Help! Am uitat pastila...
Va rog spunet-mi ce sa fac. Aseara am iesit in oras, pastila (a 4-a din folie) trebuia sa o iau la 20.00 si am uita-t-o acasa... cu telefonul care trebuia sa sune
Mi-am dat seama azi la 11 ... deci dupa vreo 15 ore (in care am si
).
Ce sa fac? Sa iau pastila de dupa (cum s-or chema in UK?) (ma tem sa nu-mi dea tare peste cap organismul cum a fost prima data cand am luat pastile... )
Oricum mai am timp sa iau pastila de dupa? (parca se ia in primele 24 de ore...)
Ce parere aveti?
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
Raspunsuri
uta_ciun spune:
parerea mea, dar nu sunt doctor, este ca atita timp cit ai luat-o , chiar si la 15 ore, e ok...ia urmatoarea normal, la ora obisnuita...
ar trebui sa scrie pe cutie sau prospect, daca nu le mai ai, cauta pe internet, cum sa faci atunci cind uiti sa iei...pe prospectul meu de exemplu este foarte bine detailat: daca uit o pastila in prima satp, daca uit in a 2-a, daca uit 2 pastile consecutive, etc...recomandarea e ca daca uiti una, sa o iei cin iti aduci aminte,chiar daca asta inseamna 2 odata
acuma zici ca e a 4-a din folie, sunt pastile de 21 + 7 sau 24 + 4? daca e primul caz, banuiesc, ca sunt mai comune, ar insemna ca esti Z11, nu? acuma e adevarat ca "gigeii" pot trai citeva zile ceea ce te-ar duce inspre Z14-Z15, dar daca urmatoarele zile iei pastilele normal nu cred ca e vreo problema
eu zic sa nu iei si pastila de urgenta, ci sa continui normal cu anticonceptionalele
uta_ciun
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
Carrye spune:
Da, cauta pe net prospectul. Si cand o mai uiti, o iei imediat cum iti aduci aminte si pe urmatoarea la ora stabilita.
Ai grija, de ora. Nu stiu ce pastile iei. Eu intr-o luna le-am tot luat haotic, la diferente destul de mari de ore. Si m-am trezit cu o dereglare hormonala, de n-am mai scapat de temperatura 41 2 saptamani.
Cu cheaguri de sange...a fost oribil.
Ai mare grija, ia in serios treaba asta, ca nu e de joaca!
Ne fac bine dar trebuie sa fim foarte atente.
Si ia si cate un antihepatic din cand in cand.
angiuta spune:
Din cate am citit pe prospectul anticonceptionalelor mele trebuie sa o iei chiar daca cu o intarziere de peste12 ore dar in cazul acesta protectia nu mai este 100% si se recomanda sa folosesti si alte metode de protectie.
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)
Lemoni spune:
Deci cam sti raspunsul! Si eu le mai uit din cand in cand si nu s-a intimplat niciodata nimic .Dar nu se stie niciodata.
mess0804 spune:
Am citit raspunsurile voastre, dar nu ma puteam loga sa raspund (nu stiu de ce). Multumesc de raspunsuri.
Pastila am luat la 15 ore (mi-am adus amite de ea exact dupa 
. Sper din tot sufletul sa nu se fi intamplat nimic. (as fi luat pastila de dupa dar ma gandesc ca imi dau prea tare organismul peste cap)
E prima data cand gresesc asa tare, desi i-au pastile de 4 ani
Am mai uitat vre 2-3 ore.
Nu ma pricep la zile (cand e ovulatia, etc) daca i-au pastile de atatia ani, acuma a fost prima data cand am cautat si eu pe net. Deci eram la a 4-a pastila (din 21 Marvelon)... sper din tot sufletul sa stie pastila sa isi faca efectul si la 15 ore (sau stie exact cand is 12 ore?) 
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
eellyia spune:
E ok, kiar daca ai uitat pastila. Eu am uitat-o si 24 de ore, cateodata kiar si mai mult si a fost ok (desi m-am panicat destul de tare la momentul respectiv). Nu devii brusc fertila, pentru ca in organismul tau inca sunt acei hormoni care blocheaza eliberarea ovulului, deci esti safe.