Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Sa inteleg ca nu ai folosit deloc protectie de silicon? La inceput cand bebele mai adormea la san..sfarcul nu se retragea? ce faceai cand dadea sa suga din nou si nu avea ce prinde? ca al meu se enerva si incepea sa tzipe si sa intoarca capul de la san, sa ma respinga... Cred ca problema nu s-a rezolvat nici dupa 7 luni si ceva de alaptat si 4 luni de muls cu pompa. Tot retractile le am...cu urmatorul o iau de la capat..dar tre sa ma descurc fara "silicoane".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by khrisu

Sa inteleg ca nu ai folosit deloc protectie de silicon? La inceput cand bebele mai adormea la san..sfarcul nu se retragea? ce faceai cand dadea sa suga din nou si nu avea ce prinde? ca al meu se enerva si incepea sa tzipe si sa intoarca capul de la san, sa ma respinga... Cred ca problema nu s-a rezolvat nici dupa 7 luni si ceva de alaptat si 4 luni de muls cu pompa. Tot retractile le am...cu urmatorul o iau de la capat..dar tre sa ma descurc fara "silicoane".

dupa ce sugea, chiar si acum, sfarcul se retragea, e la fel ca la inceput, numai ca bebe cand trage, iese imediat si nu mai e asa sensibil sfarcul, adica nu mai doare deloc..da, a fost greu, l-a refuzat mult timp pe acela, si acum il prefera mai mult pe celalalt, ma mulgeam din sanul "defect" la inceput si ii dadeam, ca se umplea..pana la urma incapatanarea mea de a-l pune la ambii sani a dat roade..s-a obisnuit..acum la un an cand trage, trage asa de puternic ca nu mai e o problema pt el sa il scoata in afara..la inceput nu avea atata forta in guritza...si se oftica rau cand i-l dadeam
am folosit mameloane de silcon cand am avut ragade dar nu m-au ajutat deloc

cert e ca oricum voi ramane cu un san mai mic....acum stie singur diferenta dintre unu si altul..si pe cel ombilicat il accepta in prezend doar noaptea sau cand e foarte foarte obosit

Alina,mami de Mihnea-Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Dupa ce n-o sa mai alaptezi o sa revina la dimensiunea de dinainte. Cunosc o mamica care a alaptat mult mai mult dintr-un san decat din celalat..imi povestea ca arata ca un monstrulica (un san imens iar celalat foarte mic). Dupa ce nu a mai alaptat sanii au revenit la aceeasi dimensiune.

Problema mea a fost ca n-am avut un san de "rezerva" cu sfarc normal, iar inca de la inceput moasa mi-a zis ca nu pot alapta fara protectie. Daca nu aveam de ales si mai ales daca nu mi se spunea ca am sfarcuri retractile (nu stiam inainte ca sunt un "caz") faceam tot posibilul sa alaptez si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lepadatut spune:

Buna,
Am si eu o intrebare?
Le dati la copii unt de arahide?Si daca da unde ati gasit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

ei...
intrebarea asta e cu cantec, adica intrebare nu ci raspunsul...
ca sa-ti raspund:
da! alor mei le dau, dar mare atentie:nu-l recomand nimanui pentru ca are un factor puternic alergen, iar eu nu cunosc predispozitia nici unui alt copil decat alor mei
teoria spune ca pana la trei ani sa nu se introduca in alimentatia copiilor arahidele tocmai datorita reactiilor urate pe care copilul le-ar putea (observi optionalul) avea
deci incepe sa te interoghezi: cat are bb, voi suferiti de vreo alergie, copilul a manifestat vreodata vreo sensibilitatea la orice alt aliment deja introdus de tine sau direct de el...
daca totusi decizi sa i-l dai cauta doar acel unt de arahide de agricultura bio si care sa aiba in compozitie doar arahide

Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "

Mergi la inceput

Azi noapte baietelul meu s-a trezit plangand si a supt toata noaptea.
Si asta in conditiile in care s-a culcat la 12.
Sunt epuizata!!Raceala i-a trecut de cateva zile, scaunele sunt normale..Semne de iesit dinti nu sunt...
Am observat ca si ziua se trezeste plangand.
Oare ce o insemna?
Tatiana

Mergi la inceput

Tatiana, dar zilele voastre cum se scurg?

Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "

Mergi la inceput

Draga Gazella,
Uitandu-ma la ce am scris mi-am dat seama ca s-ar
putea sa ma ingrijorez degeaba...eram fff obosita..
Stii e primul copil...Dar astazi a venit mama pe la noi
si m-a ajutat si mi s-a parut mai bine.
La pranz piciul avea totusi 38 grade si i-am dat paracetamol.
Uite cum a fost azi:s-a trezit pe la 10:30 si dupa ce a
supt de maimulte ori a accepatat sa manince fructe(mar+branza+cereale)
Apoi am fost in parc unde a dormit 1 ora. La pranz iar a vrut san
si apoisupa de pui, s-a jucat apoi iar a supt si a adormit iar.
Acum doarme. De obicei se scoala pe la 7 ii dau iaurt si ne jucam
Seara se culca ff tarziu(12).
Cred ca ar trebui sa-i schimb programul?
Tatiana

Mergi la inceput

Tatiana, referitor la program nu stiu ce sa-ti spun, in principiu nu sunt de acord cu shimbarea, organizarea programului si cu toate astea imi pare tarziu ora 12
dar nu de aspectele astea vroiam sa ma leg, sau nu astea vroiam sa le cunosc ci modul in care te raportezi lui, ti se raporteaza tie peste zi
adica cum se trezeste, de ce umor e cand se trezeste, ce faceti dupa ce se trezeste, cum te raportezi mancarii, el cum se raporteaza, cum adoarme peste zi, cat adoarme, unde se trezeste, cum stati impreuna, cat stati, cum se daparteaza de tine, cat se departeaza, cum te departezi de el, deci ma intereseaza mai mult raportul vostru....

Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui

Mergi la inceput

Pai nu stiu ce sa spun.
Dimineata se trezeste de mai multe ori
si plange, se lipeste de mine si cere titi pana adoarme din nou
si se trezeste pe la 10:30-11.
Apoi vrea numai la mine in brate pana ii pregatesc mincarea
ii dau de mancare in poala la mine si cu ochii in tV mai nou ( nu mai vrea in scaunul de masa sau in carut). Si cu TV nu sunt de acord dar ce sa faci...
Apoi ne jucam, isi impinge jucariile prin casa..Iesim afara unde daca am noroc adoarme fara titi(1,5ore).La pranz maninca intr-un mod asemanator si mai nou de cateva zile mai doarme un somn si dupa amiaza tot cu titi( cam 1 ora). Seara e veselie mare: dansam, ne jucam, citim carti....si printre picaturi mai mincam si niste iaurt.
Cam asta este o zi obisnuita...
Printre picaturi gatesc, spal, fac curatenie, intru pe net, fac cumparaturi....

Mergi la inceput