Mamici ce asteapta al doilea copil
Raspunsuri - Pagina 7
IrinaL spune:
Si eu voiam sa va intreb cam acelasi lucru. Ma gandeam sa-l las pe bb1 la bunici o vreme, dar in ultimul timp pare tot mai legat de mine si la bunici plange dupa mami. O prietena psihiatru mi-a spus ca nu e bine sa-l las prea mult la bunici dupa ce se naste sora-sa, ca se va simti parasit si va ajunge sa o urasca. Voi v-ati gandit cum veti face atunci, adica in primele zile dupa iesirea din spital? Ce parere aveti?
Irina 33+
Ada_S spune:
Irinal, eu nu cred ca o sa il las la bunici nici o clipa, sper ca in perioada cat voi sta la spital sa stea sotul meu cu el iar dupa ce vin din spital o sa ma ocup eu de ambii copii. Daca o sa imi fie foarte greu o sa o sa o rog pe mami sa vina cate 1-2 ore sa se joace cu cel mare.........dar sub nici o forma nu vreau sa il mut la bunici.......numai in cazul in care as fi grav bolnava si nu as avea ce face....
Asa sunt eu, nu am ce face, ........ adev e ca nici parintii mei nu sunt de incredere, mama a fost grav bolnava(cancer mamar), acum si-a revenit dar parca nu mai e aceasi, tati e distrat, soacra are parkinson si socrul a suferit cu ani in urma o hemoragie cerebrala dupa care si-a revenit aproape in totalitate numai ca nu poate face efort.Culmea e ca toti se cred capabili sa aiva grija de junior dar cand vin la noi nu rezista mai mult de o ora cu el dupa care merg sa se intinda ca cica i-a obosit copilul. Poi` atunci ma intreb daca ar fi o zi la ei ce ar face cu copilul in mom in care ar obosi?
Sunt pe forum multe mame care ar vrea sa lase copilul la cineva dar nu au pe nimeni, fara parinti,frati, surori,etc. si se descurca, noi de ce nu am putea?
Ada 5+ mamica de baietel (25.06.2006)
MissJJ spune:
Ada uite eu is in situatia zisa de tine nu avem pe nimeni aici numai noi doi asa ca o sa trebuiasca sa ne descurcam. Va fi greu nu zic nu mi-a fost greu cu fata singura pana ne-am obisnuit dapai cu doi mai ales ca Arianna are programul ei si bebe 2 o sa cam trebuiasca sa se muleze si el dupa program ca altfel nu avem cum sa schimbam totul dupa programul lui.
Oricum si daca as avea pe cineva aici aproape nu as lasa fata nicaieri. Si ai mei mi-au zis vai ce nu o aduci la noi sa o crestem noi? Pai ce fac copii sa mii creasca altii mie sa imi zica tanti?
Aici multa lume face bebe cand e mai marisor oleaca il trimite in romania la bunici ca ei sa poata munci sa stranga cat mai multi bani. Ei eu nu pot ca toti ma intrebau si nu o trimit in ro? Cum sa o trimit mai? sa pierd ce e mai frumos primii pasi, primul zambet, primul cuvant? Sa ma stie drept tanti din uk care ii trimite jucarii?
Si asa cand au fost ai mei aici am iesit noi intr-o zi la cumparaturi si am lasat fata cu ei si nu am avut liniste deloc. Nu zic ca nu is in stare sa aiba grija de ea ca doar tot ei m-au crescut si pe mine dar nu o cunosc pe fata asa cum o stiu eu stiu cand ii e somn exact cand ii e foame etc, plus ca la mine respecta programul si nu ne jucam cu ora de somn.
Asa ca chiar daca e putin mai greu financiar si chiar daca stau non stop in casa si am cateodata senzatia ca nu am sa fiu in stare sa mai port o discutie normala cu adulti, prefer sa stau eu cu ei mai ales cand is mici si nu stiu sa zica exact ce vor ce ii doare si ce le trebuie.
Oricum aici nu se recomanda sa trimiti copilul mai mare undeva sau sa il excluzi o perioada ca sa te ocupi de bebe pt ca se va simti dat la o parte, trebuie implicat si el cat mai mult sa inteleaga ca toti trebuie sa avem grija de bebe mic dar ca si el este f important pt noi.
