Cum alegeti numele bebelusului?
Raspunsuri - Pagina 4
ramyteo spune:
Buna mamicutelor sau viitoarelor mamici. Viitoarelor mamici va dau un sfat: daca nu aveti somn seara pe cand sotul dumneavoastra se aseaza tacticos in pat luatil la intrebari cam ce nume ar vrea sa-i puna viitorului copil oricare ar fi sexul lui. Asa am procedat eu si am ajuns la o intelegere ca nimeni din familile noastre sa nu aibe numele lui. Dupa ce ne-am hotarat la doua nume unul de fetita si unul de baiat am asteptat clipa. Nascand fetita i-am pus numele Teodora si dupa aceea spre rusinea mea ne-am dat seama ca tatal meu care este decedat se numea Teodor dar nu s-a lasat cu suparare asa ca noua ne place mult numele acesta si suntem niste parinti fericiti. Va pup
aura_m spune:
Cand eram adolescenta si visam la timpul cand voi deveni mamica imi faceam pe o lista toate numele care mi se pareau mie interesante, ma refer la nume de fete, bineinteles pe cele straine, dar cand m-am mai maturizat am zis: "Traiesc in Romania sau chiar daca nu traiesc in Romania totusi sunt romanca si copilul sau copii mei trebuie sa poarte nume romanesti indiferent unde i-as naste". Eu vreau sa am pereche, pe fata sa o cheme Mariuca Adela si pe baiat Mihnea Andrei, imi place mult numele Mihnea.
AURA
mariaanna spune:
SUNTETI DESTUL DE INSPIRATE, FETELOR!!!
MA GANDEAM...OARE MAI SUNT COPII CARE SA -SI NUMEASCA COPIII:GRIGORE, CONSTANTIN, PAVEL,IOACHIM, ETC...sUNT, TOTUSI, NUME ROMANESTI...
PUPICI...
mariaanna
onyxg1998 spune:
Salutare fetelor,
Sa stiti ca pe mine nu m-a interesat ce spun cei din jurul meu, desi sunt numai spanioli si la munca, si la scoala la Vlad. Noi ne stricam de ras cand primeste Vlad cate o invitatie la ziua vreunui copil si ii scriu pe invitatie: BRAC, VRAC, BLAD, BLA, si alte bazaconii. Vlad cand il intreaba spaniolii cum il cheama spune BLAS ca ar fi corespondentul numelui Vlad in spaniola. Sau pur si simplu, Gabriel. Dar si pe asta il stalcesc: Grabiel!
Pe mine ma distreaza rau faza!
Si mai ales ei care la baieti le pun numele JOSE MARIA si la fete MARIA JOSE! Mereu fac misto de ei, ce mai vi s-au terminat numele si le spuneti la fel si la fete si la baieti?? Si isi trec numele din tata in fiu si din mama in fiica, asa ca intr-o familie mai numeroasa cand strigi JOSE raspunde bunicul, tatal, baiatul si fata!
18+
Pupik de la Onyx si Vlad
nemary spune:
off, ce bine ca nu sunt singura in aceasta situatie grea. chiar aseara am avut iar discutie cu viitorul tatic si el ii da una si buna cu Bianca sau Raluca, eu as vrea Iulia sau Miruna, sa punem 2 nume si nu incape vorba, asa ca... mai avem... sper sa ne hotaram pana la sf,.anului.
Stefaniax2, ce putin mai ai, nastere usoara
Mari
30+ bebe 
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Luminel spune:

Noi am ales numele de mult timp, cel putin pentru fetita...unul e sigur dupa nasi (pentru ca la noi in Oltenia se pastreaza obiceiul asta, este o forma de respect fata de nasi) iar celalalt dupa mama mea care e decedata si daca nu-si poate vedea nepoata (si invers) macar numele sa i-l poarte...deci fetita se va numi Elena Cristiana. Ce parere aveti?
Lumi
13+
creata2008 spune:
Noi aveam numele pentru fetita de vreo 5-6 ani, cred: Maria Ilona. Ne place mult numele Maria, eu o strig deja Mariuca, sotul meu Mariuta. Pe mama mea o cheama Maria Sorina, dar toata lumea ii spune Sorina. Asa ca nu vor fi confuzii. Iar, de curand, am aflat ca Ilona, care stiam ca e nume unguresc, dar imi placea cum suna, inseamna Elena. Ca atare, am facut-o fericita si pe matusa mea (sora mamei mele), pe care o cheama Elena si si-a dorit o fetita foarte mult. Ea avand baiat si nepot. :)
Dar nu cred ca este o alegere usoara... Noi am avut noroc.
Iar pentru baietel... luni mergeam la control si cu siguranta aflam si sexul. Asa ca am hotarat duminica seara ca noi trebuie sa avem si numele pentru baietel, sa fim pregatiti. In maxim jumatate de ora, sotul meu a zis Denis, iar mie mi s-a parut un nume puternic si barbatesc. Al doilea copil, daca va fi baiat. :) Pana atunci, avem o Mariuca in burtica.
MissParker spune:
Noi am vorbit despre nume cam din ianuarie, cand am hotarat sa avem un 
Voiam amandoi niste nume universale, care sa simbolizeze ceva frumos si (foarte important aici) sa poata fi pronuntate usor de catre nemti (care cu regulile lor fonetice te scot uneori din minti = mie toti necunoscutii imi spun "Felitzia", iar la Bogdan ei pronunta Bógdan, cu accentul pe prima silaba; nu conteaza ca vad clar ca sunt nume straine, le nemtizeaza ei repede
).
Ei, pentru baiat am cazut de acord usor: David (inseamna "iubitul", "cel care iubeste"), suna frumos, e compact si "rotund" si usor de pronuntat...
La fata insa ... ne-a fost clar de la inceput ca voiam un nume simplu, cald, fara consoane dure in el. Bogdan vrea (fara compromisuri) Ela Maria. Mie imi place cum suna, insa Ela nu este un nume de sine statator, ci o prescurtare de la Elisabeth... si apoi riscam ca unii nemti sa-l pronunte Eeela, cum lungesc ei de obicei vocalele care nu sunt urmate de consoana dubla. Dar nu vreau nici Ella (ca sa-l pronunte nemtii ca lumea), fiindca atunci ea va trebuie sa precizeze de fiecare data cand se recomanda: "Ma cheama Ella - cu doi de L" (si in romaneste nici nu exista numele asta).
Mie mai apoi mi-a beculit pe Fiona, care e deosebit si inseamna "alba", "frumoasa" (e de origine celtica). Lui Bogdan nu-i place deloc, zice ca e prea rece si in plus il duce cu gandul la "Shrek".
Cred ca in final ramanem la Ela Maria si David.
Voi ce ziceti?
la toate fetele si sa avem sarcini cat mai usoare!
Felicia
9+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
alinushca spune:
quote:
Originally posted by slimateiquote:si eu tot pt asta optez...
Originally posted by ioana_77
Noi am vrut nume romanesti (nu de import) si sa fie de sfinti, ca sa-si serbeze ziua de doua ori pe an
Maria (29.11.2005), Stefan (31.10.2007) si Ioana
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Septembrie07
Stefan - primele ziledar din pacate cu sf. stefan cam greu..caci in privinta asta am cam luat teapa...
primeam un cadou mai mare dar mereu unul pt. tot.. mos craciun, sf. stefan, zi onomastica (care era cu o zi inainte) si revelion..toate intr-un...ata' e...se mai intampla...
Stefania X 2mai avem putin...putin...
Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
Tu te plangi ??

Ziua mea de nastere este pe 26 Decembrie si toata viata mea cadoul de Craciun si cadoul de ziua mea au fost unul si acelasi!! 
Cat despre nume, la noi a fost usor, am cazut de acord imediat pentru 3 nume de fete si 3 nume de baieti in ordine, in functie de cum vor veni copiii. Acum avem doar o problema. Inca nu se vede nici un copil la orizont. Va divulg doar unul dintre nume
nemary spune:
fetelor, ce ziceti, sa fac compromis cu sotul si sa-i punem numele fetitei noastre Julia? eu as vrea Iulia, dar el nu, a zis ca ii place Julia.
Mari
31 bebe 
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

mai avem putin...putin...
Doamne ajuta!