Bucuresti IQ-ul Romaniei .
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Sa votezi NU.
Despre optiunea celor care nu au votat (fie ca-i DA, fie ca-i NU, fie ca n-au fost de acord cu referendumul in sine, fie ca nu le pasa, sau le pasa dar cred ca votul nu conteaza, sau cred ca el conteaza dar e masluit, etc) singura speculatie logica este extrapolarea rezultatelor.
Chiar daca referendumul a fost o risipa de bani si o jucarie propagandistica a presedintelui SINGURUL mod prin care putea fi sanctionat presedintele pentru asta era participarea masiva la vot si punerea stampilei pe NU.
Refuzul de a vota nu este un protest la adresa risipei de bani ci din contra, pecetluieste risipa. In ziua referendumului oricum nu mai poti da timpul inapoi ca sa recuperezi banii deja alocati.
Si daca oricum ti s-a ivit sansa de a-ti spune parerea de ce ai irosit-o? Daca tu nu ti-ai exprimat-o prin vot concluzia logica, SINGURA, este ca fie te incadrezi in procentul mic de romani care nu sunt de acord cu uninominalul majoritar in 2 tururi, fie faci parte din majoritatea care sustine acest proiect.
Data viitoare mergi la vot si pune stampila pe DA sau pe NU. Le vom arata in felul acesta guvernantilor ca si noi putem hotari ceva in tara asta nu numai ei!. (Pe sageata stim ca oricum pui stampila neconditionat )
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anka-maria spune:
Postez si io aici off-topic dar nu mai deschid un alt subiect politic, deja suntem toti "saturati".
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=15973&art=39566&cHash=6ea8412844
Balaceanu-Stolnici nu e numai un informator ordinar dar are si mainile patate cu sange. Of, ce naiba sa mai ceri de la Voiculescu, Vadim, Becali...daca omul asta ,academician, inteligent, erudit, boier de vita nobila, cu ditamai istoria in spate, este un turnator de cea mai joasa speta implicat in moartea unui jurnalist care ii era prieten apropiat!
p.s Capcaunul are dreptate, daca stai acasa nu inseamna ca nu esti de acord. Pt. asta exista NU. Daca stai acasa inseamna ca te doare in pix de democratie, de alegeri, ce mai fac unii sau altii in politica, ce zic aia pe la televizor, etc. Da' pentru ca ti-e nu stiu cum sa recunosti, zici ca ai boicotat alegerile.
Mie imi plac grozav cei care presupun ca pe la "tara" nu stie lumea ce face, pune stampila aiurea. Ei stiau, dar d-aia nu s-au dus.
Va amintesc ca la "tara" s-a votat in procent mai mare decat la "oras" iar partidele gen png, pc, prm n-au trecut de pragul electoral iar "reprezentantii" lor nu vor ajunge sa ne mai faca de ras si prin parlamentul european. Deci se pare ca oamenii n-au fost chiar asa de prosti pe cat vor altii sa credem.
---------------
Just me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Sa votezi NU.
Despre optiunea celor care nu au votat (fie ca-i DA, fie ca-i NU, fie ca n-au fost de acord cu referendumul in sine, fie ca nu le pasa, sau le pasa dar cred ca votul nu conteaza, sau cred ca el conteaza dar e masluit, etc) singura speculatie logica este extrapolarea rezultatelor.
Chiar daca referendumul a fost o risipa de bani si o jucarie propagandistica a presedintelui SINGURUL mod prin care putea fi sanctionat presedintele pentru asta era participarea masiva la vot si punerea stampilei pe NU.
Refuzul de a vota nu este un protest la adresa risipei de bani ci din contra, pecetluieste risipa. In ziua referendumului oricum nu mai poti da timpul inapoi ca sa recuperezi banii deja alocati.
Si daca oricum ti s-a ivit sansa de a-ti spune parerea de ce ai irosit-o? Daca tu nu ti-ai exprimat-o prin vot concluzia logica, SINGURA, este ca fie te incadrezi in procentul mic de romani care nu sunt de acord cu uninominalul majoritar in 2 tururi, fie faci parte din majoritatea care sustine acest proiect.
Data viitoare mergi la vot si pune stampila pe DA sau pe NU. Le vom arata in felul acesta guvernantilor ca si noi putem hotari ceva in tara asta nu numai ei!. (Pe sageata stim ca oricum pui stampila neconditionat)
Din punctul meu de vedere "sa votez Nu" asa cum spui ar fi demonstrat exact opusul a ceea ce am vrut eu "in mic" sa demonstrez.
Si anume ca NU SUNT DE ACORD cu referendumul, si neprezentarea ar trebui sa fie o marturie in acest sens.
Daca as fi votat NU, n-as fi fost de acord cu votul uninominal in varianta Basescu, dar as fi fost parte din "poporul suveran" invocat de Basescu.
ramiris spune:
quote:
Originally posted by anka-maria
Daca stai acasa inseamna ca te doare in pix de democratie, de alegeri, ce mai fac unii sau altii in politica, ce zic aia pe la televizor, etc. Da' pentru ca ti-e nu stiu cum sa recunosti, zici ca ai boicotat alegerile.
---------------
Just me
Anka-maria, referendumul este un exercitiu la limita democratiei, utilizat in general de dicatori (sau aspiranti) pentru a-si justifica actiunile (vezi De Gaulle). Democratie inseamna ca pentru probleme pentru care exista baza consitutionala care permite parlamentului sa decida acesta sa fie lasat s-o faca.
Pentru ca parlamentul a fost ales in mod democratic, si bun sau rau trebuie sa ni-l asumam pana cand ii penalizam la urmatoarele alegeri.
Daca presedintele decide ca e mai buna consultarea "poporului" decat a parlamentului nu inseamna ca presedintele insusi pune in pericol democratia si institutiile ei?
Pe de alta parte, ce te face sa crezi ca mie una "mi-e nu stiu cum sa recunosc" ca (citez ca sa nu se piarda eleganta expresiei originale) "ma doare-n pix de democratie". Ce-as pati daca "as recunoaste", m-ar exclude de pe forum?
![](bang.gif)
Poate ca unii dintre noi (me included) chiar am vrut sa boicotam alegerile , e si asta parte din democratie nu-i asa?
anka-maria spune:
Ramiris, sunt foarte multi care nu voteaza pt. ca, zic ei, au altceva mai bun de facut in ziua aia. Pur si simplu: "N-am putut draga, sa ma duc sa votez, aveam musafiri ca a fatat pisica" (imi citez o colega de facultate); "Eh da-i in colo mama, ca noi votam si iese cum vor ei" (o citez pe bunica-mea). Unii recunosc ca ii doare in ...(nu mai repet expresia ca si mie mi se pare prea "eleganta"), altii nu recunosc si imi servesc "eu nu sunt de acord cu referendumul, deci nu ma duc". Ok, vrei sa protestezi, sa-l taxezi pe marinar ca si-a permis sa te intrebe ceva, ca e stramb, ca e rasist, ca e pd-ist, etc. te duci frumusel si zici NU. Asa protestul tau a fost inregistrat.
Daca nu te duci absenta ta poate sa insemne orice: ca nu-ti pasa, ca n-ai stiut de alegeri, ca n-ai inteles ce vroia, ca vroiai sa spui DA/NU dar ti-a fatat pisica, ca erai nehotarat, etc. Foarte multe intelesuri. De aia zic ca e bine atunci cand ai o opinie formata sa te duci sa ti-o exprimi.
Io zic ca de ar fi votat cu NU toti cei care s-au decis sa boicoteze prin neparticipare poate chiar iesea NU per total si l-ati fi bagat pe Basescu intr-un ... mai mare decat ala cu demiterea.
---------------
Just me
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by ramiris
Anka-maria, referendumul este un exercitiu la limita democratiei, utilizat in general de dicatori (sau aspiranti) pentru a-si justifica actiunile (vezi De Gaulle).
HA HA HA
Conform teoriei tale Elvetia ar fi cea mai veche dictatura de pe glob. Daca ar fi asa as vota din toata inima penstru instaurarea unei asemenea dictaturi
![](icon_smile_big.gif)
(Sau sa inteleg ca elvetienii tot voteaza luna de luna la cate un referendum in speranta unei dictaturi la care aspira -daca imi dai voie sa folosesc termenul tau- de prin 1848?)
Bai fratilor, nu mai vehiculati tot felul de lozinci taricenesti, basesciene, geaonesti, iliesciene, vadimesti sau luate de prin ziarele noastre de doi lei.
Referendumul este cea mai pura forma de exercitare a democratiei. Exercitare directa, spre deosebire de exercitarea indirecta, prin interpusi alesi.
ramiris spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by ramiris
Anka-maria, referendumul este un exercitiu la limita democratiei, utilizat in general de dicatori (sau aspiranti) pentru a-si justifica actiunile (vezi De Gaulle).
HA HA HA
Conform teoriei tale Elvetia ar fi cea mai veche dictatura de pe glob. Daca ar fi asa as vota din toata inima penstru instaurarea unei asemenea dictaturi.
(Sau sa inteleg ca elvetienii tot voteaza luna de luna la cate un referendum in speranta unei dictaturi la care aspira -daca imi dai voie sa folosesc termenul tau- de prin 1848?)
Bai fratilor, nu mai vehiculati tot felul de lozinci taricenesti, basesciene, geaonesti, iliesciene, vadimesti sau luate de prin ziarele noastre de doi lei.
Referendumul este cea mai pura forma de exercitare a democratiei. Exercitare directa, spre deosebire de exercitarea indirecta, prin interpusi alesi.
OK, si atunci decizia unilaterala a presedintelui sau oricui altcuiva de a inlocui arbitrar "exercitarea indirecta" cu "exercitarea directa" cat este de democratica?
Subliniez ca nu era vorba de exceptii neacoperite legislativ, unde nu era clar definit daca exista parghie legala pt."exercitare indirecta" si atunci se trece la consultarea maselor.
copiloi spune:
quote:
Originally posted by sirimie
Legea lui Tariceanu nu e constitutionala
De ce nu e constitutionala?
![](albina.gif)
Alina
capcaunul spune:
Oricum ai intoarce-o, tot este mai democratica decizia unilaterala de a chema poporul sa decida decat decizia guvernamentala multilaterala (in sensul de (patriciufenechiutariceanu &co) de a ocoli poporul.
Celor care spun ca Basescu e asa si pe dincolo si n-au fost la referendum nu le pot spune decat: FRAIERILOR, ati avut ocazia de a-i spune un mare NU lui Basescu si proiectului sustinut de el si N-ATI FACUT-O!. Nu ati facut decat sa-i dati apa la moara caci presedintele are argumentul statistic al rezultatului la vot pentru a sustine in continuare uninominalul majoritar (pe care conform legilor statisticii majoritatea populatiei il sprijina dar BEC nu poate legal sa certifice asta) iar parlamentarii isi vor consuma in liniste chiriile de 25 de milioane de lei pe luna filozofand pe marginea procentelor, procentajelor, pragurilor, circumscriptiilor pana la urmatoarele alegeri ... tot pe liste.
Din punct de vedere legal invalidarea referendumului echivaleaza cu netinerea lui, nicidecum cu validarea lui NU.
anka-maria spune:
Eh, mai interesant e ca va face in continuare pe victima mass-mediei, penca' zice omul "poporul n-a fost corect informat" aka "am fost subminat, sunt o victima". Si o sa mai pedaleze pe ideea asta pana la urmatorul mandat.
Chiar, n-ati fost si voi curiosi macar sa vedeti daca se tine de cuvant? sau daca e doar praf in ochi?
Sau altfel spus: chiar nu intelege nimeni ca un eventual NU ar fi fost mult mai grav pt. Basescu decat neparticiparea?
---------------
Just me