Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (69)
Raspunsuri - Pagina 19
Ellenuta spune:
pe creata 1, creata 2 cu creata 3!
shose, subscriu la ce spune creata 2 .. superbe lucrushoare! sa le poarte bebica sanatoasa .. ceva ponturi .. ne dai si noua??
34+
EVA MARIA
AMR 6 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
miri_mik spune:
quote:
Originally posted by darene
Buna dimineata fetele!
Alina023,Miri,Laura_D ma bucur ca v-ati linistit!
Neda mai bine papi pui fiert (pieptul de pui are cea mai mare cantitate de proteine) pt aportul de proteine decat oua.Eu stiam ca ,carnea are cele mai multe proteine.Si ca sa nu te mai ingrasi prea mult,poti sa-l fierbi.
Gatta eu nu am durerile dintre picioare mereu.
Miri ai voie sa papi banane si cartofi?
da, amvoie, cu conditia sa nu fie in cantitati industriale - prejudecata cu bananele nu e valabila, si nici cu cartofii. o banana imi face o glicemie 84 (tocmai mi-am verificat-o), cartofii pai maxim 115 in comboinatie cu carne si salata. dar de exemplu, la cuptor... sar in tavan cu glicemia.
Mi-am schimbat semnatura !
Poze
Elena35+
AMR 31 zile
miri_mik
32+
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
miri_mik spune:
[quote]Originally posted by ginnette
Neata fetelor,
Azi m-am trezit cu mainile umflate; e prima data cand mi se intampla.
Picioarele (de are eu imi fac griji, sa nu se umfle) sunt ok, dar mainile, in special degetele sunt baloane!
Si mananc nesarat ![]()
ginette, zi-mi si cata apa bei. daca nu bei suficienta iti dai batai de cap singura. de la 2l cel putin in sus...
miri_mik
32+
breaz spune:
Apropo Cristina (greta4you), se pare ca stilul celor din cluj e f diferit de bucuresti. nici mie nu mi-a zis niciodata cit e de lunga sau de grea. singura data mi-a zis a fost la 4Dresupun ca ii da ecograful lungimea si greutatea automat. da altfel la controale periodice exact asa imi zice si mie, ca e ok. si nici de streptococ b nu am auzit ca ar trebui sa imi fac analiza, si nici antitetanos.am mai intrebat colege care au nascut si nici una nu si-a facut antitetanos. acuma ma tot gindesc si eu la strptococu b, oare ar trebui sa-i spun eu la dr sa-mi faca analiza.
si epidurala aici ti-o face in spital fara sa platesti nimica, am auzit ca unele fete si-au luat ele trusa de epidurala. important e sa fim noi sanatoase si sa nastem usor.
Carmen 34+
Carla Alexia
quote:
Originally posted by greta4you
...mie doctorita mea, nu mi-a spus niciodata pana acum cat cantareste sau ,stiu eu ...ce lungime are....intotdeauna a zis doar ca se dezvolta normal , ca e bine si totul e ok.De cand va citesc ,am inceput sa ma intreb si eu...oare e destul de dezvoltat??..oare chiar e atat de ok cum spune ea??...Am intrebat-o data trecuta la ecograf si mi-a spus ca ei nu-i place sa de-a niste valori relative si ca ecograful nu e suta la suta precis si ca nu se poate "baga " in interior ca sa-mi spuna exact niste valori..mai bine sa astept pana mai tarziu si atunci vom stii totul sigur. Oricum,cel mai important e ca totul e bine pana acum...asa ca,ce-mi ramane de facut??..doar sa astept momentul cand o sa-l cantaresc chiar eu (in brate)
Cristina 33+ si bebe Mara Bianca
irinouka spune:
miri, m-am bucurat sa aflu ca ai mai obtinut un ragaz de doua saptamani. bine-ar fi sa nu fie nevoie de insulina pana la sfarsit si sa fie zgripturoaica multumita de efectele noilor restruictii de care ziceai.
ma pregatesc si io pt testul de gluco, o sa il fac in cursul saptamanii viitoare, pana miercuri. medicul care se ocupa de mama s-a declarat incantat ca mai exista ginecologi care se gandesc la diabetul gestational si ma astepta intr-o zi cu soare la ora 7:30.
la ora aia voi fi oarba si surda si muta, habar n-am cum voi reusi sa ma trezesc...mi-e sa nu ma prebusec pe acolo.
ieri si azi m-am distrat cu aparatul de testat glicemia pe care mi l-a imprumutat mama. am avut o data 78, o data 83. dimineata pe nemancate.
irina
34
Rares
http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
Ellenuta spune:
zuzici .. mie nu mi se umfla mainile, in schimb dimineata cand ma trezesc am degetele - mai ales de la mana dreapta - amortite .. ma mai lasa apoi dar buricele tot amortite raman!!
si .. nu-mi mai recunosc picioarele .. parca sufar de elefantioza (DOAMNE FERESTE) .. sunt foarte foarte umflate ... nu ma mai incape nicio cizma, nici un pantof!!! cred ca sunt pline de apa si sare mananc ff putina .. eu sper sa dea inapoi dupa nastere .. sa nu ramana asa ...
