MAMICI DE ITALIA (15)
Raspunsuri - Pagina 12
katiapam spune:
Salut fetelor
Slimatei-ma sei proprio golosa cu cite dulciuri mai faci
si daca tot n-ai dat cafeaua acum tre sa dai merenda
daca nu ne suparam asa-i Raluk?
vad ca umbla sa-ti faca pofte
Raluk-cred ca vrea sa ne ingrasa....
ei Slimatei eu am nascut lasa-ma sa slabesc ca si asa i miei pecati di gola sono i dolci in perioada asta ![]()
ticker ![]()
GIULIA-20/06/07
mai dire mai
slimatei spune:
nu e complicat tare..dar tb sa le scriu..din cartea de bucate..si sincer pt. glazura(la eclere) am gresit reteta..caci nu am vazut decat ca era de cacao..dar era cea pt. torturi...cea orig..mi se parea prea simpla...![]()
hai ca scriu reteta de eclere fara glazura...
eclere 2
125 gr. faina
100 gr. margarina sau unt..eu una prefer untul
250 ml. apa
o lingurita mica de sare
3 oua mai mari de 60 gr.daca sunt mai mici 4oua
Apa cu sarea si grasimea se pun la fiert intr-un vas. Cand da in clocot si s-a topit toata margarina/untul se adauga toata faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se raceste, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare ou. Aluatul se pune in cornet si se spriteaza bastonase sau se poate pune gramajoare cu lingura. Se coc la cuptorul foarte bine incins, primele 20 de minute la foc putin mai iute si fara sa se deschida deloc usa cuptorului, apoi la foc mic inca vreo 20-30 de minute. Se racesc, se taie capacelele si se umplu cu budinca si frisca (eu le-am lasat cam jum de ora la temp de 200gr....dar desigur te uiti cand se rumenesc..eu una prefer sa nu le scot din cuptor imedit dupa ce il sting..deobicei le las sa se raceasca in voie..dar daca nu am rabdare le las macar 5-10 min.
Dupa ce pui ouale, daca iei aluat intre doua degete, si departezi degetele, aluatul trebuie sa fie elastic si sa se intinda intre degete, nu sa se rupa.
Poti sa le umpli cu ce budinci vrei (de la vanilie, capsuni, caramel, etc).
Pe capacele poti doar sa pudrezi zahar. ca glazura pur si simplu poti topi o ciocolata cu lapte (simpla, fara crema) in care mai poti adauga putina cacao. Cred ca poti sa incerci si cioco alba
succes...si pofta buna!
Stefania X 2
mai avem putin...putin...
Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
slimatei spune:
katia mi dispiace...
au prioritate...![]()
da' ia da raportul..azi pe unde ai umblat..?
Stefania X 2
mai avem putin...putin...
Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
Raluk31 spune:
Ok,Stefi,am trecut si budinca pe lista
Multumesc pt reteta
Despre papanasi,eu stiu si de bicarbonat si de praf de copt,vad ce gasesc.
Katia,ma ingras oricum,acuma o bucatica de praji n-o fi foc!![]()
Raluca
in asteptarea micutei Anais
slimatei spune:
quote:
Originally posted by Raluk31
...
Katia,ma ingras oricum,acuma o bucatica de praji n-o fi foc!
Raluca
in asteptarea micutei Anais
nu-i foc..
eu asa stiu ca doar bicarbonat..pacat ca nu gasesc reteta...caci decand sunt gravi..uit..si nu as vrea sa gresesc ceva......
Stefania X 2

mai avem putin...putin...
Doamne ajuta!www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
katiapam spune:
Slimatei-am dat dincolo raportul ![]()
am ajuns tirziu acasa
Raluk-bineinteles ca o bucata de praji n-are nimic
una azi una maine......glumesc ![]()
ticker ![]()
GIULIA-20/06/07
mai dire mai
Raluk31 spune:
Adica ori bicarbonat,ori praf de copt,vroiam sa zic
...Si eu uit de la o vreme![]()
Raluca
in asteptarea micutei Anais
Raluk31 spune:
Ca sa-mi vedeti evolutia![]()
http://www.flickr.com/photos/16885827@N02/
Cand voi avea si cu bradutul,o sa adaug!
Raluca
in asteptarea micutei Anais
slimatei spune:
sei bellissima...
vrem poze si cu bradutul...
Stefania X 2
mai avem putin...putin...
Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
