Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by denizel
[

P.S. Pana la urma, avem sau nu avem nevoie de indrumare in studiul biblic? Mot-a-mot sau metafore? :D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

normal ca avem nevoie de idrumare pentru explicarea Scripturii- pentru asta a lasat DumnezeuDuhul Sfant in Biserica- dar asta e alta discutie.Stii foarte bine ca sunt unii care rastalmacesc Scriptura spre a lor pierzare...

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

O, da, stiu...
------------------------------

Cat despre Cartea lui Iov, am impresia ca nu ai inteles la ce m-am referit.
Nu era vorba despre nici o pedeapsa, era vorba despre faptul ca, Dumnezeu nu a 'lasat' pe Iov sa-I fie avocat. Situatia era asa cum era, dar Dumnezeu Este Cel Ce Este...

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Poti sa pedepsesti copilul pentru o fapta gresita. Adica, sa-l mai pui la colt (n-as face asta, dar sunt unele mamici care practica), sa-i interzici sa iasa afara, sa nu-i dai desertul preferat, sa nu-l lasi la televizor...dar sa-l bati???? Nici in ruptul capului. Educatia se poate realiza foarte bine fara bataie. Cu dragoste si intelegere.
Biblia e dura, dar noi am evoluat. Nu ma iau dupa scrieri de acum 2000 de ani.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Poti sa pedepsesti copilul pentru o fapta gresita. Adica, sa-l mai pui la colt (n-as face asta, dar sunt unele mamici care practica), sa-i interzici sa iasa afara, sa nu-i dai desertul preferat, sa nu-l lasi la televizor...dar sa-l bati???? Nici in ruptul capului. Educatia se poate realiza foarte bine fara bataie. Cu dragoste si intelegere.
Biblia e dura, dar noi am evoluat. Nu ma iau dupa scrieri de acum 2000 de ani.Ingrid S si Diana

Ingrid, asta e alegerea ta personala si concluzia ta despre educatie.Fiecare parinte isi construieste un stil de educatie conform convingerilor si valorilor proprii. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:
[P.S. Pana la urma, avem sau nu avem nevoie de indrumare in studiul biblic? Mot-a-mot sau metafore? :D

normal ca avem nevoie de idrumare pentru explicarea Scripturii- pentru asta a lasat DumnezeuDuhul Sfant in Biserica- dar asta e alta discutie.Stii foarte bine ca sunt unii care rastalmacesc Scriptura spre a lor pierzare... Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

O, da, stiu...
------------------------------Cat despre Cartea lui Iov, am impresia ca nu ai inteles la ce m-am referit.
Nu era vorba despre nici o pedeapsa, era vorba despre faptul ca, Dumnezeu nu a 'lasat' pe Iov sa-I fie avocat. Situatia era asa cum era, dar Dumnezeu Este Cel Ce Este...

Denizelu, te rog explica mai clar ce vrei sa spui, nu inteleg legastura dintre faptul ca Dumnezeu n-are nevoie de avocati , cu faptul ca Dumnezeu pedepseste. Si apropo de pedeapsa, in ultimul cap. din Iov uite ce spune Dumnezeu prietenilor acestuia:
"din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra." Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

aaaa, pai zi mai asa! :-)) Ca nu intelegeam ce nu intelegi :D.

Deci , Irina, ca sa demonstrez io acuma (tie sau oricui altcuiva) ca Dumnezeu nu pedepseste, e ca si cum m-as ridica la rangul de avocat al lui Dumnezeu. m-ai inteles acum? :-) (e drept, uneori ma mai incumet la asta, da' imi dau seama ca sunt inutila, chiar ridicola).
Pentru mine, care cred si care as vrea sa demonstrez oricui ca Dumnezeu nu pedepseste, asta ar fi o discutie extrem de sensibila si care in mod sigur m-ar afecta.
Si m-a invatat pe mine cineva (persoana importanta, nu spui cine ) ca, uneori, armonia e mai importanta decat adevarul.
Eu sunt in armonie cu faptul ca Dumnezeu nu pedepseste (si II multumesc pentru asta :-), tu esti in armonie cu faptul ca Dumnezeu pedepseste sau ii "incearca" taman pe ai de-i iubeste mai tare....:-(.
Deci, ce rost mai are sa disecam Adevarul in paispe? Io stric armonia ta, tu strici armonia mea. Nu-i mai buna armonia? :D

quote:
"din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra."

Irina, cred ca esti de acord cu mine ca Biblia a fost scrisa cu ajutorul cuvintelor, experientelor si a simtirilor omenesti.
Cum inca nu avem vocabular pentru cuvinte si trairi dumnezeiesti si desavarsite, ne folosim de cuvintele pe care le stim, le cunoastem si le intelegem cel mai bine (uneori mai potrivite, alteori mai strambe si nefericit alese).

Mergi la inceput

quote:

quote:

Biblia e dura, dar noi am evoluat. Nu ma iau dupa scrieri de acum 2000 de ani.

Ingrid S si Diana

Ingrid, asta e alegerea ta personala si concluzia ta despre educatie.Fiecare parinte isi construieste un stil de educatie conform convingerilor si valorilor proprii.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Irina, stii ce ma cutremura cel mai mult? Imaginea unui parinte crestin care, cu blandete, isi bate copilul cu nuiaua, cureaua de la pantaloni sau mai stiu eu ce, spunandu-i: pt binele tau o fac. Prefer un parinte care la nervi ii trage o palma copilului, decat "blandetea" asta crestina. Imi provoaca fiori pe sira spinarii. Si am vazut la tv atatea cazuri...mi se pare ca trebuie sa nu uitam ca Biblia a fost scrisa in conformitate cu ideile de atunci. Se mai iau unii dupa Biblie si refuza ajutorul medical pt copii, lasandu-i sa moara...extremele acestea imi fac greatza.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

quote:

aaaa, pai zi mai asa! :-)) Ca nu intelegeam ce nu intelegi :D.Deci , Irina, ca sa demonstrez io acuma (tie sau oricui altcuiva) ca Dumnezeu nu pedepseste, e ca si cum m-as ridica la rangul de avocat al lui Dumnezeu. m-ai inteles acum? :-) (e drept, uneori ma mai incumet la asta, da' imi dau seama ca sunt inutila, chiar ridicola).
Pentru mine, care cred si care as vrea sa demonstrez oricui ca Dumnezeu nu pedepseste, asta ar fi o discutie extrem de sensibila si care in mod sigur m-ar afecta.
Si m-a invatat pe mine cineva (persoana importanta, nu spui cine ) ca, uneori, armonia e mai importanta decat adevarul.
Eu sunt in armonie cu faptul ca Dumnezeu nu pedepseste (si II multumesc pentru asta :-), tu esti in armonie cu faptul ca Dumnezeu pedepseste sau ii "incearca" taman pe ai de-i iubeste mai tare....:-(.
Deci, ce rost mai are sa disecam Adevarul in paispe? Io stric armonia ta, tu strici armonia mea. Nu-i mai buna armonia? :D
quote:
"din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra."

Irina, cred ca esti de acord cu mine ca Biblia a fost scrisa cu ajutorul cuvintelor, experientelor si a simtirilor omenesti.
Cum inca nu avem vocabular pentru cuvinte si trairi dumnezeiesti si desavarsite, ne folosim de cuvintele pe care le stim, le cunoastem si le intelegem cel mai bine (uneori mai potrivite, alteori mai strambe si nefericit alese).

mai degraba as spune ca e mai importanta armonia decat sa spui adevarul cuiva care nu e interesat sa il auda in orice caz, m-ar interesa cum ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu pedepseste.Nu vad o contradictie intre a pedepsi si un caracter iubitor, din contra. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

Biblia e dura, dar noi am evoluat. Nu ma iau dupa scrieri de acum 2000 de ani.Ingrid S si Diana

Ingrid, asta e alegerea ta personala si concluzia ta despre educatie.Fiecare parinte isi construieste un stil de educatie conform convingerilor si valorilor proprii. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Irina, stii ce ma cutremura cel mai mult? Imaginea unui parinte crestin care, cu blandete, isi bate copilul cu nuiaua, cureaua de la pantaloni sau mai stiu eu ce, spunandu-i: pt binele tau o fac. Prefer un parinte care la nervi ii trage o palma copilului, decat "blandetea" asta crestina. Imi provoaca fiori pe sira spinarii. Si am vazut la tv atatea cazuri...mi se pare ca trebuie sa nu uitam ca Biblia a fost scrisa in conformitate cu ideile de atunci. Se mai iau unii dupa Biblie si refuza ajutorul medical pt copii, lasandu-i sa moara...extremele acestea imi fac greatza.Ingrid S si Diana

Ingrid, din pacate la nervi multi nu se pot opri doar la o palma.De aceea este recomandat ca orice pedeapsa vrei sa aplici copilului, sa mergi sa te calmezi intai, si sa pedepsesti "la rece", fiindca asa vei putea cel mai bine sa alegi ceva potrivit cu gravitatea faptei.Poate o palma data la manie ar fi foarte usor inlocuita de ceva mai eficient(de ex. 5 minute la colt,sau altceva) daca parintele si-ar lua timp sa se calmeze putin si sa judece limpede.Cel putin asa gandec eu, acum fiecare procedeaza cum crede de cuviinta. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:
mai degraba as spune ca e mai importanta armonia decat sa spui adevarul cuiva care nu e interesat sa il auda

Si-asa e bine! :-))))))

Mergi la inceput

Irina, Doamne fereste, nu sunt de acord cu bataia. Asta ai inteles tu? Spuneam ca mai frica mi-e de parintii care sunt calmi si zambitori si-si bat copilul, decat de un parinte care nu rationeaza si ii scapa la nervi o palma. Poate nu m-am exprimat eu bine, eu nu mi-as bate copilul...departe de mine gandul asta.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput