Bucuresti IQ-ul Romaniei .

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Nu se poate spune ca cei care n-au participat la referendum ar fi fost de acord cu varianta guvernului. Se poate spune doar ca sunt dezinteresati sau ca n-au stiut despre ce e vorba. Eu personal am aflat abia vineri ca se voteaza duminica si ma consider cat de cat informata. In ceea ce priveste PD-ul, a obtinut singur cat a obtinut alianta DA la alegerile precedente, asa ca nu vad de ce ar fi nemultumit. Dar parerea mea e ca cel mai castigat a iesit PLD-ul , care in nici un an a intrecut partide care sunt popularizate zi de zi la TV prin reprezentantii lor (Becali, Guse, Voiculescu). Si era sa uit de pastorul Tokes – asta chiar ca este o performanta, sa castige singur mai multe voturi decat PRM-ul! Bravo lui!

http://community.webshots.com/user/croco21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Si de ce zici ca e doar interpretare, cind e un fapt real si verificabil? Cei care nu au votat la referendum sint ori contra referendumului, ori contra votului or indiferenti. Asta nu e interpretare, este realitate.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei




Nu cred ca e asa. Avem exemplul de la referendumul trecut, in care, desi impotriva suspendarii si deci a referendumului, au participat la vot pentru a obtine rezultatul scontat.
Deci cine avea de spus DA se prezenta sa spuna DA, cine avea de spus NU se prezenta sa spuna NU.


Cine nu s-a prezentat intra in statistica capcaunului.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by sirimie
capcaunule, manipulezi. La referendum s-au prezentat 26% din populatie, si din astia 80% au zis ca da. Calcula cineva ieri ca asta inseamna 3 milioane jumate, din 18 milioane pe liste si din 22 milioane cit este populatia. Nu poti spune ca 3 milioane jumate sint "80% din populatie", nu?


Mai oameni buni. Exista doua stiinte care ne dau instrumentele necesare interpretarii referendumului. Una este exacta, statistica. Lucreaza cu numere mari si poate face aproximatii asupra unui numar nemasurabil practic pe baza masuratorilor practice. Numarul nemasurabil practic este optiunea populatiei. nemasurabil pentru ca nu s-a prezentat 100% la vot. statistica ne invata sa extrapolam corect optiunea celor 100% plecand de la optiunea exprimata de 22%.
A doua stiinta este inexacta, fuzzy, subiectiva si vesnic interpretabila: sociologia. Ea emite ipoteze cu privire la motivele pentru care 78% nu s-au prezentat la vot si isi da cu parerea vis-a-vis de care ar fi optiunile lor, fara a emite aprecieri cantitative.
So, logic este ca 80% dintre romani sunt de acord cu DA, indiferent daca ne place sau nu. Eu nu zic ca ar fi asa, dar asta este doar o parere. Tu zici la randul tau ca nu-i adevarat, dar si asat este o parere. legal nu se stie nimic. Singurul efect legal este ca a fost un referendum inutil. Ne intoarcem de unde am plecat. Tariceanu vrea sa impuna un sistem de vot agreat de numai 500.000 de romani (cei care au spus NU si cei care au votat cu partidele guvernului PNL-UDMT). Suna mai bine, nu?



Statistica despre care vorbesti tu se aplica in sondajele de opinie. Care respecta repartizarea populatiei - acel esantion se vrea un procent din populatia activa, atitia de la tara, atitia de la oras, atitia intelectuali, atitia peste 30 de ani. Cei care fac statistica dau telefon celor din esantion, ei raspund la intrebari si biroul de statistica aduna numerele. Este exacta, dar lucreaza cu esantion specific.

Ce s-a intimplat la alegeri nu are nimic cu esantioane specifice, adica orice "statistica" vrei sa aplici nu poti sa o faci respectind regulile statisticilor din sondajele de opinie.

Singura "statistica" exacta despre referendum este data de numere - citi au fost la vot, citi au votat pentru, citi contra. Orice alta concluzie este subiectiva si nu are a face cu nici o stiinta exacta.


Eu personal nu am votat la referendum pentru ca am vrut sa il boicotez. Si tu zici acuma ca inseamna ca 80% din mine a fost de acord cu optiunea presedintelul?? Te inseli

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

O parte a unui articol din "Oficiosul" semnat de Tudor Flueras.

" Prezenta la vot este tot mai mica si devine nesemnificativa. Exista mai multe explicatii. Unii spun ca nu merg la vot pentru ca sunt dezamagiti de actuala clasa politica.

Iata ca li s-a oferit o varianta de schimbare a clasei politice prin introducerea votului uninominal. Nu s-au dus sa-si spuna punctul de vedere nici la referendum. Sanctiunea pe care acesti oameni cred ca o aplica intregii clase politice este de fapt o sanctiune la adresa democratiei. Clasa politica nu face decat sa se bucure. Mai putine voturi, mai putine priviri atintite asupra politicienilor inseamna conditii mai bune pentru smecherii si hotii. Neparticiparea la vot este departe de a fi un mijloc de a sanctiona clasa politica.

Poate fi lene, poate fi comoditate, poate fi lipsa de informare, poate fi lipsa de implicare, poate fi lipsa de constiinta civica, poate fi orice, numai sanctiune pentru clasa politica nu e. Iar cand acest gest de boicot al unui scrutin este comis de un lider ales al unei comunitati, fapta capata circumstante agravante. Nu exista nicio scuza pentru un timisorean care, pentru o perioada, conduce o institutie din oras si care spune relaxat ca nu se prezinta la referendum pentru ca „nu crede in votul uninominal“. Daca nu crede voteaza impotriva.

