Mamici de mai-iunie 2008 (20)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Getuta, chestia cu parfumul o faci doar pentru tine. Bebe nu tine la chestia asta. Ar putea fi chiar deranjat de mirosuri tari. Eu foloseam si dedorant fara parfum cand alaptam, nu ma dadeam cu parfum. In prima faza bebe se orienteaza foarte mult dupa miros. Asa te recunoaste, asa gaseste tzitzica, are mirosuri familiare.
Rufele erau foarte bune, curate, asta conta pentru mine, nu ca erau parfumate. Se mai inmuiau la calcat. In primele luni le si calcam pe fiecare in parte, tot ca o chestie in plus de dezinfectat.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

gabitzam, te sustin. AM o carte fantastica, franceza, Ma grossesse-mon enfant, care e fantastica tocmai ca pune accentul pe instincte, pe pshihologia mamei,si a copiluli etc; si acolo accentua: e normal sa fim mai atnete la curatsenie pana la manie. E normal il partea finala a sarcinii sa facem curat: instinctul de a face cuib (tati zurliu a ras de mine: si pisica facea culcush cand trebuia sa fete...). Dar ce conteaza pt bb e sa simta mirosul mamei; sunt bb -i care dorm mai liinstiti daca le pui un tricou/bluza de-al mamei peste el; mai ales cand pleaca de acasa (unul purtat putin, sa simta izul de lapte+ mama cred).
Plus, despre hainute scamoshate...in 2 -3 luni nu ii mai vn aceleasi. Asha ca...daca apuc sa le spal de 5-10 ori...+ imbrac de atatea ori... Nu sunt ca ale noastre, care ne tsin 5 ani si 100 zile la munca (nu consecutive )

17+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

quote:

Getuta, chestia cu parfumul o faci doar pentru tine. Bebe nu tine la chestia asta. Ar putea fi chiar deranjat de mirosuri tari. Eu foloseam si dedorant fara parfum cand alaptam, nu ma dadeam cu parfum. In prima faza bebe se orienteaza foarte mult dupa miros. Asa te recunoaste, asa gaseste tzitzica, are mirosuri familiare.
Rufele erau foarte bune, curate, asta conta pentru mine, nu ca erau parfumate. Se mai inmuiau la calcat. In primele luni le si calcam pe fiecare in parte, tot ca o chestie in plus de dezinfectat.

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Intradevar ai dreptate... ce sa zic... ma voi gandi cum sa fac... balsamul pt mine nu e pt desinfectat ci pt pielicica lui bb, sa fie hainutele moi... si dc le calc intradevar se inmoaie hainutele... oi vedea eu cum voi face, pana la urma... acuma stiu ca fiecare va face tot cum i canta pasarelele, dar o sa tin cont si de cele ce miati spus voi... clar e ca la clor voi renunta... poate le spal acum pe toate pt prima si ultima data, si apoi cand mai vine bb le voi spala inca o data si apoi nu le mai spal cu clor, asta sigur afecteaza...

rectific, le mai spal o data inainte sa vina bebe dar fara clor, doar cu dero si le pun la clatit bine de tot doar cu apa...

Geta 20+ , iubitoare de
eu si cristi
bebe mic la eco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Eu sincer nici la prima sarcina nu m-am stresat cu asta si stefan e bine-mersi, nu are alergii si nu a avut niciodata vreo eczema sau ceva. Toate hainutzele lui au fost noi, doar din bumbac 100% si am spalat totul inainte sa i le dau - nu la super-temperaturi ci la cele care erau recomandate pe fiecare hainutza, cu detergent normal si cu balsam Sensitive (asta nu are miros). Evident absolut toate haniutzele erau apoi calcate, pentru o ultima dezinfectare.
Cit despre detergentul special pentru copii mi se pare pur si simplu o gaselnita de marketing - ba chiar am auzit unele mamici ca bb-ii lor au facut eczeme pe piele de la acesti detergenti...
Cit despre restul lucrurilor - pina la 1 an i-am sterilizat totul - biberoane, tetine, suzete, dar dupa aceasta virsta am considerat ca deja are ceva imunitate si am renuntat - slava Domnului e ok!

Miine ma duc si eu la eco si sper sa aflu ce culoare de carucior voi avea in listutza - apropos, listuza arata foarte frumos, multumim!!

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Ei, si lucrusoarele la bebe cred ca i le vom lua inainte sa vina pe lume, una cate una sa zic asa, amandoi eu cu tati impreuna, si ii voi lua tot ce voi avea nevoie, inclusiv pampersii, pt ca dupa aia tati singur sigur nu se va descurca daca nu facem intai proba sa vada si el ce trebuie luat si apoi sigur se va descurca si singur si apoi mie imi place ideea ca totul sa facem impreuna, sa luam deciziile impreuna, mai ales cand e vb de bebe. Sunt sigura ca dupa ce voi naste o perioada nu voi fi in stare sa fac cumparaturi si nici nu o sa pot cu un bebe mic de tot de nici o luna... asa ca asta e definitiv pt mine, vom cumpara tot ce trebuie pt bebe dinainte, impreuna, si in plus e vb si de bani, mai bine incetul cu incetul decat totul deodata, ma tem ca nici nu o sa fim in stare totul deodata din punct de vedere financiar.

Geta 20+ , iubitoare de
eu si cristi
bebe mic la eco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by cleo78

niatsa burtici,
mie mi-a dat dr de familie compensat:
-antibiotice
-trimitere la analize
Vitaminele nu se dau niciun fel compensate, nu sunt pe listele alea cu medicamente compensate (sunt suplimente, nu vitale)

17+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Iti spun sigur ca nu se uita ele bine. am intrebat la mai multe farmacii si raspunsul a fost clar: se dau gratuit...ceea ce inseamna ca sunt femei insarcinata carora ele le dau gratuit.
O colega de-a mea care-i insarcinata le ia compensat.
De ce exista diferenta asta de la dr la dr? pt ca nu cauta cum trebuie, e lipsa de interes.
Si cleo, intr-adevar vitaminele sunt suplimente si nu-s vitale pentru o femeie care nu-i insarcinata, dar pentru una insarcinata sunt de mare folos, si nu atit pt ea cit pentru a avea un bb sanatos. Da, vitaminele te ajuta sa ai un bb sanatos, mai multi dr mi-au spus asta, printre care si dr mea si dr albu, stiu ca si tutunaru are aceeasi parere ( el recomanda biomarine parca)
Oricum, intrebati doctorii sa vedeti ce vor spune...

asa ca mi se pare corect sa fie gratuite. eu la david am luat gratis (aveam alta dr de fam)...nici nu s-a discutat s anu iau prenatale..

David (10 nov 2004) si
Simona 18+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lui Andrei pe la 3 luni i s-a declansat o dermatita atopica, si de aceea am folosit detergent special, si nimic parfumat. Si pentru baie foloseam tot produse fara coloranti, fara parfum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Fetele, aici zic astia ca balsamul de rufe nu e recomandat pt copii mici caci le poate cauza reactii alergice pe piele. Mai bine limpeziti de 2 ori (Gabitzam, si eu la fel faceam pt Laura). Deci balsamul nu este "pentru pielicica lui bb" ci cam impotriva ei...
Si eu am spalat primele luni cu detergent special pt copii mici, primit cadou in pachetele cadou de la nastere. Apoi am pus normal, Laura are piele sanatoasa.

Simona, sistemul medical din Belgia nu face diferenta intre clinici de stat si particulare, deci nu le cauta pe cele din urma. Ideea e sa fi in sistemul de asigurari, sa primesti "sis card" cu un numar si apoi sa te inscrii la o "mutualitate", vezi de ex "www.cm.be", astia iti faciliteaza obtinerea banilor inapoi dupa ce platesti la doctor (in belgia platesti cam 22€ la un generalist de exemplu din care primesti 15 inapoi parca, nu e gratis). Intreaba prietena din Brux care e treaba acolo, au reguli diferite fata de flandra unde sunt eu.
Multa bafta cu bb, sper sa afli ca totul e in super regula. Drum bun si fara peripetii sambata!

Mergi la inceput

quote:

Lui Andrei pe la 3 luni i s-a declansat o dermatita atopica, si de aceea am folosit detergent special, si nimic parfumat. Si pentru baie foloseam tot produse fara coloranti, fara parfum.

Presupun ca sunt cele mai bune cele fara chimicale, parfum si toate draciile, ei, ce sa zic, voi cele care ati mai avut bebelusi stiti cam ce produse se gasesc pe piata, sigur e ca si eu ma voi informa fff bine de toate produsele inainte sa le folosesc, inainte sa vina bebe, dar acum chiar nu pot sami dau cu parerea ca nus deloc informata. Am doar o nepotica pe care sincer nimeni nu a avut grijile astea ptr ea, si e bine mersi, nu a avut treaba, si era spalata numai cu sapun nici ala macar special pt copii, in fine, nu a avut cine sa ii poarte astfel de griji, dar eu cu al meu...... sigur e ca sigur voi folosi pt bebe al meu ulei de copr johnson's baby oil, eu il folosesc pt mine de vreo 10 ani, si pielea mie intotdeauna moale si catifelata, si lam folosit si la aceasta nepotica o perioada de 4 luni cat a fost la mine si intotdeauna ii desrosea funduletul in doar 1-2 zile. Deci eu am incredere in el. Doar atat, despre alte produse nu pot sa ma afirm.

Geta 20+ , iubitoare de
eu si cristi
bebe mic la eco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Simona, revin "www.mc.be", pe frantuzeste sunt inversate cuvintele ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alra

Fetele, aici zic astia ca balsamul de rufe nu e recomandat pt copii mici caci le poate cauza reactii alergice pe piele. Mai bine limpeziti de 2 ori (Gabitzam, si eu la fel faceam pt Laura). Deci balsamul nu este "pentru pielicica lui bb" ci cam impotriva ei...
Si eu am spalat primele luni cu detergent special pt copii mici, primit cadou in pachetele cadou de la nastere. Apoi am pus normal, Laura are piele sanatoasa.

Banuiesc ca asa e, si ma voi gandi si eu foarte bine inainte sal folosesc, si cred ca mati convins... vedeti de ce e uneori bine sa ai cu cine vorbi ? ma bucur ca ne putem ajuta in acest fel....

Geta 20+ , iubitoare de
eu si cristi
bebe mic la eco

Mergi la inceput