ce fac picii la gradinita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Elyante, le ce gradinita e fetita ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Antonia, e la Happy Planet Kids in Drumul Sarii, aproape de intersectia razoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Elyante - Buna, si fetitza mea e la aceeasi gradinita la grupa mijlocie la Miss Gabi. E adevarat ca o vad mai mereu prin camerele web, dar totusi din punctul meu de vedere as dori sa existe o comunicare mai mare intre educatoare si parinte. Sa mi se spuna cum participa copilu la diverse activitati, cum evolueaza, lucruri din astea, dar de fapt primesc numai raport de masa , somn si ca a facut bine.

Pa Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Adi, si Anastasia e tot la grupa mijlocie dar la Miss Nicoleta. Eu merg pe principiul ca atita timp cit nu primesc reprosuri din partea cealalta cum ca nu se integreaza, e obraznica, isi agreseaza colegii sau mai stiu eu ce totul e OK. Pentru mine, gradinita la 4 ani e in primul rind joaca si socializare.

Eu nici nu o mai intreb ce face la gradi de cind m-am ars in aprilie cind am dat-o.In prima zi de gradi am intrebat-o nerabdatoare ce-a facut si mi-a turnat o poveste halucinanta cum a iesit ea in curte si Miss Nicoleta a cautat-o peste tot si n-a gasit-o. Si cum plingea Miss si a certat-o o femeie cu parul galben (eu m-am gindit ca era directoarea ca ea e blonda), etc. Iti imaginezi ce-a fost in sufletul meu, ma gindeam sa o retrag de la gradi, numai gindul ca ar fi iesit in curte nesupravegheata si ca ar fi putut iesi pe poarta ma innebunea. A doua zi am lamurit problema. Cind i-am spus educatoarei toata povestea insirata de Anastasia, a facut biata fata ochii cit cepele. De atunci m-am lecuit sa o mai intreb ce face la gradi. Pentru ca oricum daca nu are chef nu raspunde niciodata la intrebare (ma-sa mare inca persevereaza si o intreaba in fiecare zi)

Iar ca face progrese imi dau seama ca o aud prin casa (cind are chef) cum cinta sau zice diverse poezii ba in engleza ba in romana. Uneori seara isi pune scaunul in fata mea (eu stau pe canapea cu plodul cel nou la sin), isi ia niste carticele de cind era mica, cu legume sau fructe si ma intreaba, in engleza, ce sint alea sau ce culori au. Si eu ii raspund, ocazie cu care corectam si niste cuvinte pe care le prinde grasit.

In rest, cum am spus mie imi sunt suficiente camerele de luat vederi. Doar sa vad ca nu zac in clasa la nesfirsit sau cu ochii in vreun televizor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Am intrat mai mult ca mi-a sarit in ochi numele initiatoarei subiectului... Maria te imbratisez cu drag si ma bucur sa va mai "vad" pe forum, pupici si lui Alex...

Si acum daca tot sunt aici sa raspuns la subiect... Am norocul ca fiind in CIC cu al doilea copil sa aflu ce face Vlad la gradinita. Eu il duc dimineata la 9 si tot eu il iau la 13. De cele mai multe ori imi spune educatoarea ce au facut, ma intreaba daca imi povesteste Vlad acasa, imi spune cate poezii au mai invatat, imi arata ce au mai lucrat/desenat. Si daca nu mi-ar spune mi-as da seama daca nu ar fi ceva in regula, Vlad e destul de sensibil la tratamentele proaste, asa ca daca nu i-ar place nu s-ar mai cere el in fiecare zi la gradi... Adica, evident ca daca dupa o prima saptamana de adaptare cpopilul tot plange si e nemultumit cand e dus la gradi, clar e ceva in neregula.
Primele saptamani nu a vrut sa-mi spuna ce face la gradi... Daca il intrebam invariabil raspundea ne-am jucat. Apoi a inceput sa povesteasca... Franturi de poezii, povesti, cantecele, mici jocuri, cuvinte in engleza... De ex azi au fost cu teatrul de papusi la el la gradi si mi-a povestit imediat, ca a fost baba clanta, cuptorul cu foc, copilasii (Hansel si Gretel)...

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Diana sa stii ca m-am bucurat ca ma mai recunoaste cineva dupa atata timp in care n-am mai spus nimica (am justificari daca e musai) Am intrat sa vad ce mai faceti ce mai fac puiutii vostrii dar nu-mi venea sa vin si sa zic "va mai aduceti aminte de mine???". Pupici pentru Vladut si pentru Timeea.

Imi povesteste copilul ce invata la gradinita (poeziile le spune numai dupa ce se baga sub patura sa nu-l vada nimeni, abia a 5-6-a oara le spune uitandu-se la noi, sunt tare emotionata in legatura cu ce-o sa fie la serbare, daca nu o sa refuze sa spuna poeziile). Imi povesteste cum e la judo, imi arata ce fac la dans. L-am intrebat si despre pedepse. Mi-a spus si ca educatoarea nu se joaca cu ei "Ea ne pazeste". :)
Mi-l lauda educatoarea ca invata repede si usor
Mi-l lauda si profesoara de engleza tot asa
Dar cam atat.
Banuiesc ca nu a facut nici o prostie de neimaginat ca nu l-a "parat" pana acum ca uite asa si pe dincolo. In prima luna de gradinita (asta vara) ma mai oprea cate un copil sa-mi spuna ca nu's ce i-a facut Alex (luat jucaria, luat lopatica, tras de bluza, acceptabil)
DAR vineri a venit copilul muscat de fata de la gradinita (are inca o vanataie pe fata, dar e in curs de trecere) si a fost destul tam-tam pentru ca bona cand l-a luat a intrebat ce si cum s-a intamplat si au intrat in discutie vreo 3 educatoare ca de ce a intarziat ea sa ia copilul samd (total deplasat de subiect). Am fost si eu luni sa vad despre ce a fost vorba si parerea mea este ca au ramas nesupravegheati la un moment ca altfel n-ar fi fost atat de nestiutoate toate. Si le-am spus ca la 12 copii in grupa mi se pare normal sa stii ce fac copii aceia. Si mi s-a replicat cu "el a inceput" de am ramas blocata 2 sec si le-am spus ca nu conteaza cine a inceput.
In fine discutia s-a aplanat si a ramas ca daca se mai intampla ceva ma suna si pe mine cineva si daca mai intarzie bona sa il ia mai mult de 15 minute ma anunta si pe mine (n-am reusit sa desfac cele doua subiecte)
So, sunt suparata. Stiu ca e un copil neastamparat si cu foarte multa energie. Dar e un copil intelegator si e al meu. Si nu-mi place educatoarea lui de nici o culoare.
Asa ca iata, acum caut o noua gradinita pentru anul viitor (as prefera din ian) care sa fie aproape, frumoasa, curata, desteapta, ieftin si bun .

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput