Hemograma proasta - copil 4 ani
Buna,
Astazi am luat rezultatele analizelor obligatorii (facute la Medlife) plus cateva in plus recomandate de pediatru si avem niste rezultate incercuite....din hemograma.
Deci PLT (trombocite) - 485 (max 450)
Mo % - 8,2 (max 8)
Ly % - 33,5 (min 46)
Ne % - 54 (max 44)
Pana acum dr spunea ca fetita e alergica, (pt ca are tot timpul o rinoree si e palida...incercanata) insa IGE e f bun, la fel si imunograma, TGP-ul, sideremia, hemoglobina...
Modificate au iesit cele de mai sus si nu va spun ce e in capul meu pana marti cand avem programare la dr...visez numai nenorociri si cand citesc simptome parca-mi vad copilul. Rau si cu netul asta.
Am facut si un coproparazitologic, bun si el. Si sumarul de urina bun. Asteptam doar exudatul nazal sa mai iasa ori azi ori luni.
Cam ce ar putea sa insemne rezultatele acestea (ea era un pic racita dar ff discret si pe tratament cu xyzal)? Poate dintre voi, un dr, m-ar putea macar linisti pana marti. De parca s-ar putea...
Va pup
Raspunsuri
IoanaN spune:
Draga Gio,
Nu as putea sa zic ca e cea mai proasta hemoleucograma care am vazut-o :) stai calma...
din cate vad, fetita e deja pe tratament cu antihistaminic si e si usor bolnavioara...trombocitele vad ca sunt usor crescute...cred ca trebuiesc repetate, oricum nu e o diferenta mare peste pragul maxim...trebuie totusi repetat in 2 sapt sau cand iti zice pediatrul. In mare, e un usor discomfort autoimun pe analiza asta si eu sunt de aceeasi parere cu pediatrul tau...e prb o alergie. De cand face tratament cu Xyzal?
oricum modificarile nu sunt spectaculoase si dupa parerea mea nu pun prb unor posibile afectiuni serioase ca cele a maduvei osoase. Sunt doar imaginea unui raspuns alergic.
celulele albe - exista 5 tipuri diferite de WBCs: limfocite, neutrofile, eusinofile, basofile si monocite. Fiecare joaca un rol specific in corpul uman protejandu-l de infectii.
Neutrofilele, bazofilele si eusinofilele ucid si digera bacteriile. Ca si grup sunt numite mielocite sau granulocite datorita granulelor existente in interiorul celulelor lor. Monocitele, ingesta de asemenea bacteriile, dar ele sunt produse mult mai rapid decat mielocitele si au un spam al vietii mai prelungit.
Limfocitele se gasesc in sange si in sistemul limfatic. Ele se gasesc diferentiate in 2 tipuri: T cells si B cells. T cells, isi finalizeaza maturarea in timus. ajuta corpul sa faca diferenta intre agentii proprii si cei straini.
B cells, produc anticorpi, proteine ce ataca antigenul specific...pe scurt modificarile pe care mi le-ai spus nu sunt atat de alarmante...pediatrul va stii ce sa-ti recomande mai departe si in mod sigur iti va spune ca e un usor raspuns de aparare al organismului, o infectie ceva...ori un raspuns alergic...
asa e cand esti mama...:) iti faci griji din orice...
oricum du-te la alt laborator si repeta hemoleucograma si o sa vezi ca iese perfect :)
Multa sanatate si stai calma si fa exact ce-ti zice medicul,...chiar nu ai motive de ingrijorare.
Pup fata...nu mai verific ce ma scris ca nu am vreme, sper sa nu am greseli sa poti pricepe ce am scris
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Ajutati-l pe Darius
www.flickr.com/photos/9499103@N08/sets/72157600738372153/with/765224129/" target="_blank">POZE noua casa dar e deranj mareeee....
www.flickr.com/gp/9499103@N08/KiX7df" target="_blank">POZE DIN CASUTA NOUA
Ioana, mamica lui Matei Nicholas (25 ianuarie 2007)