ce fac picii la gradinita?

ce fac picii la gradinita? | Autor: MariaG

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca sa postez aici sau la Parintii intreaba/Parintii raspund .....
Voi de unde stiti ce fac copii la grdinita? Si cand aveti timp sa vorbiti cu educatoarea?
Eu ajung cu Alex la gradi la 8 si e aglomeratie, parinti care vin si pleaca, copii ce se dezbraca, etc. Nu stau atunci pentru ca n-are cum sa vorbeasca educatoarea cu mine intre 3 copii pe care ii dezbraca si preia de la parinti.
Acum Alex e la program scurt si pleaca la 12 de la gradi cand il ia bona.
Inainte il luam eu si ajungeam pe la 6 fara un sfert cand nu puteam sa vorbesc nimic cu nimeni in afara copilului care se dadea in spectacol pentru ca venisem eu, deci luam copilul si dusa eram.
Ei au program pana la ora 6. La 6 si 10 nu gasesti nici picior de educatoare in gradinita. Daca plec la 8 si 10 de la gradinita ajung la serviciu pe la 9 si 15, 9 si 20. Acolo tre' sa stau 8-9 ore. Adica plec pe la 6 de la munca. La 7 n-am cu cine vorbi la gradinita. Daca plec la 5 de la munca, pot ajunge cu mare noroc la gradinita la 6. Nu prea mai gasesc pe nimeni.
Stiu doar ce imi povesteste copilul, ce-l mai descos eu si ce mai e afisat la gradinita. Si ce apuc sa vb cu educatoarea in cele 3 minute cat ne salutam si il las pe Alex.
Voi cum faceti?

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Noi n-am inceput inca gradi, deci nu pot sa-ti raspund direct. Am doar o sugestie, pt ca daca ma voi decide pt edi la program lung, as avoi face: sa cauti o gradi aproape de servici, nu de casa. Asa veti petrece mai mult timp impreuna, in masina, nu mai intarzii nici tu la servici, il iei la timp....si poate conteaza si sa-l stii aproape de tine, la 1 strada - doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Eu am copilul la cresa si ajung sa-l iau tot printre ultimii, la ora 17:30, dar mai am cu cine sa vorbesc si asistenta imi spune cum s-a comportat peste zi. Poate ca sunt mai mici, li se da mai multa atentie. Nu stiu ce sa zic, dar nu prea e normal ce zici tu.

Mama lui Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Maria, la noi este cam la fel. Dimineata sant grabita, educatoarea primeste copii, nu prea reusesc sa vorbesc cu ea. La pranz il ia bona. Acasa nu aflu multe de la el.
Mai intreb la sedinta.... de 2 ori pe saptamana au engleza, aici primim saptamanal tot ce fac la engleza. La sfarsitul anului am primit o mapa cu "operele" copiilor.
Cand au de invatat poezii primim o copie a poeziilor ca sa repetam acasa.... dar de obicei copilu' nu e "dispus"
Gradinita este langa casa.... nu vreau sa il supun la aglomeratia din metrou ca sa-l am la gradi langa servici.. asa ca... asta este

Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu abia acum incep sa aflu
Fi`mea nu e vorbareata deloc.
Si la noi e la fel. Bona o duce, iar la 12 merge dupa ea. Dimineata e teroare ce e acolo La pranz nu ajung eu.
Insa dat fiind ca nu a avut loc niciun incident, nu mi-a trmis vorba educatoarea, copilu` rupe usa dimineata sa mearga la copii, ma declar multumita.
Imi aduce cate un desen, mai aud cantece si poezii noi ... mai baga cate o expresie de-a doamnei
Daca ar veni lovita sau nu ar mai vrea sa mearga, imediat as incepe investigatiile direct la gradi.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Cat am fost la grupa mica, tot ceea ce aflam de la copil era ca a facut...bine!!
Vorbeam cu educatoarele, tot timpul o lauda si vorbea frumos despre fii-mea.
Numai ca anul asta am aflat unele lucruri care m-au dat pe spate!!! Dar nu e cazul sa detaliez, ca deocamdata suntem intr-o stare de studiu vis-a vis de astea.
Cum aflam ce face la gradi?? Seara acasa, incep sa ma pisicesc si sa zic ca vreau si eu sa ma joc de-a gradi cu ea, eu sunt copilul si ea este Doamna. Si ma supun si la desenat si la cantat si la invatat poezii, si la dansuri...etc... Cum ma pune asa stau. Scot si fise de pe net, ea le are la dispozitie si hotaraste ce imi da de lucru.
Ei, astfel aflu in primul rand care-s metodele pe care le folosesc la gradi cu ei, aflu cam ce-au facut, aflu pana si ce si cat au mancat.
Inca o chestie care am folosit-o: suntem in plina campanie a sarbatorilor de iarna, deci avem elfi/spiridusi care imi trimit scrisori la serviciu cu ce fac ei la gradi Si incep sa inventez...ca s-au dus la wc, ca s-au spalat pe maini, chestii pe care le stiu deja. Din cand in cand vine si ma intreaba: "Ti-au spus spiridusii ca am facut cutare lucru??"
In general spune de lucrurile bune, pentru care merita laude.
Dar, se pot afla si lucruri rele. De ex. noi am aflat ca una din doamne foloseste batul pentru a-i educa, sau ii scoate pe hol pentru a-i disciplina. Ei, normal ca nu mi-a spus fii-mea din prima, ca ea a constientizat fapta pentru care a fost pedepsita ca pe-o chestie supernasoala facuta de ea, asa ca a tacut malc. In schimb, am inceput sa o intrebam de colegii ei. Cum se comporta, daca-s obraznici ce le spune Doamna, etc... Si a inceput sa spuna. A incoltit in mintea noastra ideea ca ceva se intampla cu toti, nu numai cu unii si intr-o seara a avut o discutie cu tat-su, care i-a explicat ce puternic si grozav este si ca el ar vrea sa aiba grija de toti copiii sa nu le faca adultii nimic rau, bla-bla-uri de-astea...si uite-asa iar am mai aflat si cum a fost ea pedepsita.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Situatie asemanatoare cu a unora dintre voi: copilul la program scurt, lasata in fata gradinitei cu bona dimineata, adusa acasa cu masina gradinitei. Primim vinerea dosarelul cu ce au facut in acea saptamana (il ducem inapoi luni, pastram poeziile si cantecele). Ma duc o data pe luna pentru a plati taxa (plec mai devreme fortat de la serviciu) si atunci mai stau vreo 30 de minute la taclale. Daca am ceva de intrebat sun pe mobil.
In rest, ne mai povesteste ea ce au facut, canta, recita, ne pune pe noi pe scaune si ea e educatoarea , ne pune sa facem sport.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu am vrut sa dau copilul la gradinita anul asta si pentru ca nu a vrut sa stea singur am stat cu el o zi intreaga, si tatal lui alta zi. Si am vazut o gramada de lucruri care nu ne-au placut: nu ii bagau in seama pe astia mici, nu le dadeau sa manince. Era o mare diferenta intre ce spuneau educatoarele ca fac si ce faceau in realitate. Si bineinteles ca nu le placea sa fim si noi acolo.

Vreau sa repet experienta cind o sa il dau din nou la gradinita. Dar nu numai daca plinge, ci oricum. Afli o gramada de lucruri si eu sint de parere ca trebuie cunoscute de parinti.

Voi conversati cu ceilalti parinti de la gradinita?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

La noi exista varianta telefon mobil sau email la educatoare, in cazul in care nu gasesti pe nimeni pe care sa intrebi ce a facut copilul in ziua respectiva. Nu puteti sugera aceasta varianta?

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici eu nu stiu ce face piciul meu la gradi. Dimineata il duce taica-su, dar e aglomerat si nu afla mare lucru, la 5 il iau bunicii (barbati) si sunt multumita daca il imbraca cu hainele lui , nu cu ale vecinului de dulap sau eventual cu pantalonii de trening de interior.
Copilul imi spune ca "a facut bine" si ii place sa meraga la gradi, cu conditia sa mai doarma dimineata. Pentru el ar trebui inventata gradinita care incepe la 10.

Dar atat timp cat dupa 2 ani de gradinita nu a venit cu cuvinte/expresii urate, nu a facut vre-o indigestie, nivelul lui de limbaj, dexteritati e evident in continua crestere si peste nivelul de 5 ani...sunt multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

eu o vad pe internet ce face :) gradinita este dotata cu 32 de camere de luat vederi. nu le vad pe toate ci doar pe cele din salile in care mindra mea ar putea fi (adica curtea, sala de mese, sala ei de clasa, sala de dans, gimnastica si cea de calculatoare). asa ca pot vedea ce face in fiecare zi. uneori mai dispare si nu o regasesc pe nicaieri dar imi spune ea ca au pictat in ziua respectiva si am dedus altfel ca au o sala speciala unde picteaza dar nu am acces video la ea. in rest vad cind danseaza, cind fac calculatoare, cind fac "lectii" cu miss, cind se joaca de voie prin clasa si mai nou ca se pregatesc de serbare :)

oricum la sfirsitul fiecarei saptamini primim o foita in care scrie tot ce-au facut saptamina aceea.

Mergi la inceput