Constructie/renovare casa in Germania
Raspunsuri - Pagina 8
anangel_lexi spune:
Alina, nu, nu ne-au dat un termen, in contract scrie doar ca dureaza 6 luni din momentul in care se apuca de turnat placa, dar nu se specifica nicio data. Azi la prima ora evident ca au sunat tot scuzandu-se si rugandu-ma sa am intelegere. Ce intelegere sa am cand ei in decembrie au modificat planul casei FARA SA NE ANUNTE!!! Am descoperit intamplator cand am mers la teren si am vazut cum era jalonata casa. De aceea s-a si intarziat atat, pentru ca le-am zis ca noi vrem planurile modificate la loc, asa cum le-am semnat cand am avut Baubesprechung. Iar acum tot taraganeaza treaba. La telefon mi-au promis ca fac tot ce pot sa grabeasca lucrurile dar eu nu mai cred nimic. Sincera sa fiu nici eu si nici sotul meu nu mai vedem casa aia construita. Cum e posibil ca atunci cand aveam toate actele de teren gata rezolvate si asteptam doar Baugenehmigung, terenul de alaturi sa nu fie nici macar cumparat de cineva, iar acum, dupa 4 luni, casa aceea e aproape gata iar la noi nici nu au inceput??? Pai nu-ti vine sa ?
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anangel_lexi Alina, nu, nu ne-au dat un termen, in contract scrie doar ca dureaza 6 luni din momentul in care se apuca de turnat placa, dar nu se specifica nicio data. Azi la prima ora evident ca au sunat tot scuzandu-se si rugandu-ma sa am intelegere. Ce intelegere sa am cand ei in decembrie au modificat planul casei FARA SA NE ANUNTE!!! Am descoperit intamplator cand am mers la teren si am vazut cum era jalonata casa. De aceea s-a si intarziat atat, pentru ca le-am zis ca noi vrem planurile modificate la loc, asa cum le-am semnat cand am avut Baubesprechung. Iar acum tot taraganeaza treaba. La telefon mi-au promis ca fac tot ce pot sa grabeasca lucrurile dar eu nu mai cred nimic. Sincera sa fiu nici eu si nici sotul meu nu mai vedem casa aia construita. Cum e posibil ca atunci cand aveam toate actele de teren gata rezolvate si asteptam doar Baugenehmigung, terenul de alaturi sa nu fie nici macar cumparat de cineva, iar acum, dupa 4 luni, casa aceea e aproape gata iar la noi nici nu au inceput??? Pai nu-ti vine sa ? de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006) Din ce in ce mai mare Si primele perlute |
Lexi,din pacate,cred ca profita din plin ca voi nu aveti termen concret in contract si penalizari.In mod normal,orice modificare in proiectul initial trebuie aprobata de cei care dau Genehmigung doar daca voi ati fost de-acord,ei aproba si daca toti proprietarii sunt de-acord.
Si la noi s-a schimbat de 2 ori cite ceva si am semnat,o data s-a modificat putin intrarea la garaj si a doua oara,ceva la ferestre.
Poate scrie ceva/cumva nuantat in contract ca au voie sa faca singuri modificari,nu stiu dar sunt sigura ca nu pot face chiar de capul lor.
Aaaaaa,daca zici ca asteptati Baugenemigung,probabil ca cei de care o dau(la noi apartine de primarie)au gasit ceva probleme(pot fi de la mninore,la care noi nu le dam importanta pina la majore)si mai asteapta pe altii sa-si dea cu parerea sau sa faca masuratori.
De obicei termenul de casa se stabileste de cind sunt toate aprobarile gata doar mici modificari pot fi facute pe percurs(cum a fost la noi).
Stii,la noi au aprobat mai tirziu garaje zidite si am asteptat Baugenemigung vreo 2 luni desi normele erau indeplinite,garajul stabilit in normele impuse de ei.
_
Alina,mami de printesa si baby
anangel_lexi spune:
Pai nu, Baugenehmigung avem deja de vreo luna, pentru planurile cu care noi am fost de acord. Pentru planurile vechi, modificate de ei dupa cum au vrut ei si fara sa ne intrebe, primisem aprobare din ianuarie, dar cum noi nu am vrut casa asa, am mai asteptat 1 luna.
Sa vedem, eu sunt hotarata sa nu ii las sa-si bata joc de noi in niciun fel.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
anangel_lexi spune:
Ca sa vezi cum functioneaza, dom'le, amenintarile. Aseara am primit un e-mail in care ne instiintau ca au inceput cu Ausschachtung si azi vor nivela
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
puiul11 spune:
avem si noi o gradina in spatele casei in care vrem sa punem si ceva gazon, asteptam sa se faca vreme buna sa comandam mütterboden, apoi sa trecem la atac.
Am si eu o intrebare celor care cunosc, ce fel de gazon ati cumparat si de unde, si de ce nu cat va costat o cutie?
claudia74 spune:
Ioana uite www.hornbach.de/home/de/html/index.phtml" target="_blank">aici toata lucrarea pe etape si la orice filiala Hornbach gasesti prospecte despre renovari si produse, pas cu pas,pe noi ne-au ajutat cand am renovat,am stiut exact ce produse sa luam si cum sa executam lucrarile.
EMMA AIDA CIOLAC INVINGE CANCERUL
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
Panseluta spune:
Salut fetelor,
Miriluta, eu te stiu, amandoua locuim in HH si chiar ne-am intalnit odata in Elbe-EZ.
Sotul meu se ocupa tot de renovari interioare, montaje garduri,ferestre, fasada, etc. Are o echipa de mesteri care fac toate astea, el se ocupa de Baubetreung und Bauleitung si mai pune si el mana cand e cazul. Este foare priceput si profesionist si nu o spun pentru ca e sotul meu ci pentru ca este un perfectionist si un workoholic chiar ma enerveaza uneori. Nu isi bate joc de clienti, nu inseala pe nici unul.Ii place sa faca munca de calitate si sa fie clientul multumit...si uite asa cu timpul si-a castigat un "Ruf" bun.
M-a socat faza cu "un perete nezugravit ca si asa acolo vine dulapul". O sa i-o zic si lui. Mai imi povesteste si el uneori tot felul de "grozavii",din ce mai vede si el la altii...si asa este, in ziua de azi este chiar dificil sa gasesti Handwerkeri buni care sa isi merite banul castigat. Sunt multi nemti care fac treaba de mantuiala si pt ca au calificare pe o meserie iti cer bani cat nu face...Pe de alta parte si clientii au deveni mai dificili. Le faci munca pana la capat si dupa aia nu mai platesc. Inainte in Germania ajungea un "Handschlag" in loc de contract, asa numitul Abmachung. Acum asa ceva nu mai e posibil.
Munca pe o Baustelle este complexa si se intampla intr-adevar sa apara chestii imprevizibile de unde si "completarile" la contract. De aia e important ca de la bun inceput sa fie precizat exact ce se va executa, cat mai amanuntit daca e posibil. Din cate am vazut eu la sot, el precizeaza in contract ca "nicht vorhersehbare Arbeiten" vor fi platite la ora (deci nu pauschal). Inainte isi platea si el muncitorii pe ora, dar mai nou ii plateste pauschal, astfel ii motiveaza sa lucreze repede si bine.Daca nu isi fac treaba ca lumea nu isi primesc banii. Daca sunt platiti la ora lucreaza lent, ca sa castige mai mult. Se intampla insa si des ca clientul sa isi doreasca "si asta..si aia", sa se razgandeasca pe parcurs cu anumite chestii si sa vrea altele in schimb...Ei, aici sa te tii discutii!
Si ca peste tot, unii clienti sunt draguti, altii sunt extrem de dificili.A avut clienti care nu au ridicat nici o problema la suma ceruta si se aratau foarte incantati si multumiti, numai cu laude si toll, toll, toll!, ca dupa aia sa nu plateasca....iar pe de alta parte clienti care s-au uitat atent la fiecare banut dar au platit intotdeauna corect si la timp. Ba chiar zilele trecute s-a intamplat ca o clienta sa il sune si sa il intrebe "nu aveti nevoie de bani? cand imi emiteti o factura?".
Povestesc toate astea din perspectiva cealalta, a firmei care ofera servicii...sper ca nu suna deplasat ce zic eu aici, dar m-am gandit poate e interesant. Sper ca nu suna a lobbing, nu asta imi e intentia.
Speram si noi candva sa cumparam o casa si sa o renovam, cand o sa ne stabilizam si noi financiar (adica voi lucra si eu). Momentan doar visam :)
Schöne Grüße!
Panseluta spune:
Apropos tamplarie PVC facuta in Romania.
Ne-am interesat si noi de oferte pt asa ceva, pt ca vrem sa montam geamuri termopan mamei mele in Bucuresti. Materialele pt geamuri sunt importate din Germania si geamurile se fac in Romania.
Firma din Romania de la care am selectat noi o oferta care intruneste criteriile cerute (PVC, 4-5 camere, bestimmte Bautiefe)a oferit preturi mai scumpe decat aici. Ce costa mult la geamuri sunt sistemele de deschidere(feroneria). In oferta multe geamuri nu se puteau intre-deschide(Umkippen).
Cand le-am cerut geamuri care sa se deschida, ne-au facut o oferta si mai spumpa, spunand insa ca nu garanteaza pentru feronerie, ca va tine. In plus ei nu ofera acea "Leiste" care se pune sub geam ca sa nu se vada spatiul dintre fereastra si perete...ceea ce gasesc ca e "bescheuert". Iti sparg peretele, monteaza fereastra, izoleaza spatiul dintre ele cu spuma de aia...si apoi pa!restul ne priveste!
Asa ca pana la urma ne-am hotarat sa cumparam geamurile de aici si sa le montam noi cand ajungem acasa, in concediu.
Alina spune:
Puiu,sotul meu a plantat gazon cumparat de la un magazin oarecare dar trebuie plantat des si pamintul sa fie bun,nu pietros.
Citeste putin si aici: www.greenteam.at/seiten/beitrag_zeigen.php?beitragsnr=1086771736" target="_blank">http://www.greenteam.at/seiten/beitrag_zeigen.php?beitragsnr=1086771736
Stiu ca exista si ceva gerät cu care poti sa distribui uniform semintele dar daca locul e mic,nu cred ca merita.
Panseluta,ai povestit realist despre Baustelle,eu am intilnit si mesteri buni si seriosi si superficiali si neseriosi.Pacat ca nu stai mai aproape,as mai fi avut nevoie de una alta.
Simona,tot uitindu-ma prin ziar am vazut ca exista firme care fac Gartensanierung adica curata acoperisul de muschi si alte murdarii,taie copacii uscati sau ma rog,care fac prea mare umbra,etc,etc.Sigur gasesti si in zona ta.Cum mai esti,ai semant actele?
Amonar,voi cum mai sunteti?Ce ati mai rezolvat cu arhitectul?
Misha-germ,Claudia,Miriluta si restul,hai mai scrieti despre case si gradini.Is in mare lipsa de inspiratie si tre'sa amenajam gradina,leagan,cutie cu nisip si ce idei mai aveti?
_
Alina,mami de printesa si baby