Sper sa reusim sa ne descurcam si sa fie bine ca oricum alta optiune nu avem. Asa ca ce va fi va fi.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Ada_S spune:
Bravo mada, esti o mamica adevarata.Te inteleg perfect si sunt sigura ca o sa te descurci.
In legatura cu parintii ai dreptate oarecum, intradevar ei ne-au crescut dar in ultimii ani s-au schimbat atatea si ei nu mai fac fata. Nu inteleg cum e cu alimentatia, ca sunt pline de E-uri si ca nu trebuie hranit copilul non stop........of si cate as mai putea aduga pe lista. Mai demult nu stiai atatea, acum ai informatii din cercetari si studii de caz amanuntite.......cum sa le explici lor ceva.....ca te acuza ca il cresti din carte si ca nu il hranesti cum trebuie, de parca atunci cand noi am fost mici am mancat in fiecare zi ciocolata si napolitane si etc.
MissJJ spune:
Ada ms. Asta e adevarat si pe mine ma omoara mama cu tot felul de sfaturi si etc cu toate ca incerc sa ii explic ca s-au schimbat treburile. Mai ales aici e total diferit fatza de ro au cu totul alta abordare asupra cum trebuie crescut bebeul si au si tot felul de cercetari si etc in domeniu si normal ca daca aici traiesc tre sa o invat cum e aici. Ca aici o sa mearga la gradi si o sa trebuiasca sa pape ca ceilati copii ce se ofera aici, chiar daca nu e cea mai sanatoasa papa din lume. Dar asta e ne adapatam si noi la conditii, ne dam in rand cu lumea.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
mariaanna spune:
Fetelor, mai mult ca niciodata, cred ca baiatul va dori sa stea acasa si nu la bunici, pentru ca -si doreste de mult surioara.Asadar, va sta inca de la inceput cu noi si ne va ajuta s-o ingrijim pe cea mica.Azi deja Alex(baiatul)m-a ajutat la selectarea hainutelor pentru spalat.era incantata sa afle ca o parte din ele au fost ale lui si ca era asa de mic...
mariaanna
AMR 5 SAPTAMANI
mariaanna spune:
Fetelor, mai mult ca niciodata, cred ca baiatul va dori sa stea acasa si nu la bunici, pentru ca -si doreste de mult surioara.Asadar, va sta inca de la inceput cu noi si ne va ajuta s-o ingrijim pe cea mica.Azi deja Alex(baiatul)m-a ajutat la selectarea hainutelor pentru spalat.era incantat sa afle ca o parte din ele au fost ale lui si ca era asa de mic...
mariaanna
AMR 5 SAPTAMANI
Ada_S spune:
mariaanna ma bucur din suflet ca ai ajuns la concluzia asta si eu cred ca asa e mai bine, o sa fiti foarte fericiti........o sa vezi.
mada, te inteleg perfect........las` ca ne descurcam noi
mariaanna spune:
Fetelor, ce faceti?Unde v-ati ascuns azi?
Cred ca ati iesit la plimbare, ca e o zi minunata si insorita!
Distractie placuta!@!!!
mariaanna
AMR 5 SAPTAMANI
IrinaL spune:
Va multumesc, fetelor, cam asa gandesc si eu, dar uneori ma apuca descurajarea. Baiatul cel mare nu e chiar asa de mare, are aproape 2 ani, si nu prea pot sa il implic in ingrijirea fetitei. Apoi abia de putina vreme s-a obisnuit sa doarma continuu noaptea si ma gandesc ce va face cand o sa auda plansete la 3 ore. Daca se trezeste? Eu voi fi ocupata cu cea mica, cine il adoarme la loc? Sotul meu ar vrea sa ma ajute, dar in ultima vreme nu ma mai accepta decat pe mine la culcare. In fine, vazand si facand, o sa fie probabil balamuc vreo cateva nopti, dupa care sper sa se acomodeze unul cu programul celuilalt si noi cu al lor.
Iar despre bunici, si eu am aceleasi rezerve ca si voi. Mai mult, soacra-mea nu concepe ca un copil de 2 ani se poate hrani singur si insista sa-i dea ea, ceea ce bietul copil refuza cu incapatanare. Eu, dimpotriva, l-am incurajat sa foloseasca sinur lingura si furculita si chiar a inceput sa se descurce.
Ei, sanatosi sa fie, ca ne-om descurca noi cumva.
Irina 34+