Unde pot reclama o gradinita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

terry, aici e la fel, apar periodic streptococi in gradinite de la care copiii fac scarlatina sau alte infectii (pentru ca beta-hemoliticul nu da neaparat scarlatina). Si nu face nimeni nici o dezinsectie. Pe deasupra medicul iti mai si spune ca deja dupa 2 zile de tratament cu antibiotic poti trimite copilul inapoi la gradinita pentru ca nu mai este contagios. Cam asa stau lucrurile, eu m-am resemnat. Noroc ca, in aproape 2 ani, copilul meu a luat doar de 2 ori streptococul asta si n-a facut scarlatina propriu-zisa de la el - cel mult o forma atipica, fara eruptie sau,, mai degraba, o alta infectie, deci pot spune c-am scapat usor. Dar tot a trebuit sa-l tin sub observatie dupa - la 4 saptamani EKG, test de urina, ASLO de teama complicatiilor posibile...
Ce face copilasul tau acum? Ia iar antibiotic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Inteleg ca ai probleme si imi pare tare rau. Stiu cum este sa-ti vezi copilul bolnav cu 40 de grade, inteleg perfect cum este. Totusi parerea mea este ca nu poti tine un copil una-doua saptamani acasa la cele mai mici semne de raceala. Asta ar insemna ca toti copiii sa stea cel putin 50% din timp acasa, ceea ce nu este nici normal si nici posibil.
Din experienta mea de un an si jumatate de gradinita pot sa spun ca fetita mea a stat acasa doua trei zile la raceli, iar apoi, cand a devenit afebrila si starea ei generala a fost buna, a mers din nou. Chiar daca mai tusea putin uneori. O tuse poate dura si trei saptamani dupa o raceala, neavand legatura neaparat cu contagiozitatea afectiunii respective.
Din cate stiu, aceeasi atitudine este si in America si Canada, copiii cu stare generala buna si fara febra sunt primiti. Poate ca fiecare gradinita are politica ei, dar oricum nu mi se pare normal nici sa stea copilul trei saptamani acasa doar pentru ca a ramas cu o tuse rebela. Si este adevarat ca nu intotdeauna exista solutii sa stai cu copilul acasa cu saptamanile.
Cu siguranta depinde foarte mult de copil, de imunitatea lui. Cred ca atitudinea corecta este undeva la mijloc, fara exagerari nici din partea parintilor, nici a gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

din pacate asta e realitatea la multe gradinite (particulare si de stat). Copiii sant trimisi la gradi cu sacosa de siropuri dupa ei si abia se tin pe picioare. Oricat ti-ai imuniza copilul, daca sta cateva ore intr-o incapere cu 2-3 care tusesc continuu, se va imbonavi sigur. Noi ne imunizam de 2 ani cu .. de toate. Santem in al 2-lea an de gradi (de stat) si in octombrie a luat de 2 ori antibiotic. Acum iar are muci si sper din tot sufletul sa nu se complice cu otita sau mai stiu eu ce.
O prietena de-a mea care a avut anul trecut copilul la alta gradi l-a mutat, din cauza imbonavirilor frecvente, la cea catolica de la Baratiei. Acolo nu s-a imbolnavit... si nu sant primiti copiii cu nas curgator si tusind. Deci, se poate si asa. Dar din pacate astea sant doar exceptii...
referitor la intrebarea ta: eu zic ca la Sanepid trebuie reclamat.

va doresc multa sanatate !

Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

Asa e. suntem iarasi pe antibiotic. penicilina injectabil cu branula timp de 1 saptamana si apoi moldamin.stiti ce ma doare si mai tare? racelile repetate isi vor pune amprenta in viata de adolescent si de adult.
e datoria mea de mama sa ma gandesc sa fie sanatoasa si cand va fi mare si stim toate ca baza este acum in copilarie.s-asa traim intr-un oras poluat in care nici aerul si nici mancarea nu mai au nimic sanatos. n-au decat 2 variante: ori se adapteaza, ori cedeaza. dar ca se se adapteze mai usor trebuie sa aibe o copilarie cat mai lipsita de otravuri medicamentoase (zic si eu!)nici eu nu ma dau ca exemplu ca la primul semn de raceala sa iti retragi copilul dar eu fac asta pentru ca stiu la ce se poate ajunge daca insist si nu o tin acasa. ajung iar la antibiotic, cu febra. prefer sa procedez asa avand in vedere ca are si o afectiune la inimioara (asta ca sa realizati de ce si spaima si furia mea foarte mare). din cauza afectiunii pe care o are trebuie sa am grija sa nu faca nicio infectie dentara pana cand mai creste si de aceea o pun sa se spele pe dinti de 3 ori pe zi. si de ce cand eu am atata grija sa nu pateasca ceva...apare o problema exterioara care nu depinde de mine. asta ma enerveaza si mai rau.o sa insist la gradinita sa se faca acea sedinta pe care am cerut-o astazi si nu o sa las lucrurile asa. incep intai in interiorul gradinitei si sper sa aibe ecou.cei care v-ati confruntat cu acest streptococ stiti cu siguranta complicatiile care pot aparea: reumatism poliarticular, afectiuni renale, afectiuni cardiologice, cei care nu stiu ce pot face aceste amigdalite ar trebui sa se gandeasca sa le mai faca din cand in cand copiilor lor o analiza de sange sau un exsudat. nu se stie ce surprize pot avea (si sincer, nu le doresc nimanui)sa fiti sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

Nu am motive sa ma supar pe nimeni.
Sunt convinsa ca sunt si gradinite in care este respectat dreptul la sanatate. Poate e si fiica-mea mai sensibila dar nu cred ca s-ar ajunge aici daca si parintii ar fi putin mai atenti cu copiii lor. Retragerea de la celelate gradinite nu a avut acelasi motiv. Pacat ca sunt atat de putine gradinitele in care copilul nu este primit in gradinita cu febra si cu siropuri (nu ma refer aici la siropuri de imunizare sau eu stiu ce vitamine mai dau parintii). Inseamna ca am avut eu ghinion sau proasta inspiratie in alegerea gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Terry, imi pare tare rau de ce-am gasit aici. Ai tot dreptul sa te superi. Important e sa se faca bine cat mai repede micuta ta restul nu mai conteaza.
Insanatosire grabnica iti doresc si numai bine"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

loryi, despre ce gradinita este vorba? poti sa-mi spui? eu chiar trebuie sa schimb gradinita, nu mai pot tolera atata nerusinare pe fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Terry, imi pare rau ca puiul tau e bolnav. Eu am copilul la o gradi de stat ( a fost cateva luni si la particulara, pana a facut 3 ani) si pot sa-ti spun ca nu e nici-o diferenta intre ele din punct de vedere al controlului sanitar. Cel mai bine ar fi sa incerci sa intaresti sistemul imunitar al copilului, pt ca de la anul incepe scoala si acolo nu se mai lipseste pt orice tuse sau muc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilenus spune:

Daca ma mai speriati cu asemenea intamplari nu imi mai dau copilul la gradinita. Fetita mea a facut 3 ani din noiembrie anul trecut, mai am o fetita de 10 luni si nu am inceput cu cea mare gradinita inca pt ca imi e teama de imbolnavirile acestea din gradinite. Si mai este si cea mica in ecuatie. Va rog din suflet, Terry in principal, despre ce gradinita e vorba? Daca nu vrei sa spui tutror macar trimite-mi un mesaj privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

TERRY ,eu te nteleg perfect .Cand am deschis un subiect despre parintii care duc copii bolnavi cu siropele dupa ei mi-a sarit aproape tot forumu in cap .Eu stii ce- am facut? Si imi este f bine asa si mie si copilului meu ?Bineanteles ca este la o gradi de stat .Dupa un scandal monstru cu toata conducerea gradinitei ,plus amenintari am ajuns atunci cand aduc copilu la gradinita sa fac eu insami inspectia daca e vre-un copil racit ,pt ca eu ajung ultima si parintii deja nu mai sunt si daca "miros" vre-un copil bolnav ,imi iau copilul inapoi acasa si pun educatoarea sa-mi semneze o hartie ca iau copilul sanatos acasa din cauza ca sunt copii bolnavi la gradinita si sa-mi plateasca ziua respectiva din banii ei (pt ca eu platesc in avans gradinita )si dupa 2 astfel de fapte ,nu mai primeste absolut nici un copil bolnav .Eu cred ca sunt o fericita ca a mers asa cu sperietura .Bineanteles ca pot sa-mi iau copilul acasa oricand am chef pt ca stau acasa .Si sa vezi ce bine e sa vezi copii care nu sunt bolnavi .Ia-m reprosat ca nu e infirmerie acolo (pt ca nu e decat educatoarea care se ocupa de tot ,nu este si suplinitoare) ca eu imi duc copilul la gradinita ,nu la spital .Si vad ca a tinut foarte bine .In general toata lumea lasa lucrurile asa cum sunt ca le e frica sa se inpuna sau sa zica ceva sau ce ii nemultumeste .Eu am vrut sa vad daca se intampla ceva daca fac eu scandal si daca ma opun sistemului si vad ca nu s-a intamplat nimic ,nici mie si mai ales copilului meu .Ba din contra ,vad ca are grija de Tomita al meu mai cu sarg .Eu nu iti zic sa schimbi gradinita ca asa imi zicea si mie secretara de la gradinita asta ,si eu i-am zis verde in fata ca nu vreau sa chimb gradinita ,ci vreau sa le schimb pe ele daca nu sunt in stare sa rezolve o problema .Eu zic sa te zbati si sa rezolvi ceea ce te nemultumeste acolo .Nu ii lasa asa !
Imi pare rau de ceea ce a patit fetita ta si sper sa se faca bine cat mai repede !

Mergi la inceput