Sezatoarea canadiana (72)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

mQQm,vorbeai de leapfrog. Ai folosit si cel pt. copii mai mici? Oare e bun cel little leaps? Ca al meu ma inebuneste. Invata asa de repede. Deja am termint cu puzzlurile de lemn, cu cutia cu forme de bagat. Lucreaza cu el si la gradinita si in fiecare saptamana vad ca avanseaza .....
Uite aici: www.leapfrog.com/en/families/little_leaps/little_leaps_learning/lilps.html" target="_blank">joc

Nelia daca mai ai timp si putere si nu ai nascut, mai imi dai niste idei? Asa pt. un smecherut de 18 luni , aproape. Ii place sa deseneze dar creioanele cerate alea non-toxice , cred ca au gust tare bun, Ca el efectiv le musca!!!!!Si inghite. Asa ca am ramas la tablita magnetica.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Buna dimineata la

Pentru intalnire mie mi-ar conveni 29 decembrie, eu lucrez in perioada sarbatorilor.

Saptamana usoara tuturor si

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

LA MULTI ANI, ROXANA SI MAIA!!!!!

Sa traiti si sa fiti sanatoase si fericite!!!!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

La multi ani, Bebitzu!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Neata!
Scurtissimo:

Ana, am prieteni care merg la Chateau Royal, in Laval, de rev, ziceau ca organizarea pare faina... N-am alte amanunte, da' crez ca-l gasesti pe net.

mQQm, im dai si mie un tel... hai, go for it!

Re: intilneala: mesdames, noi nu sintem disponibile intre Craciun si Anul Nou, dar am sa ma uit cu drag la poze!

Re: brad: noi, anul asta, ne-am luat unul de plastic! Si raminem cu el, from now on! Nu va puteti inchipui ce bine arata, mi-a fost mereu tirsa de brazi de plastic, da' tehnologia asta, dom'le, meserie! Si mai salvezi si brazi, asa zice colegu', eu ziceam ca oricum e gata taiat, ce mai conteaza, ecologistii, si-ala mare si-ala mic, cica: la anu' o sa taie cu unul mai putin daca al nostru nu se vinde! Acu' imi trebuie ceva luminare/spray cu miros de cetina...

Mikiion, eu zic sa-ti faci bradul strict cu chestii care nu se sparg, totul sa fie de plastic, si-atunci poti sa-l faci cind vrei tu. Dupa ce-i vine de doua-trei-cinci ori in cap o sa se lase pagubas, din experienta vorbind :)

Lorelaim, noi ne-am jucat mult cu litere de-alea de lipit pe frigider, plus ca spuneam povesti si desenam intre timp, respectiv: uite-o casa, are acoperisul ca un A, gardul e facut din T-uri, cosul e un H, stolul de pasari un V si asa mai departe, dupa imaginatie si rabdare...

Si La Multi Ani cui s-a sarbatorit, sa va fie de bine sampania si la cit mai putine riduri!

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mikiion, si Tudora musca culorile cerate, asa ca i-am cautata creioane mai putin periculoase si am gasit unele, mai groase, scrie pe ele ca sint pentru bebelusi, nu sint toxice, nu sint cerate, se ia de pe orice cu apa... si un timp am mers cu acestea. Nu mai stiu de la ce firma, le-am luat de la Omer de Serres. Cu ce ne mai distram noi la 18 luni? Agatei ii placea plastilina, dar Tudora o papa... Aveam blocuri din alea de foi colorate, ii dadeam lipici si hirtie subtire, din aia care se pune la cadouri (gasesti in Dollarama - de fapt eu pastram orice hirtie mai colorata). Ii dai foaia de hirtie, apoi rupi sau tai bucatele de hirtii colorate sau chiar textile daca ai si ii dai sa lipeasca pe foaie, in ordinea in care vrea el, iese un bricolaj foarte interesant, de care sigur va fi mindru. Agata era fan puzzle, nu numai cele din lemn, vezi ca sint niste carti cu puzzle-uri (eu am luat Disney pentru ca erau personaje cunoscute din desene), Tudora e fun animalute, asa ca i-am luat tot felul de animalute de plastic si mai mici si mai mari, lego cu bucati mai mari si chiar din burete, ca sa nu se loveasca si le construia garduri, grajduri, le alinia frumos, le punea pe rase, culori, preferinte... Gasesti la biblioteca carti cu ce poti sa faci acasa cu copiii, pe virste, acum nu-mi mai aduc aminte, dar sigur de acolo m-am inspirat pentru diverse activitati. Ah, da, fetele mele au fost amindoua incintate de teatru de papusi, ma rog, de maimutoi. Improvizam o scena, cu o bucata de material, ele isi asezau maimutoii confortabil si eu luam alti maimutoi si inventam povesti: despre litere, cifre, repovesteam in varianta maimutareasca povestile clasice... totul interactiv, adica intrebam publicul ce urmeaza, ce s-a mai intimplat, imi lipseste un personaj, cine vrea sa vina sa ma ajute si copilul imi indica unul din maimutoii din public pe care il credea potrivit pentru rolul respectiv... faceam schimb de roluri, ma asezam eu in public si il lasam pe copil sa-mi prezinte creatia lui aritistica... Nu ai idee cite se pot invata asa, ale mele nu prea au avut si nici nu au jucarii din astea moderne. Ai zis ceva de tablita magnetica, stiu ca am un joc, gasit pe la Winners, cu litere, cifre, figuri geometrice cu care puteai tu sa faci imagini si toate se lipeau pe o tablita magnetica, iar pe dosul acesteia puteai sa desenezi cu o carioca speciala, care se stergea imediat cu un buretel. Daca imi mai aduc aminte, mai scriu...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 10 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Multumesc Nelia....De nascut nimic, nimic? Sau vrei sa te pastrezi de ziua mea?

Marc-Adrian e o combinatie de fetele tale, ii plac animalutele la nebunie, face Ham Ham cand vede un caine pe strada, la tele, in carti...Mai nou e mort dupa carti , mi le aduce si ma intreab ce e ficare. Si e mort si dupa puzzle de lemn, luate de la dolarama. Am vazut si niste carti cum zici tu, care au mijlocul ca un puzzle pe fiecare pagina. Chiar m-am uitat zilele trecute. Problema e ca eu inca il vad bebelus. Si mi se pare ca e prea mult pt. el, si apoi ma trezesc ca el stie sa le faca. Cu puzzle de lemn am fost socata , la nici o sapt de cand le-aam introdus, si daca are chef, le face pe toate intr-un minut. Dar am noroc si de cele 3 dimineti de la gradi, ca tipa e recunoscuta in cartier pt. faptul ca face chestii f. educative.Si cred ca deja lucrase asta cu el. Plastelina n-am incercat dupa faza cu creioanele gasite in pampers( a avut un c... albastu). O sa trec pe la biblioteca ca am vazut in catalog ceva. Si e mort dupa baby einstein cele cu anmale, sta cumine si se uita.Si canta ya, ya hoo
Acum ii caut un CPE din toamna ca ea asa m-a sfatuit, ca nu e genul de copil sa-l tii 8 ore intr-un subsuol micut. Ii trebuie spatiu Problema e ca parca ne-am muta spre zona mai engleza si mai aproape de univ, si nu mai stiu unde sa il inscriu pe listele de asteptare!!!
Ne gandeam la NDG, dar ar trebui sa gasec niste conditii ideale ca aici. Adica bloc din 90 si ceva, modern si curat, cu garaj,cu doar 3 app pe scara, un singur vecin, parcul la 10 metri...... Si nici nu e exagerat de scump. Problema e ca dupa strada mea se termina Monrealul.
E cineva care sta prin NDG sa ma sfatuiasca pe unde sa caut? Mai aproape de autobuzul 51? Ca m-ar duce in vreo 30 minute la Univ.
Ca mai am un an de scoala.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Si la tablita magnetica ma refeream la aia pe care scrii cu un pix si apoi stergi cu un buton. Sunt unele mai sofisticate , dar eu deocamdata i-am luat una ieftina.

filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

La multi ani!! sarbatoritelor si de la mine. Scuze pt intirziere. am o caruta de treba dar am intrat sa vad daca a nascut nelia. vad ca bebe nu se grabeste.

mikiion, si ale mele tot cu tablita magnetica se jucau. mai au un set de cartoane cu tot felul de obiecte pe ele si pe spate aveau intrebari/explicatii pe care sa le dai copulului in legatura cu obiectul respectiv. Sint baby einstein. fetelor nu le-au placut filmele baby einstein dar cartoanele alea sint inca favoritele lor. acum invata cuvintele in engleza.

Lorelaim, daca ea vrea sa invete, nu ezita. Livia mea stie tot alfabetul de la 2 ani si acum incepe sa recunoasca cuvinte care incep cu anumite litere. Maya in schimb nu a prezentat interes, se plictiseste repede si am lasat-o in pace. Stie si ea cifrele si anumite litere dar o vad ca le spune de dragul meu nu pt ca i-ar da vreo satisfactie. Pe fata Liviei insa vezi ce fericita e ca le stie si cind o laud ca nu face greseli. Maya e in schimb mai indeminatica, de ex face puzzle mai repede ca Livia. Incerc sa le indrum pe fiecare sa faca ce le place si la ce sint bune. E geu cu doua, mai ales cind incepe concurenta intre ele dar ma gindesc ca daca le spun de mici ca ele trebuie sa se completeze una pe alta poate ajuta mai tirziu.

Mobila, subiect delicat. sotului i s-a pus sa scapam de canapele din camera de zi. e adevarat, arata rau dar le-am pastrat cu gindul ca daca copiii varsa ceva pe ele, nu imi pasa. si au varsat din greu. acum, vreau altele dar nu ceva scump sau fancy. copiii sint inca mici si chiar daca le cumpar noi nu cred ca vor avea viata lunga. vreau ceva comod, cu picioare inalte sa pot aspira sub ele, nu conteaza culoarea pt ca peretii sint inca albi. vopsitul urmeaza anul care vine. pe jos e parchet culoarea lemnului. ma gindeam ikea? ati avut experiente bune/proaste cu ikea?

roxana (pitilache) daca esti tu draguta poate imi dai idei de decorat pt living room. acolo am o canapea faina bej, doua fotolii/scaune din lemn cu fabric bej si doua masute care acum sint in basement. in rest, nimic, pe jos parchet. trebuie draperii/perdele, un covoras ceva si idei despre cum sa vopsesc. am 2 tablouri abstracte cam in stilul celor pe care le pictezi tu. au culori pe care as vrea sa le vad in draperii si pe pereti. fac citeva poze si le postez curind. crezi ca ma poti ajuta cu idei?

simonna, te sun sapt asta. teoretic ar trebui sa nu fiu prea calarita la servici.

laurajr, sa inteleg ca ai renuntat la master? ai reusit sa vorbesti cu miruna?

fug la lucru. revin la lunch sa vad daca a nascut nelia. ne tine fata asta in suspans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mikiion, NDG-ul e destul de scump si nu cred ca stau bine nici cu locurile la gradinite. Si mie imi place si as fi vrut sa ma mut pe acolo, dar nu am gasit nimic convenabil. Ar mai fi Cote St Luc, e o zona mai scumpa, dar mai poti gasi si ceva convenabil, au mai multe gradinite si esti aproape cam de toate. Dar in centru nu prea cred ca vei gasi ceva de genul apartamentului unde stai acum, sint mult mai putine, mult mai ingramadite si mai scumpe. Si aici unde stam noi e super, St Henri (nu cartierul in sine, ci zona de blocuri unde stam noi), e situat foarte strategic fata de toate punctele nostre de interes, dar nu am vazut ceva liber de ff mult timp, oamenii stau aici cu zecile de ani (noi avem deja 4 ani si jumatate si sigur vom mai sta vreo 2-3). Ar fi si gradinite, nu mai stiu cu locurile cum stau lucrurile... Daca vad ceva, te anunt.

Si Tudora a fost topita dupa Baby Einstein pina pe la 2 ani, acum am evoluat, am trecut la Jungle Book! Le ai pe toate!?! Ca eu le cam am, daca iti lipseste cumva ceva... Ah, am inteles, si ale mele au avut si cind erau mici si acum tablite din alea, dar e mai fun sa coloram peretii si cu pixul de la tablitele respective nu prea se poate...

Lorelai, noi am cumparat mobila din Ikea, merita sa iei de acolo cind sint copiii mici. Nu au fost probleme la mobila, in sensul ca nu a lipsit nimic din cutii, nu a fost nimic defect din fabricatie, dar la transport le-au cam busit, chiar destul de rau zic eu. Poate ca am avut noi ghinion. Bineinteles ca le poti duce inapoi, dar e o cheltuiala si un efort in plus, nu mai spun de timp si ne-am cam suparat pe ei, mai ales sotul, ca pe mine ma atrage in continuare Ikea, ca as mai vrea sa cumpar citeva elemente de design.

Si nu am nascut, inca ma mai rostogolesc pe aici, ca mare lucru oricum nu mai pot face. Mai am inca 10 zile... teoretic. Ca tot vorbeai de suspans, practic eu nasc in fiecare seara, ar spune sotul...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 10 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput