Copil, cu numele fostei sotii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Of Doamne ce mi-e dat sa citesc.
Mai,niciodata nu puneti unui copil nenascut,numele oamenilor decedati.
Indiferent ca-i bunica,bunicul sau fosta sotie.
Automat copilul acela preia toate datoriile karmice ale decedatului.
Ce naiba mai,e macabru !

Copilul meu in nici un caz nu o sa aiba un nume al vreunui decedat cunoscut,indiferent cine e persoana si cat am tinut la ea.
Asta e,suna sadic,dar copilul meu va fi cea mai importanta persoana din viata mea in momentul in care va veni.

Iar sotul nepoatei tale,scuza-ma,dar pe langa faptul ca nu si-a uitat fosta sotie si nici nu pare sa-si iubeasca actuala sotie,mai are si o obsesie cu numele acelei femei.
Eu sincer,as spune drum bun si la revedere unui astfel de om.
Ar fi totul pana la copilul meu.
Cand vine vorba de copil,m-as face dracu in persoana !

Si totusi Lona,ce s-a mai intamplat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Am citit cu interes toate postarile. Dupa mine, tipul, viitorul tata, e cam "ciudat". Indarjirea cu care se agata de ideea asta cu numele, chiar daca stie ca-i face rau actualei sotii... Parc-ar fi un fel de "Rebecca" reloaded (stiti voi, Daphne du Maurier).

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mie mi se pare cam patologica toata povestea.

Suna de parca noua lui sotie e doar un incubator pt. copilul pe care trebuia sa-l aiba cu fosta sotie .
Daca e o bucatica din ceva copilul acesta , pai e o bucatica din mama si din tata , nu din tata si din fosta lui sotie pe care o iubeste teribil.
Foarte frumos din partea lui ca recunoaste sentimentele , e absurd sa pretinzi unui om care a trecut prin asa ceva sa spuna ca nu mai are nici un sentiment de iubire viu din fosta relatie , dar chiar in halul asta e prea de tot.
Nu se gandeste absolut deloc la proaspata mamica , la faptul ca de cate ori o va striga pe fiica sa se va gandi invariabil la fosta lui nevasta , samd.
Si ca un gand extrem , ce va face cand crste fetita? ta in fotoliu contempland buclele ei ca ale lui B si strangand-o in brate?
Mie mi se pare macabru si insensibil ce face el .

Daca nu trece peste urerea suferita din acel accident nu cred ca va avea o relatie normala cu fiica lui , sincer ...

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Dahriana

Of Doamne ce mi-e dat sa citesc.
Mai,niciodata nu puneti unui copil nenascut,numele oamenilor decedati.
Indiferent ca-i bunica,bunicul sau fosta sotie.
Automat copilul acela preia toate datoriile karmice ale decedatului.
Ce naiba mai,e macabru !

Copilul meu in nici un caz nu o sa aiba un nume al vreunui decedat cunoscut,indiferent cine e persoana si cat am tinut la ea.
Asta e,suna sadic,dar copilul meu va fi cea mai importanta persoana din viata mea in momentul in care va veni.

Iar sotul nepoatei tale,scuza-ma,dar pe langa faptul ca nu si-a uitat fosta sotie si nici nu pare sa-si iubeasca actuala sotie,mai are si o obsesie cu numele acelei femei.
Eu sincer,as spune drum bun si la revedere unui astfel de om.
Ar fi totul pana la copilul meu.
Cand vine vorba de copil,m-as face dracu in persoana !

Si totusi Lona,ce s-a mai intamplat ?

Sa nu exageram, si copilul tau va purta numele unei persoane decedate, chiar daca necunoscute tie. Apropo, daca iti place numele Maria sau Ana nu i-l dai fetei din cauza ca e un nume comun si precis ai vreo cunostinta decedata cu numele astea? Sau inventezi un nume cat mai ciudat doar ca sa nu fie "second hand"?. Iar chestia cu karma n-are nici o legatura cu crestinismul (nu sunt mare practicanta, dar cred ca rolul botezului e tocmai a cela de a nu plati pacatele inaintasilor).

Problema aici mi se pare lipsa de sensibilitate a lui fata de sentimentele actualei sotii. Ca pana la urma, el poate ramane obsedat de prima sotie indiferent daca pe fetita o cheama B, N sau X. Insa el ar trebui macar sa incerce sa nu fie egoist si sa-si pastreze obsesia pentru sine, daca nu poate scapa de ea. In nici un caz nu are dreptul sa o faca nefericita pe actuala sotie doar ca sa se simta el mai bine.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Eu cred in karma.
Si batranii spun acelasi lucru.Sa nu dai unui copil numele unei persoane decedate,ca nu e de bun augur.
Stiu ca,exista persoane decedate care au numele copilului tau,dar pe alea nu le cunosti si nu i-ai dat numele in amintirea nimanui.
Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

eu cred ca omu' are ceva probleme .... si nu simple.
Nici nu este prea destept; dici empatic; nici nici nici.

Eu de ex m am maritat cu DAN si era numele meu favorit. Daca aveam baiat (si nu eram maritata cu Dan...) ii spuneam asa. E numele meu favorit de baiat.
Daca era sa am baiat si doamne fereste sotul meu patea ceva pana sa se nasca copilul, sincer cred ca ii spuneam asa.
DAR daca ar [pati ceva ci as fi cu alt barbat cred ca ar fi nedrept sa l numesc pe baiatul NOSTRU DAN.
Ar fi ca si cum omul de langa mine nu ar conta absolut deloc. Si nici nu mi ar pasa de sentimentele lui. Urh ORIBIL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Va multumesc pentru interesul vostru si pentru raspunsuri.
Situatia este la fel - totul este in regula pana se deschide din nou aceasta discutie.
Ea mai are putin pana naste - vreo 6 saptamani. Fac pregatiri, cumparaturi, si vorbesc despre fetita numind-o "dolofana" (va fi maricica, spun medicii.)
Evita, pe cat le sta in puteri, sa discute despre nume. El a incercat sa mearga la un psiholog, a fost la o sedinta, si a renuntat. S-a simtit neconfortabil, i s-a parut ca a vorbi cu o persoana straina despre el este nepotrivit. Presupunerea mea (dar fara argumente) este ca ori a dat peste vreun "profesionist" al zilelor noastre, ori se teme de ce ar putea afla.
In schimb - ii merge foarte bine profesional, lucru de care se bucura impreuna.
Cam atat - sper sa ajung la ei in vreo 2 saptamani, sa-i "simt" pe viu.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Eu sper sa-i vina lui mintea la cap si sa renunte la ideile de ménage à quatre cu defuncta, fiica si sotia.

N-as vrea sa acuz omul pe nedrept, insa nu pot sa nu ma gandesc la o chestie: tatal e cel care declara copilul, nu? Oare n-o sa declare ce nume vrea el? Ca eu cunosc un caz cand mama a avut un soc cand s-a uitat pe certificatul de nastere, unde prenumele era altul decat cel stabilit initial cu iubitul sot (deh, ii venise omului alta idee, ce mare lucru...).

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

si eu ca si ellej m-am gandit ca el va fi cel care va declara copilul si probabil ca ii va pune numele sotiei decedate (ceea ce si mi se pare sinistru)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

si eu ca si ellej m-am gandit ca el va fi cel care va declara copilul si probabil ca ii va pune numele sotiei decedate (ceea ce si mi se pare sinistru)

Din fericire, nu este asa, tatal declara copilul, dar nu-i da ce nume vrea el.
In spital se elibereaza un certificat constatator al nasterii, semnat, parafat de medic, care alaturi de alte acte (identitate, casatorie) se depun de catre tata la Oficul de stare civila. Daca exista neconcordanta intre prenumele copilului din certificatul constatator si declaratia verbala a tatalui, ambii parinti trebuie sa vina si sa faca declaratie scrisa comuna in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte hotararea comuna.
Le-am povestit si lor procedura (in treacat, fara sa insist), tocmai ca sa nu-i treaca prin cap vreo smecherie.

Mergi la inceput