controlul medical la gradinita
Cum se face ca in fiecare dimineata toti parintii sunt obligati sa treaca cu copilul pe la cabinetul medical pentru control inainte de a merge in clase si sa fie totusi atat de multi copii cu muci si tuse in clasa? Cel putin la gradinita noastra asa e. Mi-e ca d-na asistenta este "orbita" intr-un anume fel, altfel nu-mi explic...
Raspunsuri
anya spune:
Mucii si tusea nu sunt motive sa nu fie primit copilul la gradi. Controlul de face pt febra, conjunctivita, ganglioni umflati(rubrola), bubite (varicela,..), amigdale marite.
monaraus spune:
Hmm... adica un copil cu muci sau tuse (in afara tusei specifica astmului bronsic care nu se ia) nu are nici un virusel de transmis celorlalti copii...
ingridnen spune:
Care control ? Pe noi nu ne-a controlat niciodata dimineata...poate cand plec eu 
Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni
anya spune:
O fi avand vre-un virusel, dar icrezi ca in metrou/autobuz, la servici la tine sau cand va fi la scoala...toata lumea e sterila? Asta e colectivitatea. Doar cazurile grave stau acasa.
La noi la gradinita behaie toti, inclusiv educatoarele. Ce-o sa facem? Cerem sa se inchida gradinitele? Crestem copii in bocan?
Anuska spune:
quote:
Initial creeata de monaraus
Cum se face ca in fiecare dimineata toti parintii sunt obligati sa treaca cu copilul pe la cabinetul medical pentru control inainte de a merge in clase si sa fie totusi atat de multi copii cu muci si tuse in clasa? Cel putin la gradinita noastra asa e. Mi-e ca d-na asistenta este "orbita" intr-un anume fel, altfel nu-mi explic...
Obisnuieste-te cu ideea!
Multe nu ti se vor parea normale si n-o sa ai ce face!
Am crezut ca daca s-a schimbat forma de predare (ca e step-by-step) se va schimba si altele, insa: "Aceeasi Marie cu alta palarie!"
Ca sa-ti dau un mic exemplu: eram insarcinata cu puiul al doilea si in gradi a fost epidemie de varicela (care se stie ca poate provoca malformatie la sarcina pana in 20 de sapt si eu cam atata aveam atunci) si n-am fost anuntata, iar cand Ana a facut boala m-am dus sa cer socoteala; raspunsul a fost de genu': "N-am stiut ca sunteti insarcinata, am crezut ca asa sunteti dvs mai grasa..." No comment!
Si sunt 2 asistente, niciuna nu stia oare?
Si discutia nu s-a purtat amiabil, ci chiar mai avea putin sa-mi spuna cum imi permit eu sa fac scandal; insa s-a mai calmat atunci cand am amenintat-o ca o dau in judecata si cer daune daca se intampla ceva cu copilul....
Deci, rabdare..... si la cat mai putine intrebari fara raspuns!
Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului
Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
annablue spune:
Tine de bunul-simt si educatia parintilor acelor copii care tusesc si au muci...parinti care sa stie sa respecte ceilalti copii sanatosi si sa nu-si trimita puii bolnavi in colectivitate...dar asta nu se prea intampla.
Din pacate, traim intr-o societate in care fiecare se intereseaza de el si nu ii pasa ce se intampla cu ceilalti...asa e la noi si nu stiu cand se va schimba asta...
Culmea e ca atunci cand isi aduc copiii cu medicamente (deci bolnavi destul ca sa le dea anitfebrile sau altceva) se scuza ca nu au unde sa-i lase...dar daca vad mai tarziu un pici bolnav (altul decat al lor) sar si fac gura...
Singura solutie este sa asteptam sa se imunizeze copilul nostru si sa devina rezistent la chestiile mai usoare...iar de restul sa-l tratam cu medicamentele necesare.
Am observat ca din al doilea an petrecut in aceeasi colectivitate (adica si la cresa unde am ers Adi si la gradi acum) copilul se imunizeaza si nu mai e asa de grav afectat, chiar daca mai vin copii noi, mici.
Deci, rabdare...sau responsabilizare...
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
monaraus spune:
Anuska, am ce face! Schimb gradinita (daca vorbim de vestita 197). Si cu un scandal de-o sa li se duca vestea! Motive sunt destule, povestea e lunga si nu are rost s-o spun aici. Sunt convinsa ca nici o gradinita nu e perfecta, dar asa-zisele "doamne" de aici ma lasa de fiecare data fara replica. Chiar nu imi puteam imagina ca oamenii care lucreaza cu copii pot fi de asa natura... Mare e gradina!
danielac spune:
noi ne-am mutat de la 1 oct in Brasov si asa ca Diana a schimbat caminul... gradinita de aici obliga la control medical in fiecare dimineata... bineinteles ca e vorba de boli care se pot lua si de stari de febra, ganglioni umflati, gat rosu... nu se mucisori sau tuse usoara...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?
Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311
katik spune:
si la noi este control medical in fiecare dimineata. mucii si tusitul usor nu se pune, daca ne luam dupa asta, nu va mai fi peste iarna nimeni in grupa. plus ca, se mai poate intimpla sa nu aiba nimik copilul seara acasa si dimineata la gradi iar la prinz face brusc febra.de aceea, la noi, asistentele fac rondul pe la grupe cu termometrele pt frunte in buzunar
. se mai descopera una alta.
multa sanatate la copiluti!
ari.ra spune:
Aveti idee, la gradinita Bell de pe Fainari, se face un astfel de control dimineata? Stie cineva mai multe despre gradinita aceasta?