Constructie/renovare casa in Germania
Raspunsuri - Pagina 9
zuzi.simona spune:
am semnat actele dar am fost tot pe drumuri de atunci si nu am mai intrat pe net
renovam de zor, am inceput cu podul: izolatie, fereastra si camera, apoi coboram la scara cred
mai e bucataria, balconul, terasa....
sa speram ca reusim sa facem cat mai multe
la anul cred ca ne vom ocupa de gradina, deocamdata e gazon dar are goluri si e cam rar
am fugit!
va pup
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
claudia74 spune:
Simona spor la treaba,acu inteleg de ce nu ai timp de noi faceti totul singuri sau ati gasit deja o firma care se ocupa de renovari?
Tja ce sa zic Alina noi am cumparat acu 5 ani o casa si de atunci tot renovam,incetul cu incetul,lucrarile mai mari au fost facute deja : geamurile si usile le-am facut prin firme, ca la astea nu ne-am riscat noi (eu si sotul),restul am facut totul singuri,am lucrat zi lumina,am schimbat tapetul überall,am pus laminat,am pus panele sus,am izolat un tavan, ce sa zic zimmlich viel arbeit, un wc de serviciu l-a facut cica un meserias dar mai bine il faceam noi ,in rest ar mai fi 2 bai dar numai sunt finante ptr ele ,anul trecut am schimbat perdelele in toata casa via Timisoara au fost cumparate,super sunt foarte multumita,am dat cam 10 euro/metru ce aici ma costa triplu sau chiar mai mult,cam atat in interiorul,sa inteleg ca esti la capitolul curte si gradina,offffffff aici poti lucra iarasi zi lumina,noi avem si gradina de plante,am semanat deja ceapa,usturoi,fasole verde,ridichi,am pus niste capsuni noi,cele vechi le-am scos, am leustean,patrunjel,marar, de fiecare cate putin,avem noroc ca avem o sera si acolo se fac repede legumele,am avut rosii frumoase,ardei,castraveti, chiar acu lucra sotul inauntru,am pus deja plantele afara deoarece au fost destule de mari,rosiile si ardeii au flori deja,mai vrem sa punem vinete,dovlecel,din fiecare cate putin.Acu cu gradina mea de flori,momentan e plina de lalele si narcise inflorite,ce mai am inca de facut e sa cumpara scoarta de pom sa pun intre flori deoarece trebuie plivite saptamanal florile de iarba,am gradina de flori si in spatele casei si in fata casei.
Curtea : avem groapa de nisip cumparata de la Rofu in fiecare an mai cumparam un sac,doi de nisip,avem topogan tot de la Rofu, leagan de la Obi am luat, anul trecut am luat casuta de plastic Chicco,deci cam are de toate strengarul nostru,avem inclusiv o sursa de apa subterana care curge intr-un bazin,ala insa l-am ingradit din primul an cand ne-am mutat,era periculos ptr copii.Ce am mai renovat au fost balcoanele,le-am ingradit in lemn dantelat cum e moda aici in zona, cu jgheaburi pre flori, gardul de la strada la fel cu lemn,o terasa am in gradit-o si am cimentat, casa arata jalnic cand am cumparat-o,dar na altceva nu ne-am permis si asa a fost 200.000 si cat am mai bagat in ea nici nu vreau sa ma gandesc.
Si in rest cum ziceam multa munca zilnic la o casa si afara si inauntru eu numai razbesc cate-odata,mai ales ca si lucrez.
INGERASUL EMMA AIDA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
zuzi.simona spune:
noi nu am luat echipa de aici, banuiesc ce preturi au, nu zic ca poate fac si treaba mai profesionist decat noi da' asta e!
deci avem 4 romani, 2 i-am chemat special, 2 sunt baietii de la vapor ca tot nu e de treaba acu, al meu si cu mine (daca ma pot baga eu in carti, care dau mai mult cu matura!), doar vreo 5 zile au fost numai 2, si am inceput pe 8, deci azi e a 16-a zi, speram sa terminam pana duminica ca si asa oamenii astia nu au avut sarbatori impreuna cu noi, normal, si sa poata si ei pleca spre tara
am izolat podul (vata si rigips), construit o camera in pod, a iesit destul de mare, montat geam in tigla, mai e parchetul acolo si scara din camera de jos, la care se lucreaza acu, in bucatarie o zi a luat numai pozitionarea prizelor, am pus faianta, parchetul, astept usa glisanta de sticla, am dat comanda si mobila, normal, la sf. lui mai, in baie schimbam wc-ul, il facem ingropat si in alta pozitie, e doar inceput, apoi chiuveta si dulapul de sub sunt in garaj, trebuie montate, am spus mai la sf. sa nu le zgarii cumva, am pu doar oglinda, provizoriu ca nu era deloc, pe hol la intrare usile acu se vopsesc, pt. sifonierul ingropat, scheletul e facut, mai trebuie rafturile taiate si oglinzi sa lipim, dar alea nu le-am cumparat inca, acum se lucreaza si la balcon, toarna sapa apoi sa vina cu gresia noua, balustrada nu o mai schimbam, o s-o reconditionam pe asta, nu de la ea curge, e ceva cu jgheabul..., terasa e si ea gata, doar ca-s movile mari de pamant in jur si mai trebuie sa pun eu pamant si flori, si un stalp cu lumina un colt si gratar au spus ca o sa construiasca...
ar mai fi de faruit tavanele, de vopsit tamplaria, de vopsit casa pe afara, de tras cablurile pt. antene tv... asta sus, ca in keller o sa mai ramana asa pana cand om mai da de bani! si asa noi tot am scos, inca nu am facut un calcul cat am dat si cat mai avem....
a, au mai ramas copacii de taiat si tigla de curatat si vopsit, inca nu am gasit pe cineva
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Amonar spune:
Buna fetelor! Imi place sa citesc cu ce va ocupati cand vine vorba de casa. Vad ca aveti de lucru, nu gluma....Ar fi frumos daca ati putea arata si niste poze! Sunt asa de curioasa, poate ne inspiram unele pe altele.
Alina, cu arhitectul am rezolvat in sensul ca un avocat ne-a spus sa stam linistiti in scaunul nostru ca nu avem caz de castig. Cica daca iese casa mai scumpa, inseamna ca ai o casa mai valoroasa si asta nu inseamna pierdere de bani. Cica daca ar fi fost bani aruncati si casa nu ar fi avut valoare, am fi avut caz de castig Ma rog, logica lor....Dar oricum un inginer ne-a calculat ce mai trebuie sa primeasca arhitectul si e nada, adica nici un ban in plus. Macar cu asta ne consolam. In rest in sfarsit au plecat constructorii!!! Casa e gata. Gradina e in santier inca, dar vom planta gazon si o lasam pt cand vom avea bani. Inauntru mai avem multe de facut, dar deocamdata sant bucuroasa ca pot s alocuiesc in ea si ca nu mai am santier in jurul casei. Vom vedea dupa criza daca vor veni ceva banisori in plus...
Voi pune si eu poze cu casa. Puneti si voi?
Christel spune:
Fetele dar nu mai scrieti la subiect? Eu va citesc ca sunt interesata cum merg constructiile aici.
Mai scrieti, poate puneti si poze sa ne mai inspiram si noi.
chinico spune:
Salutare!
vin si eu cu o intrebare..
stiti cumva careva cam cat m-ar costa sa pun la punct o mansarda? de la 0 adica, nu finisari..
pentru ca ea e, dar e din pacate degeaba, si pentru ca noi, oameni destepti, din 5 camere am facut 4, deh, sa fie dom'le spatiu, si acum parca ne lipseste o camera
nici macar scara scara catre mansarda nu avem,numai din aia de pod, stiti voi, de se trage de un bat sa coboare scarita din tavan , si se iroseste minunatie de spatiu..
daca aveti idee, va rog, luminati-ma.
Irinusha spune:
Salutare!
Nu mai construeste/renoveaza nimeni?
Vin si eu cu o intrebare/rugaminte mai ales pentru cele, care au construit:
Cu ce firme ati lucrat, indiferent de ati ales un Ausbauhaus (si ce a insemnat Ausbauhaus ptr. voi?) sau schlüsselfertiges Haus? Ce Erfahrungen ati facut? Ce a fost important ptr. voi? Si cum ati ales firma respectiva?
Eu am dat o Anfrage (informativa inca) pe immobilienscout si am primit la prospecte si cataloage de sunt mai pierduta decat eram ...
Multumesc ptr. raspunsuri!
Sanatate!