"intracavitar fundic imagine hiperecogena" ?

"intracavitar fundic imagine hiperecogena" ? | Autor: andriushca

Link direct la acest mesaj

dragi viiotare mamici
am scris si la aspirante, scriu si aici, poate voi, cu experienta voastra de proaspete gravidute ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns sau o lamurire, ca am o mare problema, pe care nu mai stiu cum sa o apuc si o intorc pe toate partile, dar nu se leaga nimic! si problema suna cam asa:

am facut o ecografie in Z 14 la un CM de cca. 32 zile (monitorizare in vederea celei de a 4-a inseminari artificiale), cu urmatoarele valori, citez:
"-endometru trilaminar 11,4 mm
-intracavitar fundic o imagine hiperecogena 6,1 mm
-OD fara activitate foliculara
-OS formatiune hiperecogena 11,1 mm"

in afara faptului ca sunt disperata ca nu am ovulatie luna asta, deci nu pot face inseminarea, ma ingrijoreaza si chestia aia din uter, aparuta "peste noapte". (mentionez ca de formatiunea de pe OS stiam).
dr. nu a stiut ce poate fi, a spus ca e prea mica pt. a fi un polip uterin, dar nu exclude aceasta varianta sau ca ar putea fi un rest de la menstruatie, dar nici de asta nu poate fi sigura. asta cu restul de la mnestruatie nu am mai auzit-o!
ca e de urmarit, mai ales imediat dupa urmatorul ciclu, sa vedem daca a disparut sau nu sau daca s-a marit.
desi mi-a arata expres pe ecografie, eu nu am vazut mai nimic, chiar ma intreb ce a vazut aceasta dr., dar imi spun ca eu nu ma pricep sa citesc ecografii.

acum, rugamintea si intrebarea mea este (poate suna caraghios) daca e posibil ca o sarcina foarte mica sa fie confundata cu asa ceva? (un polip de exemplu). daca prin absurd sa spunem ca in Z 14 ovulatia deja s-a produs si a avut loc fecundarea, (desi ma foarte indoiesc) sau e posibil sa fie o sarcina de luna trecuta si ceea ce am considerat eu a fi luna asta CM (vreo 2 zile din 14 nov.) sa nu fi fost de fapt CM? (mentionez ca nu as avea simptome de niciun fel)
dar daca ar fi o sarcina de luna trecuta, nu ar trb. sa fie mai mare? sa se vada mai bine? in ipoteza ca ar fi sarcina din luna trecuta, ar trb. sa fie acum intrata in saptamana a 7-a.

poate aberez la ora asta, mai ales dupa cateva ore de plans si din disperare cand vad ca lucrurile merg din rau in mai rau, dar poate ma luminati cu ceva!
cum arata la voi, ecografic, o sarcina de 6-7 saptamani?

va multumesc mult!

andreea

ZOZOLINA

COUNTING THE DAYS

"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

nush ce sa zic dar ca sa ti dau un punct de reper sarcina mea la 5 saptamani avea 17,72mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

andriushca daca ar fi o sarcina de 7 saptamini s-ar vedea sacul gestational si chiar si embrionul probabil. poti face un test de sarcina ca sa te linistesti in privinta asta. eu cred ca poate si un polip sau un mic cheag de singe, cine stie.
oricum iti tin pumnii sa fie bine!

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

anisiap, multumesc pt. punctul de reper, a fost foarte bun, nu are cum sa fie sarcina ca e prea mic ce se vede la mine.
biribu si tu ai dreptate, nu m-am gandit la sacul gestational.
am facut oricum un test de urina de dimineata, asa spre linistea mea si enegativ, cum era si normal.
va multumesc mult si numai bine va doresc!

andreea

ZOZOLINA

COUNTING THE DAYS

"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"

Mergi la inceput