Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Cum il inveti despre consecintele faptelor sale daca nu-l pedepsesti? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Prin puterea exemplului, prin stradania ta.
Mie mi se pare ca daca ajungi sa aplici o pedeapsa ca sa corectezi un comportament gresit, admiti esecul tau ca parinte.
In principiu, un copil crescut intr-un climat construit de catre doi parinti ce urmaresc sa fie ei insisi desavirsiti, nu are de unde sa invete ceva rau, in consecinta nu poate gresi decit fara voie sau daca a fost influentat. Nu?
Pare logic ce spun?
Atunci daca el nu a gresit cu voie sau greseala a fost urmare a unor influente, ce rost mai are pedeapsa?
Pe cine pedepsim, de fapt? Pe copil? Sau pedepsim influentele intelese de noi ca fiind gresite?
Si mai important, in ce fel il corecteaza aceasta pedeapsa fara ca exemplul de parinte sa intervina pur si simplu, mai inainte?

Din locul in care stau eu, cred ca mai exista un motiv pentru care greselile unor copii nu ar trebui pedepsite, deloc da' deloc:

din greseala, din patima, din durere, din suferinta se invata cele mai bune lucruri, daca se ajunge la invatare! Din astea ajungi sa intelegi mai bine sensurile unei vieti fara pacat. Cum sa pedepsesti deci exact ceea ce ce te indruma spre perfectiunea omeneasca si apoi spre cea divina?

Crezi ca ai putea sa-mi raspunzi la doua intrebari?

Iata:
1.Este greseala un lucru bun sau nu, in viata unui om?
2.Sintem noi absolut imaculati incit sa aplicam pedepse pentru greselile altora, fie ele si cele ale copiilor nostri?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Io abia acuma m-am prins de ceva: titlul topicului este gresit.
Mai corect ar fi fost: copiii nostri in mainile noastre.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Tare mult ma dezamagesc afirmatii de genul:"este pedeapsa de la Dumnezeu","m-a pedepsit Dumnezeu".
Nimeni nu ma poate convinge ca Dumnezeu pedepseste;daca suferim in viata cauza trebuie cautata in alta parte si in primul rand in noi;de multe ori suportam consecinta faptelor noastre.
Pedeapsa copiilor este in ultima instanta esecul parintelui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Ingrid, din pacate la nervi multi nu se pot opri doar la o palma.De aceea este recomandat ca orice pedeapsa vrei sa aplici copilului, sa mergi sa te calmezi intai, si sa pedepsesti "la rece", fiindca asa vei putea cel mai bine sa alegi ceva potrivit cu gravitatea faptei.Poate o palma data la manie ar fi foarte usor inlocuita de ceva mai eficient(de ex. 5 minute la colt,sau altceva) daca parintele si-ar lua timp sa se calmeze putin si sa judece limpede.Cel putin asa gandec eu, acum fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

La manie, la nervi, omul poate pacatui impotriva copilului sau si impotriva lui Dumnezeu. La nervi ajungi sa-ti abuzezi copilul si sa ramana cu sechele (probleme psihice de cele mai multe ori).
A folosi nuiaua ca pedeapsa ultima cu calm si intelepciune, reprezinta un indemn dat de Dumnezeu. Cine vrea sa-l ia in considerare este bine, cine nu, va vedea consecintele hoptararii peste ani de zile.
Eu folosesc nuiaua (acum aproape de loc),, va spun ca a dat rezultate uimitoare. Am doau fetite model (9 si 10 ani) atat la scoala cat si in societate si biserica. Nivelul lor la invatatura este cu doi ani mai mare decat clasa lor, comportamentul lor este laudat de cei care le cunosc, Biserica le apreciaza ectc.
Binenteles ca nu nuiaua a dus la rezultatul acesta minunat, dar pot sa spun ca si nuiaua a contribuit, cand ma refer la nuiaua ma refer la parte din disciplina.
De fapt pasii expusi aici mi-au fost model in viata si am incercat sa impletesc educatia, viata spirituala, joaca, recreatia, disciplina, in asa fel incat sa scot din ele modele de urmat in societate.
Am vazut in jurul meu oameni care ignora viata spirituala, considera Scriptura drept demodata, Dumnezeu nu este parte din familia lor, ci o "Roata de rezerva". Pentru acestia, Dumnezeu este bun doar in caz de boala, necaz, in rest reprezinta o "roata de rezerva" si locul Lui este in portbagaj. Copii unei astfel de familii sunt razvratiti, de cele mai multe ori se arunca pe jos si urla cat ii tin "bojocii" ca le apartine toata lumea aceasta, mai tarziu ii vezi cu pantalonii la genunchi cu plete lungi, cercei prin nas si prin alte parti ale corpului, la urma sunt prezenti la chefuri, concursuri de masini pe strazi, droguri, pleaca de acasa, sex, avorturi si la urma sfarsesc ca rebuturi ale societatii sau se sinucid!
Toate acestea fiindca unii oameni ignora pe Creatorul nostru, viata spirituala, Intelepciunea lui Dumnezeu!
Dumnezeu sa va binecuvinteze copilasii tuturor, cu sanatate, intelepciune de Sus, putere de invatat la scoala, sa fie cuminti sl pe dumneavoastra ca parinti cu sanatate, putere de lucru si intelepciune sa puteti distinge binele de rau, adevarul de minciuna si viata de moarte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:
Ingrid, din pacate la nervi multi nu se pot opri doar la o palma.De aceea este recomandat ca orice pedeapsa vrei sa aplici copilului, sa mergi sa te calmezi intai, si sa pedepsesti "la rece", fiindca asa vei putea cel mai bine sa alegi ceva potrivit cu gravitatea faptei.Poate o palma data la manie ar fi foarte usor inlocuita de ceva mai eficient(de ex. 5 minute la colt,sau altceva) daca parintele si-ar lua timp sa se calmeze putin si sa judece limpede.Cel putin asa gandec eu, acum fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

La manie, la nervi, omul poate pacatui impotriva copilului sau si impotriva lui Dumnezeu. La nervi ajungi sa-ti abuzezi copilul si sa ramana cu sechele (probleme psihice de cele mai multe ori).
A folosi nuiaua ca pedeapsa ultima cu calm si intelepciune, reprezinta un indemn dat de Dumnezeu. Cine vrea sa-l ia in considerare este bine, cine nu, va vedea consecintele hoptararii peste ani de zile.
Eu folosesc nuiaua (acum aproape de loc),, va spun ca a dat rezultate uimitoare. Am doau fetite model (9 si 10 ani) atat la scoala cat si in societate si biserica. Nivelul lor la invatatura este cu doi ani mai mare decat clasa lor, comportamentul lor este laudat de cei care le cunosc, Biserica le apreciaza ectc.
Binenteles ca nu nuiaua a dus la rezultatul acesta minunat, dar pot sa spun ca si nuiaua a contribuit, cand ma refer la nuiaua ma refer la parte din disciplina.
De fapt pasii expusi aici mi-au fost model in viata si am incercat sa impletesc educatia, viata spirituala, joaca, recreatia, disciplina, in asa fel incat sa scot din ele modele de urmat in societate.
Am vazut in jurul meu oameni care ignora viata spirituala, considera Scriptura drept demodata, Dumnezeu nu este parte din familia lor, ci o "Roata de rezerva". Pentru acestia, Dumnezeu este bun doar in caz de boala, necaz, in rest reprezinta o "roata de rezerva" si locul Lui este in portbagaj. Copii unei astfel de familii sunt razvratiti, de cele mai multe ori se arunca pe jos si urla cat ii tin "bojocii" ca le apartine toata lumea aceasta, mai tarziu ii vezi cu pantalonii la genunchi cu plete lungi, cercei prin nas si prin alte parti ale corpului, la urma sunt prezenti la chefuri, concursuri de masini pe strazi, droguri, pleaca de acasa, sex, avorturi si la urma sfarsesc ca rebuturi ale societatii sau se sinucid!
Toate acestea fiindca unii oameni ignora pe Creatorul nostru, viata spirituala, Intelepciunea lui Dumnezeu!
Dumnezeu sa va binecuvinteze copilasii tuturor, cu sanatate, intelepciune de Sus, putere de invatat la scoala, sa fie cuminti sl pe dumneavoastra ca parinti cu sanatate, putere de lucru si intelepciune sa puteti distinge binele de rau, adevarul de minciuna si viata de moarte.

????????!!!!!!dar acolo de drepturile copilului a auzit cineva?asta nu este educatie ...este dresaj prin teroare! daca ar veni cineva la noi adultii cu nuiaua pentru a ne determina sa facem sau sa nu facem ceva , am apela la politie ? eu da!!!

dana

Mergi la inceput

Principiul disciplinei

EVR 12: 5 Si ati uitat sfatul, pe care vi-l da ca unor fii: ,,Fiule, nu dispretui pedeapsa Domnului, si nu-ti pierde inima cind esti mustrat de El.
EVR 12: 6 Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste, si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste.``
EVR 12: 7 Suferiti pedeapsa: Dumnezeu Se poarta cu voi ca si cu niste fii. Caci care este fiul pe care nu-l pedepseste tatal?
EVR 12: 8 Dar daca sinteti scutiti de pedeapsa, de care toti au parte, sinteti niste feciori din curvie, iar nu fii.
EVR 12: 9 Si apoi, daca parintii nostri trupesti ne-au pedepsit, si tot le-am dat cinstea cuvenita, nu trebuie oare cu atit mai mult sa ne supunem Tatalui duhurilor, si sa traim?
EVR 12: 10 Caci ei in adevar ne pedepseau pentru putine zile, cum credeau ei ca e bine; dar Dumnezeu ne pedepseste pentru binele nostru, ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui.
EVR 12: 11 Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei, roada datatoare de pace a neprihanirii.
EVR 12: 12 Intariti-va dar minile obosite si genunchii slabanogiti;
EVR 12: 13 croiti carari drepte cu picioarele voastre, pentruca cel ce schiopateaza sa nu se abata din cale, ci mai de graba sa fie vindecat.

În „Epistola catre evrei”, la capitolul 12 gasim „Principiul disciplinei”.

Evrei 12:5 – nu trebuie sa dispretuim disciplina, regulile, instructia. Daca dispretuiesti disciplina lui Dumnezeu cazi.
Evrei 12:6 – baza disciplinei crestine este dragostea. Disciplina nu este ceva ce ti se face tie ci este ceva pentru tine, ceva spre binele tau.
Evrei 12:7 – sa ne asteptam sa fim disciplinati. Niciodata nu ai ajuns destul de bun încât sa nu mai ai nevoie de disciplina.
Evrei 12:8 – disciplina arata legatura cu Dumnezeu, arata faptul ca esti fiul Lui si ca te iubeste. Disciplina arata ca cineva te iubeste.
Evrei 12:10 – scopul disciplinei lui Dumnezeu în viata noastra. Disciplina lui Dumnezeu are ca scop sfintirea noastra. Dumnezeu vrea sa fim asemeni Lui. Tu ca parinte trebuie sa fii ceea ce vrei ca fiul tau sa devina. Nu pretinde copilului tau ceea ce nu esti tu însuti. Copiii vor fi ceea ce esti tu nu ceea ce încerci tu sa-i înveti fara sa fii exemplu.
Evrei12:11 – oamenii fara caracter nu disciplineaza. Corectia cu nuiaua nu este placuta. Nimeni nu se bucura sa bata copilul, dar asta este rânduiala. Îndreptarea cu nuiaua este dureroasa, dar este biblica. Oamenii fara caracter când se lovesc de lucruri grele le refuza, le evita, fug de ele. Disciplina este constructiva dar ea nu-si arata efectele imediat, ci în timp. Oamenii fara credinta, fara caracter, când vad ca disciplina nu-l schimba pe copil atunci, pe loc, sunt gata sa renunte la disciplina spunând ca ea nu are nici un efect. Un om cu credinta, cu caracter îsi va disciplina copilul si va continua încetul cu încetul, va persevera si inevitabil rezultatele disciplinarii vor aparea. Trebuie sa avem o atitudine corecta fata de disciplina lui Dumnezeu pentru noi (v.12,13). Nu trebuie sa actionam în mod negativ, sa ne delasam, sa ne descurajam din cauza disciplinei. Disciplina este un act de dragoste fata de copil, nu un act de violenta necontrolata. Disciplina este ceva ce faci pentru copil nu ceva ce-i faci lui.
Daca neglijezi disciplinarea copilului tau toata lumea va sti ca tu cresti un golan.
1Cor.5:2 – Indiferent de situatie, ca e un copil sau o persoana ce trebuie disciplinata din biserica, nici unul nu va gândi în urmatorul fel, niciodata: „Tata draga, stiu ca-mi trebuie o bataie buna, dar sunt asa de multumitor ca nu mi-ai dat-o si îti promit ca nu mai fac niciodata.“ Niciodata un copil nu va gândi sau reactiona în felul acesta. Niciodata biserica nu va gândi sau reactiona în felul acesta. Când tu vei fi prea îngaduitor si vei evita sa disciplinezi, nu vei obtine recunostinta si îndreptare din partea lor ci provocari si actiuni de neascultare (Ecl.8:11).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Acum vedeti de ce m-au trecut fiori pe sira spinarii? Dupa raspunsul lui Acsintetina....

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

quote:

????????!!!!!!dar acolo de drepturile copilului a auzit cineva?asta nu este educatie ...este dresaj prin teroare! daca ar veni cineva la noi adultii cu nuiaua pentru a ne determina sa facem sau sa nu facem ceva , am apela la politie ? eu da!!!
dana

S-a auzit aici despre drepturile copilului! Nu-ti fa probleme!
Legea este foarte aspra si este autoritate peste cetateni.
Personal am avut parte de disciplinarea Tatalui meu din ceruri. Am stiut in acele momente ca ma iubeste si-o face spre binele meu, spre sfintirea mea si asemanarea mea cu Domnul Iisus!
Deasemenea oare care din noi nu am avut parte de disciplinarea parinteasca si nu am murit, ba de cele mai multe ori ne-a facut bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emmy spune:

quote:
Initial creeata de acsintetina

Copiii nostri in Mainile lui Dumnezeu
1. Invata-l pe copil Calea

Proverbe 22:6 Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea. -
2. Mustra-l pe copilul tau
3. Faptele bune
4. Disciplinarea copilului
Proverbe 22:15 Nebunia este lipita de inima copilului, dar nuiaua certarii o va dezlipi de el. -
Proverbe 23:13 Nu cruta copilul de mustrare, caci daca-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri.
Proverbe 29:15 Nuiaua si certarea dau intelepciunea, dar copilul lasat de capul lui face rusine mamei sale. -

Tu asa îti educi copilul spunind ca o faci in numele lui DUMNEZU - folosind NUIAUA! Este strigator la CER - DUMNEZU nu vede? este el de acord cu acest principiu? Tie ti-ar place se fi corectata cu nuiaua cind gresesti cite ceva?
Afla draguta ca nimic nu inlocuieste o buna comunicare cu copilul daca vrei sa faci din el un viitor cetatean sanatos si echilibrat. Sintem in secolul 21. Hei trezitiva!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emmy spune:

BLEAH!!!! Cind citesc ce poate sa-ti debiteze mintea mi se face greata!!!! arunca cu bolovani dar eu cred ca tu tre' sa te cauti la domnu doftor, ca cetva nu se invirte rotund la tine!!! Ii pling pe bietii tai copilasi!

Si spune-mi tu mie, cind ti-ai batut tu copilasul din si cu dragoste??? Ca sa ma bata Dumnezue dar mie chestia asta nu-mi intra deloc in cap. Tii nuiaua la bracinari si de cite ori simti ca al tau prunc a calcat gresit, dupa ale tale reguli, o scoti si il corectez cu dragoste! Tu esti un adevarat pericol social draguta!!! Tot ce sper este sa nu ai copii.

Si raspunde Danielei_d ca intrebarile care ti les pus sint mai mult decit pertinente:
<<Iata:
1.Este greseala un lucru bun sau nu, in viata unui om?
2.Sintem noi absolut imaculati incit sa aplicam pedepse pentru greselile altora, fie ele si cele ale copiilor nostri?>>

Mergi la inceput