Unde pot reclama o gradinita?
Raspunsuri - Pagina 3
Tonnia spune:
Si mie mi se pare curata nesimtire! Nu e vorba de tusea aia care subzista dupa ce trece perioada de contagiozitate, e vorba de faptul ca sunt parinti care-si trimit cu buna stiinta copiii in debut de raceala, chiar cu febra, sunt unii care le dau nurofen dimineata si ii trimit intr-o stare de sanatate aparenta... Am o vecina care are emotii dimineata daca e primit copilul sau nu, atat o duce pe ea capul, sa treaca de controlul asistentei! Ca doar n-o sa-si ea concediu fara plata.
Nici macar nu sunt sigura ca asta e imunizare, sa racesti de 100 de ori si maaaama ce viguros devii! Altfel nu-mi explic situatiile in care sunt 2 frati in familie, unul merge la gradinita, celalalt face tot ce face cel mare si cand e dat si el la gradinita o ia de la capat, imunizarea lu'peste!
E foarte greu cand nu ai efectiv cu cine sa lasi copilul dar asta nu e problema celorlalti.
terry spune:
Din a doua saptamana a lunii ianuarie am revenit la gradinita. aceeasi. pentru ca nu m-ar fi primit nimeni pentru 6 luni la o alta gradinita (am intrebat la 2 in zona). ma bucura faptul ca lucrurile s-au schimbat.m-am interesat intre timp si la sanepid si eram in stare sa fac reclamatie daca nu ar fi miscat nimic. am raspunsul celor de la sanepid ce ar trebui facut in caz de scarlatina si pot oricand sa le arat mailul lor. dar au facut ceea ce trebuia.i-am refacut analizele si au iesit f. bune, acum vom reface in martie, apoi peste 6 luni si apoi peste 1 an, in aprilie trebuie sa ma duc si la cardiolog... sunt optimista. macar stiu ca streptococul ala i-a disparut. a fost dur tratamentul, dar a fost eficace. cred ca as fi innebunit sa stiu ca 'porcaria' aia ii poate face rau in alta parte. pe mine nu m-a speriat scarlatina cat m-au speriat afectiunile care pot aparea in urma netratarii.voi trimite pe PM numele gradinitei celor care m-au rugat dar nu voi face public.clau2toma chiar mi-ai dat o idee f.buna. sa stii ca o voi aplica si eu.tonnia, eu m-am ingrozit cand am vazut un parinte cu o fetita de grupa mica (asta anul trecut) care se ruga de copil impreuna cu educatoarea sa ramana la gradi cand se vedea f. clar ca era ceva in neregula cu copilul. nu era in apele ei.
asta cum vi se pare? e normal? (intrebarea e adresata celor care aveau senzatia ca exagerez in legatura cu copiii bolnavi lasati la gradi)
carmeni spune:
Parerea mea este urmatoarea. In momentul cand simti ca ceva nu este in regula la gradinita te invoiesti o zi de la servici si ii soliciti directoarei ca vrei sa stai o zi in "umbra" la gradinita sa vezi si tu cum isi desfasoara activitatea copilul tau.
simali spune:
Si eu am avut copilul in doi ani la 3 gradinite particulare. Am sfarsit in ultimii doi ani la o gradinita de stat, foarte buna, copilul s-a echilibrat emotional si ma felicit ca m-am luptat si ca am cautat pana cand am gasit locul potrivit.
Cred ca exista doua feluri de parinti multumiti de gradinitele particulare:
- cei care chiar au de ce sa fie multumiti - pentru ca sunt convinsa, desi nu am vazut nici una - ca trebuie sa existe si gradinite bune, deschise de educatoare, conduse de oameni destepti si responsabili.
- cei care habar nu au ce se petrece in gradinita (nici nu duc nici nu aduc zilnic copilul de la gradinita) si vad acolo ceea ce le-ar placea sa vada nu ceea ce este in realitate. Exist copii foarte sociabili si care se adapteaza si in locuri neprielnice, altii nu se exteriorizeaza prea mult. Parintii unui astfel de copil pot trage concluzia ca-i merge de minune la gradinita. Apoi am intalnit mamici care si-au inscris copilul la 2 ani la o gradinita privata si apoi povesteau entuziasmate cum in 2 ani copilul s-a schimbat enorm si asta datorita gradinitei. Eu as zice ca vina o poarta cresterea naturala a copilului pentru ca intre un copil de 2 ani si unul de 4 e o diferenta de la cer la pamant...
alice
anca_vlad spune:
quote:
Originally posted by simali
.
Eu as zice ca vina o poarta cresterea naturala a copilului pentru ca intre un copil de 2 ani si unul de 4 e o diferenta de la cer la pamant...
alice
ce vrei sa spui cu aceasta fraza?
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Tonnia spune:
Vrea sa spuna ca oricum se schimba in anii respectivi si daca nu mergea la gradinita. Te-a derutat cuvantul "vina".
In orice caz, era vorba de bolile captate in gradinite, de parintii care-si duc cu buna stiinta copilul bolnav si de politica unor gradinite de a-i accepta asa. Cred ca trebuie cautate gradinite care sa nu deduca din pretul lunar banii pe zilele in care copilul a lipsit, asa n-ar mai avea motiv sa-i accepte.
anca_vlad spune:
nu cuvantul in sine m-a derutat ci sensul lui, dar poate i-am dat eu o interpretare gresita.
la gradi de stat zilel in care copilul lipseste nu se platesc, se scad din cota de luna urmatoare zilel in care a lipsit copilul din gradinita.
la gradi particulare (la cea care merge vlad) daca coplilul lipseste mai mult de 3 zile nu platesti pentru zilele respective, reintarea in colectivitate se face u aviz de la medic!
discutia la care face referire clau a fost intadevar una aprinsa, dar nu cred ca exista vreun parinte iresponsabil care sa duca copilul cu temperatura 39-40 la gradi, cad despre nas care curge si tuse nexpectoranta(de ex vlad avea dimineata o tuse de curatare a cailor respiratorii, nu avea nica viral, acumulare mucozitatri peste noapte este suspectat de polipi mariti, de aici tusea), dar l-am dus in aceste conditii la gradi.
Asa ca in privinta astaparerile sunt impartite!
Si la 2 ani si la 4 ani in primul an de colectivitate copilul raceste frecvent, cam in aceeasi proportie.
Si cred ca se referea la evoluti acopilului de 2 ani care a mers la gradi in comparatie tot cu copilul de 2 ani care a ramas acasa, nu cu cel de 4 ani!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
A_Iulia spune:
Simali, eu fac parte din prima categorie numita de tine.
Dar in clasificarea parintilor nemultumiti, daca ai de gand s-o faci si pe asta
, te-as ruga sa incluzi o grupa determinanta, fruntasa: cei care sunt nerezonabili si fac din tantar armasar, chiar si in general in viata lor, din orice este nerelevant.
Adina + Olivia Q1.04
simali spune:
quote:
Dar in clasificarea parintilor nemultumiti, daca ai de gand s-o faci si pe asta , te-as ruga sa incluzi o grupa determinanta, fruntasa: cei care sunt nerezonabili si fac din tantar armasar, chiar si in general in viata lor, din orice este nerelevant.
quote:
Da. Am vazut si astfel de parinti - mai ales mamici. Si nu fac asa numai cu gradinitele ci si cu bonele. Ele insa invata intr-un an doi ca gradinita "ca la mami acasa" nu s-a inventat si-si mai ajusteaza asteptarile.
Oricum eu cand aud de parinti nemultumiti pentru ca li s-a imbolnavit copilul foarte des in primul an stiu ca ei nu inteleg cum sta treaba cu sistemul imunitar si se descarca pe gradinita. Daca ai fost genul care si-a ferit exagerat copilul de microbi pana la 2 ani la ORICE gradinita vei fi victima sigura.
alice