Strumfi de iulie-august 2007 (28)
Raspunsuri - Pagina 16
Kariris spune:
buna fetelor!
am citit cat de cat din urma. Nici Karina mea nu adoarme singura decat foarte rar ziua; dar dupa baia de seara o adorm eu pe picioare pe perna si continua somnul toata noaptea, bineinteles cu pauzele de masa pentru ca nu a renuntat la mesele de noapte. Insa Iris cand ii e somn, e chiar nervoasa daca o iei in brate sau incerci sa o legeni; ii pun suzeta in gura, incepe se-si frece fruntea si capul (vorba bonei "si-l verifica daca e intreg") si in cateva minute adoarme.
Eu am alta problema: Karina nu mai vrea sa manance aproape nimic a ajuns ca mananca in 24 de ore 460 ml in total si aia dati cu forta. Nu stiu ce are: micoze in gura nu are, rosu in gat nu are e perfect sanatoasa, are tonus bun dar scuipa laptele si se enerveaza cand i-l dau de parca i-as da otrava. Si credeti-ma ca am toate sortimentele de lapte in casa, ca la un moment dat doctorul credea ca nu-i mai place laptele. Prefera tone de ceai dar lapte doar cand e in prag de moarte prin inanitie. In rest arunc biberoane intregi sau le dau la caine mai nou.
am crezut si eu ca-i de la gingii, pt. ca-si baga pumnii in gura sa-i roada si se repezea la obrazul bonei s-o muste cu nervi si ii curgeau si bale. Am dat-o cu gel pt. dintisori si tot la fel de indiferenta fata de lapte este.
Chiar nu stiu ce sa ma mai fac cu ea credeti-ma.
Lachi mamica de
Karina si
Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
Luna1 spune:
Buna dimineata si de la uk.
Zic si eu ca nesimtita La multi ani! Gabi sa fii fericita alaturi de sot si ieduti. dar cate primaveri implinesti? Zi-ne si noua ca m-ai facut curioasa.
Anto felicitari pentru carnet eu stiu ce inseamna caci anul trecut abia l-am luat si eu si eram terminata fara masina. Ma intrebai de lapte, acum ii dau unul de se cheama Cow&Gate tot cu formula prebiotica etc, insa mult mai subtire. Adica este normal fata de cel gros care il papa pana acum.
Referitor la dormit noaptea, adormit singur etc, eu zic ca fiecare isi obisnuieste bebelul cum crede ca poate. Eu una stiu clar un lucru, sunt mica de statura si copilul creste deci in vocabularul nostru nu exista leganat pe picioare sau plimbat in brate pentru binele nostru pe viitor. La fel eu nu pot dormi cu bebe de frica accidentelor de unde rezulta ca as fi terminata ziua, as fi plina de nervi si tot bebe ar suferi alaturi de o mama nervoasa plus ca mai am unul de are nevoie de mine. Deci clar Adelise a trebuit sa doarma la ea in patut. Am inceput devreme ca sa nu existe obiceiuri formate deja si va zic sincer ea nu a plans aproape de loc si mai ales nu am lasat-o sa planga in patut pentru a nu asocia patutul cu o pedeapsa.
Daca nu aveam nicio problema de genul celor de mai sus probabil o leganam si eu, o culcam cu noi (cum de fapt am si facut la inceput pana am cazut lata de oboseala). Deci eu zic daca va place sa dormiti impreuna, sa-i leganati, sa-i tineti la tata nu vad de ce trebuie sa-i bagati in training. Insa daca ati ajuns la capatul puterilor incepeti cat timp nu e prea tarziu. Eu sincer chiar nu ma vad in postura de stat cu copilul in pat pana adoarme asta pe la 2 ani si apoi sa ma fofilez incet sa apuc si eu 5 min la tv. Si nu cred ca nu sunt o mama buna ci pur si simplu consider ca sanatatea mea mentala e importanta si pt ea iar pentru a fi eu normala am nevoie de putin timp singura seara fara gugu si gaga.![]()
Lia eu pe a mea nu am lasat-o sa planga ci dinpotriva, am pus-o in patut, daca a plans am luat-o repede si am linistit-o insa pe lumina de veghe fara a vorbi cu ea, i-am zis doar ssssss in soapta, si cand a tacut am pus-o la loc. Prima oara am facut asta de vreo 7 ori, apoi din ce in ce mai putin pana a invatat ea ca rezultatul e acelasi.
Va pup ca fie-mea de ieri urla de dinti si roade tot.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
liadorian spune:
quote:
Originally posted by Luna1
Buna dimineata si de la uk.
Lia eu pe a mea nu am lasat-o sa planga ci dinpotriva, am pus-o in patut, daca a plans am luat-o repede si am linistit-o insa pe lumina de veghe fara a vorbi cu ea, i-am zis doar ssssss in soapta, si cand a tacut am pus-o la loc. Prima oara am facut asta de vreo 7 ori, apoi din ce in ce mai putin pana a invatat ea ca rezultatul e acelasi.
Va pup ca fie-mea de ieri urla de dinti si roade tot.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Cam asta cred ca va fi solutia si pentru noi. Nu cred ca ma tin nervii s-o aud urland la 2 pasi de mine. Eu ca eu, dar taica-su cred ca innebuneste s-o aud plangand in hohote.
Lia si
Miruna Demetra
Luna1 spune:
Dna profesoara Lia imi reciteam mesajul si am gasit cateva lacune : este dinpotriva sau dimpotriva? Si mai sunt dar te mai intreb mai incolo. Nu radeti dar eu vad cum mi se deterioreaza romana de la o vreme.
liadorian spune:
E dimpotriva!
Ia scrie-l tu de 10 ori (pe forum
) ca sa-ti intre bine in cap! Gluma-i gluma, dar ce vremuri erau alea cand aveam catalog, si clase, si lumea se straduia sa ma creada om serios...
Lia si
Miruna Demetra
andicu spune:
Hello
Imi vine sa
, dupa ce ca n-am timp, mi se sterge si mesajul de-aiurea, asa ca scriu iar:
Arde rau si la mine cu trezitul noaptea, ceea ce e o indeletnicire noua pt Filip si nu stiu de unde s-o apuc! povestea seamana f bine cu a Liei, cu diferenta ca noi suntem cu biberon! am ajuns sa-i dau si 2 mese pe noapte, crezand ca nu-i ajung mai nou, dar nimic! si nici nu mananca tot biberonul ala in plus! azi noapte s-a trezit de 5 ori!! acum sunt zombi ! si mai nou, adoarme greu si ziua, cu plansete, unde mai pui ca in mod normal, doarme max 40 min!
Ma gandesc si eu ca e de la gingii, ii dau cu Dentinox gel, dar degeaba; si nici nu vad nimic pe-acolo..n-are febra, ziua mananca mai putin, dar nu cred ca are rosu in gat, e vioi, rade, se joaca...somnul e problema!
Azi implinim 5 luni, cu aceasta ocazie LMA si sanatate si pt Dodolinul lui Jadi si bebelusilor nascuti in aceeasi zi! Am inceput de 2 sapt diversificarea, dar fiindca avem 9 kg, am lalalit-o cu sucuri si piureuri de fructe si de 2 zile am inceput cu supa. N-avem probleme, mananca tot si mai si plange cand se termina! ![]()
Cu somnul nu stiu cum s-o scot la capat si mai ales, de ce e asa, deodata! ma gandesc daca e cazul sa schem dr...
fug ca s-a trezit!
Aa, si
Gabiarama! numai bine si sanatate tie si puilor tai!
Andicu mami de
www.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/" target="_blank">Filip la 4 luni(27 iunie 2007)Cum crestem noi

Ioana75 spune:
Salutare si de la noi! Nu am apucat sa citesc mult, dar urez bun venit tuturor mamicilor care s-au inscris in ultimele saptamini! La multi ani Sorina, Oana si Gabi!
Anto, felicitari pentru carnet
.
Aylin, cred ca ati avut botezul, si eu tot n-am apucat sa pun pozele online
.
Am fost si noi la controlul de 4 luni, 610 gr in ultima luna si o medie fantastica de 540 gr pe primele 4 luni
. Asa ca am cumparat o cutie de orez organic pentru 4 luni si incepem sa bagam o masura in biberonul pe care il primeste o data pe zi. Dr a sugerat sa incepem si cu sucul de mar si morcov. Si cind ma gindesc ca la Miruna ne-a sfatuit cu diversificarea la 5.5-6 luni. Asta e, copii diferiti, reguli diferite
. Peste 2 saptamini mergem la chirurg sa taie pielea care ii uneste labiile. Dr ne-a asigurat ca nu o sa o doara, dar eu nu cred ca o sa pot sta in cabinet.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Luna1 spune:
Ba doamna profa Lia am sa scriu DIMPOTRIVA de cate ori ziceti dv. Iti place cum ma dau eu bine pe langa profa, nu?
Am uitat sa va zic ca am facut in sfarsit vaccinul de 3 luni la aproape 4 luni, avem 5480g cam scadem pe grafic, adica noi aici avem un grafic si am scazut pe linia urmatoare, intelegeti ce zic ,nu?
Fetelor pe unde sunteti? Paticut? Madabout? De Irinusha nu mai stim nimic de mult timp. Andutzy? Hai ca acum fac prezenta, erau si Ioana si Andicu pe lista mea dar au scapat.
Ioana sanatate Smaranditei si sa treceti repede peste minora operatie a labiilor.
aylin_tarcan spune:
neata si de la noi. pe fuga ca de obicei. lachione, dupa cum ai vazut, sunt mai multi bebei in greva foamei pe aici.
amethyst,
fata ca or papa si bebeii nostri candva. pana una alta eu vreau sa schimbi pediatrul. si mai vedem ce si cum. in ultima saptamana a luat zero grame.
ioana, botezul e sambata asta, pe 1 decembrie. ne bucuram ca mai treci pe la noi. bafta la operatie.
broscuta singura nu adoarme. dar o doare ceva. plange motivat. ca daca e linistita ar adormi si singura (de 3 ori pana acum). cand tipa, tipa cu motiv.
cred ca o dor si gingiile, dar nu am gasit nici calgel nici dentinox la farmacii. mai caut.
pana una alta eu trebuie sa confectionez ccartonase cu nume pentru botez, pitica plange, pe mine ma doare gatul. asa ca nu apuc nici azi sa ies afara, desi ar trebui sa ajung macar la farmacie. iar de pediatru cred ca apuc sa ma ocup dupa botez.
cam atat de la noi. deci, continuam greva foamei.
si sper sa mai apuc azi sa va citesc.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Ioana75 spune:
Aylin, mersic
. Succes cu pregatirile si sa aveti un botez frumos!
Luna, multumesc! Am scris la fix si am scapat de mustrare
.
Andicu, ma bucur sa aud vesti de la tine
.
Si la noi Sma se trezeste de 2 ori pe noapte. Eu o culc pe la 21, maninca la 2 si la 6, apoi se trezeste cind chiuie sor'sa pe la 8 jumate. Ziua avem cicluri de 3 ore, sta treaza 2 ore si apoi doarme o ora. Adoarme usor, sigura de obicei, eventual ajutata de suzeta
.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei