Inventia lui Hugo Cabret

Inventia lui Hugo Cabret | Autor: iileana

Link direct la acest mesaj

Daca in raftul de carti al pustilor vostri a mai ramas un pic de loc liber, printre atitea carti cu Spiderman/transformeri/dragoni/pirati respectiv Barbie/printese/inorogi/spioane, v-as sugera cu ce sa-l umpleti:

Inventia lui Hugo Cabret

Referinte:
- www.movieblog.ro/inventia-lui-hugo-cabret/" target="_blank">o cronica scrisa
- www.protv.ro/filme/promo-brian-selznick-inventia-lui-hugo-cabret.html" target="_blank">una vorbita :)
- www.theinventionofhugocabret.com/intro_flash.htm" target="_blank">site-ul cartii

Este o altfel de carte, un "roman grafic", povestea este spusa alternativ, cind prin text, cind strict prin ilustratii, dar nu in genul benzilor desenate, ci printr-o www.theinventionofhugocabret.com/slideshow_flash.htm" target="_blank">succesiune aproape cinematografica de cadre (grafica -desen in creion, excelent realizata, din categoria celei care impresioneaza/marcheaza/formeaza).
Povestea in sine e curata si proaspata, usor de parcurs. E palpitanta, plina de caldura si extrem de generoasa ca semnificatii si posibile trimiteri.

Un deliciu.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

interesanta carte,numa' buna de pus la mos in desaga.ma gandesc ca are si un pret pe masura celor 500 de pagini.
eu recunosc spasita ca Nicolas "colectioneaza" tot ce-i spiderman & co si mi-ar placea cartea asta,desi banuiesc eu ca nu e chiar pt 5 ani/sau e?

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Ortansa, editura a inclus cartea in categoria de virsta 6-9 ani.

Eu am cam ezitat cu ea in brate, sa o iau, sa nu o iau. Fiu-miu are 6 ani, la o simpla rasfoire mi s-a parut ca-l depaseste. Nu mai zic ca-i ditamai caramida.

Insa dupa ce am citit-o (pe nerasuflate! ) m-am linistit.
Povestea nu e complicata, o pot spune aicea in 5 rinduri (da' nu vreau sa va rapesc surpriza, ca-i cu suspans :))))), iar inlantuirea ilustratiilor o face usor de parcurs.(juma' de carte e "povestita" prin desene). Practic, dupa o prima citire a cartii de catre parinti, piticul o va putea relua de unul singur cind pofteste. Iar ilustratiile mai mult ca sigur il vor fascina!

A, inca ceva. Nu am punctat in prezentarea initiala trimiterea clara pe care cartea o face catre epoca romantica a inceputului cinematografiei (printr-unul din personajele principale si printr-o serie de cadre din acele filme magice) pentru ca nu mi s-a parut esentiala pentru placerea pe care o va produce cartea celor mici. Sigur, pe mine, ca adult, m-a incintat, dar eu stiam despre ce e vorba. Daca piticul va trece prin aceasta "poarta" deschisa, foarte bine, daca nu, nu-i bai, cartea are multe "farmece" care sa-l prinda.

Ca pret: pretul de catalog e 500.000 de lei, la tirgul Gaudeamus (de-acolo am luat-o eu) era 400.000, iar in Carrefour e 350.000.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

multumesc Ileana,pretul din carrefour e super.cred c-o sa dau comanda la un mos din Ro sa ne-o cumpere si sa ne-o puna deoparte.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Iileana spune-mi, te rog, e "sperioasa" ? Ma fascineaza jucarile mecanice, rotitele apoi ilustratiile imi sunt pe mult plac... poate cam apasatoare pentru un copil de gradinita...

Aduce cu Harry Potter (recunosc, nu sunt fan )?

Multumesc.

"Toamna, cu frunzele toate flori..." (foto)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Nuuuuu, ML, nu e "sperioasa" :). Nu aduce cu Harry Potter. Nu-i "in trend", sa zic asa :)))). Magia e aici in sens de "iluzionism", nu de "vrajitorie".
Jucariile mecanice...hi hi....asta-i cheia! Mecanismele sint mai intii deslusite, apoi pe deplin stapinite si puse la treaba intr-un final glorios :))).
Ideea din subtext, de lume ca mecanism in care fiecare rotita are menirea ei, mi se pare frumoasa si adinca.

Desenele sa fie "apasatoare"?... Vesele nu prea sint. Insa nu-s inspaimintatoare, ci misterioase si fascinante. Iar ilustratiile din final (stop-cadre din filmele SF ale lui Mellies, scena cu "intrarea trenului in gara" a fratilor Lumiere, Harold Lloyd atirnind de ceas :) - sint deja pline-pline de fantezie.

Povestea nu da cosmaruri copiilor. Poate va da parintilor, cind piticii, sub influenta ei, se vor apuca sa demonteze si sa surubareasca tot ce le pica in mina :).

Cartea e, poate, mai potrivita pentru 8-10 ani decit pentru 5. (Hugo, personajul principal, are 12 ani)
Eu voi incerca cu fiu-miu, iar daca nu-l "prinde", asta e. O punem in raft si mai asteptam 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ileana, gata, sunt convinsa ca vreau cartea pentru asta micu' (si pentru mine ).
Nu am avut drum la Carrefour. M-am oprit astazi la libraria Mihai Eminescu si, din pacate, nu o aveau!
Maine plec iar in cautarea ei!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc Ileana pt. detalii. Concluzia: voi face rost cumva de ea (acum sau mai tarziu, de la biblioteca sau cumparata, inclin spre ultima varianta).

pentru recomandare.

"Toamna, cu frunzele toate flori..." (foto)

Mergi la inceput