Mamici de ianuarie - februarie 2008 (62)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
Gina M spune:
Angeli' - daca vrei sa nu faci "scurt circuit" la mana, cumpara-ti una electrica.
Cand am nascut prima fetita la inceput mi-am cumparat manuala insa dupa vre-o 2-a zile, am dat cu ea de nu s-a vazut si mi-am cumparat electrica.34+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Tinna S. spune:
Angi, eu cred ca pompa e utila la inceput. Cel putin pentru mine a fost. Despre pompa electrica nu stiu ce sa spun, eu am avut una manuala (cred ca era cel mai simplu model posibil), dar m-a ajutat intr-adevar. Asta pentru ca si eu era sa fac inflamatie la sani, ca in primele zile puiul meu nu stia deloc sa suga, iar eu desi aveam o tona de lapte, aveam niste sfarcuri tare prost formate.
A mai contat si faptul ca asistentele si neonatologul din maternitate nu au avut rabdare sa ma invete cum sa-mi alaptez puiul, desi le-am dat o gramada de bani. Numai in ultima zi inainte sa ma externez, a fost de garda o asistenta tare draguta (care nici bani n-a vrut sub nici o forma), care in sfarsit m-a invatat cum sa procedez si puiul meu a reusit si el sa suga, ca in primele zile de viata mai mult nemancat a stat. Dar si dupa ce am ajuns cu el acasa, a recuperat rapid si ajunsese un grasunel (hranit exclusiv la san).
E foarte important sa te invete cineva tehnicile de alaptare, ca altfel iti face copilul o groaza de rani la sani si chiar nu mai poti alapta de durere (stiu ca asa a patit sora mea cand a nascut).
In cazul meu, desi la inceput Andrei nu putea deloc sa suga, am invatat cum trebuie sa-l alaptez corect si nu mi-a facut nici un fel de rana. Si n-am folosit nici un fel de mamelon de silicon, dar cunosc pe cineva care isi cumparase asa ceva si nu prea i-a fost de mare ajutor, cu mamelon de silicon copilul nu vroia sa suga (il folosea doar pe post de suzeta).
Tina 27+ cu
si mami de Andrei
(6 ani si 10 luni)
Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
Tinna S. spune:
Fetelor eu ma duc la nani ca sunt rupta, azi noapte am reusit si eu sa adorm abia la 5 dimineata si m-am trezit la 7 sa pregatesc copilu' pt. scoala (desi sotiorul meu a vrut sa ma lase sa dorm si sa-l pregateasca el pe Andrei, nu m-a lasat inima si tot m-am trezit).
Asa ca am de recuperat cu dormitul, si vad ca s-a facut deja 12 jumate'
Va pupicesc,
Tina 27+ cu
si mami de Andrei
(6 ani si 10 luni)
Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei