Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 8
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
Originally posted by miereamara
Nu pot sa cred ca in societatea de azi mai exista si astfel de oameni fanatici! Cu regret ti-o spun, dar tu nu ai copii model, tu ai copii dresati cu nuiaua.
Daca pentru dumneata ai da o palnuta pe fundul copilului sau o nuia inseamna fanatism, lasa-ne pe noi sa credem ca-i disciplina. De fapt mai important este ce spune Dumnezeu decat de ce spun oamenii!
Niciunde nu am afirmat ca copii trebuie abuzati, ci disciplinati! Daca unii inteleg prin nuia altceva, nu au decat. Eu oricum nu mai am copii de nuia. La 9, 10 ani copilul trebuie sa inteleaga de vorba buna. Daca pana acum nu are cei "7 ani de acasa" acum este tarziu.
Consider pe drept, extremisti, pe cei care militeaza ferm impotriva disciplinarii copilului sau pe cei care sunt pentru abuzul copiilor. Sunt doua extreme. Un om intelept va stii sa fie echilibrat, sa nu ajunga nici la abuz, nici sa neglijeze disciplinarea!
Pe de alta parte unii sar atat de tare la auzul cuvantului Biblie si Dumnezeu, deoarece ei nu pot accepta pe Dumnezeul Scripturii. Acesti oameni au nevoie de un dumnezeu sa fie ca si ei, sa gandeasca ca si ei si sa actioneze ca si ei. Unuia care ii place viata usoara, desfranarea, chefurile, muzica neadecvata crestinului,fumatul, ectc, sigur nu va accepta niciodata sistemul de valori al lui Dumnezeu pentru viata lor.
Acesti oameni iubesc viata fara Dumnezeu, intunerecul si nu accepta nicidecum lumina lui Dumnezeu.
Pentru oameni de felul acesta, Biblia este depasita, Dumnezeu este depasit, valorile crestine sunt depasite si ei sunt in centrul atentiei, ei sunt asa numitul "buric al pamantului" si de la ei se-ntinde universul si in jurul lor graviteaza totul!
Imi pare rau de asemenea oameni si ii invit sa citeasca Biblia, s-o studieze si sa accepte sistemul de valori al lui Dumnezeu. Acest sistem de valori le va produce durere celor nenascuti din Dumnezeu si Dumnezeu le va aparea ca un extremist si un Dumnezeu necrutator si rau, doar fiindca vor sa-L limiteze pe Dumnezeu in sistemul lor de valori.
Un betiv, intotdeauna nu va accepta pe Dumnezeul Scripturii, fiindca acest Dumnezeu arunca betivii care nu renunta la betia lor in Iad. Acesti oameni vor respinge pe Dumnezeu si-si vor bate joc de El si de cei care cred in El. Un homosexual sau o femeie usoara, vor proceda la fel. Dumnezeu iarta pacatosii daca se pocaiesc de pacatul lor si nu-l mai fac. Daca insa ei nu vor si continua viata asa cum o concep ei, vor ajunge acolo unde le este locul.
Eu chiar am crezut la inceput ca "nuiaua" e o metafora, insa vad ca nu e asa. Bun, deci inseamna ca noi cei care nu ne batem copiii, nu-i iubim indeajuns?
Spune-ne te rog din ce religie faci parte?
Criss si Alex
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Eu chiar am crezut la inceput ca "nuiaua" e o metafora, insa vad ca nu e asa. Bun, deci inseamna ca noi cei care nu ne batem copiii, nu-i iubim indeajuns?
Spune-ne te rog din ce religie faci parte?
Criss si Alex
Nu, eu intreb altfel, noi care ne disciplinam copiii, nu-i iubim pentru asta?
Eu nu am spus ca cel care nu-si disciplineaza copiii nu-i iubeste, Scriptura spune asta!
PROV 13: 24 Cine cruta nuiaua, uraste pe fiul sau, dar cine -l iubeste, il pedepseste indata. -
PROV 29: 15 Nuiaua si certarea dau intelepciunea, dar copilul lasat de capul lui face rusine mamei sale. -
Sunt crestin! Cred ca s-a inteles asta!
denizel spune:
quote:
Originally posted by acsintetina
Sunt crestin! Cred ca s-a inteles asta!
Vaaai, cum sa nu!!! Am inteles perfect!!!
Si nu orice fel de crestin. Un crestin care are un dumnezeu personal...if you know what I mean...
Nu-i asa ca atunci cand te uiti in oglinda il vezi pe dumnezeu? dumnezeul ala pe care il tot propovaduiesti tu aici...
scuze de intrebare: intr-o viata anterioara ai fost cumva un tatic?
acsintetina spune:
Avem un exemplu care ne ajuta sa intelegem ce inseamna disciplinarea din partea unui reprezentant al Bisericii ortodoxe:
A crede ca un copil poate deveni un adult util societatii si adaptabil numai daca i se permite orice capriciu si i se indeplineste orice dorinta, inseamna o incalcare atat a preceptelor crestine, cat si a celor stiintifice. Din punct de vedere freudian, un astfel de proces creeaza sociopati egocentrici si monstruosi. Din perspectiva behaviorista, comportamentele care nu sunt modelate si care nu sunt indreptate spre un scop pot deveni ineficiente si chiar autodistructive. Numai la limita excentrica a psihologiei - de unde provine mare parte din psihologia populara care atrage mirenii si educatorii - se poate crede ca disciplina poate fi orice altceva, dar nu un element absolut necesar in cresterea copiilor.
Inca din primii ani de viata, copiii trebuie sa invete sa isi controleze anumite comportamente si, printr-un proces dificil de invatare, sa deprinda altele noi. In primele faze, invatarea presupune atat aspecte pozitive, cat si aspecte negative, ceea ce, in termeni mai vagi, inseamna rasplata si pedeapsa. Comportamentele inacceptabile si distructive sunt controlate prin asocierea lor cu ceva neplacut, incluzand una-doua palme sau forta fizica controlata. Odata facuta aceasta asociere, aplicarea unei palme nu mai este necesara. Dar fara ea, asocierea initiala nu mai poate fi facuta.
Nu vorbim aici, desigur, despre acea forta fizica care produce contuzii, taieturi sau vatamare permanenta. Vorbim despre aplicarea unei palme la fund sau peste obraji. Bataile, in sensul literal al cuvantului, nu isi gasesc locul in educarea copiilor si pot, intr-adevar, provoca sentimente de manie, amaraciune si emotii care impiedica procesul asocierii dintre ceva neplacut si comportamentul nedorit.
Putini sunt crestinii care nu cunosc renumitul proverb: "Bataia este rupta din rai", care isi are originea in Vechiul Testament: "Cine cruta nuiaua isi uraste copilul, dar cine-1 iubeste il cearta la vreme" (Pilde 13, 24). Textul in limba greaca al acestui pasaj biblic din Septuaginta (text utilizat in Biserica Ortodoxa) ne ofera o imagine mai clara a aplicarii acestui sfat. In primul rand, in ceea ce priveste "nuiaua" cu care un copil este "pedepsit", cuvantul grec nu se refera numai la o nuia sau la vergea, ci si la un simplu bat ("betisor"). in al doilea rand, cuvantul folosit pentru pedeapsa, care are si un inteles peiorativ in limba greaca moderna (a disciplina sau a imblanzi), mai inseamna si "a instrui", "a educa" . In sfarsit, cuvantul "la vreme" din editia King James, daca in greaca moderna se poate traduce prin "cu staruinta" sau "cu atentie", se poate traduce si mai bine prin "cu prudenta", fiind un derivat al radacinii grecesti pentru "grija".
Suportul biblic al palmuirii, asa cum textul grecesc al pasajului in discutie o demonstreaza clar, trateaza problema pedepsei fizice in contextul invatarii si, asa cum se arata foarte clar in a doua propozitie a proverbului ("dar cine-l iubeste"), al afectiunii. Avem aici, ca sa folosim un limbaj modern, indemnul adresat parintilor de a folosi ajutorul negativ - constrangerea fizica - in scopul modelarii comportamentului cu dragoste si atentie. Nu este vorba despre "pedeapsa" sau despre batai abuzive, ci de un simplu suport fizic negativ, adica un bat sau un betisor. Orice psiholog bine instruit, cu o pregatire solida in teoria invatarii, va intelege imediat intelepciunea unui astfel de sfat si eficacitatea acestuia. in plus, el va mai intelege ca un astfel de suport negativ trebuie sa implice doar formele blande ale fortei fizice (durerea puternica, de fapt, impiedica invatarea) si ca, odata ce un tipar comportamental a fost modificat prin aceasta metoda, o astfel de forta nu mai este necesara. in esenta, atunci cand este corect aplicata, povata din Vechiul Testament referitoare la bataie nu este abuziva, ea nereprezentand altceva decat o afirmatie despre formarea unui comportament corespunzator la copii, inca de la o varsta frageda, prin forme de invatare recunoscute - suportul negativ - intr-un context in care dragostea si atentia reprezinta suportul pozitiv care vor face din bataie ceva uman si incarcat de dragoste si, intr-adevar, crestin.
Arhiepiscopul Hrisostom de Etna
http://www.crestinortodox.ro/Diverse/Copilul_educatie_si_pedeapsa_corporala-53-18857.html
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by denizel
Trecand peste atitudinea dumneatale care arata ca aveti un caracter cam sarac, va pot spune ca nu cred intr-o viata anterioara, nu cred in reincarnare. Biblia spune clar ca avem o singura viata pe acest pamant, dupa care vine judecata!
Asa ca ma straduiesc ca pe acest pamant sa ascult pe Dumnezeu, sa traiesc dupa Sfanta Scriptura, sa am ca model in viata pe Iisus Hristos, pentru ca dupa moarte sa fiu cu El in Imparatia lui Dumnezeu!
In invatatura si credinta aceasta imi cresc si copilasii!
denizel spune:
quote:
Trecand peste atitudinea dumneatale care arata ca aveti un caracter cam sarac, va pot spune ca nu cred intr-o viata anterioara, nu cred in reincarnare. Biblia spune clar ca avem o singura viata pe acest pamant, dupa care vine judecata!
Asa ca ma straduiesc ca pe acest pamant sa ascult pe Dumnezeu, sa traiesc dupa Sfanta Scriptura, sa am ca model in viata pe Iisus Hristos, pentru ca dupa moarte sa fiu cu El in Imparatia lui Dumnezeu!
Oi avea io un caracter sarac , da' vocabularu' il am bogat :-)))
Din pacate, nu are sens sa-l folosesc intr-o discutie atat de saracuta cu duhul, o discutie in care un om care se considera crestin, propovaduieste crestinsimul si pe Dumnezeu in modul in care o faci tu .
Un om care vede in Dumnezeu un pedepsitor si asta e singurul lucru de care se agata atunci cand vorbeste despre Dumnezeu, este un om pierdut. Parerea mea!
Da' ai sanse sa cresti! Numa' ca nu cred ca vrei asta. E atat de fain ce vezi in oglindaa... .
denizel spune:
quote:
Nu este vorba despre "pedeapsa" sau despre batai abuzive, ci de un simplu suport fizic negativ, adica un bat sau un betisor. Orice psiholog bine instruit, cu o pregatire solida in teoria invatarii, va intelege imediat intelepciunea unui astfel de sfat si eficacitatea acestuia. in plus, el va mai intelege ca un astfel de suport negativ trebuie sa implice doar formele blande ale fortei fizice (durerea puternica, de fapt, impiedica invatarea) si ca, odata ce un tipar comportamental a fost modificat prin aceasta metoda, o astfel de forta nu mai este necesara. in esenta, atunci cand este corect aplicata, povata din Vechiul Testament referitoare la bataie nu este abuziva, ea nereprezentand altceva decat o afirmatie despre formarea unui comportament corespunzator la copii, inca de la o varsta frageda, prin forme de invatare recunoscute - suportul negativ - intr-un context in care dragostea si atentia reprezinta suportul pozitiv care vor face din bataie ceva uman si incarcat de dragoste si, intr-adevar, crestin.
Bai, ce aberatii inumane!!!
Acuma, pe bune, nu permitem pe DC mesaje rasiste si xenofobe, nu permitem injuraturi, dar permitem asemenea indemnuri la violenta?
Si, aceste indemnuri, sunt cu atat mai scarboase, cu cat sunt propovaduite in numele dragostei pe care o purtam copiilor nostri.
Este revoltator!
acsintetina spune:
quote:
Oi avea io un caracter sarac [punk], da' vocabularu' il am bogat :-)))
Din pacate, nu are sens sa-l folosesc intr-o discutie atat de saracuta cu duhul, o discutie in care un om care se considera crestin, propovaduieste crestinsimul si pe Dumnezeu in modul in care o faci tu .
Un om care vede in Dumnezeu un pedepsitor si asta e singurul lucru de care se agata atunci cand vorbeste despre Dumnezeu, este un om pierdut. Parerea mea!
Da' ai sanse sa cresti! Numa' ca nu cred ca vrei asta. E atat de fain ce vezi in oglindaa... .
Daca te uiti bine la mesajul cu care am inceput, vei vedea ca nu am vorbit acolo numai despre pedeapsa,ci despre educatia copilului dupa voia lui Dumnezeu.
Toate ideile expuse au acoperire Scripturala, deci nu inteleg de unde inversunarea ta. Daca spui ca am vorbit doar despre Dumnezeu ca un pedepsitor minti! Nu stiu ce te face sa folosesti minciuna in dialogul nostru, cred insa ca doresti cu tot dinadinsul sa spui ceva!
In cazul acesta datii drumul, aveti destul spatiu, ce va opreste?
Dumneavoastra va uitati in oglinda cand scrieti ceva?
1.Invata-l pe copil Calea
2. Mustra-l pe copilul tau
3. Faptele bune
4. Disciplinarea copilului
5. Invata-l pe copil sa fie aproape de Iisus, sa aibe o relatie cu El
6.Invata-l pe copil sa fie ascultator de parinti
Dumnezeu sa binecuvinteze toti parintii de pe acest site si copii lor!
acsintetina spune:
quote:
Bai, ce aberatii inumane!!!
Acuma, pe bune, nu permitem pe DC mesaje rasiste si xenofobe, nu permitem injuraturi, dar permitem asemenea indemnuri la violenta?
Si, aceste indemnuri, sunt cu atat mai scarboase, cu cat sunt propovaduite in numele dragostei pe care o purtam copiilor nostri.
Este revoltator!
Care din urmatoarele sunt aberatii inumane?
3. Faptele bune
denizel spune:
quote:
Oi avea io un caracter sarac [punk], da' vocabularu' il am bogat :-)))
Daca te uiti bine la mesajul cu care am inceput, vei vedea ca nu am vorbit acolo numai despre pedeapsa,ci despre educatia copilului dupa voia lui Dumnezeu.
Toate ideile expuse au acoperire Scripturala, deci nu inteleg de unde inversunarea ta. Daca spui ca am vorbit doar despre Dumnezeu ca un pedepsitor minti! Nu stiu ce te face sa folosesti minciuna in dialogul nostru, cred insa ca doresti cu tot dinadinsul sa spui ceva!
In cazul acesta datii drumul, aveti destul spatiu, ceva opreste?
Dumneavoastra va uitati in oglinda cand scrieti ceva?
3. Faptele bune
Dumnezeu sa binecuvinteze toti parintii de pe acest site si copii lor!
acsintetina, uite ce este!
1. nu-mi mai spune 'dvs'. Nu doresc politetea ta. Tu, care propovaduiesti corectiile fizice aplicate propriilor copii, nu stii ce e aia respect pentru om.
2. nu spune minciuni in continuare.
Te folosesti de pasaje biblice, intr-un mod complet fantezist si aiuristic.
Din pacate, sunt si altii care folosesc Biblia la fel ca tine si faceti de ras pe Dumnezeu si ceea ce inseamna principiile biblice.
Voi, cei care va folositi de Biblie ca sa va bateti copiii linistiti, suntei o gasca de abuzatori, care merita pedepse grave (nu cu nuiaua, cu inchisoarea!)
3. tot pomenesti despre Iisus, modelul tau.
Serios? Iisus e modelul tau? A batut vreodata Iisus vreun copilas? Bleah!
Mai degraba altcineva este modelul tau...
4. eu nu ma uit in oglina cand scriu ceva!
N-o mai face nici tu, ok? :-))