Inscriere la 2 scoli?
Poti sa iti inscrii copilul la 2 scoli deodata, pentru ca mai apoi (cand se fac clasele si ti se da acceptul) sa il retragi de la cealalta? Sunt scoli foarte cerute, la care nu poti fi sigur daca vei fi sau nu acceptat (sau vei intra la invatatoarea dorita)si pentru a nu ramane pe dinafara ma intrebam daca poti opta inital pt 2. Stiu ca la gradinite se practica, in sept urmand sa se vada cine ramane si cine nu.
Raspunsuri
simali spune:
Eu stiu ca nu se poate, pentru ca fisa de la gradinita se cere in original la scoala. Cum nici o gradinita nu poate emite doua fise...
alice
matahut spune:
Aha, da, e logic intr-un fel. Totul e atunci ca daca te resping de la o scoala si iti dau, evident, dosarul inapoi sa mai ai timp sa il depui la alta scoala iar acolo sa mai fie locuri
Iar in ceea ce priveste invatatoarea...mergi la risc, asta e viata.
simali spune:
Am aflat ca IN PRIMA FAZA poti inscrie copilul la mai multe scoli. Fisa de la gradinita si cea medicala nu se elibereaza decat dupa ce se incheie anul scolar. Numai atunci trebuie sa te hotarasti unde depui dosarul.
alice
matahut spune:
Aha, buuuuuuun, asa aflasem si eu la un moment dat, dar nu stiam daca chiar asa o fi. E, tot e bine.
roxanal spune:
eu am avut fata inscrisa la 2 scoli si am retras-o de la una din ele, chiar in ziua prededenta inceperii scolii, adica vineri(si luni a inceput scoala)
sigur se poate
matahut spune:
quote:
Originally posted by roxanal
eu am avut fata inscrisa la 2 scoli si am retras-o de la una din ele, chiar in ziua prededenta inceperii scolii, adica vineri(si luni a inceput scoala)
sigur se poate
Dar nu a trebuit sa duci fisa de la gradi in ambele parti?
Dana M. spune:
Buna, sunt si eu o mamica de viitor scolar la anu`, in toamna; v-am citit vorbind de 'scoli foarte cerute', 'scoli care te pot respinge', 'poti sa nu fii acceptat', 'invatatoarea dorita', etc. Ori am imbatranit eu, ori....ce Dumnezeu, nu mai e invatamantul obligatoriu?, ce inseamna 'invatatoarea dorita' in conditiile in care media de varsta a celor din invatamant a scazut foarte mult, si e aproape sigur ca a scazut si nivelul din cauza salarizarii proaste, deci nu vad ce s-alegi.....
Am uitat eu oare, o iau si eu ca ai mei cu 'pe vremea mea', dar... la noi in scoala cine voia sa-nvete, invata, cine nu, nu, indiferent de invatatoare.
Ori poate voi nu vorbiti de scolile 'de langa bloc', ori poate nu mai exista acea 'arondare' la scolile din cartier, ma puteti lamuri ca devin confuza.....
Dana M.
20+
si Raluca (5 ani si 10 luni)