Mamici din Spania

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fetelor, sarcina usoara la cele care mai aveti de asteptat, si apoi nastere usoara! la cele care sunt deja mamici, sa va traiasca copilasii!
am citit subiectul vostru din curiozitate, pt mine Spania e inca o enigma, nu am fost niciodata acolo, dar planuiesc o vizita.
Asa, si acuma intrebarea: de ce va ganditi sa plecati? olim, spui ca copilul sta pana seara la 7 la scoala?? Aici in Bavaria germana multe mamici nu lucreaza, cum e la spanioli? si de ce viata sociala nu e mare lucru? nu sunt spaniolii prietenosi, ca pe aici prin reportaje se spune exact contrariul...?
numai bine!

-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstiana spune:

Buna seara!

Am intrat sa va spun ultimele noutati. Azi am fost la spital pt monitorizare si bb se pare ca e ok. Mai merg vineri din nou, tot pt monitorizare si ecografie, iar miercurea viitoare pt inducere, in cazul in care nu vine bb pana atunci. Deci, termenul limita e 26 dec.

Eu sunt racita cobza, iar de cand cu raceala asta, nu mai am contractii deloc, nici macar din alea nedureroase. Nici un semn de nascare deocamdata. Asa ca stam si asteptam sa vedem ce se mai intampla zilele urmatoare. Mai intru sa va tin la curent.

Aveti grija de voi!

PS:Ce tare s-a racit vremea. Aici in Zaragoza au fost azi noapte - 6 grade. Eu de cand sunt in Spania nu am prins asa frig ca acum .

Crisstiana 40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole_es spune:

salutare
nu am mai scris de multisor,dar va spunem acum ca suntem bine,ne facem tot mai mari pe zi ce trece,dar asta e,ma bucur mult ca totul e ok.joi avem si noi eco si sunt tare curioasa sa vad cat a mai crescut iubita mea.
Crisstiana ma bucur mult sa aud ca esti bine si ai incredere ca totul va iesi asa cum iti doresti.
Noi suntem aici de vreo 5 ani si ceva si am si eu aceeasi parere:intr-o buna zi sa putem merge acasa.Acum vrem sa ne terminam casa,daca vrea DD si dupa mai vedem.
Si aici s-a facut fff frig si sambata a si nins(ceea ce nu a mai fost de vreo 3 ani).Mi-a amintit mult de Suceava mea natala.Si tot sambata au mai plecat si parintii mei in vacanta in Rom,si chiar ca m-a apucat melancolia.Oricum aici sarbatorile nu le simtim deloc ca acasa,dar asta e.Multumim lui DD ca suntem sanatosi.Va pup pe toate si va mai tin la curent cu vestile de la eco.
Nicole31+ si Alessia Luciana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
si la noi s-a racit tare vremea, sunt 1-2 grade, ndimineata ma trezesc cu geamurile ude din cauza condensului
eu imi astept vineri sora , vine pe vacanta de iarna, asa cel putin vor trece mai usor sarbatorile, ca sigur tati nu va fii acasa
va pupam pe toate si aveti grija de voi
mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Buna la toate fetele,

n-am mai intrat de ceva timp, dar sunt pe aici.
Multumesc de intrebare, sarcina merge bine, cu mici chestii, dar in general bine.
Maine mergem la eco sa vedem ce bb frumos o sa avem, si mai ales ce este, fetita sau baietel, maine va spun.
Sarcina usoara la toate fetele si nastere usoara la cele care sunt pe aproape.
Eu as vrea sa plec acasa in vara, dupa ce ia Vlad vacanta, si sa vedem cum merge treaba, daca merge, ramanem acasa, daca nu, ne intoarcem si gata, nu-i o problema.
Si prin zona noastra este frig, parca mai frig ca anii trecuti, desi termometrul spune altceva, se simte ger.
Bb da din manute si din picioruse la greu, inca mai este placut ca nu da asa tare, dar in scurt timp o sa ma chinuie, stiu, dar asta este

