Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Buna mamici!Iata ca a venit si ziua aceasta, cind ma gindesc cu groaza la intarcare
Cristina are un an si 4 luni si ma termina.......toata ziua ar vrea sa suga........iar organismul meu nu mai face fata....imunitatea scazuta + o infectie urinara...
Am inceput sa-i inlocuiesc masa de seara cu cereale cu lapte(ptr sugari)si apoi mai suge vreo 2-3 minute si adoarme.Spre dimineata mai trage o tura de supt, iar peste zi tot cite o guritza si face scandal daca nu-i dau sanul.
Voi ce ma sfatuiti sa fac? As vrea sa o intarc treptat, chiar daca va dura mai multe luni..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ioi greu... Timeea mea inca suge si are acus 2 ani. Mi-e groaza cand ma gandesc la intarcare. Ea nici nu accepta alt lapte din nici un fel de recipient si suge de placerea suptului.

Vlad, baietelul meu avea un an si 7 luni cand am inceput intarcarea. A durat peste o luna si n-a fost simplu. El accepta biberonul, la inceput cate 30 ml la o tura, apoi tot mai mult. Evitam sa ma asez, imi gaseam mereu de lucru ca sa nu-i vina idei. Cand il apuca maraiala si trasul de tricou gaseam repede ceva interesant de facut cu el sa uite ce vroia.Asa am ajuns sa-i dau de 2 ori pe zi, apoi odata si in cele din urma la cateva zile pana a renuntat de tot.

Mult succes!

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

Multzumesc, Diana!Sper sa ma descurc, mai ales ca nu am ajutor, nici nu o las cu altcineva, nu vreau sa sufere vreo trauma......
Incet, incet sper ca voi reusi....O imita pe sora-sa, bea lapte din cana cu cioc, vreo 10-20 ml, nu mai mult(ei ii prepar lapte praf).
si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Lavinia, sunt si eu in aceeasi situatie. Alex al meu are aproape 16 luni, il alaptez, dar simt ca nu mai pot. Ar sta toata ziua la san, nu mai zic noaptea ca se trezeste de 3 ori, desi mananca destul de bine.
M-am gandit sa-l intarc, dar nu prea pot, caci nici nu vrea alt fel de lapte.
Voiam sa te intreb cum se manifesta faptul ca ai imunitatea scazuta. Ca eu in ultima vreme ma simt mai obosita si mai slabita, desi analizele mi-au iesit bune, iar dr continua sa imi spuna ca e din cauza alaptatului care solicita mai mult organismul acum decat la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Salutare!
Pe cea mare am alaptat-o pana la 2 ani. Pe la un an si 2, 3 luni mai sugea de 3 ori pe zi, la 1 an si jumatate sugea dimineata si seara iar in ultimele 3, 4 luni inainte de a face 2 ani ramasese doar cu suptul de noapte buna. A fost foarte usor si pentru mine si pentru ea atunci cand am intarcat-o desi era pasionata de tzitzi. Am continuat sa o culc eu doar ca i-am spus ca nu mai am tzitzi...In fine, a protestat putin vreo 2, 3 nopti, dar s-a resemnat rapid si fara drame.
Cea mica are aproape 1 an si 7 luni si inca suge. Este mai apucata decat cea mare, in sensul ca ar vrea sa suga toata ziua...daca as lasa-o. Pana la 1 an sugea noaptea din ora inora si chiar mai des, pana am zis GATA. Am mutat-o din camera si am plasat-o cu tati vreo saptamana. Apoi singurica in camera, dar se ducea tati la ea ori de cate opri incepea sa planga. Pana la urma a inteles ca tzitzi nu vine noaptea si ca ea trebuie sa faca nani (e drept, abia in 2,3 luni nu s-a mai trezit deloc noaptea). Asa ca daca vreti sa scapti de "tzitzi de noapte" nu este neaparat cazul sa recurgeti la masura drastica: intarcatul! Acum practic suge la sculare, la culcare si cam de 2 ori peste zi (la somnul de pranz daca o culc in casa - in general doarme afara la plimbare - si dupa ce venim de la plimbare - adica pe la pranz). As vrea sa incerc sa ii scot supturile din timpul zilei si sa le pastrez doar pe cele de dim si de seara pana inspre 2 ani. Apoi sa elimin suptul de dimineata, iar pe la sfarsitul iernii viitoare (deci cand va avea 2 ani si 3, 4 luni) sa o intarc cu totul. Eu miez foarte mult pe anticorpii transmisi prin laptic, amandoua fetitele sunt puternice si rezistente. In privinta imunitatii scazute a mamicilor care alapteaza, ce sa spun, si eu am auzit pareri si pareri. Dr mea de suflet insa m-a asigurat ca nu exista legatura intre ele si ca atata timp cat ma hranesc sanatos si corect nu trebuie sa imi fac nici un fel de probleme. In timp ce o alaptam pe cea mare am avut si eu o serie de pr de sanatate si alti dr puneau totul pe seama alaptatului. Pr s-au rezolvat si fara a intrerupe alaptatul. Cum o fi intr-adevar, nu stiu, dar prefer sa ii dau crezare pediatrei noastre, fiindca imi si convine acest lucru
Poate ajuta pe cineva experineta mea,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Am uitat sa spun ca si cea mica si cea mare au baut din paharut normal inca dinainte de 1 an si ca in afara de tzitzi au baut si apa, ceai, suc de fructe, supa si chiar laptic de vaca (accidental, de pofta). Deci au acceptat si alte lichide in afara de tzitzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

In Italia, situatia e oarecum diferita fata de cea din Romania, in sensul ca in maternitate mama e incurajata sa alapteze, e ajutata si sfatuita.
Insa, sunt multe mamici care nu vor sa alapteze chiar daca au lapte si trec imediat la formula.
Sunt si cele care alapteaza mai mult, dupa 1 an. Vorbind din punctul meu de vedere, soacra(italiana) e cea care i se face rau cand aude ca il alaptez, cum se poate asa ceva, copilului ii trebuie dat lapte de vacuta, ce mai continui sa-i dau cu laptele meu. Nu stiu de ce reactioneaza asa ca pana la urma, alaptand, nu cred ca o mama face vreun rau la copil, din contra.
Acum, eu, simt ca nu mai pot, nu am ajutor de nicaieri, Alex e destul de solicitant, plus ca vrea mereu la san, iar eu nu mai pot sa il alaptez ca atunci cand era bebe. Asa ca am decis sa ii dau mai putin pe timpul zilei ca doar mananca si sa ii dau seara si noaptea. Sper sa reusesc, faza e ca soacra s-a oferit sa ma ajute sa-l intarc.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by analessya13

Lavinia, sunt si eu in aceeasi situatie. Alex al meu are aproape 16 luni, il alaptez, dar simt ca nu mai pot. Ar sta toata ziua la san, nu mai zic noaptea ca se trezeste de 3 ori, desi mananca destul de bine.
M-am gandit sa-l intarc, dar nu prea pot, caci nici nu vrea alt fel de lapte.
Voiam sa te intreb cum se manifesta faptul ca ai imunitatea scazuta. Ca eu in ultima vreme ma simt mai obosita si mai slabita, desi analizele mi-au iesit bune, iar dr continua sa imi spuna ca e din cauza alaptatului care solicita mai mult organismul acum decat la inceput.

Analizele mi-au iesit bune(tocmai le facusem la inceputul lunii), doar o usoara anemie.
Daaa, ma simt mereu obosita, slabita, daca nu dorm la pranz alaturi de fete, nu mai sunt buna de nimic dupa masa
Iau multiminerale, dar se pare ca trec in lapte iar mie nu imi prea ramane mare lucru.....
Si de vina cred sunt si cele doua nasteri apropiate.....2 ani intre fete....
Si am facut si o infectie urinara de natura fungica, tot pe seama imunitatii fff scazute....
Cam asta ar fi.....
Multa sanatate!

Mergi la inceput

analessya, e bine daca te ajuta soacra la intarcat.
Eu nici nu pot sa imi imaginez cum va fi cind nu o voi alapta pe Cristina.....
Sigur imi va fi dooor de aceasta perioada, mai ales ca nu mai vreau bebe 3.
E am observat ca maninca mai bine, semnificativ, nu doar 4-5 linguritze, daca nu suge toata ziua de la tzitz, ba chiar a luat in greutate 300 grame(de 2 saptamani).Ea are acum, la un an si patru luni 9.4 kg.E usor sub greutate, dar nu e o problema.....
si sa auzim doar vesti buuuune!

Mergi la inceput

matahut, multumesc ptr ca mi-ai impartasit experienta ta, sper sa functioneze si la noi.Asa am adoptat si eu, intarcarea progresiva....:((
Sa-ti traiasca printzesele!

Mergi la inceput