Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lepadatut spune:

Mai vroiam sa spun ca in general e vesel,
dar are perioade in care vrea numai la mine in brate si plange de se indoaie daca il las jos si mai ales de cateva zile se trezeste plangand...si cand il iau in brate se lipeste de mine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

A avut si matei perioade cand era lipit de mine, asta cand am mers asta vara la cateva nunti si a adormit fara mine de vreo 2 ori...am fost tare necajita pt ca o perioada dupa episoadele astea nu puteam iesi dintr-o camera in alta fara el (i se facuse frica ca as putea pleca iarasi)..

Exceptand episoadele amintite am raspuns prompt nevoii lui de mine . Cand vrea in brate las tot din mana si-l iau pana doreste sa coboare din nou. Nu trebuie sa-i alimentez frica ca mama nu poate sa-l ia, are treaba, n-are timp (nici nu intelege notiunea timpului), adica nici nu trebuie sa-i fie frica. Acum nu prea mai sta in brate..doar cateva minute maxim iar dupa ce-si incarca bateriile iar ia la buchisit casa. Stie de unde sa ma ia cand are nevoie si are incredere sa se indeparteze de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p_onu spune:

buna,
legat de suptul din tzizi cu mameloane ombilicate:
in maternitate mi-au zis asistentele ca nu voi putea alapta decat cu mameloane de silicon, dar bebele era lenes si somnoros, asa ca nu mi-au dat sanse si mi-au recomandat Humana, la iesirea din maternitate (dupa doaua zile). In tot timpul asta eu nu avusesem nici macar colostru, desi ma mulsesem "la greu"...si nu iesea nimik, decat ca ma dureau sanii ingrozitor, de fapt mameloanele, de atat tras de ele. Am venit acasa a treia zi de la nastere si pe drum am sunat pediatra, i-am zis sa vina in vizita si ca nu am nici macar colostru, ca mi-au recomandat humana. "NU, nici vorba, va veni laptele, o sa vezi, stai linistita, ca va veni..." "bun, si pana atunci, ce fac? O sa moara de foame!" cert e ca am luat totusi o cutie de humana de la farmacie si ne-am dus acasa, unde era liniste si pace...l-am pus la san, dar nimik...bebe nu avea nici o treaba, a incercat de cateva ori sa suga si n-a putut, ca nu putea apuca mamelonul si s-a culcat.
L-am trimis pe sot la farmacie si a cumparat toate mameloanele posibile..am tot incercat, pana a luat un mamelon; sugea greu, dar sugea...si a inceput ca vina colostru si apoi lapte...i-am dat sa suga vreo 2 luni cu mamelone se silicon si treptat am inceput sa renunt la ele..
cum?foloseam o pompa-seringa pentru scos excesul de lapte din san (pt ca facusem lactostaza si ma sfatuise dr, sa mulg ce ramane dupa ce se satura bebe si adoarme). Inainte de alaptat trageam de 2-3 ori cu pompa sa iasa mamelonul si ..hap! in gura la bebe ...si continua el...pana cand s-a obisnuit sa traga...
acum, mameloanele mele sunt inca ombilicate, dar bebe-ventuza de 1 an si 2 luni [smile]trage intr-o veselie laptic din ele.

cu Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p_onu spune:

a...am uitat sa scriu apropo de subiect...baietzelul meu are 1 an si doaua luni si suge dimineatza si seara, la culcare...o sa -i mai dau sigur sa suga pana la 1 an jumate,adica toata primavara, daca o sa vrea si el [smile]

cu Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

p onu ce bine ca ai gasit o pediatra care te a sfatuit bine. pacat ca in zilele noastre asta inseamna noroc :(( ssalutari lui octavian

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Salutare mamici.
Am revenit si eu dupa o absenta pe DC si chiar vroiam sa pun in discutie cat alaptam si cum facem in momentele in care simtim ca nu mai putem: Rares nu cere toata ziua tzitzi, dar si cand ii dau sa suga (cand adoarme) nu se mai satura si ma suge si ma roade de ma ustura si in c... cateodata, in plus dupa ce ii scot tzatza din gura urla si o jumatate de ora, de sunt nevoita sa ma rastesc la el ca numai astfel se potoleste, desi ii explic de zeci de ori ca tzitzi nu mai are laptic si ca dupa ce face nani vine si lapticul. Am ajuns intr-un stadiu in care ma gandesc serios la intarcare, dar in acelasi timp ma gandesc si la copil care este f fericit cu tzitzi a lui si nu mi se pare corect sa il intarc ca vreau eu, insa si eu ma simt la limita. Nu stiu ce hotarare sa iau, desi as fi vrut sa nu renunt la alaptat cel putin pana in primavara, daca nu chiar mai tarziu.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

tanima exista posibilitatea ca lui sa ii fie foame? atunci cand adoarme cu tzi si nu ii da drumul? d asa face. poate ar trebui sa incerci sa ii dai ceva de mancare inainte de somn. daca vrei sa ii pastrezi masa pt cand se trzeste, sau daca el nu are chef sa stea la masa obosit, poate incerci macar ceva..o gustare mica, cat sa poata adormi. d e cu o luna jumate mai mic, inca suge cam de 2 ori pe zi, inainte de somn sau pur si simplu..isi mai ia cate o gustare fugara cateodata suge si de sete, nu doar de foame sau de drag.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lepadatut spune:

Tanima asa patim si noi si mai ales noaptea.
Nu cred ca de foame ca tot il incerc cu mancare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Spor la alaptat fetelor!Cand ma hotatasc sa mai fac un bb,vreau sa am si eu parte de asemenea discutii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Dianocica, nu se pune problema de foame, cu siguranta, seara mananca cel mai bine, mai ales cand mancam toti trei la masa.
Problemele noastre s-au mai ameliorat. Doarme mult mai bine si noaptea si ziua, desi o spun cu teama ca isi va relua obiceiul. De multe ori am avut faze de somn mai linistit si faze de nesomn. Faptul ca nu mai vroia sa dea drumul la tzitzi ma gandesc ca o fi totusi si de la dinti. Inca nu se vede nimic, dar el mereu mi-a plans cu 3 luni inainte de a se vedea sub gingie ceva. Ce este drept si dintisorii lor au etape de crestere si totul incepe sub gingie unde nu se vede, probabil ca a fost o perioada din aia. Acum rar mai face asa, sa suga de tzitzi pana mi-o lungeste. Ma bucur ca totusi nu am cedat si mergem in continuare cu ea, desi singurel a renuntat la suptul de dimineaat de 2 zile, asa ca mai suge numai la pranz la somn si seara la fel.
Angelina totul este sa vrei si bineinteles sa si ai. Spor la facut inca un bebe si la alaptat.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007

Mergi la inceput