21+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

salutare tuturor
slaba miscarea pe la noi, pe unde umblati mai fetelor, doar burticile ce mai dau semne, restul ati plecat in tara sau va pregatiti de Navidad?
Onyx, asteptam sa ne spui ce e bebikul tau, fetita sau baiat?
si noi vom pleca la vara in tara, cel putin pentru o luna, sau poate definitiv daca ne toaca la sorteo de Navidad, nu se stie de unde vine norocul
va pupam si va dorim o saptaman frumoasa tuturor
Mami si Alex(29.11.2007)

Mergi la inceput

fetelor am o intrebare pentru cele ce ati nascut in Spania, aveti certificate romanesti la copii, si ce acte v-au trebuit sa le faceti.Multumesc anticipat
eu am doar libro de familie de aici si atat, mai trebuia ceva?
multumesc mult

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olim

fetelor am o intrebare pentru cele ce ati nascut in Spania, aveti certificate romanesti la copii, si ce acte v-au trebuit sa le faceti.Multumesc anticipat
eu am doar libro de familie de aici si atat, mai trebuia ceva?
multumesc mult

Buna dimineata, mamici “spaniole”!

Am fost de dimineata la eco si mi-au spus ca o sa avem o fetita! bucurie mare noi, acum Vlad nu stiu cum o reactiona, ca el vroia un fratior! Avem cam 350 g, suntem bine si inotam fericite la mami in burtica.

Cand am nascut eu, nu m-am omorat cu certificatul de nastere romanesc, dar pana la urma a trebuit sa-l fac si l-am facut in tara. Am inteles ca daca are copilul pana in 6 luni ti-l fac la ambasada in Madrid. Dar pasaport, tot acasa trebuie. Acum nu mai stiu cum este, poti suna la Madrid sa te interesezi si sa ne spui si noua? Please!!

21+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

onyxg, felicitari pentru fetitaSigur se va bucura si Vlad desurioara lui.
eu nu vreau certificat romanesc din Spania, ca noi trebe sa mergem in Sevilla la ambasada, si toata distractia ma costa peste 300 de euro, si nu prea merita.Am sa ii fac foaie de regreso cand plecam acasa.Oare as putea cere catatenie spaniola pentru el?Noi vrem sa il face acasa cnad mergem in vara, de aceea te-am intrebat.Aici am doar libro de familie.Tie ce acte ti-au trebuit in romania ca sa ii faci certificat romanesc?
Pe pasaport o sa il trec acasa, ca oricum in septembrie trebuie sa mi-l schimb, si am sa il trec atunci.
mami si ALEX(29.11.2007)

Mergi la inceput

Buna dimineata, mamicilor “spaniole”,

Olim, eu i-am facut la fel foaie de drum, ca nu se mai faceau certificate, avea Vlad 3 anisori. Dar la ambasada iti fac certificat de nastere romanesc, cearceaf din ala ca la noi acasa, doar ca trebuie sa ceri programare. In general, iti trebuie pasapoartele parintilor, inregistrarea la Registru Civil (empadronamiento), foaia de iesire din spital, livretul de familie si cred ca atat. Apoi, in tara, cu certificatul de nastere deja scos, merge treaba mai repede sa-l treci pe bb pe pasaportul tau (ca am inteles ca nu se mai fac pasapoarte individuale). Eu am de gand sa scot certificatul de nastere aici si sa o trec pe pasaport acasa, si poate ii schimba si poza lui Vlad, ca de acum 4 ani, s-a mai schimbat putin. Poti intreba si aici daca iti fac pasaport ca de cand am intrat in UE, poate s-au schimbat putin lucrurile, desi cunoscandu-i pe ai nostri, slabe sperante. Cetatenie cred ca poti cere cand ai mai mult de 5 ani legali in Spania, dar eu una nu as cere-o. Sunt mandra ca sunt romanca, si ca si copiii mei (cel putin pana la 18 ani) sunt romani, cu aceleasi drepturi ca si copiii spanioli.
Ia, spune-mi, ti-au dat astia de la guvern bani? Cati? Sunt tare curioasa, ca am inteles ca depinzand de zona unde stai iei mai mult sau mai putin.
21+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput