Sezatoarea canadiana (74)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nelia , bine ati venit acasa

Ana, noi am dus in fiecare an cite o mica decoratie de Craciun mai deosebita (de sticla/cristal, portelan, etc), pe care le-am luat de la Winners, au lucruri f.frumoase si sint puse in cutii, exact ca pentru un cadou. De exemplu anul asta am gasit o mica farfurioara de Murano...Dar am vazut si parinti venind cu ditamai cosurile...

La sfirstul scolii am dus mereu cite un album in franceza cu poze din Romania (Antonia avind in fiecare an alta invatatoare), ni s-a parut o amintire frumoasa si mai deosebita, plus un buchet de flori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Nelia sa-ti traiasca puiutu Lisandru si sa te bucuri de el la fel ca de Agata si Tudora.

Fetelor vroiam sa va intreb si eu
Ce as putea sa-i dau pentru intarirea sitemului imunitar piticului meu de 4 ani?
Ma gindeam sa-i dau o cura de vitamina C si echinacea.
Voi le dati ceva?

O zi buna


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

DanaMario, nu stiu daca la voi gasesti farmaciile naturiste Jean Marc Brunet, eu ii dau lui Matei un sirop de la ei cu vreo 8 vitamine si 5-6 plante (echinaceea, royal jelly, germeni de grau, spirulina si inca vreo 2 da nu mi le amintesc acu pe loc), si vreau sa spun ca s-a simtit tare impactul dupa cura cu siropul asta. Daca nu, uita-te la Loblaws dupa chestiile naturiste de la Boiron ... ar trebui sa aiba si ei ceva similar.





POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by DanaMario

Nelia sa-ti traiasca puiutu Lisandru si sa te bucuri de el la fel ca de Agata si Tudora.

Fetelor vroiam sa va intreb si eu
Ce as putea sa-i dau pentru intarirea sitemului imunitar piticului meu de 4 ani?
Ma gindeam sa-i dau o cura de vitamina C si echinacea.
Voi le dati ceva?

O zi buna






Eu ii dau medicamente luate din Romania (am inceput la 4 ani, si de atunci ii fac o cura din septembrie pina in aprilie): Bronhovaxom (2 ani), Lantigen B (2 ani) , Imunobaby, Septilin, Propol Pur, Baraka, Imunogrip. Nu ii le dau toate odata, le alternez incit sa acopar tot sezonul rece. Si poate este o coincidenta, dar cu fiecare an i-au scazut drastic imbolnavirile. De exemplu iarna trecuta nu a fost deloc bolnava, si cu un an inainte a avut doar vreo 2 viroze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Ira, cred ca esti plecata deja, sper sa citesti cand te intorci, cred ca eram pe jumatate adormita cand am scris mesajul ideea era c dupa n cica se citeste tz, repet insa asa mi-au zis coledii mei unul francez si doi arabi vorbitori de franceza, eu inteleg franceza, dar de vorbit nu vorbesc, deci nici reguli nu cunosc.
Simona ala a fost doar un exemplu de perle scoase de Tudor, imi pare rau ca nu le notez imediat si apoi le uit. Azi mi-a povestit ca a venit de la gradi pe jos si a vazut masina de politie, politaiul l-a lasat inauntru sa apese pe pedale, dar sa aiba grija sa nu porneasca, nu stiam daca sa-l cred sau nu(tati nu era in zona sa-l intreb) si apoi a continuat povestea ca dupa aceea si-a continuat drumul pana acasa cu un avion pe care l-a condus el , gradinita e la 10 minute de mers pe jos, deci a avut peripetii mari pe drum
Pitilache, merci ca te gandesti la noi. Eu tare as vrea sa va cunosc, inca nu pot sa va spun sigur daca vin, daca pot sa ajung ne vedem acolo, la noi e o perioada plina si avem petrecerea de Craciun sambata aia, plus copiii care imi fac surprize cand fac eu planuri, acum au terminat de bolit amandoi.
Nelia, refacere rapida si bb cuminte.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanelu spune:

Magdone, in ultimul mesaj din capitolul precedent, o intrebam pe Khristin daca stie ceva amanunte despre French Immersion in York District School Board.
Asa cum spunea Khristin si Caro, in Toronto DSB exista mai multe "intrari" in Fr.I.
- Early Fr.I.in SK - fac din SK pana in gr.3 numai franceza, incepand cu grade 4 fac 50% franceza 50% engleza
- Middle Fr. I. in grade 4 - fac grade 4 & 5 numai franceza, si din grade 6 incep sa introduca si engleza, dar nu imi este foarte clar in ce procent - am impresia ca doar o materie, ceva cu Arts
- Extended Fr.I incepe in grade 4 si fac 50% in franceza si 50% in engleza de la bun inceput.
- Immersion in grade 7 = 50% in Franceza si 50% in engleza (dar am impresia ca are prerechizit 2 ani de studii numai in franceza)
Gasesti multe detalii direct pe website-ul Toronto DSB (care mi se pare complet si bine realizat).
E adevarat ce zice Caro, ca selectia este de fapt o loterie, dar daca esti hotarata sa-l inscrii, sa nu fii descurajata de asta.
Cum spuneam, i-am inscris pe amandoi piticii: unul in SK, celalalt in grade 4. Cu cel mic nu am avut nici o problema, cu cel mare au fost lupte grele pentru ca nu a vrut sa schimbe scoala, prietenii... Dar astazi am fost la interviul cu profesoara si ne bucuram tare ca merge foarte bine.
Acum, noi ne-am propus sa ne mutam mai la nord, asta insemnan York DSB. Astazi am primit confirmarea ca in York DSB, imersia in franceza se face doar din clasa intai....uufff...

Ma opresc aici cu povestitu' si cu speranta ca toate se vor aranja convenabil pentru noi...


Nelia, Lisandru, bun venit acasa. Va imbartisam cu drag pe toti cinci.

Pe curand,
Tatziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Bine ati venit acasa Nelia si Lisandru. Refacere usoara si asteptam cu nerabdare poze.

Am intrebat la bucatarie dar va intreb si pe voi... stiu ca am intrat in post si as face simbata parastas.Insa nu stiu ce as mai putea adauga (de post) linga coliva, adica as si imparti cite ceva. Dati-mi si mie ceva idei, please...

Pe mine asa m-au enervat copiii in seara asta ca m-am abtinut mult sa nu-i urechez. Ca de obicei cind ma duc la Maxi ei dispar la jucarii, electronice etc. Dar azi Denisa a vrut sa-si faca unghiile si Edi (cica n-a vrut dar are 12 ani nu 2 ani) i-a varsat oja -ceva cu galben pe jeaca de iarna (de fapt parte din costumul de ski care m-a costat vreo 250$ in reducere).Incerc sa ma calmez , imi zic ca sunt copii,dar totusi la 12 ani nu mai sunt copiii.
Mi-am varsat si eu oful la voi..

Khristin vacanta placuta, dar zi-ne si noua unde plecati de data asta?

Roxana, ce frumosi sunt brazii aia de pe site..Eu anul asta m-am decis sa-l fac numai auriu (argintiu era ptr la anul), ca in fiecare an il fac la fel ,frumos dar varza de culori. O sa va pun poze dupa ce il aranjam.

Nopate buna Canada

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

FELICITARI NELIA!! Bine ai venit pe lume bebe Lisandru !!
Felicitari mamico de 3x, acum sinteti familie completa !
Va urez sa fiti mereu fericiti !

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza
Fetelor - am o MARE-MARE rugaminte: mamicile care au fost cu micutzii la pediatru aici in Canada - va rog frumos fitzi dragutze si intratzi la subiectul: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111929&whichpage=9si explicatzi-i lui Bird70 pt ce probleme atzi apelat voi la pediatru... Pt ca ea a facut afirmatzia ca: "A duce un copil cu otita la pediatru e ca si cum ai merge tu cu o diaree la un ginecolog ca ala stie mai bine ca e medic 'de femei' si tu esti femeie."... Ceea ce pe mine m-a mirat f mult... Pt ca eu mergeam la pediatru nostru din Montreal pt lucruri "banale" si NU am fost refuzata NICIODATA!
Multzumesc frumos!
O zii faina va doresc.

Lorelai
Gabisor , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am reusit sa pun www.dropshots.com/aurice" target="_blank">poze!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput