Mamici de iulie-august 2008 (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monik76 spune:

stefany_p..multumesc de info, eu stiam ca inafara de testele de sange mai sunt cele de mai jos - info gasita pe acest topic este si pe site-ul Desprecopii - le-a facut cineva, testele astea?
<<Daca varsta in momentul nasterii va fi de 35 de ani sau mai mult, riscul de a avea un copil cu o boala genetica este suficient de mare ca medicul sa recomande o serie de teste diagnostice si nu de screening pentru detectarea sindromului Down sau a altor boli genetice. Se poate alege intre amniocenteza care se poate efectua in trimestru al doilea si testul din vilozitatile corionice care se poate efectua in ultima perioada a primului trimestru de sarcina. Daca se vrea evitarea acestor teste invazive se poate astepta pana al doilea trimestru de sarcina pentru a efectua triplul test sau cvadruplul test.
De retinut!

E important de stiut cand trebuie facuta programarea acestor teste in timpul sarcinii.
Testul din vilozitatile corionice poate fi facut mai devreme (saptamana 10-12 a sarcinii) decat amniocenteza care se poate efectua in intervalul 14-18 saptamani de sarcina. Acest lucru poate fi folositor pentru a decide mai devreme daca sarcina poate fi mentinuta sau nu. Rezultatele la primul test se obtin mai repede, in cateva zile, pe cand rezultatele la amniocenteza vin in 2 saptamani.
Testul din vilozitatile corionice nu detecteaza defectele de tub neural, deci este recomandat ca pe langa acesta sa se faca si testul alfa feto-proteinei, care este inclus in triplu test. Ideal acest test se efectueaza in saptamanile 15-18 ale sarcinii. Ambele teste au un usor risc de a produce pierderea sarcinii, deoarece ele pot afecta uterul, sacul amniotic, si/sau placenta. Acest risc este mai mic de 1% pentru amniocenteza in al doilea trimestrul de sarcinii, si pana la 2 % in testul din vilozitatile corionice. Riscul scade foarte mult cand acest test se face prin abordare abdominala, mai degraba decat prin colul uterin.>>

eu am pus 1,5-2 kg maxim, mananc multicel si nu am greturi
si nici pofta prea mare de dulciuri, in schimb tot ce e mancare gatita imi place, chinezesc cel putin nu-i rezist...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Aalina ma gindesc la tine si nu stiu ce as putea sa zic, imi pare tare rau
stefany nu se poate vedea la 12 saptamini, inca nu sunt diferentiate complet organele genitale. vezi ca pe link-ul dat de caprioara cu pregnancy.org e descrisa f frumos fiecare saptamina ce se mai intimpla.
jjovana80 eu am luat doar 1 kg dar ma tin cu dintii de el sa nu se inmulteasca, am mai zis, imi pacalesc foamea cu fructe, legume, piine prajita, nuci, etc. ideea la mine e sa nu astept pina imi e f foame ca atunci clar rup.
syyylviuta bine ai mai venit pe aici! da si tu cite un semn sa stim ca esti ok.
monik76 testele de S.Down initiale sunt ex de singe si echo pt translucenta nucala. probabil ca tu ai auzit de amniocenteza ca ar fi periculoasa, e metoda prin care se scoate cu ajutorul unei siringi lichid amniotic din ou si se analizeaza pt defecte cromozomiale. ce-i drept are un risc de avort, destul de mic (2-3%) dar prezent, asa ca se face numai in caz ca primele teste de singe au iesit aiurea. sigur ca poti sa o si refuzi. bine ai venit!

va pup
10+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

monik, eu m0am programat ieri si voi face testul de ziua mea (15 dec) si asta mi-a spus tipa de la clinica. nu e o metoda invaziva ca in cazul amniocentezei, care este obligatorie la femeile peste 35 de ani..tu te-ai programat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik76 spune:

stefany.. eu nu m-am programat inca, sunt de abia in saptamana a 9-a.
aici in Germania cam trebuie sa-i spui tu medicului ce teste vrei, nu toate sunt preluate de casa de asigurari.
saptamana viitoare cand mai mergem la el o sa discut cu el despre testele astea, as cam vrea sa le fac pt ca implinesc 32 de ani...

la toate fetele, sa aveti zile si nopti cat mai linistite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

seara buna la burtici!

Aalina, capul sus, cred ca nu iti e usor deloc, ma gandesc numai la cum m-am simtit saptamana trecuta dupa o zi de sangerari usoare, parca imi cazuse tot cerul in cap, e normal sa suferi cand iti doresti un copil si apar probleme, dar va fi bine, vine bebe cat mai repede posibil!

Stefany_p, sarcina trecuta am facut o ecografie chiar la 12 saptamani si ne-a spus clar si sigur ca e fetita, chiar ne-a intrebat ce nume vrem sa-i punem ...dar asta nu inseamna ca la toate mamicile se descopera sexul copilului de la 12 saptamani!

Maryb, mai poti sa astepti pana sambata???? eu n-as putea ...i-am spus sotului meu imediat ce am facut testul, chiar si cand eu ziceam ca e negativ (de fapt era linia fff palida), i l-am aratat, iar el a fost atat de sigur pe "puterile"lui , incat mi-a spus ca n-a iesit testul bine, ca sigur e bebe ...si sigur era bebe!

Monik76, bine ai venit printre burtici!

Marimar, FELICITARI ...imi plac oamenii curajosi ca voi, e minunat ce vi se intampla, si eu imi doresc 3 copii ...

fetelor, nu va stresati daca intr-o zi greturile nu mai apar sau va simtiti mai bine, bebe e bine si creste ...daca ati fost de curand la doctor si v-a spus ca totul e in ordine, nu aveti motive sa stresati sambureii, si eu la prima sarcina eram mai nelinistita, as fi vrut sa fac ecografii zilnic ...va inteleg, insa ganditi pozitiv, bucurati-va de aceasta perioada, odihniti-va cat mai mult, cititi o carte, uitati-va la un film dragut ...dupa ce apare bebe, mai ales in primul an, nu veti mai avea timp sa faceti toate astea!

va pupam

4+ & Andreea (26 iulie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Dragelor,

Am fost la doctor si i-am vazut si auzit inimioara batand. E extraordinar! Aproape mi-au dat lacrimile de emotie.

Mie mi-a zis sa ma mai duc la control doar in intervalul saptamanilor 11-13.

Bebe are deja 8 mm (6s5z) si e tare dulce. Am primit deja EKG-ul lui.

Pupicei si la cat mai putine gretzuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

monik..si io tot 9 sapt am. eu nu am asigurare privata si voi plati testul (420 dolari...ff mult..dar asta e)
rain..asta zic si eu..poate vrea sa ne arate ce e
ralu..mi-au dat lacrimile de emotie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

mey dar bujo n-a dat niciun semn de viata,cum o fi fost la dr?

Ana-Maria nimfomana dupa teste de sarcina
10+ sper la o!!!AMR 30sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

...buna seara gravidutelor....sper sa fiti cu toate bine....dar asa cum spuneai si tu anexemaa...si eu m-am gandit azi la Bujo..sper din suflet sa fie bine..oricum...toate suntem alaturi de ea...
...am vazut ca Bujo e tot din Brasov...la fel si eu....cred ca si de aceea am fost atenta mereu la ce spune ea...
...dar sunt sigura ca este bine...si eu ma simt mai bine in seara asta....dar cred ca nu ar trebui sa ne gandim mereu la ce-i mau rau...trebuie sa avem incredere...asa ma sustinea si pe mine AnnaBaby cand am spus ca nu mi-au iesit prea bine analizele.

..trebuie sa avem incredere in DD...ca el iubeste mult .

...eu acum sunt mai fericita, am vb cu sotul meu (care este in Franta de o luna si jumatate (exact in ziua plecarii lui l-am conceput pe)...stie ca sunt insarcinata...si ma gandesc ca asta este ultima noapte cand mai dorm singura...

..va pup pe toate...sunteti niste dragute...si sa ne rugam la DD sa fim cu toate bine...pt ca toate ne iubim bebelusii..va pup...

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

...imi cer scuze anaxena...mai sus ti-am pocit numele...scuza-ma te rog!

pustai

Mergi la inceput