Atentie la Dr.Radoi si Moarcas-Municipal
Raspunsuri - Pagina 4
cleo78 spune:
mie mi se pare totul monstruos. SI nu am puterea de intelegere.
-erau 5 medici de garda (cu tot cu rezidenti),cu dr Radoi shef de sectie
-ce medic i-a facut fisha de internare...nu a vazut ca e travaliul destul de inaintat si ca tre monitorizata/consultata?
-nicio moasa/asistenta nu a vazut ca naste si ca are nevoie de un medic, inclusiv cel de garda?
-acu, sincer, o fi fo Radoi la parter, dar si ceilalti rezidenti? toti 5 medicii? ce faceau 5 in camera de garda: poker? pe sectie nu era nimeni? Dupa cum imi aduc aminte, camera de garda de la Municipal... are 1-2 paturi, spatiu mic in jurul patului, un birou amarat unde scrie asistentul fisha... unde incap toti 5 care nu erau de fatsa
-si dincolo de asta, cand nasti...urli de durere!! sa nu te auda niciun cadru medical? nicio asistenta, nicio femeie de serviciu, sa vina sa vada, vrea o apa, moare cazuta langa pat, si-a scos perfuzia...
-nu stiu, dar eu aveam o imagine clara despre camera de nasteri: incapere cu mai multe paturi/mese, si o pers. permanent acolo. Orice a fi. Nu are asistenta puterea de a decide, dar cand evolueaza ceva, poa sa cheme pe cine e cazul.
17+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
cleo78 spune:
P.S.:
Cate cazuri mai sunt asha?
Familia Lungu a putut face scandal, dar daca asha se poarta cu o pers. urmarita de dr serios, cu dosarul de analize serios; dar ce s-au mai intamplat cu gravidute mai sarace, mai urat imbracate?? Lasate sa moara?
Uof...
17+ S-AR PUTEA
tomasa spune:
quote:
Originally posted by d_melli
Eu nu vreau sa pun paie pe foc insa din ce am citit pe aici la odisee am vazut ca Radoi e medicul care a fost cel mai mult criticat aici pe Dc si cu cele mai multe probleme.Chiar multe cazuri finalizate tragic, cazuri care m-au impresionat tare. Din cate am inteles a fost si reclamat de multe ori .Si ce mi se pare mai ciudat e ca de fiecare data cand am citit de el aparare cineva cu 2-3 mesaje la activ care incerca sa dreaga problema...deci probabil adevarul e undeva la mijloc.
In fine , sper sa fie ultimul caz pe care il mai auzim asa si sa dea Dumnezeu sanatate puiutului mic.
Nu cred ca numarul de mesaje postate este o garantie ca esti o persoana integra si de buna credinta. Dar, admitand ca ar fi asa cum spui tu, si asta este garantia credibilitatii, eu am peste 2000 de mesaje pe acest forum, unde intru de peste 4 ani si multe prietene virtuale care ma cunosc si personal... Nu am mintit in absolut nimic din ce am scris, am vorbit din experienta mea personala, fara partinire sau exaltare, tocmai fiindca am considerat important sa nu facem o nedreptate unui om care are in spate multi ani de munca si caruia i se poate distruge imaginea fara vina. In general ma feresc sa particip la asemenea subiecte, dar acum am simtit nevoia sa intervin fiindca s-a vorbit cu multa vehementa, s-au folosit cuvinte foarte grele si cunoasteam destul de bine persoana in cauza, cat sa banuiesc ca i se face o nedreptate.
Si sa stii ca am citit aproape tot ce s-a scris despre el, de bine si de rau pe acest forum. Eu cred ca niciodata nu va exista un medic care sa-si multumeasca toate pacientele, probabil toti medicii au nemultumitele lor, doar ca unele cazuri capata mai multa amploare decat altele si sunt mai intens mediatizate. Sarcina e o perioada cu o incarcatura emotionala deosebita, in care suntem foarte sensibile si percepem uneori in mod distorsionat ce ni se intampla, avem tendinta de a amplifica unele lucruri... in bine sau in rau. Exact cum spunea cineva mai sus, mereu in discutiile despre medici apar voci care ridica in slavi un medic si alte voci care, cu aceesi tarie, il denigreaza si probabil fiecare au dreptate prin prisma realitatii traite si simtie la un anumit moment. De-aia eu l-am judecat numai dupa faptele lui in relatie cu mine si problemele mele, si m-am bazat pe instinctul meu in alegerea ginecologului care sa ma urmareasca (asta cu toata responsabilitatea pe care o am fata de copiii mei, nascuti sau nenascuti).
Fireste ca aici fiecare ne spunem propriul punct de vedere, bazat pe experienta personala. Si cred ca avem fiecare dreptul la replica si la o opinie, indiferent de numarul de mesaje postate. Eu una incerc sa o respect pe a tuturor, atata timp cat este argumentata si exprimata in mod civilizat, dar imi rezerv dreptul de a trece informatiile prin filtrul propriu si de a-mi lua propriile decizii. Nu contest deci ca sunt si paciente care au fost nemultumite de felul cum au fost tratate, dar intrucat relatia mea cu el a fost mereu pozitiva, nu pot decat sa il consider un medic prompt si competent pt. ca acestea sunt cuvintele care caracterizeaza experienta mea cu dr. Radoi.
De asemenea, chiar admitand ca a gresit alta data fata de o alta pacienta, lucru foarte posibil pt. el ca si pt. orice alt medic, asta nu inseamna neaparat ca a gresit si acum. Nu este ceva implicit.
La cum il cunosc eu, consider ca a picat in mijlocul acestui nefericit eveniment, sau asa cum il numea una dintre fete "concurs de imprejurari", in care acum, datorita si imensei presiuni mediatice, se cauta un tap ispasitor. Se poate intampla oricui ca intr-un anumit moment al vietii sale profesionale sa fie persoana nepotrivita la momentul nepotrivit.
Am stat mult si m-am gandit si, la modul cel mai realist cu putinta, daca ar fi sa mai am un copil, eu as naste cu dr. Radoi si a treia oara si nu mi-as dori alt medic care sa-mi urmareasca sarcina. Eu una voi continua sa am incredere in el, atat ca medic cat si ca om, intrucat eu personal nu am ce sa-i reprosez, nu am avut a ma plange de el niciodata, iar mie mi-a castigat increderea si respectul prin faptele sale. Scuze daca m-am intins prea mult.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
tomasa spune:
Mai voiam sa spun ca in cazul asta, pana acum doua lucruri sunt sigure: ca el nu a fost chemat/anuntat si ca nu era singurul dr. de garda.
Cleo, intr-adevar, buna intrebare...
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by tomasa
Mai voiam sa spun ca in cazul asta, pana acum doua lucruri sunt sigure: ca el nu a fost chemat/anuntat si ca nu era singurul dr. de garda.
Cleo, intr-adevar, buna intrebare...
1 intrebare? o gramada de intrebari. O nebuloasa.
Stiti ce apreciez? ca a avut curajul sa faca scandal in presa, sa ceara o explicatie, nu s=a resemnat "ca e in sstatistici", si vor crea un precedent. Va dati seama ca sunt in stare sa cronometrez asistentele cat merg sa bea cafea si sa faca un pishu !!!
17+ S-AR PUTEA
talidab spune:
cateva posibile raspunsuri la intrebaile lui Cleo:
Dna Lungu,atunci cand a fost consultata de medicul rezident,a spus ca este pacienta dr-lui Badiu,un medic extrem de respectat...(raspund celor care intrebau de dr Badiu:puteti avea incredere in el...f bun,dar si ocupat pe masura...)...stia ca medicul dumneai este in concediu si stia ca va naste cu dna dr Moarcas...buunn...o regula nescrisa,spune ca pacientul naste cu medicul pe care il doreste...asa s-a intamplat si in acest caz...Parea ca va fi o nastere fara probleme...moasele au asistat-o ...totul decurgea normal...era asteptata doctorita! Medicul de garda e solicitat daca apare o urgenta sau este o pacienta nou venita...cu siguranta au fost si rezidentii in preajma,dar *cerul era senin...a fost furtuna,asa ,din senin!!*...din pacate...
Eu ,de exemplu,am vrut sa nasc prin operatie cezariana...stiti de ce?Sunt o persoana puternica,fara fite... stiam ca cezariana reprezinta o interventie chirurgicala si recuperarea nu e usoara...am dorit cezariana din dorinta de a face totul pentru copilul meu...un travaliu mai laborios,care se desfasoara cu dificultate,poate determina suferinta fetala...o sarcina dusa perfect la termen poate sa se termine nefericit...hipoxia(lipsa oxigenului)determina tulburari neurologice si viata familiei devine un cosmar...Nu am citit nimic despre nasterea naturala...ironia sortii...am ajuns cu dilatatie 7 si am nascut in 2 ore,fara anestezie epidurala,fara nimic...sunt mai protocolara...ii spuneam moasei*dna Camelia in sis,dna Camelia in jos...* Nasterea e un lucru intim...nu vrei sa ne spunem pe nume? 1 minut mai tarziu,eram la pertu...Dumnezeu a vrut ca totul sa fie bine la mine...
Cama asta ar fi,Cleo78

talidab spune:
Am citit pe alt topic...Se pare ca Sebastian are o tumora cerebrala-astrocitom,care sunt responsabile de tulburarile de auz si de vaz...acesta este motivul solicitarii unei interventii chirurgical...ar stabiliza starea baiatului,apoi ar urma chimio sau radioterapie...
Circulara de cordon nu ar nici o legatutra cu tumora...datorita ei,copilul se naste cu tulburari neurologie si retard neuropsihic
talidab spune:
Sebastian nu prezinta simptomele specifice care apar dupa circulara de cordon ,ci pe cele ale prezentei tumorii!
Sper sa ajunga micutul cat mai repede la clinica unde urmeaza sa fie operat!Succes!
d_melli spune:
Tomasa intentia mea nu a fost de a denigra insa sunt sigura ca ai inteles ce am vrut sa spun si ca stii despre ce vb.In fine presupun ca aceste discutii nu isi au rostul.Mi-as dori insa sa mai aiba puterea sa ne spuna povestea lor si restul de fete.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

...deci probabil adevarul e undeva la mijloc.