiu cum e cu cadourile; trebuie sa cumpar si eu ptr educatoarea puiutei?
Roxana, sa-ti traisca Andrei, sa creasca mare, si sa fie sanatos
Denisam, la multi ani fetitei tale
Noi
Ce faci te si face.
nelia spune:
Si acum... reactia fetelor! Dimineata, cind s-au trezit (tati a fost la 2.30 acasa, deci ele nu au simtit deloc plecarea mea la spital, pentru ca nu au stat decit cele citeva ore cu o prietena, dar nu s-a trezit nici una) si au intrebat unde e mami si le-a spus ca sint la spital, ca a iesit bebe, nu l-au crezut si m-au cautat prin casa. Pina la urma, au acceptat ca nu sint si Agata a cerut informatii: cum e bebe, ce culoare de par si de ochi are, cum il cheama, cu cine seamana - cine a fost mai frumos si mai gras la nastere dintre toti trei!?! - daca i-a taiat burtica lui mami sau a iesit singur si s-a bucurat foarte tare cind a aflat ca mami nu are burtica taiata si gata... ca trebuiau sa plece la scoala/gradinita. Seara, le-a adus tati sa ne vada... Agata a fost tacuta, atotstiutoare, ii tot explica Tudorei ce sa faca, spre frustrarea celei mici, care ii tot spunea taci, nu tu, mamiiii! (adica eu sa-i spun, nu Agata), l-a luat cu grija dar fara frica in brate, l-a pupat, i-a spus de nu stiu cite ori ca e frumos, ca il iubeste... Tudora era insa agitata, ba era mic, ba voia la mami in brate si bebe la tati, ba il pupa, ba se uita urit la el... cind am vrut sa i-l pun in brate, la inceput a intins minutele, dar apoi a zis sica, mamiii! (frica, mami!) si a vrut sa i-l iau. Apoi a tras ea concluzia ca bebe e mic-mic si trebuie sa faca nani si sa-l pun in patut, iar ea s-a cuibarit in brate la mine si i-a zis pa lui tati... a plins un pic cind a trebuit sa plece, dar a fost in regula dupa ce au iesit din spital.
Ieri, cind au ajuns acasa, a fost totul in regula,... l-au privit, au stat linga mine si s-au uitat cum il schimb, cum suge titzica, a intrebat-o tati pe Tudora daca vrea si ea titza si a zis nu, e a lui bebe, apoi bebe a dormit, Tudora s-a jucat cu tati si eu am facut lectiile cu Agata, am mincat toti si seara tati a plecat la antrenament si eu am ramas sa le culc pe amindoua, ca pe bebe il aranjasem deja si dormea. Ei, daca stiam ca va urma ce a urmat, nu-l lasam eu pe Octav sa plece! Le-am bagat in cada, le-am facut baie, apoi le-am uscat pe par, le-am dat cu crema pe corp facindu-le masaj asa cum au vazut ca i-am facut lui bebe, le-am tot explicat ca tot ce fac acum pentru bebe, am facut si pentru ele cind erau mici-mici, ca asa au fost si ele si uite ce mari si frumoase sint, le-am imbracat in pijamale curate, le-am taiat unghiile si le-am bagat in patul mare, linga bebe, eu fiind in mijloc. Bataia a inceput de la cine sta linga bebe - m-am mutat eu, Agata a acceptat, Tudora s-a pus pe urlat. Am ajuns la poveste, Tudora urla de fiecare data cind alegeam vreo carte, la un moment dat s-a ridicat in picioare linga bebe si speriata sa nu cada peste el, am ridicat un pic tonul si i-am spus sa stea jos. Mare greseala am facut! S-a pus pe un plins de ti se rupea sufletul daca o auzeai si tot imi explica, aratind cu minutele spre bebe si imi spunea ceva si dadea din umeri, nu intelegeam nimic din ce spunea, ceva ca ea nu a vrut sa faca nimic, doar sa stea linga bebe si eu am certat-o... degeaba am minghiat-o, am pupat-o, i-am spus ca o iubesc... terminasem povestea, Agata adormise si ea tot bocea si suspina. La 11 a adormit, cu chiu si cu vai! Dimineata, cind s-a trezit, a zis ca merge la gradinita, dar cind l-a vazut pe bebe in pat, si-a adus pernuta si pisica si imbracata cum era, s-a bagat linga el, ca ea face nani cu bebe si cu mami, nu vrea la gradinita.. Iar urlete, iar suspine, pina la urma am calmat-o si a iesit din casa cu tati si cu Agata, dar fara nici o tragere de inima si deloc impacata ca eu stau acasa cu bebe si ea pleaca. Usor nu va fi, mi-e groaza cind ma gindesc cit de diplomata trebuie sa fiu cu amindoua, ca sa se restabileasca echilibrul in casa. Si cel mic, va creste... atunci sa vezi!!!
