FIV cu DONATOR sau IAD- cap.3

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

moniland nimeni nu iti zice nimic concret decat ca au totate analizele facute
si atat
daca intrebi mai multe ramai decat cu intrebarea....

aspiranta din 2006

mergem inainte!trebuie sa reusim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

va pup fetelor!
sunt ffff ocupata dar incerc totusi sa va citesc

aspiranta din 2006

mergem inainte!trebuie sa reusim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Deci totul e evaziv.
Se pare ca intru la voi in gasca si o sa incerc sa va cunosc. Oricum se pare ca toate avem ceva in comun. Noi suntem bine pe cand ei au probleme. Ce zic sotii vostri despre asta? Despre faptul ca nu vor avea copii biologici. Cred ca au acceptat ideea din moment ce s-a ajuns aici.
Cred ca am o problema cu donatorul . Vi s-a prezentat un catalog cu date sumare despre ei si voi ati ales? Cum e cu stocul la banca de sperma? Am vazut ca ati facut mai mult de o IAD. Ati ales de fiecare data alt donator?
Eu inca nu am vb cu dr. Oricum el ne-a sugerat asa ceva avand in vedere ca speromgrama sotului se inrautateste pe zi ce trece. La ultima nu s-a gasit niciun gigel. Eu voi face la Cluj, dar doar la anul. Pana atunci ma documentez, ca m-am cam lamurit cu FIV-ul.
Voi faceti in fiecare luna IAD? Cu stimulare? In ce consta stimularea la IAD?
Va pup si anul asta sa va aduc Mosul (oricare ar fi) copilasii mult asteptati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Moniland mie mi-a zis dr ca un catalog asa cum spui tu exista doar in strainatate. Mi-a zis ca pe ei ii intereseaza sa fie donatorul sanatos si sa fie "materialul" bun. Acum nu stiu ca sa zic in ce consta "sa fie donatorul sanatos" pentru ei.

Cand am facut IAD mie mi-a spus inaltimea, greutatea, culoarea parului, a ochilor, grupa de sange si profesia. Eu am apelat la banca de sperma de la Sabyc.

In general stimularea ptr IAD e mult mai usoara decat la FIV, in general se da Ovamit sau Clostilbegyt. Mie mi s-a dat Clostilbegyt 2/zi, dar nu prea a avut efect, am avut un singur folicul care a crescut doar pana la 18mm. Dr mi-a sugerat la urm inseminare o stimulare mai puternica cu menogon

De ce zici ca te-ai lamurit cu FIV? Crezi ca sunt sanse mai mari la IAD decat la FIV? Ati facut biopsie? Ati facut FIV+ICSI?
Scuza-ma te rog de intrebari, dar si la noi spermograma e cu zero pe linie am incercat mai intai o IAD (dubla) si ma gandeam sa incercam acum sa facem biopsia si daca gasim gigei sa incercam un FIV+ICSI.
si iti doresc multa sanatate si bineinteles sa devii mama cat mai repede.

aspiranta la - din august 2005
vio

Mergi la inceput

Iuca, multumesc
Noi am facut doar FIV+ICSI. M-am saturat doar sa ma stimulez, sa bag atatia hormoni in mine. Eu aveam intotdeauna o productie buna de ovocite gen 5; 10 ;11 dar nu s-au gasit gigei. Adica erau ceva ca cei de la biopsie tasticulara (asa a zis biologul) si nu au reusit sa fecundeze ovocitele bine si multe din ele au ajuns la canal. Cel putin momentan mi-a ajuns cu FIV-ul. Nu cunosc sansele la IAD, dar ma gandesc daca nu sunt mai mari in cazul meu. E de-a dreptul frustrant sa treci prin tot tratamentul, toata procedura si sa vezi ca rezultatul e 0. Si cea mai mare parte a productiei ajunge la canal.
Nu vreau sa te descurajez cu povestea mea. Fiecare are sansa lui. Poate a voastra e FIV+ICSI. Poate cineva acolo sus vrea sa aveti copii vostri. Cu stiuatia mea m-am lamurit. Inclin tot mai mult sa cred ca cineva acolo sus nu vrea sa am copilasi cu sotul meu indiferent cat am tot fortat norocul.

Mergi la inceput

A, si in legatura cu stimularea eu de fiecare data am avut o doza minim posibil si am avut productie buna. Oricum dr. se astepta ca pe stimulare ce trece sa mareasca doza. Ovarele devin tot mai lenese cu cat inaintezi in varsta si cu cat faci stimulari mai multe. De aceea se creste doza de stimulare. La mine nu a fost cazul. Am avut de fiecare data si endometru bun crescut in urma stimularii, bineinteles. Dar a fost bun fara emotii. Ideea ca nu a fost materia buna si din acesta caz nu au fost embrionii de calitate.

Mergi la inceput

Moniland am inteles, imi pare rau. Stii cumva cat are sotul tau FSH?

vio

Mergi la inceput

Ma voi uita pe analizele lui cand voi ajunge acasa. Analizele sunt din 2005 dar si atunci gigei erau < 1 milion. Asta inseamna ca de abia a gasit un gigel la proba cea mare. Deci sigur tot pe acolo se invarte fsh-ul si in 2007, din moment ce spermograma nu s-a imbunatatit.

Mergi la inceput

In cazul nostru, sotul a facut 3 spermograme, toate 3 cu zero pe linie. FSH era 12 cu limite intre 0-10. Ma gandesc ca daca nu depaseste cu mult limita superioara, poate sunt sanse sa gasim ceva la biopsie.

vio

Mergi la inceput

Iuca, eu zic sa o faci si pe asta. Merita sa incerci ca daca nu o sa ai pe constiinta ca asta nu ai facut-o. Cine stie poate va fi cu noroc. Trebuie sa fie vioi ca sa fecundeze ovocitul, chiar daca sunt in faza incipienta de dezvoltare.

Mergi la inceput