ce nu va place in tara in care locuiti?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

hahaha....chiar asa e prin Suedia ???? Si eu care credeam ca acolo toti sunt sfinti in disciplina si curatenie ...offfff!!!!!

http://www.flickr.com/photos/9734044@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Subscriu si eu in mare punctului de vedere exprimat de Anky legat de Olanda si adaug ca imi displace total modul in care multi posesori de ciini (a se intelege dulai in toata regula!) isi lasa ciinii slobozi mai peste tot adica si in locuri unde acest lucru nu este in mod clar permis. Mai ales daca esti cu un copil care are o jucarie in mina esti sigur atractia dulailor care chiar daca sa zicem ca nu musca sunt plini de noroi (aici ploua des) si sar pe hainele copilului ......iar stapinii sunt relaxati si spun doar ca nu face nimic ciinele lor...(desi pina la proba contrarie e bine sa te pazesti).

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Iuliana, adaug ceva pozitiv: am lucrat jumatate de norma pana cand copiii mei au implinit 2 ani si 2 luni si inca mai puteam sa fac asta in continuare. Gasesc ca este o mare binefacere pt. familii ca mama sa poata avea un program redus de lucru ca sa se poata ocupa si de copii.

Maria

Daca ar fi si in Romania asa Maria ar fi foarte bine pt noi care suntem mamici.Ne-ar ajuta enorm de mult asta.Dar se poarta hamaleala aici.Ba mai mult daca nu te prezinti cand trebuie la munca te da afare pe motiv ca nu este de neanlocuit.Eu cum am ramas insarcinata firma la care lucram ca manager asistent mi-a spus sa imi dau demisia ca nu tine postul ocupat pt mine si asa ca eu nu am primit nimic de la stat.

De Craciun, toata dragostea si bucuria pe care o daruiesti celorlalti se intoarce, in mod miraculos, inapoi. Cu cat daruiesti mai mult cu atat vei fi mai iubit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicalin spune:

romania este o tara frumoasa,dar mai avem mult de recuperat la capitolul civilizatie,bun simt,toleranta si cate si mai cate....oriunde te duci trebuie sa vezi pe cineva ca arunca hartii pe jos,scuipa,te impinge,iti raspude urat.toata lumea este nervoasa,rea.am mers cu sotul cu masina pe sosea si ne/am trezit cu un ambalaj pe parbriz.eu niciodata nu arunc hartii din masina ,nu arunc hartii pe strada,incerc sa ma comport civilizat cu oamenii de langa mine.totusi mai sper ca mai exista omenie in noi.avem o tara frumoasa ,avem si mare avem si munti ,avem multe monumente pe care ar trebui sa la valorificam.grecia este o tara situata pe piatra si totusi este plina de turisti ,dar tara noastra care are de toate.....sa ne iubim tara si sa speram ca intr/o zi vom fi altfel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

dana cred ca incepem si noi ca fete din Suedia ...Cred ca depinde fff mult de oameni ...nu stiu cum e mai la nord, dar aici la sud ..eu nu am vazut un caine liber (in afara curtii sale) nici macar cand ies la plimbare prin padure nu ii lasa din lesa ...( asta e valabil si ptr Oost Vlaandren -Belgia ) ...ba la cumparaturi i-am vazut in carucioare speciale de catei ...parca is copii mici asa ii plimba in carut ...iar dulai cand ii plimba si te vad cu copilul de mana trec pe partea cealanta de trotuar ...La vreo 50 de m de noi e un parc special ptr catei ... nici acolo nu zburda in voie ..ci in lesa , cateodata ma intreb cainii astia cand is liberi? cred ca numai in curte ...eu una sunt fericita ca mie imi e fricaaa de catei (dee traume de Bucuresti ) si ma simt asa de bine sa ies relaxata din casa nu sa stau stresata sa nu sara vreun catel la copil.Dar cum imi spunea cineva acum cativa ani tot aici pe Dc ...La olandezi cu cat te duci mai la Nord cu atat se schimba oamenii ...

Edit : Mint am vazut un catel liber ...un pitbul ( sau corcitura ceva ) ..dar era singur in 2 minute a venit politia cu o ambulanta de animale si l-au ridicat ..al meu spunea ca plateste stapanul o amenda de nu va stii cum il cheama ..cca 2000 de euro ptr "deranjul" provocat de caine ...astia din orice iti dau amenda ..
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Lorelai ce sa mai spun? Tu vezi/citesti lucrurile rele din tara asta, eu le vad/citesc pe cele bune. Aici nu am auzit/citit de nici un jaf armat/atac cu arma de ce fel o fi...probabil ca Gotland ridica statisticile Suediei? Probabil infractorilor le e greu sa ajunga aici, sau le e greu mai degraba sa fuga de aici, avand in vedere ca e o insula...

Numai bine si intoarcere cat mai rapida in tara de vis!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Despre Romania,s-a spus in mare ce nu e in regula.Vroiam doar sa spun ca probabil e extrem de neplacut sa primesti o amenda,dar numai asa ne-am civiliza si noi,romanii.Consider ca oamenii sunt aceeiasi peste tot,daca li se permite ceva,nu ezita sa abuzeze.Cu legi care se respecta,indiferent de cel care o incalca,doar asa vad "civilizarea"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Mihaela - la vreo 22000+ de locuitori catzi sunt in Visby cred ca fiecare stie si ce tocanitza de cartofi a mancat vecinul...
Din pacate NU e nevoie sa "caut" lucrurile "rele"...
Ele pur-si-simplu... se intampla... Dupa prima sapt de servici, sotzului meu i-au furat din birou laptop-ul si monitorul... ambele noi-noutze... Asta deoarece tanti secretara n-a avut timp sa-i dea cheie sa-si incuie biroul... Nici in zii de azi nu a aflat ce s-a intamplat cu ele... Compania i-a comandat si i-a adus altele...
Prima data, in primavara lui 2006, cand am vazut helicopterele patruland intens, deasupra zonei noastre am crezut ca supravegheaza autostrada... Dar vecinii mi-au spus... nu... cauta talharii care au atacat casa de schimb valutar din Kista Center... M-a luat cu frig pe sira spinarii... Kista Center e la 8 min de mers pe jos de noi... Stii tu oare de cate ori avem heliciopterele patruland zona primavara si vara? Cel putzin de 2 ori pe sapt! Nu numai la Kista se intampla, ci si la Rinkeby si in alte zone din Stockholm... Unul dintre colegii de servici ai sotzului a fost fara voie martor ocular la un jaf (asupra unuei bijuterii) in Kista Center... N-a stat sa vada prea multe... cand a realizat despre ce e vorba a rupt-o la goana mancand pamantul...
Sa stii tu ca NUMAI CEI CARE NU VOR NU VAD CE SE INTAMPLA!

Lorelai
Lacrimi de Toamna , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Buna seara!

Cristina S
Mai fetelor, este doar impresia mea sau orice ar spune cineva despre o alta tara sau oras cu exceptia Montrealu-lui nu poate fi mai frumos, curat, perfect decat acest oras? Daca imi va da mie Dumnezeu atat noroc echivalent cu numarul de rahatei in care am calcat in Montreal il voi vedea si eu Paradisul pe pamant.

Ce nu-mi place mie aici - vremea(iarna este putin soare si ploua mult). Desi o societatea este definita prin regulile care stau la baza bunei ei functionari, cred ca nemtii mai exagereaza uneori.

Pot spune si ce-mi place? - este curat in general desi tineretul este destul de necivilizat si dupa wk in zonele mai populate este plin de hartii si sticle goale ; faptul ca pot merge in fiecare zi la birou cu bicicleta, transportul in comun este impecabil, mancarea este excelenta(nu risti sa cumperi carne expirata ca la Provigo - aviz amatorilor), exista mancare biologica la acelasi pret cu cea ne-biologica, sunt foarte multe spatii verzi, poti face sport sau orice activitate in aer liber fara sa platesti nimic; esti aproape de Belgia, Olanda, Franta, toata Europa; sistemul de reciclare este foarte bine pus la punct. Ar mai fi de spus insa si asa sunt off-topic.

P.S. Provigo este unul din lanturile de super-marketuri din Montreal.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by mihaela_s
Si mai ales cele care stati in capitale de tari...acolo e un amalgam de culturi, oameni veniti din muuuulte tari, mai ales in tarile nordice care sunt foarte primitoare.

Asadar, eu traiesc intr-o zona unde emigrantii nu prea au ajuns, aici lumea nu strica leaganele acelea de cauciuc, toate sunt intacte, nu am vazut rahati pe iarba si umblu mult cu copiii, dar caini am vazut destui.

Asta nu e decit o prejudecata, emigrantii-s de vina, ca bastinasii-s floricica, Australia e o tara de emigranti dar aspectele referitoare la distrugeri de parcuri, rahati pe iarba sau hirtii aruncate la intimplare sint ori izolate, ori oamenii primariei isi fac treaba constiincios, ca noi mergem linistiti in parcuri, fara nici un stres...Si eu chiar nu am nimic de reprosat tarii pe care o numesc a mea de cind am venit aici, este si va fi acasa pt. mine si familia mea. E de rau ca nu am ce reprosa?

Mergi la inceput