Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (63)
Raspunsuri - Pagina 3
creata2008 spune:
Da, toate firmele private se supun acestui contract, daca nu este mentionat altceva in contractul individual de munca, contractul pe unitate sau contractul colectiv de munca. Am postat link-ul catre CCMN 2007-2010 ieri. Daca nu ma insel, este vorba de art. 100. Cauta acolo si o sa te lamuresti. Daca nu te lamuresti, vezi ca pe desprecopii este un link - http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62989&whichpage=37 - unde se pun intrebari si se primesc raspunsuri avizate.
quote:
Originally posted by kalosalina
Fetelor eu nu inteleg ce este contractul colectiv de munca... Toate firmele private sunt supuse acestui contract? Sau doar cele care au sindicate...
A venit Bebica!!!
30+
felicia20 spune:
si de la noi!
Ce mai fac burticile voastre?
Felicia, 27+
http://bd.lilypie.com/IQ5Bp3.png
Ellenuta spune:
quote]Originally posted by kalosalina
Fetelor eu nu inteleg ce este contractul colectiv de munca... Toate firmele private sunt supuse acestui contract? Sau doar cele care au sindicate...
A venit Bebica!!!
30+
[/quote]
toate firmele private sau de stat sunt obligate sa respecte contractul colectiv de munca .. nu au de ales .. deci trebuie sa-ti dea acest salariu bonus .. mediu pe unitate .. care sincera sa fiu nu stiu exact cum se calculeaza ..
33+ EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
Ellenuta spune:
quote:
Originally posted by creata2008
Ellenuta, e vorba de salariul mediu pe unitate. Am vazut postul tau de la subiectul aferent, pe desprecopii. Dar se refera la unitate, deci nu netul tau. Seamana cu un al 13-lea salariu, deoarece e platit de catre firma ta, dar nu mai are legatura cu salariul tau. In CCMN 2005-2006, avea legatura cu salariul tau, si anume iti dadea unul de baza, fara sporuri si contracte de drepturi de autor. Acum e mediu pe unitate. Au schimbat in CCMN 2007-2010.
creato, da am vazut ca e mediu pe unitate, nu brut .. nu stiu exact cum se calculeaza .. undeva scria ca e ca un al 13-lea salariu .. a facut o colega cerere, sunt curioasa sa vad cat ii da ..
33+ EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
MAI E UN PIC
Littlebig spune:
O zi buna tuturor!
Eu sunt o "burtica" de ianuarie si acesta este primul meu post.
Sunt la prima sarcina si avem mari emotii. Voi naste la Municipal cu d-na dr. Diana Secara, sper ca se va putea natural (in cazul in care conditiile medicale nu impun cezariana).
Ma bucur ca existati si ca ne ajutati.
Sper sa va ajut si eu cu ceea ce pot.
nemary spune:
quote:
Originally posted by Ellenuta
quote]Originally posted by kalosalina
A venit Bebica!!!
30+
toate firmele private sau de stat sunt obligate sa respecte contractul colectiv de munca .. nu au de ales .. deci trebuie sa-ti dea acest salariu bonus .. mediu pe unitate .. care sincera sa fiu nu stiu exact cum se calculeaza ..
33+ EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
MAI E UN PIC
[/quote]
Asta in cazul in care societatea nu are contract colectiv de munca. La firma la care lucrez eu exista CCM pe unitate si fiecare proaspata mamica primeste un ajutor de 150 ron, suma care este DEPARTE de salariul mediu.
Mari 30 bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
clauditza23 spune:
buna fetelor!sunt noua pe aici,si as avea nevoie de ajutorul vostru ca sa vb despre viitori nostri copilasi:)).sunt o viitoare mamica de 23 de ani si am in burtica o fetita de 26 saptamani!sunt cea mai fericita atunci cand mogaldeata mea da din picioruse
Ellenuta spune:
mari .. asta in cazul in care in contractul tau sau cel pe unitate nu e stipulat altceva ..
33+ EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
MAI E UN PIC
darene spune:
Ce mai faceti zuzici?
Eu in sfarsit pap crenvusti de pui (fierti).Doamne cat de buni sunt!Stiu ca nu sunt tocmai recomandati acuma,de aia cred ca imi plac asa mult.
Felicitari Ereena pt bebe grasut si vestile bune!
Felicitari fetelor care ati inceput AMR-ul!
Gina ai gasit raspunsul cu mancarea congelata?As fi vrut sa te ajut,dar nu am experienta de genul asta.
La noi o sa vina mamica pt 1-2 luni sa ne ajute si abia astept s-o vad!
Si eu trebuie sa-mi vizitez doctora dar mi-e asa sila,mai bine ies la cumparaturi.
Pupici.
Poze
Elena
34+
AMR 6 Sapt
creata2008 spune:
Uite cum te lovesti de frumusetea legilor romanesti. Intr-adevar, nu se precizeaza cum se calculeaza. Mediu pe unitate, asta se intelege. Dar ei pot lua mediu pe ultima luna, mediu pe ultimul an, mediu pe toti anii de cand functioneaza firma... e la alegerea lor.
quote:
Originally posted by Ellenutaquote:
Originally posted by creata2008
Ellenuta, e vorba de salariul mediu pe unitate. Am vazut postul tau de la subiectul aferent, pe desprecopii. Dar se refera la unitate, deci nu netul tau. Seamana cu un al 13-lea salariu, deoarece e platit de catre firma ta, dar nu mai are legatura cu salariul tau. In CCMN 2005-2006, avea legatura cu salariul tau, si anume iti dadea unul de baza, fara sporuri si contracte de drepturi de autor. Acum e mediu pe unitate. Au schimbat in CCMN 2007-2010.
creato, da am vazut ca e mediu pe unitate, nu brut .. nu stiu exact cum se calculeaza .. undeva scria ca e ca un al 13-lea salariu .. a facut o colega cerere, sunt curioasa sa vad cat ii da ..
33+ EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
MAI E UN PIC