Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (65)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Carmilia nush ce sa spun, dar mai bine stai cumintica in pat si lasa cumparaturile pt altii (sau poti comanda de pe net). Durerile am inteles ca-s periculoase (adica sunt contractii dureroase) daca te iau de la spate spre fatza (nu cititi gresit) impreuna cu intarirea burticii.
SI eu m-am panicat ieri ca am avut toata ziua contractii nedureroase. Niciodata nu am avut asa multe...cred ca de ordinul zecilor, mai ales pe seara....de la nebuneala din casa mea, cred SI ma tot gandeam ca si astea pot scurta si deschide colul, Doamne fereste!
Adriana sa folositi sanatosi toate lucrusoarele cumparate si felicitari pt AMR
Mariaanna nu ca am pile, dar poti lua prenatalul cum vrei tu, doar sa-ti ramana dupa nastere cele 42 de zile obligatorii. De fapt in prenatal am intrat de la 1 noiembrie, luna octombrie am stat in CM (tocmai ptc lucrez in invatamant nu am vrut sa risc contactul cu tot felul de boli)

34+ AMR 6 saptamani
Poze Laura
Puiul nostru drag
Sarcina 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

carmilia, dupa cate stiu eu, colul nu se mai inchide acu, dar il poti pastra asa inca multa vreme. si daca doctorul zice repaos, stie el de ce:)cumparaturile... nush, poate gasesti un scaun cu rotile de imprumut sau in magazin - aici sunt pt cei car enu pot sta mult in picioare, si tot poti sa-ti scalzi ochii si sa alegi ce vrei tu:)

iar cu contractiile, daca sunt de nastere... sigur nu le confunzi cu altceva si alea sunt periculoase acum. celelate, ocazionale, de exercitiu, nu ar trebui sa doara sau ma rog, nu foarte tare. pe mine cand ma ia cu contractii nu mai pot respira. dintr-o data nu mai am aer. dar nu simt nik deosebit prin burtica, decat ca dupa ce trece contractia cu reactia, apuc si eus a respir normal si inima isi revine la loc:)

ma duc si eu sus sa cald din hainele lui sacha:)

miri_mik 32+
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno

http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greta4you spune:

..Buna dimineata fetelor...
..in sfarsit ne-am trezit si noi (la ora asta),nu stiu ce se intampla dar mai nou nu am somn seara...ei ..dar nici o problema ,recuperam dimineata.Sper ca si voi sunteti bine.

Cristina 33+ si bebe Mara Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

laura ioana, su am iesit din invatamant de 4 ani, dar cum ultimul an inainte de pauza am muncit cate 12 ore pe zi, fara pauza (consultatii pt a 12-a, plus seminarii la faculta) am ramas cu pacatoasa asta de magarie la degetute. asa ca 2 luni, e abia inceputul. dar poate ca e o stare cauzata de sarcina:)

adriana, sa va bucurati de lucrushoare. si eu as mai lua, dar de la bruno raman o gramada. si mi-e ciuda pe d eo parte:))) pe de alta, n-am umor acu de batai de cap:)))

miri_mik 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Ai stiut tu , de ce sa nu te duci la scoala...Intr-adevar, eu am avut o raceala groaznica in octombrie...Concediu nu puteam sa-mi iau decat de pe 6 noiembrie....dar ma simteam bine si am decis sa intru de la 1 decembrie.Acum mimi pare rau...dar nu mai e mult!
Fetelor, contractiile mele nu sunt dureroase...Sunt, asa, de exercitiu...adica se intareste burta si apoi isi revine...
Apropo, la voi s-a intors bebe?

mariaanna

Mergi la inceput

...vreau sa spun si eu,ca de la 1 noiembrie nu lucrez (am mai avut 26 de zile de concediu de odihna)...asa ca luna noiembrie am "aranjat-o"...urmeaza decembrie cu prenatalul ..si sper ca din ianuarie raman doar 2 saptamani de prenatal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

hello hello zuzici cu burtici ..

iaca am ajuns si eu la serviciu ceva mai devreme, am lecturat din urma si acum am intrat sa va salut ..

ieri m-am cam speriat ca seara cand am plecat de la serviciu, aveam niste intepaturi in vagin .. am ajuns acasa, m-am spalat pe cap si dupa ce am mancat un castron mare de clementine cu ananas, portocala, inghetata de capsuni si o tona de frisca deasupra .. yummmmyyyy .. m-am bagat in pat .. bebe facea scandal si simteam pulsuri in col ... asha m-am speriat .. dupa aia am adormit si acum vad ca-s ok .. poate s-a intamplat din cauza ca ieri am stat mult pe scaun.

azi bebe a fost foarte cuminte .. si incep sa-mi fac ganduri .. de obicei aveam partida de box dimineata ... ce s-o petrece????

33+ EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!

BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariaanna

Ai stiut tu , de ce sa nu te duci la scoala...Intr-adevar, eu am avut o raceala groaznica in octombrie...Concediu nu puteam sa-mi iau decat de pe 6 noiembrie....dar ma simteam bine si am decis sa intru de la 1 decembrie.Acum mimi pare rau...dar nu mai e mult!
Fetelor, contractiile mele nu sunt dureroase...Sunt, asa, de exercitiu...adica se intareste burta si apoi isi revine...
Apropo, la voi s-a intors bebe?

mariaanna

..bebica mea e inca cu capsorul inainte (inspre buric)..doctorita mi-a zis ca e o pozitie buna ,deocamndata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

quote:
Originally posted by miri_mik

capitol nou cu veselie!

irinouka, muuuah!lui palugel! ptiu, frumos foc, fotomodel! asa o sa fie cand il tii in brate, ai sa vezi:) grozav!

gugushtiuc, acu, drept ca nu e treaba mea, dar eu ti-am spus d ela bun inceput ca bebelinul e nitelush cam mare pentur varsta lui. acum exista copii si copii. dar pot sa-ti spun ce mi-au zis mie doctorii, avand in vedere ca asta e a doua sarcina cu diabet: faptul ca mama mea are diabet d epeste 30 de ani nu afecteaza cu nimic astarea mea de acum, si nici vreo legatura nu are. diabetul de sarcina e o stare de tranzitie in care pancreasul nu produce suficienta insulina ca sa metabolizeze zaharul din alimente. si cum placenta nu este deloc rezistenta la acest zahar, el trece in intregime la bebe, un fel de pompa cu zahar, daca vrei. faptul ca mama prezinta diabet de sarcina se traduce cu eventuale crize de hipoglicemie si hiperglicemie in alternanta in utero si hipo dupa nastere. copii macrosomi cu adevarat exista putini, dar crizele glicemice la ei sunt foarte grave.
acuma, la prima sarcina au depistat diabetul la 6 luni (24-28sapt) dar l-au confirmat la 32. cum: testul de toleranta, primul o'sullivan care a avut rezultate indoielnice. am facut "triunghiul" - despre care am mai vorbit, care au confirmat primele rezultate. de acolo incolo a urmat un regim. o glicemie pe stomacul gol nu e neaparat relevanta dar e un semn al unui dereglaj in cazul in care trece de 90 (nu 91 si mult peste 90) dupa mancare - nu stiu exact dupa glucoza, in cazul meu, - stiti ca ma intep la o ora dupa fiecare masa - nu are voie sa depaseasca 120. pt prima sarcina puteam urca la 140, dar acus e presupune ca situatia se agraveaza cu varsta sarcinii.
masuri? regim. care poate fi frustrant pe ultima suta de m, dar eficient. asta ma vazut la bruno, care la 37 de sapt avea in jur de 3700g (am verificat in agenda lui bruno din timpul sarcinii), si se speriasera ca pana la nastere va sari bine de 4 kg. regimul a dat roade: eu am slabit 2 kilograme si bruno s-a nascut cu 3780, perfect sanatos.
si eu stau cu sabia lui damocles deasupra capului... luni mis e spune daca regimul meu a fost si este eficient si suficient, sau va trebui s aiau totusi insulina. si cum stiti, n-am luat decat un kg pe mine, dar sacha avea deja 2 kg la 28 de sapt...

of, am scris romane, dar daca tot sunt direct implicata...

miri_mik 32+

MIRI multumesc. Am tot citit si eu pe net informatii similare despre diabetul gestational.
Ieri seara am dat peste mesajul unei gravidutze din Suceava care a fost in aceeasi situatie ca si mine in ian 2007. A cautat tot orasul un laborator ca sa faca testul de toleranta si a primit aceleasi raspunsuri ca si mine, cel mai tare fiind al unui medic diabetolog care i-a spus ca isi poate declansa un diabet pe care nu-l are facad aceasta analiza. Parca traim pe alta planeta aici!
La analizele de rutina glicemia mea nu a sarit de 85. Gugu mic a luat cam 200 de gr. in ultimele doua saptamani si eu aproape nimic in greutate.
Multumesc inca o data.

GUGU 34+ Alex?
AMR 6 SAPTAMANI!!!
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Am facut si eu azi cultura de col , sper sa nu imi iasa cine stie ce bazaconii . Rezultatul in 5 zile .

O zi excelenta !
Lala.

_

Fratele mai mare!

Bubu mic! AMR maxim 6 saptamani!

Mergi la inceput