34+
EVA MARIA
AMR 6 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
MAI E UN PIC
alinaatudor spune:
Ellenuta, sigur nu raman asa...stai fara grija..ar trebui totusi ca dupa sarcina sa iti faci un control de rutina la rinichi...este destul de comun sa retii apa in sarcina, dar acest lucru este mai frecvent intalnit la femeile care au oarecare probleme renale preexistente sarcinii..asa ca un eco de rinichi nu ti-ar strica...macar sa vezi ca sunt bine si nu ai nici nisip nici pietricele...
www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157602400879499/" target="_blank">Poze mai recente
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157603256223729/" target="_blank">Fesuletz
Alina
29 si Stefania 
Ellenuta spune:
quote:
Originally posted by alinaatudor
Ellenuta, sigur nu raman asa...stai fara grija..ar trebui totusi ca dupa sarcina sa iti faci un control de rutina la rinichi...este destul de comun sa retii apa in sarcina, dar acest lucru este mai frecvent intalnit la femeile care au oarecare probleme renale preexistente sarcinii..asa ca un eco de rinichi nu ti-ar strica...macar sa vezi ca sunt bine si nu ai nici nisip nici pietricele...
www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157602400879499/" target="_blank">Poze mai recente
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157603256223729/" target="_blank">Fesuletz
Alina29 si Stefania
nisip sigur am! asta stiu de la o eco pe care am facut-o acum cativa ani .. nu cred ca am scapat de el asha ca prin minune .. pietricele .. hmm .. nu stiu .. daca era sa am, aveam dureri nu? oricum, inainte de sarcina nu am avut nicio problema cu umflarea picioarelor ..
dupa ce vine bebe, voi merge sa fac setul complet de analize!
34+
EVA MARIAAMR 6 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
MAI E UN PIC
miri_mik spune:
Creata, eu sunt probabil intarziata gashtii, dar asta nu ma imoiedica sa ii urez si eu mamei tale "la multi ani!" e nascuta in aceeasi zi cu unul din fratii mei, deci e clar ca-mi va ramane veci pururi amin in memorie!
Ellenuta, edemele sunt frecvente in sarcina, asta o stim, dar atentie la cata apa bei. cuc at bei mai putin, cu atat organismul retine;bea apa regulamentar, adica de la 2l de apa in sus si vezi cum evolueaza problema:)
Irinouka, daca vrei sa ai o "oglinda" aglicemiilor, ia-le pe parcursul zile fix la o ora dupamancare. nici cu 5 min mai devreme, nici cu 5 mai tarziu. vezi de cate ori sari peste 140 si incearca sa-ti amintesti si ce. probabil ca nici nu e cazul sa faci testul de toleranta:)
Honey, ca tu ai deschis subiectul despre sindromul carpian, bucurati-va ca va apuca acum amortelile de maini si durerile si nu mai devreme in sarcina. cu bruno plangeam de durere seara la culcar eincepand cu luna 4. nu puteam tine nik in maini, nici sa mananc frumos cu cutit si furculita. masa dura la infinit ca nu puteam apuca "ustensilele". in luna 8 m-au trimis la rezonante nush de care si au hotarat ca tre sa ma opereze. si-am zis no way. in ziua in care am nascut, ma rog a doua zi, a trecut cu tot cu diabet, chit c anu aveau nici o legatura:)) din pacate nu exista tratament si nici o crema nu e recomandata. poate doar cu arnica.
miri_mik
32+
alinaatudor spune:
Irinouka, pe mine m-a trimis dr gine la testul de toleranta la glucoza orala..cam de vreo luna si ceva..aproape 2...cum stau eu in casa si in pat..nu am cum sa ma duc sa stau pe la spital cateva ore...asa ca am tot amanat...intre timp..am refacut analizele de sange la dr de fam..si am ramas socata..glicemia 47...sub limita..Gine a zis ca..acu...la glicemia asta..lasa..sa nu mai fac testul de toleranta...si io intreb...nu exista si unul pentru hipoglicemie...dr mi-a zis sa am grija sa mananc carbohidrati...wow..pai..in fiecare dim mananc 4 felii de paine cu unt si cu gem..sau dulceata..si beau ceai...apoi...nu mai zic..ca aproape in fiecare zi mananc cioco...
Alina
29 si Stefania