Cum alegeti numele bebelusului?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

fecian, Ana Maria e frumos. Dar nu vreti sa-l scrieti impreuna? Ma gandesc ca altfel va trebui sa-l pronuntati mereu cu o sincopa, ca sa se auda ca e vorba de doua nume... By the way, eu cunosc doua surori, italience nascute in Germania, pe care le cheama Maria si Anna... Deci numele mi se par frumoase. Si Andrei imi place mai mult decat Gabriel.

Si stai linistita, ca nu-ti iei de la mine fiindca nici mie nu-mi "inspira" Ela nimic deosebit (de unde si ezitarea mea, caci si eu voiam un nume "perfect"). Imi place doar fiindca e melodios si simplu si ma gandesc ca daca la baiat sotul meu a fost total de acord cu David (care se pronunta in germana la fel ca si in romana si mie sincer imi place mai mult decat pronuntia in engleza!), atunci pot sa-i las si eu lui placerea alegerii in cazul unei fetite.

Da, la Fiona am renuntat, e prea "matur" si rece...

Stefania, mie imi place Giulia, e frumos si deosebit. Sau ce zici de Estefania? E un nume spaniol si mi-a venit acum in gand cand am vazut numele tau. Bine, poate ca multi te-ar acuza de lipsa de imaginatie sau de narcisism, dar numele e frumos. Sau ti se pare prea lung? Cat despre rasetele obtinute cu Hildegard, incearca sa le zici si ca te-ai decis pentru Wilhelmine sau Ingeborg

Felicia 9+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

stefany_p...pe fetitele varului meu din America le cheama Nicole Alexandra si pe cealalata Julia Andreea...ti-am scris ..poate te ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Stefania, mie imi place Giulia, e frumos si deosebit. Sau ce zici de Estefania? E un nume spaniol si mi-a venit acum in gand cand am vazut numele tau. Bine, poate ca multi te-ar acuza de lipsa de imaginatie sau de narcisism, dar numele e frumos. Sau ti se pare prea lung? Cat despre rasetele obtinute cu Hildegard, incearca sa le zici si ca te-ai decis pentru Wilhelmine sau Ingeborg

Felicia 9+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

giulia in schimb mie mi se pare ca a devenit f. comun in ultima vreme la micile fetiti...tocmai pt. ca era prea deosebit..cat despre Estefani..prefe sa aiba acelasi nume..m-ar incurca "e"-ul aceala...dar multumim oricum...

Stefania X 2mai avem putin...putin...Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Oau,ce-mi place numele Fiona!Mie personal imi inspira delicatete,eleganta.
Mai ales ca,ccc cunosc o domnisoara care poarta numele asta.E atat de frumoasa!

Alte nume de fetite care-mi plac sunt: Elisabeta(Elisabeth),Maia,Rebeca,Sara(Sarah),Jessica....

Iar de baieti: David,Richard(Rici)-e numele nepotelului meu,Andrei,Iannis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

sa mie imi place Sara la nebunie dar parca nu i s-ar potrivi fetei mele... ea e mai mult pt. un nume dur..si victorios..nustiu de ce..dar eu asa am inspiratia...ce sa-i faci

Stefania X 2mai avem putin...putin...Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

Noi inainte de a avea copii ne-am gandit la nume
Daca e baiat ii va chema Alexandru-Fabian, daca e fetita Alexandra, dupa care "ne-am pus pe treaba".
Avem o printesa pe care o cheama Alexandra-Luana

Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Inainte de a ramane insarcinata voiam daca e fetita sa o cheme Mara. Dar cum intre timp a devenit un nume prea la moda si mult prea raspandit ne-am hotarat pentru Stefana. Ideea a fost a mea dar sotul a adoptat-o imediat. Asa ca de cand am aflat ca e fetita am stiut si cum se va numi si prescurtarea, daca este un nume mai lung. Deci ne place si Stefi.

30+ cu Stefana
[URL=http://community.webshots.com/album/561146430ocOnmM][/URL]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Si mie imi place Richard......si Nicole.

Miss Parker, parca e un nume genrman, UWE ? - nu stiu daca asa se scrie . Seamana cu UGO la scurtime- am avut pe cineva in familie UGO din Italia dar a murit inainte sa ma nasc cred

Stiam pe cineva Bogdana dar nu stiu ce inseamna- poate inspir pe cineva cu nume rare.

Pana la urma sa ma 'conturez" si eu , desi bb e departe: Adela, Nicole,Ingrid,)asta o fi nemtesc ?) Richard, Beatrice, Camelia,Diana, Julia, Elena

Gata, am ametit deja - ma mai gandesc maine ca am obosit, sunt racita si ma doare capul

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

slimatei,
mie imi plac foarte mult numele italienesti si multe din ele exista si in limba romana.
Un nume romanesc si usor de pronuntat si in italiana ar fi Andrada sau Andra sau Ada.
Alte nume atit romanesti cit si italienesti:

Daria,
Liana,
Luana,
Simona,
Stela/Stella,
Laura,
Tamara,
Catrina,
Carla,
Ariana/Arianna,
Elisa,
Bianca
Mona
Nora,
Elena

Cit despre noi: la primul copil numele a venit pur si simplu la noi, intr-un vis, inainte cu citeva zile de a afla ca sint insarcinata: am visat ca plimb un bebelus intr-un carucior pe plaja, bebelusul era baietel si il chema Matei ( darul lui Dumnezeu)
La fetita: am programat-o cu mare grija sa fie fetita si desi eu aveam din facultate un nume preferat si deosebit sotul nu a fost de acord pt ca nu e romanesc iar el avea un singur nume pe care il vroia : Maria si mai facea si glume ca el i-ar pune Romania
la care am adaugat eu atunci cel mai apropiat nume: Romana
pt ca e un nume deosebit, am cunoscut o singura persoana la viata mea, o colega de facultate. Numele e italienesc dar vechi, nu se prea mai foloseste si de fapt inseamna " fata din Roma" insa varianta de baiat e mai des intilnita: Romano si chiar si Roman la englezi ( pe unul din baietii lui Cate Blanchett il cheama Roman).
La al treilea ii voi pune numele tatalui meu : Mircea, plus inca un alt nume mai usor de pronuntat in orice limba, daca e fetita o sa-i pun numele meu preferat din facultate ca intre timp am primit promisiunea sotului ca e de acord

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Sincer, mie mi se pare ca suna mai bine Julia. Iulia imi pare mai linistitor, ca si nume. Julia e mai puternic, denota o persoana independenta. Depinde acum cum iti vezi tu fetita.

quote:
Originally posted by nemary

fetelor, ce ziceti, sa fac compromis cu sotul si sa-i punem numele fetitei noastre Julia? eu as vrea Iulia, dar el nu, a zis ca ii place Julia.

Mari 31 bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput