Sezatoarea canadiana (72)
Raspunsuri - Pagina 8
maru spune:
Nelia,
deci Iancu e batut in cuie! Merge pe partea franceza, aici ar fi dezastru.
Noi i-am pus Andrei Ovidiu: locuiam in Galati, Sf Andrei e patronul orasului, avusesem o eleva Andreea tare fasneata (exact opusul alui meu acu). Apoi s-a nascut pe 21 de Ovidenia, cum nu se stia daca vom scapa vreunul din noi, mama l-a sfatuit pe hasband sa puna si numele de Ovidiu. Asa ca 21 noiembrie, zi de nastere
30 noiembrie sf Andrei
6 dec, sf Nicolae,
25 dec, Craciunul
ziceti si voi, a fost vreunul treaz cand am declarat copilul?
Laurajr, pai hai sa ne intalnim, trimite-mi mesaj unde si cum, ne descurcam noi sa ajungem, mapquestul sa traiasca!
Dana (Podeanu) ai primit mesajul meu?
Doamne'ajuta!
POZE
mikiion spune:
Multumesc de informatii... Baby Einstein le-am luat de pe net sau de la biblioteca. Acum i-am gasit la BANQ cel cu orchestra. Mai stau pe ei pana mai gasesc altceva.
Am fost impresionata de calitatea bibl pt. copii de colo. Al meu e prea mic, dar pt. copii mai mari sunt grozavi
Cu mutatul...Nici nu stiam ca Cote st-luc a iesit din Montreal. Il tot cautam si nu-l gaseam pe pagina Primariei. Eu credeam ca face parte din NDG. Ideea e ca trebuie sa scurtez distantele cu suficient ca sa merite. Plus ca accesul in centru, de aici din Anjou, e mult mai bun. De la ultima statie de metrou pe linia verde, faci cam 20 minute pana la UQAM. Problema e ca eu sunt la Univ Montreal, si pana acolo fac mai mult de o ora. Daca ar fi fost Marc la gradi toata ziua ma mai ducea sotul ca ne-am putea face acelasi program. dar cum el nu e decat dimineata la gradi unul dintre noi trebuie sa fie prin zona. Plus ca mai are probleme uneori si ne cheama sa-l luam. De ex. martia trecuta ca avea diaree si plangea non stop. Si acum stau langa telefon, ca nu prea e el corect. Maine mergem la pediatru cu scandal, ca-l rog de 6 luni sa ma trimita la analize cu el, si mereu ma ameteste cu intoleranta la lalctoza , cu .....Pai nu ii mai dau nimic cu lactoza si tot are diaree si crampe si urla scurt noaptea de durere.
Cred ca o sa ascult pe educatoare care mi-a spus sa trec peste pediatru si sa ma duc direct la Saint-Justine ca aia stiu ce sa faca.
Mihaela
Pa. Gata ma intorc la tema mea oribila pe care nici nu o stiu sa o fac.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
nelia spune:
Mikiion: Nici tu!?!
Maru, de ce spui ca merge pe partea franceza, dar la voi nu!?! Ca anglofonii il pronunta mai corect si mai frumos decit francofonii. De asta si sint asa un pic contra numelui preferat al lui Octav pentru ca francezii il pronunta Ianchiu, care aduce daca tii neaparat cu altceva din limba franceza. Ar trebui sa se scrie Incoux sau Ianku ca sa le iasa ca in romaneste, dar asa nu mai seamana cu ce vrem noi. Chiar am zis ca intru la fetele din Franta si le intreb. Anglofonii il pronunta super: Iancu (unde u se aude un de ou, dar nu deranjant, dimpotriva).
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 10 zile!
CriPOD spune:
Va salut din scurta mea pauza!
N-am avut inca vreme de mers in magazin (cre'ca dupa ce ma mut) dar am fost pe cateva site-uri de mobila si mi-au placut mult Decorium si Designer furniture gallery. Au exact stilul pe care il caut. Mobilia, in schimb, e exact de ce fug. try, pe langa Eaton center, pe unde oare ar fi magazinele astea de mobila de care ziceai? Despre ikea eu nu am o parere f buna exceptand ceea ce e facut din panza (aternuturi de pat, perdele). Dar asta e doar experienta/preferinta personala.
Am reusit sa fac un schimb de emailuri la ambasada, se pare ca doar i-au spus ca-i claseaza dosarul, ca mie mi-au raspuns ca asteapta rezultatul vizitelor medicale. Mai, mai, ce oameni... O fi fost fo tanti de-aia razbunatoare care, daca n-a fost cum a vrut ea, gata, s-a trezit sa pedepseasca biata femeie facand reguli din burta. Acum daca e in scris, n-au mai tinut-o pe-aia. Doar ca tot omit sa-mi raspunda la intrebarea: cum returneaza mama pasaportu'... Da' io mai insist, nu-i bai!
Fetelor, am scapat de Bell, m-am razbunat, am trecut la Primus cu telefonul de la 1 dec (local si long distance). Va tin la curent de calitate a serviciilor, ca pretul e cu 30% sub bell. Si nu e VOIP, e chiar linie clasica. Oricum mi se schimba nr de tel...
mikiion, fiica-me a crescut in Ro pana la 1.8 ani, din parti Leapfrog acolo. Oricum nici aici nu cred ca era prin vremea aia asa ceva. Nici nu mai stiu exact cu ce se juca ea, ca disparea cate 2-3 ore in camera ei. Moshmondea o gramada cu tot felul de jucarii neconventionale, pe care le aranja, le lega, le cladea, le baga una intr-alta, le pocnea, you name it. Nu stiu daca are legatura, dar are o imaginatie si creativitate iesite din comun. Jucarii, mai mult cutii, oale, carpe, n-am prea dat banii pe multe chestii sofisticate, ca se plictisea imediat. Aici in Ca, eu mi-am gasit job prima, munceam multe ore cand era ea mica, sotul sau babysitterii faceau si ei ce puteau si le convenea tare ca statea cu orele si se juca singura, dar nu, educational, n-au intervenit. Asa a fost la noi. Imi pare rau ca nu pot sa te ajut mai mult...
Nelia, incepem galeria? Ne tii in suspans pe-aici! Chiar ma apuca rasul imaginandu-mi dilema unui anglofon la vederea numelui Iancu, pedeapsa va fi pt ei.
Apropos, o cunostinta pe care il cheama Catalin, isi trimite omul resumee si socul cel mai mare al celor care il contactau era ca e barbat. Ei il citeau similar cu "Kaitleen" si se asteptau la altceva. Cel mai misto era la telefon, ca ei erau in ce groasa voce avea femeia cu care vorbeau si el nu stia cum sa le precizeze ca nu e...
Hai ca ma pregatesc sa iau www.shelterrific.com/wp-content/uploads/2007/01/shelter.broom_curve.jpg" target="_blank">stiloul...
Va pupez! O saptamana frumoasa!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
cge spune:
Hop si eu pe la pranz.
Eu va citesc, dar de scris mai putin, ca nu stiu cum fac ca nu imi ajunge timpul.
Asa ca daca aveti vreo reteta magica cum faceti sa va ajunga weekendul ptr cumparaturi, curatenie, spalat, calcat, gatit, plimbat, teme, joaca, odihna, da-ti-mi-o si mie.
Simona, asa ne-am gandit si noi la un brad din plastic cu globuri din plastic. Vreau sa il facem o singura culoare, Victor vrea in doua.
In rest, eu sunt acasa cu Ancuta care e racita pana peste. La 14 ma duc cu ea la doctor sa vedem ce ne zice.
Mihaela, noi stam in Outremont la granita cu Cote des Neiges. E aproape si de UDM, si de spital Saint Justine si de clinica. Am gasit pediatru la Sanctuaires, e o clinica privata. Si am intrat cu un simpu telefon cand inca nici nu aveam card maladie.
Platim un pic mai mult pe chirie, dar sm preferat asa ptr scoala lui Victor. Ma bucur ca merge la o scoala internationala si ca va ramane aici si la anul (am vorbit cu directoarea).
Si noi suntem f incantati de biblioteca de aici, ne-a dus Victor intr-o duminica si acum mergem in fiecare weekend.
Am luat dvd-uri ptr amandoi copii.
Ana, noi mergem la munte de pe 29 dec pana pe 2 ian la Ste Agathe. Ne-am bucura daca am mai gasi insotitori.
Nelia, mai ai un pic-picut. Ce zic fetele de bebelush ? Il asteapta ?
Lorelai, ce ai facut pana la urma ? A adus bunica perdea ptr camera fetitelor ?
Dati-ne si noua sugestii de unde sa luam saniuta. Ne trebuie una asa ptr doi copii.
Mai scriu daca mai apuc.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Simonna spune:
Hello!
Nelia, eu vreau doar sa spun ca, apropos de nume, pina si Radu ne da dureri de cap, in sensul ca tot quebecosul de souche citeste Radzu, cu "u' ca in "une", ar trebui sa-l scriem Radou ca sa-l citeasca corect. Iar fiu-meu se ataca ingrozitor, cind aude Radzu se enerveaza rau-rau! Ca exemplu, cind a dat examenul la scoala la care este acum i-am sunat pe aia si le-am explicat, am rugat-o pe secretara sa faca o nota pt. proful de al examen sa-i zica ala "Radou", ca si-asa nu era convins ca vrea sa schimbe scoala, daca-i mai peceau si numele...
Mai nou is spune Rad, tocmai ca sa evite confuzia cu u si ou... Personal, dac'as face aici un copil i-as da SI un nume international, sa fie acolo, experienta mea spune ca un nume non-canadez iti scade sansele la trierea de CV-uri...
Cge, noi am luat bradul in Cotsco, de-atunci tot facem studiu de piata, sa vedem daca am luat-o in brate sau nu, pina acum a fost cel mai bun pret pt. calitatea oferita...
Mikiion, Cote St. Luc.... noi am stat la capatul vestic, intersectia cu Westminster. Sint niste blocuri acolo - beton, ca la lemn ne dadeau aia afara cu Spiderman-Atomix al nostru in doi timpi si trei miscari - care arata bine, dar s-a stricat mult viata in zona. Sper sa nu lezez sentimente pe la nimeni dar, dupa ce zona s-a supra-populat cu rusi, blocul nostru a devenit murdar, dar murdat rau! Parcul la fel!
Avem prieteni care stau linga Cavendish Mall, zona Cavendish cu Kildare, dar blocul lor e unul de batrinei, e corect pina nu fuge ala micu' pe hol! F. multi romani, de altfel!
Iar in NDG, pe Fielding, linga parcul Loyolla... alti prieteni au rezistat 1 an si jumatate, au rupt contractul si-au plecat!
Mie, personal, zona mi s-a parut un pic izolata versus mall-uri, n-aveam masina si era o poveste intreaga sa ajungi la un magazin, era un IGA pe Cote St. Luc si-o fruterie... Si metroul era si el destul de departe, 103 facea 20 de minute de la noi la Villa Maria! In masina e ok, un-doi esti si pe 13 si pe 15 si pe 20...
Biblioteca e, intr-adevar, meseriasa, mai e barca aia a lui Hook in Cavendish Mall unde un pustiulica de 2 la 5 ani isi face de lucru ore in sir - asta ar fi, de altfel, un loc unde ne putem intilni, cele cu copii nu f. mari si pretentii la fel, ei sar pe barca si noi palavragim cu ochii pe ei - e parcul cu tisnitori de pe Westminster pe care il regret teribil, scoala a fost ok - Mosaique ii zicea, multi romani, sanse mari sa gasesti o bunica de rezerva pentru cazuri de forta majora, sau familii de romani cu care sa partajezi garda la nevoie...
Pupici,
S.
cge spune:
Referitor la prenume, noi am avut noroc cu prenumele ales ptr Victor.
Dar ptr numele de familie, e o adevarata aventura, sa ni-l scrie corect.
La scoala, toata lumea il striga "Victor de l'accueil".
Eu am discutii mereu, ca de ce nu raspund la emailuri. Dar eu nu le primesc, caci imi trimit emailurile pe adresa cu christina in loc de cristina etc.
Eu zic sa lasati si Iancu dar sa adaugati si un prenume care se pronunta usor aici. Asta e parerea mea, voi faceti cum vreti, ca doar e copilul vostru.
Mihaela, de zona unde stam noi, am uitat sa iti zic ca sunt garderii educative in zona. Cea la care merge Anca este tinuta de o quebecoasa care iubeste romanii.
Pe Anca au stiut cum o sa ia, si uite ca s-a adaptat desi in august cand a inceput nu stia o boaba frantuzeasca.
Sunt multi romani, blocul e de beton, foarte cald, dr cu multe apartamente. Autobuzul cel mai aproape e 161, te duce pana la mrtrou Outremont, sau Rosemont pe orange.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ira spune:
quote:
Originally posted by neliaIanchiu, care aduce daca tii neaparat cu altceva din limba franceza.
Tot ii bine ca nu e Dancu, nu vrei sa stii ce i-ar fi auzit copilului urechile la scoala. Io zic sa-i mai puneti si un al 2-lea nume, care sa fie acceptat si de ambele culturi adoptive (engl, fr) ca sa nu se simta copilul rau cand o fi mare.
Salutare tuturor, sapt. asta voi fi mai libera, dar incepand de maine.
Irina
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Lorelai spune:
quote:
Originally posted by cge
Lorelai, ce ai facut pana la urma ? A adus bunica perdea ptr camera fetitelor ?
Dati-ne si noua sugestii de unde sa luam saniuta. Ne trebuie una asa ptr doi copii.
bunica nu a adus perdea pt ca, zice ea, nu i-a placut ce a gasit. eu cred ca s-a zgircit pt ca frate-meu mi-a spus ca a vazut perdele super dar fff scumpe (800 000 lei vechi pe m liniar). nu l-am trimis pe el pt ca are servici spre deosebire de bunica pensionara. data viitoare stiu.
una peste alta, le-am cumparat perdele albe cu fluturasi aplicati de la ikea. cind m-am decis eu sa le iau erau discontinued dar traiasca eBay. vin sapt care vine. acum (saptamina asta) caut draperii de catifea sau corduroy culoarea "lavender sau lilac". sapt care vine poate ma razgindesc la culoare. cine stie ce idei mai imi vin.
saniuta am cumparat second hand de pe kijiji. $10 de lemn mare, incap amindoua fetele.
Denisam spune:
Nelia-stiu ca e greu cu numele de aia si noi am pus lacopii Emmasi MArk pe linga Andreea si Alex ca sa sune ca aici(engl,fr) ca avem last name long si romanesc100%A si eu vroiam Teo si a zis husbandu'ca se confunda cu nume de fata
Bafta in luarea deciziei!
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)