Mamici de Martie-Aprilie 2008 (46)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_g spune:

salut toate randunicile!!!!!!!!!!!!!!
SIMO-nici eu nu-mi gasesc locul mai ales in pat.doctorita mi-a recomandat sa dorm pe partea stanga si cat mai putin pe spate.saptamana trecuta au fost vreo 3,4 dimineti in care m-am trezit ca abia putem respira.daca trageam aer in piept ma sufocam.se vede ca dormeam pe spate.acum incerc sa dorm pe parti si deja ma simt mai bine.in plus mi-a crescut burta in ultimul timp...
vroiam sa va intreb daca e normal sa simt miscarile bebelui mai mult jos,sub buric?
nu stiu voi cum sunteti dar eu parca nu mai am rabdare,abia apuc sa-mi vad copilasul.oare e totul bine acolo in burtica?
o seara buna tuturor!!!!!!!1111
pupici

diana_g 26+
http://community.webshots.com/user/diana_gardus
<a
http://bd.lilypie.com/NFaMp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Pai bine atunci....mai stau o saptamana si apoi intru in trimestrul 3...E bine Zozelinooo??? mult! Si te rog mult nu mai ...da?

Maia...ai descris f. bine cum te simti...asa simt si eu ca nu mai am aer si ca ma apasa pe capul pieptului...e tare nashpa! Offf, lasa ca nastem noi si scapam si de asta!

Elara fata harnicutza si vrednicutza! Si ma bucur tare ca esti bine si plina de energie!!! Tine-o tot asa!

Sovicutzule, ce-o fi cu durerea asta? Te-ai agitat tu mai mult inainte? Ca am avut si eu dureri de astea si nu stiam de la ce pot fi! In final am luat no-spa si uscosin si m-au lasat,,, dar m-au tinut cateva ore bune! fata sa treaca rpd durerile!

va cu mult mult drag pe toate!

mami de Luca si 27+ cu Yannis-Sebastian
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Abia acum a ajuns soata cu piscoturile mele, ca a avut ceva treaba...Va scriu doua randuri si ma duc sa pregatesc ceva rapid de papica, sa ma vedeti pe mine cum stau in bucatarie si imi fac treaba in fund pe scaun si ii cer sotului sa imi dea tot ce am nevoie la mana...uff, de abia astept sa ma duc maine la doctor sa vad daca imi ridica restrictia asta cu statul numai la pat ...dar ce nu face mama pt Lucas, tot eu ma consolez singura...
Simonette - eu am gasit pe net ca din saptamana a 26-a intri in trim III, asa ca tu esti deja in III
Sovi - daca ti-a zis ginecologul tau ca poti lua, atunci e ok cred, farmacista si-a facut datoria sa te avertizeze, pt ca stii ca nu e bine sa luam medicamente dupa ureche in sarcina, dar eu zic sa faci si un control la dr daca tot nu vrea sa te lase durerea asta deloc
Ela - si pe mine m-a impresionat teledonul de aseara , si mi-a crescut inima de bucurie cand am vazut ca exista si suflete mari care se chinuie sa faca ceva, pt ca statul are altele de facut...dar asta e traim in romania..., vorba lu' Badea
Elara - si eu am ajuns aproape de 70kg, tot la 1,65 si ma simt de 3 ori ( a se citi balena ), dar tot ce ma intereseaza este sa fie Lucas bine, ca doar am ales sa aduc un suflet pe lume, nu sa particip la vreun concurs de miss
Diana - eu il simt pe bb si sub si peste buric, si in parti...iar de tinut pe bb in brate si eu abia astept, dar cred ca sotu asteapta de 10 ori mai mult ca mine, deja zilele trecute se uita pe oferta de la selgros si isi imagina cum o sa ii ceara bb de acolo tot felul de jucarii si el negocia cu el ce sa cumpere si ce nu si apoi ajunsese la capitolul cu schiuri...

24+ Lucas

Mergi la inceput

Hai mah Ralucas!!! Tu chiar vorbesti serios? Am intrat oare in trimestrul 3? Nu ca ar avea vreo importantza ca tot la 40 de saptamani ar fi cazul sa nasc dar asaaaa, ca chestie! Pana una alta sa fii cumintzica si sa stai in pat si Doamne Ajuta la dr.! Tzin pumnii sa ridice restrictia...deci sa fie totul bine cu tine si cu bb! de 2 ori!

Diana, stii care este treaba? Ca nici pe o parte nu pot dormifiindca ma dor umerii! Imi amortesc si ma dor asa de tare de ma trezesc din somn! Tare neplacuta situatie!!! Cat despre miscarile lui bb, stai linistita, ca este absolut normal! Miscarile lui bb se simt in functie de pozitia lui in uter! Atunci cand sunt jos, se pare ca bb este cu capul in sus...si invers! fata!

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

zoze ce mai face catelusa? M-am gandit tare la tine astazi cand m-am intalnit cu o vecina care isi tinea catelusa in brate. E bolnavioara.

Naty tin pumnii pt maine la control. Sovi daca te mai SMS-uiesti cu ea te roooog trimite-i si mesajul meu.

Sovi poti lua scobutil in sarcina. Uite aici niste sfaturi date de dr. tutunaru pe site-ul dansului:

"Intrebare: Domnule doctor,
Sunt insarcinata in 31 saptamani si in urma unor contractii uterine puternice, medicul care imi monitorizeaza sarcina mi-a prescris un tratament cu Gynipral 1/8ore si No-spa 3 pe zi.Diagnosticul pus a fost de hipertonie uterina, si problema este reactionez prost la aceste medicamente: imi tremura mainile si picioarele, inima o ia razna(90-100 batai pe minut)si am si greturi, reactii care incep la ~2 ore si dureaza cam 2 ore si 1/2 dupa administrare. Eu vreau ca bebe sa fie bine si le-as lua in continuare oricat de rau mi-ar fi, dar intrebarea mea este daca eu am aceste reactii, pe el nu il afecteaza? Va multumesc din suflet pentru raspuns, Irina.
Raspuns: simptomele pe care le aveti se datoreaza gynipralului, care este un betamimetic selectiv. din pacate, desi ar trebui sa actioneze numai pe receptorii beta2 care sunt prezenti in musculatura neteda (bronhii, uter, etc.), el actioneaza si pe cei beta1 de la nivel cardiovascular. poate ar trebui sa gestionati problema numai cu no-spa, scobutil si repaus la pat."

"Intrebare: Buna ziua si multumesc fff. mult pentru toate sfaturile pe care mi le-ati dat pana acum!
Si cum eu am capul plin de intrebari non-stop, urmeaza inca una: Ce recomandati d-voastra in cazul unei sarcini de 20 saptamani, col lungime 40mm, OI deschis, diametrul 14mm, canal dehliscent de 11mm? E necesar repaus la pat sau nu? Deeschiderea de 14mm e mare? Ceva medicatie? Multumesc fff. mult si sper s-aveti aceeasi putere de munca inca 100 de ani de-acum incolo!
Raspuns: eu evaluez consistenta colului. daca aceasta lasa de dorit, fac cerclaj. daca nu, las sarcina sa evolueze normal (dar stau cu ochii pe col). ca medicatie: litice (no-spa, scobutil, +/- gynypral). "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIDANA spune:

Sovi si mie mi-a recomandat dr ca in fiecare seara sa imi pun un supozitor uscosin (sau pastile scobutil) si sa iau 2 nospa. Mi-a recomandat de la prima consultatie, de la 6 saptamani.
sa treaca durerea!

Dana 17+

Mergi la inceput

Ralucas, multumesc ptr PM! Te credeam oricum...dar e bun calendarul acela!

Pidana

BB2

Mergi la inceput

Dragi randunici...va doresc o noua saptamana frumoasa si usoara si cu vesti dintre cele mai bune!

Noapte buna!!!

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Fetelor, multumesc pt. urari!

Ralu, da, eu sunt pe site-ul lui Tutunaru, el m-a pus Acolo eram in vreo 6 luni cu Vladutz

Sovi, si eu stiu ca e voie scobutil sau mai bine o na-spa forte de 80 mg sau 2 din alea mici de 40 mg. Cum iti mai e?

Simonette, ce burticutza mare ai...chiar ca la tine mai e putin. Eu tin minte de la Vladutz, ca stateam noaptea cu o perna intre picioare, pe o parte, ca sa nu presez tare burtica si o perna la spate, ca sa nu ma revars

Randunoiul meu a avut pofta de cremsnit, a fost si a luat foi de la supermarket si am o crema buna, e scrisa pe pachet si acum l-am pus la rece sa se inmoaie

Oana 18+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

hai ca m-am intors si eu!
sovi, mie mi-a dar dr. scobutil inca de la 8 sapt. de cand am avut sangerarea si contractiile. reactionez mai bine si mai repede la el decat la no-spa, doar ca ma adoarme, si asta nu e deloc rau:))

zoze, informatiile le am de acum 5 ani de cand eram graviduta cu alexutza si studiam intens netul, in cautare de subiecte pe teme de sarcina.

simonette, am gasit in bebe calendarul meu ca la 27 de sapt.+ 1 zi ai intrat in trimestrul III. asa ca felicitari, esti in trimestrul trei. eu voi intra abia pe 13 ianuarie, hihihii, cand intru si in concediu de odihna!!
si ca o gluma acum, esti tu absolut sigura ca sarcina tine numai 40 de sapt.??? hehehhe, eu am nascut provocat dupa 43 de sapt. am intrat in prelungiri. sper sa nu fie la fel si de data asta, ca ar coincide cu Pastele!
hai ca ma duc sa mai sap dupa ceva informatii si mai postez:)

alexutza 4 ani si 20 +
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pf_.png
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput