Cum alegeti numele bebelusului?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Mie ca nume de fetita imi plac forte mult acestea: Lorelei, Aurora, Doina (care este atat de romanesc!), Tereza. La nume de baietel n-am inspiratie in acest moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

buna fetelor!
eu am ales numele fetitei mele in felul urmator-am pus numele de familie inainte si dupa am inceput si am luat la rand toate numele care imi placeau . la urmatorul mai avem de asteptat ca de...mai e ceva timp pana nasc!

MIKYCRIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Pentru bebica dictatorul/dictatoarea avem 1 varianta castigatoare.

Daca va fi fetitza ii vom spune Ana Maria.

Dar daca va fi baiat...ei aici avem razboi... Eu vreau Gabriel sau Cosmin, sotul vrea Andrei... si uite asa aici inca nu suntem decisi... Tot o taraganam.

Nemary eu cred ca ar trebui sa va puneti amandoi de acord...Sa iti placa si tie.
Miss Parker..Numele de David sau Maria imi plac foarte mult...dar Ela...sincer nu imi inspira nimic...nu as putea sa zic . Eu as zice sa mai cautati (pe mine azi chiar ma mananca pielea, se pare ca vreau bataie si nu stiu cum sa o obtin)

creata2008 suupeer numele

Felicia 13+ viitoare mami de peanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Lumine, Cristiana intra si in discutiile noastre..mie-mi place insa Anes..imi suna asa misto..iar la baiat Sebastian ca pe ta-su..sa fi gasit oare numele pt bebe aici cu voi??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Eu am auzit ca numele "rare" nu fac bine copiilor, devin izolati, neadaptati.Si ca numele influenteaza personalitatea. Dar nu stiu daca e asa.
Ma gandesc ca numele nu trebuie sa-mi fie asociat cu o persoana sau eveniment neplacut, sa nu fie nici iesit din comun,nici banal,nici de pe vremea bunicii si in plus sa se lovesca si cu cele din tara in care traim, daca nu e Romania.
Cred ca as alege doua.

Nemary, parca Julia e mai usor de pronuntat dar ambele sunt frumoase.

Miss Parker,Fiona pare cam sobru, mai ales daca veniti prin Romania-zic si eu.
Ela Maria imi suna bine mai ales impreuna -gen Ana Mria asa si cu englezii, le zici cum se scrie si cum se pronunta chiar daca e nume de-al lor. David - iar imi suna cam formal.Depinde acum si cum suna in germana, nu ma pricep.In engleza e mai dulce decat in romana.

Stefany, Anes de la ce vine ?Am auzit si de Anisia ori Anais...
Suna dragutz insa nu l-am mai auzit.

Fecian, Gabriel-Andrei merge si va si impacati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by nemary
....
Stefaniax2, ce putin mai ai, nastere usoara

Mari 30+ bebe
odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

multumesc...am niste emotii..

Stefania X 2mai avem putin...putin...Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MissParker
..
Mie mai apoi mi-a beculit pe Fiona, care e deosebit si inseamna "alba", "frumoasa" (e de origine celtica). Lui Bogdan nu-i place deloc, zice ca e prea rece si in plus il duce cu gandul la "Shrek".

Cred ca in final ramanem la Ela Maria si David.

Voi ce ziceti?

la toate fetele si sa avem sarcini cat mai usoare!

Felicia 9+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

pe mine tot la "Shrek" ma trimite Fiona..fara suparare...
cat despre Ela, e un nume simplu...imi place dar nu pt. fetitza mea..la fel ca Maria e f. frumos..si sincer mi-ar fi placut enorm sa-l poarte..mai ales pt. semnificatia(iubita de Dumnezeu)..dar din pacate e asa de comun... si eu vreau ceva mai unic pt.ea...vazand ca si stefania s-a inmultit..cred va ramane la "fetita fara nume" sau pur si simplu "fetita"
la nume de baieti inca nu m-am gandit...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alinushca

Tu te plangi ?? Ziua mea de nastere este pe 26 Decembrie si toata viata mea cadoul de Craciun si cadoul de ziua mea au fost unul si acelasi!!
...
Va divulg doar unul dintre nume , scurt, dragutz, al unui Sfant mucenic care face minuni: Mina.

atunci cred ca am fost in aceeasi situatie...saracutele de noi...numai cine nu trece prin asta nu stie ce inseamna....(pt. un copil e traumatic) ei na cand esti mic suferi..caci astea sunt prioritatile unui copil...sa primeasca cat mai multe cadouri...dar acum..nici ca ma doare..important e ca stau bine sunt sanatoasa si nu-mi lipseste nimic...si bineinteles nu voi inceta niciodata sa-i multumesc lui Dumnezeu....

cat despre Mina....poate fi semnificatul cel mai bun..si poate face ce vrei tu..dar mie una nu-mi place..nici Nina,nici Lina..nici,nici....of..unde gasesc eu un nume sa-mi placa si sa crded eu ca i se potriveste fiicei mele(stiti voi ca puiul cioarei e cel mai frumos si cel mai destept)..si in acelasi timp sa aiba un semnificat frumos....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nemary

fetelor, ce ziceti, sa fac compromis cu sotul si sa-i punem numele fetitei noastre Julia? eu as vrea Iulia, dar el nu, a zis ca ii place Julia.

Mari 31 bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

de giulia sincer inca ma mai gandesc...dar nu julia...e totusi diferenta..iulia nu...sub nici o forma...ehe..pt.mine conteaza si asta...

giulia mi-ar fi placut caci ii se aseamana taticului...dar tot asa a devenit si asta f. banal...e greu mey...e greu...

Mergi la inceput

aaaa acum mi-am adus aminte ce mi-ar fi placut ar fi fost lorelai (dar asa mai mult de fantezie..nu pe adevarateleal-am incercat doar pe tati sa vad ce zice...si el zice e roman si copilul lui tb sa poarte nume de roman...in plus nu suntem in america ci in italia..si din nou..

la inceput ma obsedau toti ce nume ii vei pune copilului..(asta cand nu-i stiam inca sexul..si eu ca lumea sa ma lase in pace le ziceam...daca e baiat ii pun numele UGO...ca e nume de intelept..la care le vedeam reactia...si imi ziceau..cum din toate numele care sunt tocmai acest nume...si le vedeam fetele..toate ca toate da' UGO nu..vecinii ziceau ca daca ii pun numele asta aduna toti semnaturi ..si ma dau in judecata in numele copilului...caci nu are dreptul la un nume asa urat..oare ce o fi vazut ei asa urat..in numele asta..

ca sa nu mai zic cand a venit vb de nume de fata..si le ziceam (bineinteles in gandul meu tot in gluma) ca pe fata mea o s-o cheme hildegardce reactie mai aveau ma stricam de ras... ramaneau paralizati...imi ziceau..da' ce nume e asta...si eu le ziceam..ei e nume german... la care ei ziceau..mai fata da-ti o regulata caci traim in italia..ce tot ai...la care eu imi vedeam de tb mele..dar asa ce m-au mai stresat cu numele asta..se pare ca vroiau ei sa-mi aleaga numele copilului meu..sa-i fi lasat atunci sa fi vazut ce iese intre ei..cred ca se luau la bataie.....desi sperau ca va fi baiat...si asta ar fi vrut sa o decida in numele mamei naturi...
cred ca v-ati plictisit de povestile mele..dar tb si meritau spuse...

Mergi la inceput