Mamici de mai-iunie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Despre vopsit, si pe mine m-a batut gandul asta. am tot cautat pe internet informatii si pana la urma nu mai stiu care era concluzia, cert este ca vopselurile cu amoniac nu fac bine (ele nu fac bine, oricum). ideea este ca nu stiu daca nu fac bine pt ca se absoarbe prin pielea capului sau pt ca inhalezi mirsoul. daca ar fi numai inhalatul mirosului, atunci fetele care sunt coafeze ce fac, nu mai lucreaza cat sunt insarciante?
daca este de absorbit (nici nu stiu daca este cuvantul corect, asa de "beata" sunt la ora asta) prin pielea capului, oare chiar asa de mult sa fie incat sa ajunga si la bebe?
in fine, sunt prea multe intrebari fara raspuns (cel putin pt mine) si am preferat sa nu ma mai vopsesc ca doar nu o sa mor 9 luni. asta e hotararea mea, dar am mai auzit de mame care s-au vopsit. este alegerea fiecaruia.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

quote:
Originally posted by DanaH
cert este ca vopselurile cu amoniac nu fac bine (ele nu fac bine, oricum). ideea este ca nu stiu daca nu fac bine pt ca se absoarbe prin pielea capului sau pt ca inhalezi mirsoul. daca ar fi numai inhalatul mirosului, atunci fetele care sunt coafeze ce fac, nu mai lucreaza cat sunt insarciante?
daca este de absorbit (nici nu stiu daca este cuvantul corect, asa de "beata" sunt la ora asta) prin pielea capului, oare chiar asa de mult sa fie incat sa ajunga si la bebe?

In principiu coafezele insarcinate ar trebui/putea sa refuze sa lucreze cu vopsele pe baza de compusi chimici volatili (cum e si amoniacul). La noi (si cred si la voi) daca la locul de munca te intalnesti cu astfel de substante, sau cu altele din categoria volatililor toxici (diverse vopsele, diversi alcooli, acizi, etc..) ori te muta pe un job netoxic, ori te lasa acasa si te plateste cu un anumit procent din salar. Eu lucrez in mod normal cu anumite subsante de acest gen dar pe durata sarcinii si alaptarii am sa refuz (am dreptul asta) orice experiment care implica acele substante. Oricum mai am o gramada de alte treburi de facut si pot oricand sa fac numai testele mecanice pe oase uscate.

o seara faina,

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

DanaH, si povestea ta cu casa imi suna cum nu se poate mai cunoscuta Noi in iunie am primit cheile de la casa noua si aici nu se finiseaza complet casele, te poti muta in ele dar iti raman 1 500 000 de lucruri de facut: indreptat peretii, pus podele sus, nu mai zic de zugravit ... si asa a muncit tati timp de o luna in fiecare seara la casa, si eu eram singura cu galusca acasa si imi era greu si neinsarcinata fiind...
Si eu am senzatia ca o neglijez pe Laura, o tot pun sa vada desene animate la TV si a devenit dependenta de "Dora", offf, am inceput sa le dozam acuma. Ieri seara ma intinsesem pe canapea sa dormitez si ma impungea cu degetelu si striga "mama", tati i-a zis in soapta ca mama doarme si apoi m-a impuns in continuare insa a vorbit in soapta. am cea mai dulce galusca din lume
Noi am chemat o sora in preajma mutatului sa stea cu Laura si asa am putut merge si eu seara la casa la munca. Si eu in perioada asta simt ca am nevoie de mama mea care sa faca tot in casa si sa aiba grija si de mine si de fi-mea si de toate. Tati face si el saracu si o gramda, da mai e loc ...

Esme, eu folosesc scutece pampers cu laura. Nu am nici o ratiune ecologica, nici cu pampersii si nici in general. Ba sunt si impotriva "ecologistilor" care merg peste tot cu masina si nu pun balsam de rufe la spalat ca cica "polueaza".
Eu am inceput cu scutece mai ieftine (Kruidvat) si a mers timp de 1 an, insa mandra mea are cur de print si se irita rau de tot in ultima vreme iara acuma Pampers Baby Dry sunt singurele care imi merg. In cazul meu scutecele de panza i-ar facea fundu ciur, deci e exclus. Si e munca ff multa, iara cu un copil mic oricum e mult de munca, nu vad sensu sa iti adaugi lucruri de facut la lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

quote:
Originally posted by DanaH

Buna fetele!
Eu abia acum, pe ultima suta de metri la serviciu am putut sa intru pe la voi. Am foarte multa treaba. Si pe deasupra ma si doare capul asta....
Ieri am stat acasa, am lucrat din pat si pot sa spun ca nu mi-a dispalcut. cred ca o sa mai incerc asta. nu m-a mai durut nici burtica, doar catre seara, dupa 17 a inceput iar, dar mai mult intr-o parte. si nu prea inteleg de ce.
azi a fost un pic mai bine, parca, dar o jena a fost cam toata ziua acolo.

alra, parca povestesti de mine cand spui de programul tau de seara. si la noi vine tati sa manance, sa ia masina si se duce apoi la munca la noua casa. iar pe mine ma ia alexandru de noua. sa nu mai spun de treaba in casa, macar mancare sa mai fac. vasele nici nu le mai spal seara, le spala tati dimineata, desi si el, saracul, se trezeste la 5:15, dar isi face timp si pt asta.

in schimb, am impresia ca nu mai am rabdare cu alexandru. si imi pare tare rau, ca dupa ce ca stau cu el numai doua ore pe zi (el la 8 este la cuclare), mai si tip la el... incerc sa ma abtin cat pot, uneori reusesc, alteori nu. dar incerc.
oricum, cand ma ia de gat in pat si imi spune "te iubesc, mami, noapte buna", imi trec toti nervii si imi vine sa imi dau palme cand imi dau seama ca ma supar pe ingerasul asta degeaba.
dar ce sa fac, sunt multe pe cap si am impresia uneori ca nu le mai pot duce. de as avea si eu o mama prin preajma.... macar din cand in cand....sa gasesc mancarea calda cand vin acasa si rufele calcate, si curatenie.... ufff, ce bine a fost cand a fost soacra-mea aici. dar nu stiu cand o sa mai poata veni.
pana atunci, incercam noi sa rezistam cum putem.

16+

Credeam ca numai eu sunt asa! Parca in ultimul timp sunt mai disperata, mai nervoasa si saracul copil nu are nici o vina, doar ca eu nu prea mai am rabdare, cel putin nu asa cum aveam inainte. Spre exemplu, azi a avut de facut pentru la scoala ARBORELE GENEALOGIC AL LUI VLAD. Pai, sa vedeti discutii cu papi de cum sa-l facem si pareri si asa ca pana la urma l-am facut eu cu Vlad si ii spuneam sa scrie cu litere de tipar si scria cu litere de mana. I-am zis o data, de doua ori, de trei ori, pana la urma m-am enervat si am ridicat nitel vocea la el, si apoi mi-a parut rau. Si mai ales imi pare rau cand il cert si apoi vine si-mi spune “te iubesc mult, mami, si pe papa”. Mi se topeste sufletul si tare as vrea sa stau mai mult timp cu el acasa, dar nu in concediu, caci stiu ca trebuie sa ma intorc la munca, sa stau cat mai mult cu el si sa incep sa-l invat si engleza ca mie imi place sa punem filmele si desenele in engleza si titrate in spaniola (ca in romaneste de unde??!) si daca el, mititelul nu intelege nimic…..
Am uitat sa va spun ca am un viitor aviator de 7 anisori. Mi-a zis ca atunci cand o sa fie pilot ma duce gratis in Romania.

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

quote:
Originally posted by alra
Esme, eu folosesc scutece pampers cu laura. Nu am nici o ratiune ecologica, nici cu pampersii si nici in general. Ba sunt si impotriva "ecologistilor" care merg peste tot cu masina si nu pun balsam de rufe la spalat ca cica "polueaza".
Eu am inceput cu scutece mai ieftine (Kruidvat) si a mers timp de 1 an, insa mandra mea are cur de print si se irita rau de tot in ultima vreme iara acuma Pampers Baby Dry sunt singurele care imi merg. In cazul meu scutecele de panza i-ar facea fundu ciur, deci e exclus. Si e munca ff multa, iara cu un copil mic oricum e mult de munca, nu vad sensu sa iti adaugi lucruri de facut la lista.

Nici eu nu sunt foarte tare cu ecologia, mai ales ca am o colega de birou care ma seaca...Vreau doar sa stiu care e parerea generala. ma enerveaza si ca in general scutele biodegradabile sunt mai scumpe decat celelalte si sunt convinsa ca nu sunt la fel de eficiente - nu contin "chimicale" ca substanta de retinere ci gelatina animala. Sa stii ca nu vorbesc de scutecele de panza ca pe vremea lu' pazvante chioru' (adica atunci cand eram eu copil), vorbesc de pantalonasii aia panza + ceva soi de plastic in care se pune o bucata de nu stiu, aia fiind aruncabila dupa fiecare kkre sau 3.14 3.14. Nu stiu la voi cum e, da' la noi e campania la greu pe tema asta. Iti si dau gratuit pachetul de incepator...cu 6 scutece (adica zic eu o zi, da' nu am de unde sa stiu) si nu stiu cate foitze de alea de pus in ele. Ei sustin ca pe langa ca e mai ecologic (ceea ce e mai mult decat evident) e si mai economic, tot ei sustin ca salvezi pana la 600 euro pe an (adica pretul unui carut decent) prin folosirea alora si ca pruncu' trece mai usor la folosit toaleta - de unde eu deduc ca probabil sunt si incomode si iritante, ca asta era ceea ce ne-a facut pe noi la vremea noastra sa ajungem mai urgent la WC.

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

OOoooooffffff, stiu ce spuneti. Mi se rupe sufletul de voi cand va spun copii astfel de vorbe. Eu mai am putin si plang. Si mie imi face la fel "mami, nu te supara pe mine, eu te iubesc pe tine" . Imi vine sa mor si sa-mi trag palme in acelasi timp. Ma simt ultima scursura ca nu pot sa fiu mai rabdatoare cu el. Nervii imi sunt intinsi la maxim, sunt tot timpul cu fundu-n sus iar saracul copil si-o fura. Si-o fura si ta-su, dar el e mare si rezista.
Hai sa continuam intr-o nota mai vesela.
Vine moosuuuuuuuuuuulll!!!!
Idei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

quote:
Originally posted by dienuca

OOoooooffffff, stiu ce spuneti. Mi se rupe sufletul de voi cand va spun copii astfel de vorbe. Eu mai am putin si plang. Si mie imi face la fel "mami, nu te supara pe mine, eu te iubesc pe tine" . Imi vine sa mor si sa-mi trag palme in acelasi timp. Ma simt ultima scursura ca nu pot sa fiu mai rabdatoare cu el. Nervii imi sunt intinsi la maxim, sunt tot timpul cu fundu-n sus iar saracul copil si-o fura. Si-o fura si ta-su, dar el e mare si rezista.
Hai sa continuam intr-o nota mai vesela.
Vine moosuuuuuuuuuuulll!!!!
Idei?

Mi-e mi-a cerut un joc cu Spiderman (20 €) sau unul cu dragoni (35 €) sau barca din Piratii din Caraibe (50 €) si dulciuri, pentru papa un pulover si un parfumel si pentru mami o bluza si un parfumel. Nu stiu ce o sa-i iau inca, dar pe 4 ii cumpar ceva sigur. Am sa va spun ce dupa ce ma decid.

17+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

mai da harnicute ati fost voi de la amiaza.
eu vreau sa va spun ca duminica m-am vopsit, poate am gresit dar nu mai rezistam.
am fost la dr, totul e ok, dar nu mi-a spus ce e.mie mi s-a parut ca vad o putzica de baiat dar dr a spus ca nu e, de el stie mai bine, sa speram ca pe 19 vedem ce o sa fie.
a masurat tot, zice ca in sfarsit acum e normal, ca a luat in greutate si a crescut in lungime, pana acum nu imi spunea exact cate sapt avem, acum ma laud ca avem 13 saptamani si o zi, dar bebe ar fi dupa masuratori cu o zi mai mare.prea multe nu inteleg, am sa scriu ce mi-a scris ca poate voi ma lamuriti, el a spus ca totul e f bine.
DBP 23mm, OED 30mm, cred ca e bine ca are un scris urat, CC 84mm, CRL 65mm, greutate 71g, ACF 165b/min, asta e clar, insertia placentei -anterior.
va pup pe toate si va urez o noapte placuta fara prea multe curse la wc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

salutare burticute!!!

Da, da povestiti de idei de cadou de Craciun ca vine acusica si zau ca n-am nici cea mai vaga idee ce sa ii iau mandrei mele.., de sotz nici nu mai vorbesc..

Diana merci si de la noi pentru Nicole. Cum te mai simti? Cu 134 de batai pe minut sperati la baietel.. nu? Bafta oricum la eco pe 3 dec.
De curca day.. suntem invitati la masa la un coleg de-al sotului meu.. e fain ca nu trebuie sa ma stresez( oricum nu faceam curcan ca e prea mare doar pentru noi. Am facut intr-un an si am tras de el .. gramezi.) Cel mai bine e ca au si ei copii( si sunt tot romani) si are cu cine se mai zbengui Sofia.

Cami 15+ & Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Nici eu nu sunt foarte tare cu ecologia, mai ales ca am o colega de birou care ma seaca...Vreau doar sa stiu care e parerea generala. ma enerveaza si ca in general scutele biodegradabile sunt mai scumpe decat celelalte si sunt convinsa ca nu sunt la fel de eficiente - nu contin "chimicale" ca substanta de retinere ci gelatina animala. Sa stii ca nu vorbesc de scutecele de panza ca pe vremea lu' pazvante chioru' (adica atunci cand eram eu copil), vorbesc de pantalonasii aia panza + ceva soi de plastic in care se pune o bucata de nu stiu, aia fiind aruncabila dupa fiecare kkre sau 3.14 3.14. Nu stiu la voi cum e, da' la noi e campania la greu pe tema asta. Iti si dau gratuit pachetul de incepator...cu 6 scutece (adica zic eu o zi, da' nu am de unde sa stiu) si nu stiu cate foitze de alea de pus in ele. Ei sustin ca pe langa ca e mai ecologic (ceea ce e mai mult decat evident) e si mai economic, tot ei sustin ca salvezi pana la 600 euro pe an (adica pretul unui carut decent) prin folosirea alora si ca pruncu' trece mai usor la folosit toaleta - de unde eu deduc ca probabil sunt si incomode si iritante, ca asta era ceea ce ne-a facut pe noi la vremea noastra sa ajungem mai urgent la WC.

esme

mie nu imi place cand cineva imi face socoteli si am avut si eu odata o discutie cu 2 cucoane la servici in care una ma acuza ca imi invelesc sandwichurile in polei in loc sa le pun in cutie de plastic si cealalta ca pun balsam de rufe la spalat si le deversez apele. si ma supar pe mine ca nu stiu sa parez astfel de discutii caci ar trebui (in capu meu) sa fiu nepoliticoasa si sa le zic aleia cu poleiu ca ea vine singura la servici cu o masina mare cat o salupa care polueaza mult mai mult decat una mica in timp ce cealalta vine cu sotul ei la acelasi servici, insa cu 2 masini caci ei ii place sa fie independenta si sa nu depinda de sot la ora de venit sau de intors acasa
revenind la scutecele de panza, stiu despre ce vorbesti. am o cunostinta care a facut asa cu primul copil. eu insa nu am vazut copilu ala decat rosu la fund. ca idee schimbi cam cate 6-7 scutece pe zi, copilu odata pipilit e ud continuu la fund, iara caca moale nu se absoarbe ca in pampersi. speli probabil 1 masina la o zi doua (cat o fi de ecologic), platesti apa si curentul pentru asta. scutecele cu pricina sunt vreo 3-4€ bucata si ai nevoie sa acoperi vreo 3-4 zile, tinand cont ca le si usuci. ca amanunt picant mai stai si cu scutecele alea putacioase in casa pana pui masina la spalat.
si una din tantiile ecologiste mentionate mai sus a incercat asta la primul copil insa in concediu au luat pampersi caci era imposibil altfel si de atunci au folosit numai pampersi
ca concluzie, trebuie sa ai credinte al naibii de ecologice ca sa faci asa ceva!

Fetele, Laura a avut 39.7° in seara asta... din nimic. I-am pus un supozitor, imi pun ceasul la 4 sa o verific si maine daca are peste 38 o tin acasa si mergem la doctor...

Mergi la inceput