Copil, cu numele fostei sotii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca sotia ar fi avut aceleasi sentimente si daca era vorba de vecina care a murit la virsta tinara.
Pentru sot continuarea numelui inseamna o amintire a vietii pierdute, iar pentru sotie numele este asociat numai cu o tragedie.
Cine ar vrea asa ceva ptr un copil nenascut????
Refuzind numele nu inseamna ca ii e frica de competitie ci ca lupta ptr identitea propriului copil, si asta e ce trebuie sa faca o mama adevarata!!
Nu nepoata trebuie sa creasca mare ci sotul!
A

PS Numele bunicilor care au trait o viata lunga si fericita mi se pare OK, numele unei alte persoane, oricare ar fi ea, care a avut o viata scurta si o moarte tragica si dureroasa, parca nu e...
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Opinia mea este urmatoarea:
Modul in care a raspuns el imi denota o labilitate psihica. Personal consider ca are nevoie de comunicare(consult).
Asa cum s-a mentionat, moartea fostei sotii l-a marcat profund suficient de profund incat un fapt natural (aparitia unui copil de sex feminin al lui cu o alta persoana) sa o transforme intr-o imagine chiar si doar reprezentata (momentan!) prin prenume. Daca ar fi fost la nivel de propunere ar fi fost OK, dar faptul ca se doreste impunere obsesiva nu mai este OK. Mai mult decat atat psihiatric discutand starile si / sau reprezentarile (puternic) obsesive pot deveni semnale puternice ale unor deficiente cu impact major in viitorul apropiat sau mediu. Am citi cu atentie si pozitia relationala a lui cu actuala sotie, fiind una compromisorie nicidecum una bazata pe relatii deschise, echitabile.
Nu mi se pare fieasca nici o forma de impunere iar in contextul dat dincolo de a accepta sau nu un prenume este problema de fond care mie mi se pare grava. NU prenumele reprezinta o problema ci izvoarele lui.
Cu toata bunavointa daca acest prenume nu ar fi o chestiune obsesiva nu m-ar deranja.
Pe scurt si in concluzie eu nu as accepta in locul ei la urma urmei in mod real si cinstit este corecta vorba "mortii cu mortii si vii cu vii". Repet, nu pot sa nu observ starea obsesiva a lui. Oricat de normal si politicos se poarta. Mare grija. Daca nu se poate rupe de trecut daca obsesia este atat de infipta mai ales ca a fost asociata cu motivatie religioasa... e o problema deloc neglijabila. Am incercat sa gandesc la rece. Daca ar fi fost doar o propunere denota o relatie echilibrata, asa insa....
Am discutat doar prin latura acceptului sotiei fara a avea in vedere pozitia ei, dorinta ei. Daca iau in considerare si ceea ce si-ar dori ea devine si mai greu. Daca el nu poate sa treaca peste trecut cum arata viitorul? Nu cred ca as accepta sa imi amestec viata mea cu a altei persoane care nu mai exista. Daca as face un compromis chiar punand al doilea prenume oare in spate nu va aduce alte si alte probleme? Oare nu cumva asocierea aceasta este una bolnava? Este vorba de o stare obsesiva in mod cert. Este si tanar... daca nu poate renunta... e o problema.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Corect Marius!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Cred ca Marius a explicat foarte bine esenta problemei. Si anume obsesia lui de a-si reinvia fosta sotie prin copil.

Mie mi-e mila de actuala sotie. El spune ca o iubeste, dar chiar daca ar fi adevarat, o face la modul condescendent, cum tii la cineva mai neajutorat, de care trebuie sa ai grija, dar pe care nu-l poti lua in serios. E vorba aici doar de el, durerea lui, pierderea lui. Sotia nu pare sa aiba vreuhn loc in planurile lui.

Poate il convingi sa vada un psiholog?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Multumesc din nou.
Pentru mine este din ce in ce mai evident ca nu a trecut peste nenorocirea aceea si ca ar trebui sustinut de un psiholog.
Pe de alta parte, ma gandesc ca totusi, pana acum, nimic din comportamentul lui (explicit, cel putin) nu a aratat o asemenea durere nevindecata.
N-a vorbit in exces despre ea, nu a pastrat lucruri, din stiinta ei nici relatii cu familia fostei sotii.
Si un episod interesant: de Pastele Blajinilor, cand se imparte pentru morti, nepoata mea face intotdeauna cele cuvenite pentru biata ei mama. In acest an, erau casatoriti de vreo cateva luni, i-a spus ca vrea s-o pomeneasca si pe fosta lui sotie, sa faca pachete si sa se citeasca si pentru ea. El i-a spus ca nu cazul, ca oricum fostii lui socri se ocupa de asta, si n-are rost sa faca si ea.
Imi spunea (acum) tanara ca gandul ei ascuns a fost "uite, a fost, s-a dus, a si uitat, nici macar cele lumesti nu vrea sa i le faca...asa-s barbatii..."
Totul a parut in regula pana la sarcina ei, pe care si-au dorit-o amandoi de altfel.
Saraca, acum se roaga sa se fi inselat medicul, poate bb este baiat, iar numele nu are si o varianta masculina...
Ii astept maine, poate le da Dumnezeu gandul cel bun: ori el sa renunte, ori ea sa accepte. Altfel, va fi inca o casnicie spulberata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Saraca, acum se roaga sa se fi inselat medicul, poate bb este baiat, iar numele nu are si o varianta masculina...

Dar asta nu rezolva problema. Poate el o sa vrea sa-i dea, eu stiu, numele fostului socru, sau numele ales de el si de B pentru copilul lor daca era sa fie baiat, poate mai fac un bb si va fi fata etc.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Delicata situatie. Ma rog si eu sa fi bine pentru toti... cumva numai sa fie bine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Auzi, Lona, daca tu te poti intelege cu el, poti incerca sa renunte explicind-i clar ca daca fetita poarta asa un nume, e nume fara noroc in familia lor si risca o moarte tragica.
Propune-i sa dea copilului al doilea prenume pe care B il avea.

E o idee, tipul trebuie clar sa se ingrijeasca de sanatatea lui mintala.
Pe de alta parte, viitoarea mamica trebuie sa se calmeze cit mai repede caci suparari din astea in sarcina nu sunt recomandate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Mi-au plecat oaspetii, am avut doua zile bune si noi, si ei.
Pana la subiectul asta, chiar au o relatie buna, calda, sunt sigura ca se iubesc.
S-au hotarat, in urma discutiilor, sa mearga amandoi la psiholog. Vor sa vada de ce un subiect minor (in acceptiunea unuia) si de neinteles (in acceptiunea celuilalt) poate naste asemenea tensiuni.
Cred ca deocamdata e un progres, sper sa dea roade.
Oricum, cert este ca nici unul nu vrea in mod serios separarea. Fac planuri, vor sa comande mobilier pentru copil - deci construiesc. Doar discutia aceea distruge puntile.
Va multumesc inca o data. Voi readuce subiectul pe masura ce vor fi noutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Spuneai ca fosta sotie era insarcinata cand a avut accidentul?? Stau si ma gandesc ca de fapt nu amintirea sotiei sa fie cea pe care el vrea sa o pastreze... cat gandul la copil...si faptul ca e fetita a asociat in subconstient copilul nenascut si mort cu acesta...ufff...greu e de inteles ce se intampla uneori in viata si ...in mintea unui om!
Oricum e o situatie dificila...insa eu nu as accepta sa pun acest nume! E copilul amandurora si decizia e a celor doi! Daca exista iubire...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput