Fetele din America (95)
Raspunsuri - Pagina 9
sinzi_ana spune:
Simonici bun deal-ul cu 500$ laptopu!!!! Era on sale??? Ma intereseaza si pe mine unul!!!!
Ramona, eu ti-as recomanda niste seturi de facut bratari, bijuterii pt fetite!!! Sunt educative, ii invata sa aiba rabdare, si sunt dragalase!!!!!
Fetelor, voi aveti PSP??? Portable Play Station????? Noi vrem sa ii luam de Mos Craciun lui David...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
lai spune:
Liris, eu nu am terminat inca, mai am vreo doi ani (de-asta o sa si vin cam o data pe luna in Bay Area, sa ma intalnesc cu profii coordinatori - asta o sa se intample din ianuarie pana in mai; la vara mergem in Romania/Serbia sa facem nunta, iar de la toamna viitoare e foarte posibil sa ne mutam pe altundeva, in functie de unde isi gaseste barbatul slujba).
Universitati in zona: Stanford, Berkeley, UCSF (University of California San Francisco), San Francisco State, San Jose State, Mills College si o serie de alte colleges. Depinde si ce te-ar interesa, mai mult cercetare, mai mult (sau doar) predat. Daca extinzi zona geografica acceptabila, te poti uita si la UC Davis sau UC Santa Cruz.
Pentru a reintra in academia dupa o perioada de pauza stiu ca se obisnuieste sa faci mai intai un postdoc. Depinde mult si de pozitia la care te gandesti - daca vrei tenure-track si vrei sa ai conditii bune pentru cercetare, chiar si dupa un postdoc bun e mai greu sa gasesti ceva chiar in Bay Area si la o scoala buna - nu imposibil, dar greu (si pentru o astfel de pozitie trebuie sa aplici cu un an inainte, la scolile mari a cam trecut data limita de depunere a aplicatiilor pentru anul asta - adica pentru o slujba la anul - depinzand de domeniu si de scoala e cam septembrie/octombrie/noiembrie; se poate ca scolile mai mici/unele dintre colegii sa aiba data limita mai tarziu; si pentru altfel de pozitii in cadrul unei universitati e foarte posibil ca procesul de aplicatie sa fie foarte diferit, nu stiu).
Daca vrei o pozitie care presupune doar predat la un colegiu ar trebui sa fie mai usor (insa atentie daca nu ai inca greencard, multe colegii - mai ales cele de doi ani, community colleges - nu sponsorizeaza pentru viza de munca).
Multe scoli au seminarii/talks care sunt deschise publicului, ma gandesc ca n-ar fi o idee rea sa te duci daca ai posibilitatea
si asa mai cunosti oameni din institutiile respective, mai poti pune intrebari. Multe departamente au un link pe site-ul lor la un calendar de evenimente.
Nu mai tin minte ce ai terminat tu, dar parca ceva din domeniul stiintelor exacte? Scuze daca gresesc. In afara de cazul in care esti ferm convinsa ca vrei in mediul universitar, parerea mea e ca merita sa iei in considerare si slujbe in 'industrie' sau poate chiar ceva in domeniul financiar, sau consultanta manageriala (le place sa angajeze persoane cu doctorat, mai ales in stiinte exacte sau stiinte naturale, chiar daca nu ai experienta in lumea afacerilor). Astfel iti largesti plaja de optiuni si ai mai multe sanse sa gasesti o slujba buna in Bay Area (spun asta pentru ca inteleg ca cel putin deocamdata nu se pune problema sa cauti in alta parte).
Bafta multa! Si daca crezi ca te mai pot ajuta cu vreo informatie, cu cea mai mare placere.
Lai
josefine spune:
are fratele meu PSP. era innebunit dupa el o perioada, dar dupa aceea s-a plictisit. oricum, e bun la drum lung.
Ramona J spune:
Liris, il studiez. Multumesc pentru sugestii.
Multumesc Sinzi! Nu stiu cu jocul ala, nu avem.
Carmenbr, am vazut un set mai ieftin pe www.HSN.com Cauta Tim Love Collection - chiar mi se pare rezonabil pretul. Sorry, sint pe fuga si nu pun link acum - sper ca e usor de gasit.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Elenalove27 spune:
sanzi am eu PSP, sta in sertar ca sotul nu are timp sa joace cu el! cand vi pe la mine ii poti arata lui David ca sa vezi daca este interesat de joc...eu zic ca este pentru copii mai marisori de la 6/7 ani in sus!!! sau poate ma insel! hai sa facem proba sa vedem daca ii place la baiet :)))...
pup si daca esit prin zona hai vino si pe la mine...iti duce dorul DAVIDUTZA miorlaitul...
blackpanterro spune:
Multumesc fetele de raspuns!
Pana la urma am intrebat si s-a hotarat ca eu aduc desertul :).Eu pe sotul meu l-am intrebat inainte dar pe el nu il intereseaza de sarbatori, el tot ce vede in fata ochilor e tema de casa si invatatul.
Oale, noi folosim EverWear, stainless steel, imi plac mult, se curata usor si raman ca oglinda dipa ce se usuca, nu se pateaza deloc si arata bine in bucatarie :).
Tigai, sunt super incantata de TEFAL si am mai cumparat un set de la KitchenAid, scumput dar sunt foarte bune, grele cum le vrea soata.
Pt laptopuri si computere exista un site www.geeks.com unde se gasesc de toate, ieftin.Noi de acolo ne-am luat cele 2 computere.Daca le iei pe bucati si la pui impreuna acasa e considerabil mai ieftin :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
miereamara spune:
E cineva pe aici care a luat loan-uri pt studii (din acelea subsidized si unsubsidized)? Eu o sa incep un alt master in fall 2008 in Health Administration si colegiul respectiv nu acorda asistenta financiara in primul an. De fapt asta a fost visul meu de cand am venit aici, fusesem admisa si aici si la Economics unde am ramas pana la urma (pt ca mi-au dau scholarship care imi acopera toate cheltuielile). La vremea respectiva eram student international si nu aveam acces la financial aid, deci nu as fi putut sa imi platesc primul an la Health Adm. Acum am aplicat pt Financial aid si am primit 15000$, suficient cat sa imi platesc primul an si living expenses pt HA. As fi vrut sa stiu ce Repayment plan ar trebui sa aleg, e unul cu o plata minima de 50 de dolari pe o perioada de 30 de ani si mai este unul pe o perioada de 10 ani cu un payment de 130$.O parte din bani este subsidized, adica nu acumuleaza dobanda pe perioada cat esti student, celalata parte acumuleaza (dar este infima- 6.5%)Daca imi gasesc un job si dau banii inapoi cat timp sunt studenta sau sase luni dupa ce graduez, nu se percepe dobanda deloc. Nu stiu nici daca sa ii iau pe toti, sau doar pe cei subsidized? Pe de alta parte pot sa ii iau pe toti, dar sa dau o parte din ei inapoi daca vreau.
Hai ca v-am zapacit de tot, sper ca nu a iesit o varza...
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
ocebine spune:
Fetele, va doresc un Thanksgiving fericit si indestulat!!!!
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
ciuf spune:
Miereamara, pentru acel Financial Aid ai avut conditii puse? Cate credite sa iti iei?
Ma bate gandul sa aplic si eu semestrul urmator pentru ajutor si sper sa ma incadrez in subsidized. Dar trebuie sa iau minim 12 credite.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea