Bucuresti IQ-ul Romaniei .
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Vidra spune:
Sirimie 100% de-acord cu tine, nici eu nu agreez acel articol-cam patetic si ridicol de inflacarat, fie vorba-ntre noi.
Din pacate in aceasta discutie, mi se pare ca iti cam obosesti degetele degeaba. Cei care sunt fani Basescu-PD, cu siguranta nu vor sa aibe nici ochii de vazut, nici urechi de auzit si nici rationamente de construit.
Guestus draga, ca tot s-a folosit foarte des aceasta expresie- PURA SPECULATIE
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dalia05 spune:
Rationament logic :). Participarea la referendum implica doua optiuni DA sau NU. Si ca sa curmam orice speculatie, cei care nu au participat nu au boicotat, s-au abtinut, care va sa zica nu s-au implicat, care va sa zica degeaba emit opinii pentru ca nu sunt credibili.
buggy spune:
Dalia, cu riscul de a ma repeta, din punct de vedere legal si constitutional, cei care nu s-au prezentat la vot, NU au fost de-acord cu propunerea lui Basescu. Restul sunt discutii...
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro
copiloi spune:
quote:
Originally posted by Guestus
sirimie....eroul tariceanu a dat legea numai dupa ce a vazut ca de uninominalu" lui basescu nu scapa...e corect ce zic sau nu?
Nu-i corect. Cronologic vorbind, liberalii au sustinut uninominalul inainte ca Basescu sa stie ce-i aia!
![](bandit.gif)
Ce zici tu acum se aplica la pedisti, care abia acum depun proiect, dupa ce au vazut ca dirigintelui lor nu i-a mai iesit pasenta
![](icon_smile_big.gif)
Alina
women13 spune:
Daca am ofensat pe cineva cu numele de Bucuresti imi cer cele mai nobile scuze (bineinteles ca glumesc). De metafore ati auzit dragii mei ?! Pe cine am facut eu prost si nu stiu ?! Eu am afirmat , ca asa dezinteresata cum ma numesc unii, urmaream pe Realitatea prezenta la vot. In sinea mea am zis, ca daca Bucuresti-ul trece de 20 % FUG sa votez. La referendum s-a supus votului 2 legi si nu ni se cerea parerea printr-o intrebare simpla , daca sa fim sau nu de acord cu votul uninominal. Mai mult , din admiratoare Basescu ( si se poate verifica pe site ) am ajuns sa ma ingrijorez , ca altii de pe aici, de o posibilitate a unei viitoare dictaturi mascate. Am avut ocazia sa intru in cateva sedii PD din tara, conjunctural (habar nu aveam ca sunt sedii de partid) si pe langa faptul ca nu esti nici macar salutat sau intrebat de sanatate , esti tratat cu o aroganta ceva de speriat. Ceva genul, ca ei nu mai este nimeni. Mai mult incep sa vad personaje politice in "aura" lui Basescu, care nu ii fac tocmai cinste si sincer sunt extrem de DEZAMAGITA. Referendum = NUL din start. Multumesc celor ce m-au inteles si celor ce au citit printre randuri EXACT ce am dorit sa spun.
Si asa m-am intins prea mult la discutii. Eu cand intru intr-o disputa aici pe site sunt atenta la cei ce ma critica sau contrazic (temeinic). De ce ?! Simplu: daca au dreptate???!!
Pe aceasta cale MULTUMESC : sirimie, Guestus si tuturor, care simt cu adevarat pulsul politico-economico-social al acestei nefericite tari.
P.S. Celor ce nu sunt de acord cu mine le recomand un exercitiu pragmatic : Faceti o copie dupa un buletin de vot pentru ambele situatii si mergeti undeva la tara si intrebatii ce ar vota sau chiar ( daca sunt de acord ) cum au votat . Mai mult vedeti daca stiu exact ce a insemnat votul lor. Atunci mai vorbim.
Celor ce ma acuza ca nu am fost l;a vot , ca NU AM VRUT, le spun ca am un regret de 49% , ca nu am fost la vot, la 51% eu iau decizii. Deci, am niste regrete, dar fara fond. Votul meu era, ca sa fie acolo la statistica si pe CI, eventual.
SCUZE celor ce m-au inteles gresit. Sper din toata inima sa nu avem nesansa unor DOAR 20 de ani de democratie.
sirimie spune:
quote:
Originally posted by Guestus
sirimie....eroul tariceanu a dat legea numai dupa ce a vazut ca de uninominalu" lui basescu nu scapa...e corect ce zic sau nu?
El zice ca a propus-o pentru ca parlamentul a intirziat prea mult cu propunerea ei.
Oricum ce frumos s-au intors toti, pun pariu ca si la anu' o sa votam tot pe liste.
Legea lui Tariceanu nu e constitutionala, deci nu va fi promulgata, va ajunge din nou in parlament. Cine stie cind o sa o dezbata, acuma vine vacanta etc.
Legea lui Basescu nu e lege si nici nu are sanse sa devina prea curind. (si nu ar fi "democratic" sa devina pentru ca "poporul" nu a validat-o, adica nu este de acord cu ea
![](bandit.gif)
Adica incepe anu' fara lege de uninominal. Partidele se bucura, Basescu se bucura (pentru ca o sa aiba iar pe cine huli cu discursul lui populist pina in 2009 cind vor fi alte alegeri prezidentiale). Sa vezi ce analize o sa faca toti analistii, si ce o sa mai explice la popor. Toata lumea se bucura....
Corect?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
![](icon_smile.gif)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
A vazut cineva afise ale PD pentru alegerile europarlamentare?
E adevarat ca PD nu si-a facut campanie electorala? Am auzit un analist spunind asta, ca PD nu a dat bani pe campanie PD ci pe campanie PLD, in timp ce numai Basescu a facut campanie pentru PD. O fi adevarat?
Despre Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by sirimie
Legea lui Basescu nu e lege si nici nu are sanse sa devina prea curind. (si nu ar fi "democratic" sa devina pentru ca "poporul" nu a validat-o, adica nu este de acord cu ea)
NU poporul nu a validat-o ci BEC. Iar BEC nu a invalidat legea si nici rezultatul referendumului ci numai referendumul ca procedura care nu a indeplinit cerintele legale (50%+1 participare)
Cine nu este de acord cu ceva la un referendum vine la vot si pune stampila pe NU. Cine nu a fost la vot nu conteaza in discutiile despre optiunile "poporului". Singurul indicator al optiunilor poporului este rezultatul votului. Daca acesta este luat in considerare sau nu este o chestiune juridica transata de BEC conform legii in vigoare.
sirimie spune:
Si daca nu am fost de acord cu referendumul in sine, cu faptul ca s-a tinut, ce trebuia sa fac?
Despre Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Oarecum off-topic, dar relevant cred eu....
Pentru acesti oameni ati fost duminica sa votati.
Andrian Sirojea Mihei - deputat PNL de Constanta
Rep.: Unde locuiti in Bucuresti?
A.M.: Pe Calea Dorobanti.
Rep.: La nr. 134, in apartamentul proprietate personala?
A.M.: Da, da...
Rep.: Si ce faceti cu suma de 25 de milioane pe care o cereti de la Parlament pentru chirie?
A.M.: Ceea ce fac si ceilalti deputati si senatori.
Rep.: Pai, ce fac ceilalti? In declaratie va asumati faptul ca platiti chirie. Ce faceti cu banii?
A.M.: V-am zis ce fac cu banii aceia: ce fac si ceilalti deputati.
Gabriel Oprea - deputat PSD de Ilfov, fost prefect al Capitalei
G.O.: In Cotroceni.
Rep.: Nu stati cu chirie in Bucuresti, nu?
G.O.: Pai, din moment ce vezi ce locuinte am in declaratia de avere, nu stau cu chirie in Bucuresti. Din contra, mai inchiriez din locuintele pe care le am.
Rep.: Si atunci, de ce va decontati in fiecare luna, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, suma de 25 de milioane de lei vechi pentru chirie?
G.O.: Pai, i-am primit in baza legii. Verifica bine legea. Daca am dreptate, e in ordine, daca n-am dreptate, scrie ce trebuie sa scrii.
Lia Olguta Vasilescu - deputat PRM de Dolj
O.V.: De ce?
Rep.: Locuiti in apartamentul proprietate personala sau cu chirie?
O.V.: E problema mea.
Rep.: De cind sinteti deputat si solicitati suma de 25 de milioane, bani publici, pentru chirie, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, e si problema noastra, a cetatenilor.
O.V.: Dar e problema mea unde locuiesc. La revedere, buna seara, drum bun.
Ioan Oltean - deputat PD de Bistrita-Nasaud
Rep.: Stati cu chirie in Bucuresti?
I.O.: Nu.
Rep.: Deci aveti locuinta. In declaratia de avere aveti trei apartamente.
I.O.: Am unde sa stau.
Rep.: Si ce faceti atunci cu cele 25 de milioane pe care le decontati in baza unei declaratii pe proprie raspundere, de la Camera Deputatilor, pentru chirie?
I.O.: Pai, stau cu chirie.
Rep.: Adineauri ati spus ca nu stati cu chirie. Aveti trei apartamente.
I.O.: Stau in chirie la... la o cunostinta.
Rep.: Stati la o cunostinta? Si cu apartamentele ce faceti?
I.O.: Unul e inchiriat. Restul... unul e liber de doi ani si al treilea... e tot liber.
Bogdan Pascu - deputat PC de Ialomita
Rep.: Aveti, conform declaratiei de avere, un apartament si o casa in Bucuresti.
B.P.: Da, domnule, am mai multe proprietati, care e problema?
Rep.: Si ce faceti cu ele? Le inchiriati?
B.P.: Nu, dom'le. E treaba mea. Ce fac cu ele e treaba mea. Le-am declarat, sint proprietatile mele.
Rep.: Dar luati bani de la Parlament, 25 de milioane lunar, pentru ca stati cu chirie.
B.P.: Daca nu vreau sa stau la Hotel Bucuresti sau la celelalte hoteluri, pot sa stau unde vreau eu.
Rep.: Dar nu in apartamentul dumneavoastra. In alta parte, cu chirie.
B.P.: Nu stiu. Unde vreau eu, asta e problema mea, nu va priveste pe dumneavoastra unde stau eu.
Mihail Lupoi - senator PNL de Dolj
Rep.: In Bucuresti, locuiti cu chirie sau in apartamentul proprietate personala?
M.L.: Locuiesc in apartamentul soacrei. De ce?
Rep.: Aveti trecut in declaratia de avere un apartament pe strada Enei.
M.L.: Ala e apartamentul tatalui meu, din 1976.
Rep.: Si platiti chirie la soacra?
M.L.: Nu, bineinteles ca nu.
Rep.: Si atunci de ce ati solicitat, lunar, suma de 25 de milioane, de la Parlament?
M.L.: Deci nu faceti cu mine anchete la telefon, m-ati inteles? La
revedere.
Viorel Constantinescu - deputat PSD de Buzau
Rep.: Locuiti in Bucuresti cu chirie?
V.C.: Nu.
Rep.: Si atunci, cum de va decontati in fiecare luna, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, chiria?
V.C.: La mine.
Rep.: Pai, acei bani de la Parlament sint pentru chirie, iar dumneavoastra nu locuiti cu chirie. Locuiti in apartamentul proprietate personala, achizitionat in 2000.
V.C.: Nu. Aceea este o garsoniera de 37 mp in care sta fata mea, care are 25 de ani si cu care nu pot locui impreuna.
Rep.: Deci in apartamentul dumneavoastra locuieste fiica, iar dumneavoastra locuiti cu chirie.
V.C.: Da, da, bine.
Corneliu Ioan Dida - deputat PSD de Constanta
C.D.: Bulevardul Camil Ressu 76. E singura avere imobiliara.
Rep.: Si, atunci, de ce va decontati lunar suma de 25 de milioane?
C.D.: Dom'le, eu am, conform legii, buletin de Constanta , mult inainte de a fi candidat la Parlament, cu vreo sapte luni. Am buletin de Constanta , domiciliul este la o cumnata a mea si dat fiind ca eu sint fumator, in scurta vreme a trebuit sa-mi inchiriez altceva, pentru ca cumnata mea are niste probleme de sanatate.
Rep.: Conform legii, Parlamentul va plateste o suma de bani sau va asigura cazarea la un hotel in Bucuresti.
C.D.: Eu am intrebat la Parlament cind am devenit deputat si mi s-a spus: "Daca aveti buletin de Constanta si locuiti efectiv acolo in fiecare week-end, nu e nici o problema".