Neparticiparea inseamna insa altceva. Exista o multime de destepti care „protesteaza“ prin neparticipare. Pentru toti cei care nu s-au deranjat ieri sa faca doi pasi pana la sectia de votare pentru ca au dorit sa „sanctioneze“ clasa politica am o sigura dorinta. Le doresc sa traiasca, nu 45 de ani, ci doar trei luni de dictatura. Pentru ca lipsa de implicare prin neparticipare la vot ne duce incet si sigur spre dictatura.

Sa isi aminteasca toti acesti „protestatari“, sau cei care nu au apucat sa traiasca acele vremuri sa intrebe si sa citeasca, cum se traieste intr-un regim dictatorial. Cei care stau acasa in ziua votului ar trebui sa se gandeasca la faptul ca pun umarul la instaurarea unui regim nedemocratic. Si cand se vor trezi va fi prea tarziu. Nu-i va mai chema nimeni la vot, nu-i va mai intreba nimeni nimic si vor fi obligati sa taca si sa inghita deciziile unui regim venit la putere prin votul unei minoritati."




---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Toate ca toate,dar actualul guvern se bucura de sustinerea a 13+5=18% plus psd 22 maxim ajungem la 40% maxim(si psd cica este in opozitie).Vi se pare normal?
Pd-ul pe de alta parte nu a reusit sa-si concretizeze avansul din sondaje.Cu Elena Udrea,Adriean Videanu si Elena Basescu in prim plan vor pierde in continuare.
Si se zvoneste ca nici la viitoarele alegeri nu vom vota uninominal pentru ca se vor gasi diverse portite pentru a mai amana putin acest lucru.
Din pacate ,referendumul este invalidat iar orice speculatie despre cum ar fi spus Nu 75 din romani este hazardata.Mai degraba s-ar fi pastrat aceleasi procente care au rezultat acum ,poate la Da s-ar fi ajuns pe 70 % si la Nu la 30%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Perfect de acord cu anka-maria.

Ma induioseaza cei care se ingrijoreaza de cheltuirea banilor publici pentru organizarea unui referendum care imi permite mie, cetatean de rand sa imi exprim parerea cu privire la chestiuni de interes national.

Unde este insa ingrijorarea legata de banii care intra in buzunarele coruptilor care vor continua sa patrunda in politica pe liste de partide?

P.S. Eu fac parte dintre bucurestenii cu IQ scazut (conform initiatoarei topicului) intrucat am ales sa particip la votare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by dalia05

Perfect de acord cu anka-maria.

Ma induioseaza cei care se ingrijoreaza de cheltuirea banilor publici pentru organizarea unui referendum care imi permite mie, cetatean de rand sa imi exprim parerea cu privire la chestiuni de interes national.

Unde este insa ingrijorarea legata de banii care intra in buzunarele coruptilor care vor continua sa patrunda in politica pe liste de partide?

P.S. Eu fac parte dintre bucurestenii cu IQ scazut (conform initiatoarei topicului) intrucat am ales sa particip la votare.



De ce nu ne-am ingrijora de cheltuirea banilor publici, dupa parerea ta "mai bine cheltuiti la referendum decat furati de corupti" .

Tu, cetatean de rand ti-ai delegat puterea de decizie la alegerile parlamentare, asta este un exercitiu cu adevarat democratic, iar alesii tai, ai nostrii aveau toate instrumentele sa decida in aceasta problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Acuma chiar discutam discutii. Adica alegerile parlamentare reprezinta un exercitiu democratic si un referendum nu?!
Ca sa nu mai discutam despre reprezentativitate, ce-am votat si ce avem acum, ca batem pasul pe loc. Subiecte super dezbatute.
Nu va asteptati sa imi cer scuze pentru ca mi-am exercitat un drept democratic constitutional care a condus la cheltuirea a cca 1 EU/cap de locuitor. Si as recomanda politicos abtinerea de la aprecieri cu privire la gradul de inteligenta al celor care au votat sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu nu sint de acord cu acel Tudor Flueras...

Exista un motiv adevarat pentru care un referendum e validat numai daca e votat de 50% din oamenii cu drept de vot. Pentru ca trebuie sa fie "hotarirea majoritatii". Si pentru ca oricum te uiti, procentul celor care voteaza nu este reprezentativ pentru intreaga populatie.

Dupa parerea mea banii pentru referendum sint pierduti, pentru ca exista deja o lege a uninominalului - care nu trebuie decit validata pentru a intra in vigoare la urmatoarele alegeri. Asa, presedintele nu promulga legea propusa de guvern, adica nici la urmatoarele alegeri nu vom avea alegeri uninominale. Basescu va fi de vina dar o sa dea toti vina pe altcineva (pe parlamentari, nu pe popor, bineinteles).

Singurul motiv al referendumului a fost pentru a permite presedintelul sa faca campanie mascata partidelor PD si PLD. Toata lumea a dat bani pentru campania neconstitutionala facuta de presedinte. Si nu isi da multa lume seama cit de grav e asta!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

sirimie....eroul tariceanu a dat legea numai dupa ce a vazut ca de uninominalu" lui basescu nu scapa...e corect ce zic sau nu?

Mergi la inceput