Despre mine - pe scurt, ca si asa nu stiu unde mai incap in ecuatia de mai sus. Ieri eram bine, ma batea gindul sa dau o fuga si pina la curs la un moment dat. Dar incepind de aseara nu ma mai simt: am luat doua lucruri din spital sau de la fete - o viroza si o infectie la ochi. Spun ca se poate sa fie si de la fete, ca inainte de nastere, pe una am vindecat-o de viroza si pe alta de conjunctivita, desi la mine pare altceva, cu alte simptome, mai grave decit la fete. Pe linga astea, ma simt rau ca ma doare jos si burta cind alaptez, ma dor rinichii la fiecare miscare si mijlocul la fel. A venit lapte foarte mult si bebe e inca mic si suge putin si doarme mult, dimineata m-am trezit la 5 sa fac ceva cu surplusul de lapte, ca aveam sinii pietroi, dar nu am putut nici sa-i ating de durerosi ce erau... si acum sint la fel si bebe doarme de doua ore. Ma rog, as putea spune ca am avut zile si mai bune... Pina luni trebuie sa mai facem ordine si aranjamente prin casa, ca vom intra in program normal si nu vom mai avea timp, ca eu trebuie sa termin unul din cursuri si numai de asta nu am chef si putere acum, plus restul povestit mai sus... Ma cam incearca asa o usoara depresie, imi cam vine sa pling, ceea ce nu e chiar starea mea naturala... Vai de viata mea, cum spunea cineva! Dar nu pot sa spun ca nu am si o stare de incintare si de liniste sufleteasca cind ma uit la noi toti, sanatosi sa fim, ca in rest avem ce ne-am dorit cel mai mult, iar ce nu avem se rezolva intr-un fel sau altul sau... ne invatam sa traim fara.
Mai am o restanta: numele Lisandru! Eu l-am gasit, am tot rasfoit netul si dintre toate numele citite (sute!!!), Lisandru a fost singurul nume la care m-am intors de citeva ori sa-l citesc si pentru care am simtit o oarecare atractie. Am cautat apoi pe net informatii legate de el si mi-a placut ce am citit (Lorelaim, unele dintre ele erau pe site-urile frantuzesti si englezesti gasite de tine, m-a surprins ca e destul de cunoscut in cele doua limbi), i l-am comunicat lui Octav, foarte sigura ca nu are cum sa-i placa, dar... surpriza! Dupa citeva minute de gindire (doar!) a zis ca suna bine si asa a ramas pina in momentul amintit in povestea nasterii. Acum imi place si mai mult, pentru ca simt ca i se potriveste, are si andru in compozitie, care ar putea veni si de la Andrei (poate v-am povestit despre visul meu de acum doi ani si ceva), e nascut si inainte de Sf Andrei, care oricum va fi sfintul lui intr-un fel sau altul. Alta semnificatie a numelui pe linga cea gasita de Lorelaim:
Origine: Ce prénom est un dérivé du prénom hébraïque Elisheba. Histoire: Lisandru est apparenté au prénom Elisabeth. La forme ancienne de ce dernier, Elisheba, signifie: "Dieu est plénitude". Saint patron Les Lisandru sont fêtées 17 novembre. Si am mai gasit ceva: Lisandru est un prénom masculin corse qui signifie Alexandre...
Gata, am spus tot ce am avut de spus, nu stiu cind mai intru sa scriu, totusi citeva minute la cafea tot voi intra sa citesc (dupa 10 decembrie ma voi linisti, ca se termina scoala si vor intra si lucrurile la noi intr-un normal oarecare). Va multumesc pentru toate felicitarile si urarile de bine, am rasfoit rapid ce ati scris si m-am bucurat pentru fiecare rind scris special pentru noi. Va pup si va urez sanatate si numai bine!
nelia spune:
La multi ani tuturor celor care au numele legat de Sf Andrei!!!
valen spune:
nelia, felicitari pt. Lisandru!! Asa tare m-a impresionat povestea, ca la un moment dat, citindu-te, parca eram acolo langa tine si simteam mirosul acela specific de lichid amniotic si fericirea coplesitoare de dupa nastere. Sa va dea Dumnezeu tot ce e bun si frumos In viata!!! La multi ani celor care isi serbeaza ziua de nume!!!www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
Selena2002 spune:
Nelia felicitari inca odata pentru asa nastere rapida si pentru familia pe care o aveti! Sa fiti sanatosi si fericiti impreuna.
La multi ani pentru toti ce isi sarbatoresc ziua numelui.
Selena