Sezatoarea canadiana (74)
Raspunsuri - Pagina 15
Ira spune:
La multi ani, Cristina, pt. minunea ta mica si geniala! Sa-ti aduca numai bucurii si dragoste, si ea sa fie fericita si sanatoasa!
Fetelor, eu am impodobit casa pe dinauntru si pe dinafara de Craciun, ascultam muzica de Craciun si e super! De la Walmart am cumparat instalatii care salveaza energie pt. afara si au costat f putin, vreo 12$. Plus ca, Simonna, am gasit o decoratie de 20$ pt usa, care nu e coroana, dar e ca o casuta din nuiele ce miroase a brad si se agata de usa, cu mos Craciun si gasca de reni, e absolut superba, sper sa apuc sa fac poze. Casa mea e en feu, m-am integrat la nebunii astia de quebecoisi care isi lumineaza si cea mai mica tufa si colt de la casa. Se vede ca in Canada e cea mai ieftina energie electrica din lume.
Mi-am scos si toate cutiile de biscuiti de Noel si le-am umplut cu braduleti si stelute din pain d'epices (si cand fac sau cumpar prajiturele de Craciun le pun in cutiile de la Dolarama), si pe masa am pus servetele rosii, in ghivece am infipt mos Craciuni de gradina.
Ador perioada asta de dinainte de sarbatori. Cumparaturile de Craciun nici nu le-am inceput.
Sara buna!
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
clau07 spune:
Ana, sa-ti fie gura aurita. Am fost la al doilea interviu, dar mi-a spus ca va fi si al treilea interviu in cazul in care se decid. Inca nu am nici un semn. Ei au spus ca saptamana asta ar trebui sa se hotarasca.
monicutza_bb spune:
La multi anisori Yasmine
Multumesc pentru incurajari fetelor, am mai prins putin curaj. M-au si sunat astazi si mi-au programat operatia pe 12 decembrie, le este teama sa nu mai fac vreo criza si sa ii cost iar 3 zile de spital. Ma duc dimineata la 7 si seara imi dau drumul. Teama mea este mai mare legat de copii, pitica papa numai la san si o sa il cam chinuie pe tati in ziua cu operatia. Alex va fi la gradinita pana la 5, apoi ne-o ajuta cineva cu el pana seara. O sa fie greu apoi ca o sa vrea in brate, nu o sa pot face prea multe, dar o sa ne descurcam. Iar sotul nu prea isi mai poate lua zile libere de la munca, ca a tot lipsit cat am fost in spital.
Nelia multa sanatate si tie si sotului, ca aveti de crescut trei comori. Nu sta cu pietrele alea, mai bine te duci intr-o zi la urgenta cand sunt fetele la gradi/scoala si stii macar ca rezolvi ceva. Sa stii ca se misca greu astia sa investigheze o problema medicala, dar si cand incep... sigur te rezolva. Nu sta cu durerile, nu face prea bine nici la lactatie, mie mi s-a micsorat semnificativ cantitatea de lapte de cand am fost bolnava. Din cauza durerilor nu mai aveam "let-down".
Noi ne-am apucat sa luam cadourile de sarbatori. Pentru copiii nostri rezolvam repede, dar ce ma fac cu nepotii? Dati-mi niste idei, mamici de baietei si fetite de 9-11 anisori, ce le-ar place? Ceva in jur de 30-40 $ de caciula (2 baieti si o fata)
Eu am descoperit de curand cat de yummy este V8-ul. Cand nu am timp sa mananc imediat ceva, bag un V8 si ma potolesc. Poate asa reusesc sa si slabesc putin.
Am fost in seara asta la cumparaturi la Maxi si va zic sincer ca nu stiu pe ce am dat 220$. Cand am venit in Canada, nu lasam mai mult de 100$ o data. Acum sub 200 nici gand... si asta nu e tot, mai lasam 100 la Costco si 60-80 la Adonis. Aproape in fiecare saptamana aceeasi poveste. Mi-e groaza, parca cheltuim in nestire. Si tot timpul parca ne trebuie ceva. Porbabil ca asta inseamna sa te adaptezi la societatea de consum
Ira dupa ce termini lucrarile la dentist vei fi foarte "pretioasa". Noroc ca acopera asigurarea. Bafta multa sa iti rezolvi toate problemele, sanatatea este mai importanta decat orice. Si neaparat sa ne arati si noua casuta ta frumoasa impodobita cu toate minunatiile.
O data cu ninsoarea asta i s-a pus pata sotului meu sa isi ia Jeep 4X4. Ca parca nu avem destule cheltuieli si nu este de ajuns ca abia ne-am luat un Grand Caravan relativ nou si in stare foarte buna. Ca sa nu mai zic ca nici masina veche nu am vandut-o, ca o sa o conduc eu in zilele cu soare . Cred ca vrea de fapt sa isi faca parc auto si nu stie cum sa imi spuna asta. Normal ca m-am opus categoric cu argumente logice si s-a resemnat ca un copil bosumflat imi place la nebunie cum i se pune lui pata in fiecare saptamana pe cate ceva.
Va pup, fug la nani
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
monicutza_bb spune:
Clau bafta la cel de al treilea interviu, eu cred ca te vor suna
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
cge spune:
Hop si eu inainte de culcare.
Monica, am impresia ca astia in Maxi le-au scumpit.
Si pe noi ne costa cumparaturile cu vreo 50-70$ mai mult in ultimele 2 sapt., aproximativ pe aceeasi mancare.
Ghici ce imi zicea sotul asta seara, ca atunci cand ne vom schimba masina, o sa luam un 4x4. E de inteles cu zapada asta.
Nelia, Anca cu Victor sunt "funi" filmuletul in care il spalati pe bebe. L-am vazut de cateva ori in seara asta.
Sanatate multa, ca asta e cea mai importanta.
Gestionezi f. bine situatia cu 3, noua ne e greu cu 2 nebunici daramite cu 3.
La Multi Ani sarbatoritilor din ultimele zile, cu mentiune speciala ptr o domnisoara de 5 ani, Yasmine.
Vroiam sa va zic ca ne-au venit jucariile, cele pe care le-am dat la Grand Toys cam in 3-4 zile. Au fost punctuali, si am beneficiat de o promotie in care livrarea era gratuita.
Am fost si noi cu saniutele asta seara. Dovada aici:
http://picasaweb.google.com/marius.geana/IarnaInMontreal20073Decembrie?authkey=3_evaji_6PI&pli=1
Dana Podeanu, cand ai timp mai povesteste-ne de comorile tale.
Vreau sa stiu ce ma asteapta peste vreo 4 ani.
Noapte buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ira spune:
Monica, sanatate multa iti doresc.
quote:
Originally posted by monicutza_bbO data cu ninsoarea asta i s-a pus pata sotului meu sa isi ia Jeep 4X4.
Din experienta personala consider ca pe nametii astia o masina usoara merge de minune, Toyota mea de ex. nu consuma nimic si e asa de agera ca urca peste muntii de zapada ca o saniuta, chiar ne uitam azi la un 4x4 cum se impotmolise la Walmart, si am vazut si camioane (masini grele si puternice) cu rotile in sus de multe ori la prima furtuna de zapada. E numai senzatia ca daca e 4x4 te protejeaza mai mult, insa de multe ori in parcari sau cand te blocheaza cu un namete masina aia mare de dezapezit - cu o masina mai usoara treci pe deasupra si scapi.
Am uitat sa va spun ca la intoarcere din turneu eram cu un mare camion american si s-a dus doamne iarta-ma bateria la ditai masina cat am intrat intr-o statie de service sa ne cumparam o gustare. A trebuit sa ne aprinda de la o alta. Si tragea la sistemul nostru de sunet (nu mai mult de 150kg) + 4 persoane de parca-si dadea duhul, accelera ca o broasca testoasa in stare de sobrebrietate. Dupa aia se blocasera ferestrele electrice la -20 grade celsius+ furtuna de zapada cu 120 la ora, ne simteam fix ca-n filmele alea proaste, cu paturi pe noi, cojoace si caciuli infipte pe cap in masina - da era ea americana si mare ? Cand m-am urcat in masinuta mea dupa aia am zis ca nu-i adevarat, cum se poa' sa fii iarna in masina si sa crapi de cald?
Sper sa va fac pozute la casa sa va pun, am si vreo 3-4 de la Halifax, mi-a fost cam aiurea sa fac pe frigul asta, oricum nu erau interesante, am zis ca le repun pe acelea din vara, care erau mai frumoase.
Am vizitat in turneu si Rivière du Loup, si Moncton, Miramichi, ati auzit vreodata de localitatile astea pierdute de lume ? Si totusi, cat de civilizate, chiar daca indepartate si in mijlocul naturii.
Am un elev care vine din Rivière du Loup, si cu toata franceza si auzul meu absolut nu inteleg nici 50% din ce zice. In loc de J'ai cherché toute la journée - pronunta : jé hérhéééé t'la hourné, in loc de j pronunta h si as zice ca vorbeste mai mult in vocale, nu articuleaza deloc, e un accent destul de interesant, cand m-oi intelege cu el o sa dau de baut c-am descifrat toata quebecoisa din lumea asta. Cursul nostru de vioara decurge asa : Eu vorbesc si el tace (stiu, as fi putut fi mai originala analogand la relatia femeie-barbat da' ...n-am de ales), ca daca apuca sa zica ceva m-a bagat in oala, nu stiu ce sa-i raspunz.
Ma'c sa ma culc ca aberez ca de obicei. O sa-i trimit si eu fetitei Laurei un cadou de Craciun, da' n-am apucat inca sa fac cumparaturi.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Eu am sa citesc pe bucatzele si am sa scriu mai multe mesaje ca sa nu pierd ideile si net-ul :-)
Kristin - LA MULTZI ANI YASMINEI! Multa sanatate si noroc sa-i dea bunul Dumnezeu si voi parintzi sa va bucuratzi de ea multzi ani fericitzi!
Oana - am vazut pozele - tare frumoasa printzesuca voastra :-)
Nelia - multa sanatate sotzului si tzie! Incearca sa ajungi la un control ca nu se poate sa stai sa te chinui in halul asta!
Lorelai
Gabisor , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Denisa - am vazut pozele - Emma e o dulce si cred se va face o smecherutza-cochetutza de nu-i adevarat :-) Super poza cu voi trei in fatza semineului! Ai putea s-o trimitzi ca felicitare de Craciun.
Cristina (cge) - m-ai dat gata cu pozele cu zapada! VREAU SI EU! Ancutza si Victor s-au distrat grozav! WOW! Realmente - asa simt o dorintza de a vedea totul alb stralucitor! Ce as vrea si eu sa vina zapada... la noi ploua-ploua-ploua... marunt si des, mocaneste... De ieri nu se opreste... La gradi, pe micutzi nu-i mai scoate afara... nici macar la plimbare... Eu, cand o iau pe Gabisor mai stau cu ea afara vreo 30-45min ca o las sa sara in toate baltzile si o aduc ca un purcelus acasa, o dezbrac, o spal rapid (manutze, fatza) si o pun sa se odihneasca 30min.
Monicutza - multa bafta la operatzie - o sa vezi ca o sa fie bine si tati o sa se descurce cu amandoi micutzii!
Lorelai
lorelaim spune:
Laura - itzi tzin pumnii la condus! Ai grija de tine! Nu potzi sa schmbi pe ture de zii in perioada cat sunt asa zapezi? Ce fac David si Ioana? Cred ca sunt f fericitzi cu buni care-i rasfatza toata ziua?
Claudia - multa bafta in continuare - sa-tzi vina raspuns favorabil cat mai repede si sa mergi la al treilea interviu!
Ira - vazusi ca nu-i atat de negru si ca avusesi "acoperire" pt dintzi? Ii faci tu - usurel-usurel - izti rezo taoate probl. Noi in Mtl aveam cate 1000$/an/pers de la asig sotzului de la servici... aici... 0! Ira - fa poze cu zapada de la voi, cu Sophie jucandu-se, cu, casa voastra impodobita!
Roxana (Pitilache) - ce mai fac Isabella si Seba? Cum au intampinat prima zapada de anul asta?
Fetelor - ca tot vorbeatzi de pretzuri - peste tot cresc :-) La noi, doar un micutz exemplu - exact la acelasi grocerie store (ICA) franzelutza de 175gr de la 7,90kr (adica 8kr ca nici nu exista 0,10kr ca sa-tzi dea rest :-)) s-a facut 8,90kr :-) Nici-unde nu scrie, nici-unde nu anuntza... doar vezi ca sapt platesti mai mult... In plus aici trebuie sa fiu f atenta la data de expirare (ma refer la produse perisabile de tipul carne, mezeluri si branzeturi)... ca nu le ridica nimeni de pe rafturi cam 1 sapt chiar daca valabilitatea a expirat...
No va tzuck si va urez o zii faina si zapada cat mai putzina pe drumuri!
Lorelai
lorelaim spune:
Uite o chestie interesanta - cum se explica "factorul vant" cand se vorbeste de temperaturile de iarna: http://www.cbc.ca/news/background/forcesofnature/windchill.html
Lorelai